Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
ican
Amateur
Amateur

Re: Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny

Príspevok od používateľa ican »

Old Dirty Bastard napísal:klienta kvoli tomu nebudem instalovat a ani kupovat XRP, ale to sa mi zda nepravdepodobne. kedze XLM je kvazi fork XRP (nie doslovny, ale vela kodu je zalozeneho na XRP), tak by sa mali dat spojit dve adresy aj tam. predsa nemozu od teba ocakavat, ze zakazdym ked zmenis adresu budes za sebou donekonecna nechavat 20 eur.. to je horsie ako transaktovat na BTC blockchaine :D
ODB, ziadne XRP netreba na tu inflacnu distribuciu lumenov kupovat. Ripple som spominal len kvoli tomu, ze tak ako je povinna rezerva v penazenke stellar desktop client 20 XLM, tak v takej istej vyske je rezerva ale 20 XRP aj v penazenke ripple desktop client, cize len v tejto suvislosti. Mozno je tomu tak prave kvoli tomu ze XLM je fork XRP a tie penazenky vyvijali ti isti alebo si tu ripple penazenku vzali ako predlohu pre stellar penazenku, who knows :idea:
Old Dirty Bastard
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

ja som reagoval na to, ze mas na nejakej adrese 20 XRP, ktorych sa uz udajne nezbavis, lebo su v rezerve, to je 20€ na kt. sa ti tam len tak prasi.
nevedel som o tom, ze tu inflacnu vec s poolmi uz podporuje aj ledger wallet, takze som si tam rovno nastavil stellar adresu, hodi mi to lepsi urok ako terminovany vklad v banke aj keby sa cena XLM vobec nezmenila, takze za to dik :)

pokial viem, nieco podobne je aj na NEO, kedy z adresy s mincami ziskavate gas, kt. ma taktiez cenu. typek minule na reddite spominal, ze nakupil par tisic NEO minci, ked to bolo super lacne a len gas peniaze mu denne hadzu okolo 50eur. na jeho mieste asi vylozim nohy na stolik a venujem sa konickom/rodine
ican
Amateur
Amateur

Jj, NEO drzim aj ja v Neon wallet a GAS sa mi tam generuje automaticky, je to taky bonus k samotnej minci ako napr. aj ta inflacia u lumenov. Aj ked k tym 50 € denne z GASu mam teda poriadne daleko 8) Nieco podobne bude v tomto roku robit aj iny cinsky projekt VEN, kt. bude generovat dalsiu mincu THOR.
-Syu
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa -Syu »

inak ako casto dostavaju drzitelia NEO, GAS mince... a je to 1:1 ci?

co sa tyka lumenov, tak minimum je 0,5 XLM ;)
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

https://neotogas.com/, cize z 10 NEO (1400USD) to vychadza na 15 centov denne alebo 55USD rocne, predstavuje to 4% "urok", pri XLM to vychadza rocne na cca 1%.

//oprava hodnot
Mirrorion
Star
Star

Príspevok od používateľa Mirrorion »

myslíte že Ripple sa ešte vzchopí? posledné týždne ide stále dole, padol už na 0.92€... XRP bol údajne favorizovaný v Južnej Kórei, ale odkedy tam spravili "poriadok" s kryptomenami tak to s ním asi nevyzerá ružovo...
NHISPVM
Star
Star

Príspevok od používateľa NHISPVM »

Vie mi niekto vysvetliť ako to vlastne ukazuje ? :D Myslel som si, že na binance, ak to stúpa, tak samozrejme predáva sa drahšie, ak klesá tak opačne...
Kúpil som pred pár dňami ripple, za 1,16 dolara (zhruba tam ako je na obrázku oranžová čiara) Teraz po pár dňoch, je vidieť, že evidente stále padá a je na nižšej hodnote ako som to ja kupoval. Ale coinmarkaet cap ukazuje 6% nárast. A rovnako aj mne sa zvyšil predaj z 1,16 na 1,28 dollara. Prečo sa predáva za viac, keď je nižšie ako bol ?
Prílohy
ripple.png
majsam
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa majsam »

To mas cenu voci BTC. A kedze cena BTC sa asi za posledne dni voci USD zvysila, tak voci USD vzrastla aj cena XRP. Skratka on relativne klesa voci BTC, voci dolaru rastie.
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

Coinmarketcap ukazuje priemerné hodnoty z rôznych búrz.
ican
Amateur
Amateur

Old Dirty Bastard napísal:https://neotogas.com/, cize z 10 NEO (1400USD) to vychadza na 15 centov denne alebo 55USD rocne, predstavuje to 4% "urok", pri XLM to vychadza skutocne rocne na cca 10%.
Musel si sa kopnut pri vypocte o desatinne miesto. Inflacia u XLM je 1% rocne.

https://www.stellar.org/developers/guid ... ation.html
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

jo, a ja ze co mi nesedelo, kopol som sa :D pritom som tu nedavno sam pisal o tom, ze ta hladina je 1% :D stale lepsie ako ten terminovany vklad v banke kde nedostanem ani 0,3% + vyplacaju ta kazdy tyzden a nie rocne, nemas ziadne sankcie za predcasny vyber a pod.

do NEO sa v tom pripade oplati uz len kvoli GAS investovat.

ale podobne aj do BTX este viac (v pripade, ze si urdrzi cenu, o com zatial nie som az tak presvedceny). to som tiez spominal. tam som mal takmer 30 minci, jedna stoji aktualne 26USD, ale kazdy tyzden som dostaval airdrop v hodnote jednej mince. teda mesacne 100USD za nic. cize behom nejakych 5-6 mesiacov sa ti vrati investicia (podobne dopadnes aj pri tazeni minci a tu nemusis robit nic). na BTX aidrop sa ale podobne ako pri XLM treba registrovat. podla vsetko je aktualne BTX aidrop tyzdenne 5% a kazdy mesiac sa bude zvysovat o 1%. cize mozno by sa oplatilo nieco investovat.. ten aidrop samozrejme nebude trvat donekonecna a ked skonci, tak pravdepodobne vacsina ludi tu mincu dumpne. osobne si myslim, ze cena mince behom tej doby by mohla narast. pretoze aby ste dostali aidrop, mince musite drzat permanentne na jednom mieste. ked sa bude ten "urok" zvacsovat kazdym mesiacom, bude viac ludi tie mince kupovat a malokto ich bude predavat, pretoze maju nastaveny taktiez svoj aidrop.
https://bitcore.cc/faq/
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa awtt »

NHISPVM napísal:Vie mi niekto vysvetliť ako to vlastne ukazuje ? :D Myslel som si, že na binance, ak to stúpa, tak samozrejme predáva sa drahšie, ak klesá tak opačne...
Kúpil som pred pár dňami ripple, za 1,16 dolara (zhruba tam ako je na obrázku oranžová čiara) Teraz po pár dňoch, je vidieť, že evidente stále padá a je na nižšej hodnote ako som to ja kupoval. Ale coinmarkaet cap ukazuje 6% nárast. A rovnako aj mne sa zvyšil predaj z 1,16 na 1,28 dollara. Prečo sa predáva za viac, keď je nižšie ako bol ?
Pozeraj len na cenu voci BTC, cena voci dolaru je nepodstatna :)
(kedze ked oproti btc pada, tak si to mohol nechat radsej v btc)
Mirrorion
Star
Star

Príspevok od používateľa Mirrorion »

Old Dirty Bastard napísal:ja som reagoval na to, ze mas na nejakej adrese 20 XRP, ktorych sa uz udajne nezbavis, lebo su v rezerve, to je 20€ na kt. sa ti tam len tak prasi.
fakt sa tie XRP nedajú nijak vytiahnuť? lebo ak je povinná rezerva 20XRP a po čase pôjde (teoreticky) XRP na 100EUR, tak mi tam zostane 2000€ a to by ma neuveriteľne nas*alo...
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

"teoreticky", tzn. ze sa to nikdy nestane :D
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa awtt »

toho sa nemusis bat, kedze XRP nikdy neprekona 10 dolarov
-Syu
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa -Syu »

heh, chcel som nedávno poslať nejaké coiny na Poloniex, že budem diverzifikovať a ešte dobre, že som to nespravil lebo ako tak čítam na Reddite https://www.reddit.com/r/PoloniexForum/ , tak tam majú riadny bordel na tej burze a support je tam zrejme mŕtvy. Dosť veľa ľudí tam má problémy. Poniektorí tam majú vraj zablokované prostriedky už polroka a už sa tam črtá aj nejaká žaloba... tak sa zdá, že nájsť nejakú poriadnu dôveryhodnú a bezpečnú burzu je fakt nemožné...
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

aj sa za vstup platilo?
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

-Syu napísal:heh, chcel som nedávno poslať nejaké coiny na Poloniex, že budem diverzifikovať a ešte dobre, že som to nespravil lebo ako tak čítam na Reddite https://www.reddit.com/r/PoloniexForum/ , tak tam majú riadny bordel na tej burze a support je tam zrejme mŕtvy. Dosť veľa ľudí tam má problémy. Poniektorí tam majú vraj zablokované prostriedky už polroka a už sa tam črtá aj nejaká žaloba... tak sa zdá, že nájsť nejakú poriadnu dôveryhodnú a bezpečnú burzu je fakt nemožné...
tento problem by mali v blizkej dobe vyriesit decentralizovane zmenarne, teda ziadny middleman, P2P trading. ochutnavka je mozna uz teraz https://coinsutra.com/best-decentralized-exchanges-dex/

neviem preco sa v clanku ale nespomina asi najznamejsia P2P zmenaren https://shapeshift.io, ponukaju aj dost parov na trading, ale maju vyssie poplatky. no ale zase sa nemusis bat, ze ti niekto tie peniaze ukradne.. trading je rychly, bez konta, bez overenia..

zatial samozrejme nefunguje ziadna decentralizovana fiat zmenaren. kto chce ale fiat, treba sa spoliehat skratka na velkych hracov ako bitstamp alebo coinbase, na decentralizovanej burze si teda zamenim X coin za BTC/ETH a ten nasledne predam na coinbase/bitstamp.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

beardie napísal:aj sa za vstup platilo?
Netusim. Ale na to aky je Gordulic vseobecne teraz v kurze si myslim ze zadara to nebolo.
Napísať odpoveď