BIBLIA - Moja najoblubenejsia fikcia
-
skurud-hay
Expert
- Kontaktovať používateľa:
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
Re: BIBLIA - Moja najoblubenejsia fikcia
...jako autore nechcem tu nejako robit bordel, lebo bibliu som necital ... ale vidi sa mi ze ty tiez nie ... akurat si vychytraly z toho ze si cital DaVinciho Kód .... nemam pravdu ???? .... nazor na dejiny si nemozes spravit z jednej knihy .. este k tomu z bestselleru ... faktom ostava ze zatial sa ma Dan Brown pekne po pi..i lebo napalil mnozstvo ludi ktori nerozmyslajuerapo napísal:Aky mate nazor na bibliu a "rozpravky" v nej uvedene?
...tot moj nazor
Jezis nemohol mat potomka, lebo bol dost inteligentny na to, aby videl, ze v buducnosti by boli jeho potomkovia povysovaní, a uctievaní, ale zaroven nenávidení a odsudzovaní. Ale rímska "svata stolica" je aj tak este stale celka politika, tak ako bola v stredoveku. Inak cirkev tvoria aj obycajny pokrtení hocikde na svete 
-
erapo
Light Star
Re: BIBLIA - Moja najoblubenejsia fikcia
lolo...1) DaVinciho kod som necital....ani som nevidel film....pozeral som akurat tak polku toho dakumentu na Discovery or sSpectrume......a Bibliu som cital....a myslim, ze vyvodzujes rychle zavery....nordkapp_pb napísal:...jako autore nechcem tu nejako robit bordel, lebo bibliu som necital ... ale vidi sa mi ze ty tiez nie ... akurat si vychytraly z toho ze si cital DaVinciho Kód .... nemam pravdu ???? .... nazor na dejiny si nemozes spravit z jednej knihy .. este k tomu z bestselleru ... faktom ostava ze zatial sa ma Dan Brown pekne po pi..i lebo napalil mnozstvo ludi ktori nerozmyslaju.... a aj jeho dielo prkne zetreli .... nielen cirkev ale ja seriozni vedci .. pozri si niekedy na Discovery channel pořad myslim ze sa to volalo DaVinci declassified .... tam ti to vysvetlia
....
...tot moj nazor
odsudzujes ludi na zaklade jednej vety.....
-
erapo
Light Star
takze som bol opat v diskusii s Howardom J. Blodge, ktory mal dost dobre nazory, ze biblia je z polovice cisto dejepis......cisto zachytava historicke udalosti, ktore mohol hocikto zazit a zapisat......a po druhe, ako aj vy hovorite, hovori cisto v symboloch.....cize aj ja keby som teraz napisal, ze v Japonsku vypukne zemetrasenie, tak je na 90% jasne ze sa to stane....a pritom vobec neviem nic o zemetraseniach......dalej Blodge vyjadroval nazor, ze s bibliou je to ako s horoskopmi....napr. na TV JOJ davaju kazdy den (skoro) horoskopy a niekedy sa stane, ze sa naozaj vydaria, niekedy zas su uplne odporujuce mojmu dnu....ale tiez su to iba symbolicke vyrazy...cize je to 50% ze sa to stane a 50% ze nie..... 
-
Sniper-SVK
Expert
-
pinacolada
Guru wannabe
jednine co je tu kktne si tu ty.krestansta vierouka tvrdi ze biblia sa neda chapat doslovne s cim suhlasim.lenze existuju kkti ktory to tak robia a potom maju mylne nazory.ludia,kolki z vas citali bibliu?lebo vytrhnut nieco z kontextu a zhovadit je to najmenej.ja som bibliu cital.a dala mi vela.je v nej tolko mudrosti ze si clovek ani nevie predstavit.je neuveritelne to nadcasova kniha,lebo pise o ludskych vlastnostiach (ktore su rovnake aj po 3000 rokoch) prostrednicvom pribehov,ktore mozu ale nemusia byt vymyslene.podla mna nejde konkretne o tie postavy ale samotnu podstatu tych pribehov.safan napísal:to vazne moze niekto verit tomu dristu?zamyslime sa spolu...adama vymodeloval z hliny a fukol mu zivot.potom mu urval rebro a stvoril zenu.primitivne a nesmierne kktne.
no a novy zakon je o5 nieco uplne ine
-
mastermind
VIP
nehnevaj sa, ale toto je typicka ukazka ignoranstva. Ak nieco nepoznas a nechces to spoznat, v poriadku. Ale nadavat na nieco a nemat o tom ani uplne najzakladnejsie informacie...safan napísal:to vazne moze niekto verit tomu dristu?zamyslime sa spolu...adama vymodeloval z hliny a fukol mu zivot.potom mu urval rebro a stvoril zenu.primitivne a nesmierne kktne.
btw: nie som veriaci, ani neveriaci. som clovek ktory hlada odpovede. len aby bolo jasno a aby niekto nemal dojem ze som bigotny fanatik.
To máš pravdu je plná symbolov.Keď že som si bibliu neprečítal len jeden ráz, tak môj názor je: Bibliu napísal Mojžiš ktorý bol nevlastným synom faraona ktorého vychovavalimastermind napísal:nie nadarmo sa biblia nazyva knihou knih. stretava sa v nej velke mnozstvo stylov a slohovych postupov. biblia je plna symbolov a len obmedzenec saj u snazi pochopit doslovne.
faroonoví kňazi, hovorí sa že jednoký býva medzi slepými kráľom.
hehe, kamo, mas perfektny avatar. urcite sa zaklada na realite31ZZZZZ napísal:proste evolucia je sracka vymyslena.biblia su fakty a nie rozpravky
Kód: Vybrať všetko
Dnes v noci Jezis prekrocil hranice Iraku. Preto sa americania poponahlali zabit Saddama. Urobili to dnes rano