Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny
Re: Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny
Uz na tom stracam, ale btc nepredam ani keby neviem co.
takže strašenie médii a ekonómov zaberá. Celý tento výpredaj je o masívnom FUD a smart money sa zbavuje bitcoinu. Všimnite si, že ale iba bitcoinu, na iných kryptomenách som takýto masívny výpredaj nezaznamenal a ceny strácajú alty iba preto, že ich stráca aj btc. Taký Stellar dokonca okolo šiestej ráno vystrelil prudko hore oproti btc. Ale pod ten support asi nepodlezieme, stále je tam na 7k zhruba 800 - 1000 btc a predaj sa už tak nejak oslabil medzičasom. Na strane druhej.. je tam nízke volume a silná rezistencia na 8k, takže tak skoro istotne hore nepôjdeme. Som zvedavý na zajtrajšok, ako to dopadne. Masívny výpredaj už neočakávam, snáď iba v prípade zlých správ.
USA preložilo SEC na valentín, ETH padlo po 760 kde sa to vždy zastavovalo, teraz už bude len padat. Predal som na začiatku pádu, takže ja som len rád, nakúpim ked to začne rapídne stúpať. Škoda len že som nepredal všetko čo som mal
-
Old Dirty Bastard
Guru
ked je to fakt len o tomto, tak buducnonst bitcoinu vobec nebude svetla. totiz uz teraz vlastnilo 4000 adries drvivu vacsinu bitcoinov v existencii. tzn. max. 4000 entit ovlada bitcoin. pricom nie je vylucene, ze niektore entity maju aj viac ako jednu adresu k dispozicii, cize ten pocet moze byt mensi. ak fakt aktualne predrava bezny lud, tak to v blizkej buducnosti bude dost v riti.. ja skor dufam, ze dlhodobi hodleri a nejake lososy/sumce (neviem ci hned velryby) predavaju svoj stash a obycajni ludia to od nich rozoberu.medrolist napísal:Je to celé manipulácia, bohaté elity chcú kúpiť skoro zadarmo a obyčajný ľud v strachu dumpne... Kľudne to môže ísť na 3 alebo 5 tisíc, vytrasú všetok plebs a nakúpia, potom budú zase plné noviny ako bitcoin rastie a ako sú kryptomeny budúcnosť. Taká je realita zasa bohatí zbohatnú a kopu chudobných na tom potratí aj gate.
ja myslím, že je vyššia pravdepodobnosť, že to predávajú veľké ryby a trejderi, ktorí očakávali pád na 6k, tak preventívne predali čím vlastne k tomu pádu sami prispeli. Hodleri to budú držať až do úplného konca... mnohí z nich zrejme ani netušia, že je vôbec nejaká katastrofická korekcia. Weak hands predali hneď keď to spadlo na 10k... bratia winklessovovi určite dumpujú svoje btc čo to dá, len aby neskončili s holou prdelou a mám dosť veľké podozrenie, že časť bitcoinov sa dumpuje na altcoinovom trhu lebo mi nejde dohlavy ako môžu niektoré coiny počas silnej korekcie dokonca prudko posilovať.
Ak padne bitcoin tak to podla mňa bude pre kryptotrh v konečnom dôsledku iba zdravé. V bitcoine sú totiž najväčšie ryby, ktoré môžu ovládať prakticky celý trh. Keby sa však kryptotrh decentralizoval, tak by bolo podstatne ťažšie ovládať 1300 kryptomien ako iba jednu, ktorá má vplyv na všetky. Ale žeby chceli získať veľkí investori ešte viac bitcoinov je podľa blbá konšpirácia. Keby sa to aj podarilo, čo tým získajú? Vytrasú všetkých ľudí z btc a nakoniec zistia, že majú 90% všetkých btc a budú ich môcť predávať akurát tak sami sebe. Skôr je to presne naopak. potrebujú sa tých tisícov btc zbaviť čím skôr.
jukel
nemyslím si, že je dobrý nápad predať všetko čo človek má. Ako hej... teraz je jasné, že to pôjde dole, ale v ten moment nemôžeš vedieť či to pôjde dole a ako veľmi. Kľudne sa to mohlo odraziť od hornej hranice supportu a ísť už iba hore alebo dokonca to ani nemuselo spadnúť. Keby si bol predal a trend by sa zrazu otočil, mal by si stratu. A do straty či do zisku môžeš ísť iba vtedy keď predáš. Presne ako ja pred pár dňami
Takže teraz som radšej predal už iba tretinu mincí, čo zodpovedalo môjmu počiatočnému vkladu + 50% navyše. Zvyšok hodlujem.
Ak padne bitcoin tak to podla mňa bude pre kryptotrh v konečnom dôsledku iba zdravé. V bitcoine sú totiž najväčšie ryby, ktoré môžu ovládať prakticky celý trh. Keby sa však kryptotrh decentralizoval, tak by bolo podstatne ťažšie ovládať 1300 kryptomien ako iba jednu, ktorá má vplyv na všetky. Ale žeby chceli získať veľkí investori ešte viac bitcoinov je podľa blbá konšpirácia. Keby sa to aj podarilo, čo tým získajú? Vytrasú všetkých ľudí z btc a nakoniec zistia, že majú 90% všetkých btc a budú ich môcť predávať akurát tak sami sebe. Skôr je to presne naopak. potrebujú sa tých tisícov btc zbaviť čím skôr.
jukel
nemyslím si, že je dobrý nápad predať všetko čo človek má. Ako hej... teraz je jasné, že to pôjde dole, ale v ten moment nemôžeš vedieť či to pôjde dole a ako veľmi. Kľudne sa to mohlo odraziť od hornej hranice supportu a ísť už iba hore alebo dokonca to ani nemuselo spadnúť. Keby si bol predal a trend by sa zrazu otočil, mal by si stratu. A do straty či do zisku môžeš ísť iba vtedy keď predáš. Presne ako ja pred pár dňami
Tu sú nejaké štatistiky, môžete analyzovať:
https://bitinfocharts.com/top-100-riche ... esses.html
Neviem, či by sa podľa pohybov na tých najväčších peňaženkách nedala postaviť stratégia, kedy kupovať/predávať…
https://bitinfocharts.com/top-100-riche ... esses.html
Neviem, či by sa podľa pohybov na tých najväčších peňaženkách nedala postaviť stratégia, kedy kupovať/predávať…
majsam
z privátnej adresy ale nepoznáš či sa niekto chystá nakúpiť alebo dumpovať na burze za fiat
z privátnej adresy ale nepoznáš či sa niekto chystá nakúpiť alebo dumpovať na burze za fiat
To pojednavanie us-senatu ohladne krypta naozaj odlozili o 8 dni ?
A dovod je aky? Este je toho malo v tethere na krach?
Alebo to nespadlo este dostatocne hlboko ako cely tento FUD cielil a treba nakupit este lacnejsie? Ja si teda tiez este pockam a nakupim az po 14-om resp. po 16-om. Aj ked som uz v poriadnej strate, stale tomu ale verim, asi som krypto-masochista
Predal som vcera poobede iba ether co som kupil v piatok na coinbase, ostatne hodlujem a nepredam ani ked to pojde este 10 dni dole. Stojim si za tym, ze to je cielena manipulacia uz par tyzdnov, snad sa raz napokon ukaze o co tu skutocne ide/islo.
-
Old Dirty Bastard
Guru
sice s nimi nie som osobny kamos, takze info nemam z prvej ruky, ale winklevoss twins urcite mince nepredavaju
za prve. maju to brutalne zabezpecene. privatne kluce rozdelene na x casti a rozmiestnene v bankach po celych statoch. za dalsie, sami opakovane tvrdili, ze sa bitcoin pod 100k predat nechystaju ani jeden. oni su tiez len hodleri. im peniaze predsa nechybaju.
ODB ja sice nie som Winklevoss, ale biznisplan a hrdost mam tiez
A takisto to mam na xy adresach
A to je asi tak vsetko co mame spolocne.
ja by som si nimi nebol až taký istý... aj Justin Sun sa hotoval, že on nepredáva a zrazu niekto vycashoval 300 mega v tronoch
a mal šťastie, lebo cena sa už medzitym scvrkla z 30c na 3c. Podobné vyhlásenia sú skôr marketingom, aby ľudia naďalej dôverovali a nebol problém s likviditou. Inak naprílkad tuto z tejto adresy odišlo niekolko tisíc btc priamo na wallet bitmexu 1. februára: https://bitinfocharts.com/bitcoin/addre ... PdZF7MTdUk niekto chystá asi veľký výpredaj (alebo nákup altu?) 
PS: ale netvrdím, že sú to zrovna Winklevossovci, tí to podľa mňa aj tak systematicky a nenápadne predávajú cez svoju Gemini burzu.
PS: ale netvrdím, že sú to zrovna Winklevossovci, tí to podľa mňa aj tak systematicky a nenápadne predávajú cez svoju Gemini burzu.
-
Old Dirty Bastard
Guru
oni to nemaju na xy adresach. oni maju jednu adresu v cold storage, teda paper wallet, kde privatny kluc je rozstrihany na xy casti a ten je fyzicky umiestneny do trezorov/bezpecnostnych schranok kade tade. takze trosku tazsie sa odtial vybera ako z tvojich xy adries priamo kdesi v penazenke alebo jednoduchym importom celeho kluca z papierovej penazenky 
-
yoggy
staci, ze pridu o jednu cast a je to v .... 
ETH nazrelo pod 700 som zvedavý či BTC odolá aj keď myslím že nie
na rovinu - čo robíte? meníte rýchlo za meny, ktoré aspoň trochu rastú / padajú menej? alebo držíte pôvodné portfolio s nádejou, že to opäť porastie?
Ja uz len drzim Ethereum, nestihol som predat pri 800 € a realne som v strate odkedy je pod 750, ale aj keby som predal, tak by som urcite znovu nakupil pri 600 € a zas by som mohol len hodlovat. Teraz do toho uz nechcem sahat kym sa cena neustali na nejakej urovni, pretoze naposledy ked som predaval pri velkom pade, tak to odvtedy len stupalo 
Predal som o 9ej rano keď začal celý trh padať a odvtedy čakám kedy dobre nakúpim. Zatial by to bol 15% profit
predal som na supporte a teraz čakám. Škoda, že som nepredal na 9k, zisk by bol vyšší, nakoniec budem pokrývať straty z predošlého panic sellu, takže ja iba dúfam, že to bude naozaj hlboky drop na 5 - 6k. Zatiaľ čo iných zasiahol FUD, ja musím odolávať FOMO, aby som nenakúpil príliš skoro
ale reversal je už za dverami, tak sa pripravte na buy.
...jednu tretinu som momentalne previedol na fiat a nakupim spatky ked to prestane padat... zvysok hodlujem (vlastne celkovo viacmenej iba hodlujem od doby kedy stal btc 2200$, takze dufam ze pod tuto cenu nepojdeme...)