BIBLIA - Moja najoblubenejsia fikcia

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ste zastancami biblie?

Ano
143
41%
Nie
208
59%

Celkom hlasov: 351

skurud-hay
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa skurud-hay »

Nečítal a ani nebudem, nemám na to dôvod.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Re: BIBLIA - Moja najoblubenejsia fikcia

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

erapo napísal:Aky mate nazor na bibliu a "rozpravky" v nej uvedene?
...jako autore nechcem tu nejako robit bordel, lebo bibliu som necital ... ale vidi sa mi ze ty tiez nie ... akurat si vychytraly z toho ze si cital DaVinciho Kód .... nemam pravdu ???? .... nazor na dejiny si nemozes spravit z jednej knihy .. este k tomu z bestselleru ... faktom ostava ze zatial sa ma Dan Brown pekne po pi..i lebo napalil mnozstvo ludi ktori nerozmyslaju :-D .... a aj jeho dielo prkne zetreli .... nielen cirkev ale ja seriozni vedci .. pozri si niekedy na Discovery channel pořad myslim ze sa to volalo DaVinci declassified .... tam ti to vysvetlia :-D ....

...tot moj nazor :-D
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Jezis nemohol mat potomka, lebo bol dost inteligentny na to, aby videl, ze v buducnosti by boli jeho potomkovia povysovaní, a uctievaní, ale zaroven nenávidení a odsudzovaní. Ale rímska "svata stolica" je aj tak este stale celka politika, tak ako bola v stredoveku. Inak cirkev tvoria aj obycajny pokrtení hocikde na svete :wink:
Romanko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Romanko »

zacal som citat ale nedocital.. :cry:
ale je to velka skoda..ked budem stary a bez roboty urcite docitam
schw33k
Guru
Guru

Príspevok od používateľa schw33k »

neviem mohol si dat aj tretu moznost
erapo
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Re: BIBLIA - Moja najoblubenejsia fikcia

Príspevok od používateľa erapo »

nordkapp_pb napísal:...jako autore nechcem tu nejako robit bordel, lebo bibliu som necital ... ale vidi sa mi ze ty tiez nie ... akurat si vychytraly z toho ze si cital DaVinciho Kód .... nemam pravdu ???? .... nazor na dejiny si nemozes spravit z jednej knihy .. este k tomu z bestselleru ... faktom ostava ze zatial sa ma Dan Brown pekne po pi..i lebo napalil mnozstvo ludi ktori nerozmyslaju :-D .... a aj jeho dielo prkne zetreli .... nielen cirkev ale ja seriozni vedci .. pozri si niekedy na Discovery channel pořad myslim ze sa to volalo DaVinci declassified .... tam ti to vysvetlia :-D ....

...tot moj nazor :-D
lolo...1) DaVinciho kod som necital....ani som nevidel film....pozeral som akurat tak polku toho dakumentu na Discovery or sSpectrume......a Bibliu som cital....a myslim, ze vyvodzujes rychle zavery....
odsudzujes ludi na zaklade jednej vety..... :? :? :?
erapo
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erapo »

takze som bol opat v diskusii s Howardom J. Blodge, ktory mal dost dobre nazory, ze biblia je z polovice cisto dejepis......cisto zachytava historicke udalosti, ktore mohol hocikto zazit a zapisat......a po druhe, ako aj vy hovorite, hovori cisto v symboloch.....cize aj ja keby som teraz napisal, ze v Japonsku vypukne zemetrasenie, tak je na 90% jasne ze sa to stane....a pritom vobec neviem nic o zemetraseniach......dalej Blodge vyjadroval nazor, ze s bibliou je to ako s horoskopmi....napr. na TV JOJ davaju kazdy den (skoro) horoskopy a niekedy sa stane, ze sa naozaj vydaria, niekedy zas su uplne odporujuce mojmu dnu....ale tiez su to iba symbolicke vyrazy...cize je to 50% ze sa to stane a 50% ze nie..... 8)
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

biblia je uplne obycajna kniha a nie je tam viac pravdy ako v knihe ferdo cvici mravenisko....
Ludia v minulosti brali nadprirodzene veci aj ako je duha tak potom comu sa divite?!?!? alebo zatmenie slnka....proste biblia je vymyvanie mozgu a dnesni ludia si ju zle vykladaju....
sulo34
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

..

Príspevok od používateľa sulo34 »

mam rad sci-fi ale nie bibliu
Wyllo
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Wyllo »

Biblia v zadnom pripade nie....ani keby ma nutili..
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa metthal »

blbina jak mraky....taqe debiliny...si precitam Tvorbu WWW stranok a som spokojny a nemusim citat magoriny
magnum
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa magnum »

nečital som sice bibliu a asi ani nebudem lebo by ma to určite nebavilo ale myslim si že hadam ma niečo do seba tak že tak :D
Sniper-SVK
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sniper-SVK »

No ci v tej biblii je aj neaka pravda :roll: Ale nezamyslam sa nad tym
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

nie som zastancom biblie - ale tak - mozno je to aj celkom zaujimava sci-fi rozpravka z alternativnej minulosti.. ale preco sa radsej medzi ludmi neuchytili radsej rozpravky od dobsinskeho? jaj aha dobsinsky nepisal v latinskom jazyku a ani v tom obdobi :D
safan
Star
Star

Príspevok od používateľa safan »

to vazne moze niekto verit tomu dristu?zamyslime sa spolu...adama vymodeloval z hliny a fukol mu zivot.potom mu urval rebro a stvoril zenu.primitivne a nesmierne kktne.
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

safan napísal:to vazne moze niekto verit tomu dristu?zamyslime sa spolu...adama vymodeloval z hliny a fukol mu zivot.potom mu urval rebro a stvoril zenu.primitivne a nesmierne kktne.
jednine co je tu kktne si tu ty.krestansta vierouka tvrdi ze biblia sa neda chapat doslovne s cim suhlasim.lenze existuju kkti ktory to tak robia a potom maju mylne nazory.ludia,kolki z vas citali bibliu?lebo vytrhnut nieco z kontextu a zhovadit je to najmenej.ja som bibliu cital.a dala mi vela.je v nej tolko mudrosti ze si clovek ani nevie predstavit.je neuveritelne to nadcasova kniha,lebo pise o ludskych vlastnostiach (ktore su rovnake aj po 3000 rokoch) prostrednicvom pribehov,ktore mozu ale nemusia byt vymyslene.podla mna nejde konkretne o tie postavy ale samotnu podstatu tych pribehov.
no a novy zakon je o5 nieco uplne ine
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

safan napísal:to vazne moze niekto verit tomu dristu?zamyslime sa spolu...adama vymodeloval z hliny a fukol mu zivot.potom mu urval rebro a stvoril zenu.primitivne a nesmierne kktne.
nehnevaj sa, ale toto je typicka ukazka ignoranstva. Ak nieco nepoznas a nechces to spoznat, v poriadku. Ale nadavat na nieco a nemat o tom ani uplne najzakladnejsie informacie... :roll:
btw: nie som veriaci, ani neveriaci. som clovek ktory hlada odpovede. len aby bolo jasno a aby niekto nemal dojem ze som bigotny fanatik.
nadl
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa nadl »

mastermind napísal:nie nadarmo sa biblia nazyva knihou knih. stretava sa v nej velke mnozstvo stylov a slohovych postupov. biblia je plna symbolov a len obmedzenec saj u snazi pochopit doslovne.
To máš pravdu je plná symbolov.Keď že som si bibliu neprečítal len jeden ráz, tak môj názor je: Bibliu napísal Mojžiš ktorý bol nevlastným synom faraona ktorého vychovavali
faroonoví kňazi, hovorí sa že jednoký býva medzi slepými kráľom.
31ZZZZZ
Novice
Novice

Príspevok od používateľa 31ZZZZZ »

proste evolucia je sracka vymyslena.biblia su fakty a nie rozpravky
roman3x
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa roman3x »

31ZZZZZ napísal:proste evolucia je sracka vymyslena.biblia su fakty a nie rozpravky
hehe, kamo, mas perfektny avatar. urcite sa zaklada na realite :wink: :P

Kód: Vybrať všetko

Dnes v noci Jezis prekrocil hranice Iraku. Preto sa americania poponahlali zabit Saddama. Urobili to dnes rano
Tak! A teraz mi to vyvratte, ale nie ze budete argumentovat tym, ze napadnete iba cast tohto vyroku! Saddama zabili, to je na 99.999% pravda tak aj to druhe musi byt pravda. Inak neviem preco sa tu ohanate historickymi pravdami v biblii. :idea: :roll:
Napísať odpoveď