Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Bitcoin, Litecoin, Dogecoin a iné kryptomeny
Bublina spľaskla.
-
Old Dirty Bastard
Guru
bublina sa opäť nafukuje
bitcoin stúpol o 20%.
you cant stop the signal.
na tomto sa dá pekne zarobiť.
you cant stop the signal.
na tomto sa dá pekne zarobiť.
-
seth82
Darca
Chcel by som si kupit bitcoiny za 40€ cez bankomat co je v ba, ale si nie som isty tym postupom. Ze mobilom mam nieco nasmimat a potom to dat odfotit do atm? skusal to uz niekto? dakujem
Este ze som namajnoval asi 80 tisic dogecoinov. Mal som to predat, ked sa dalo, za cca 110 usd 
Práve som tam bol a je to dosť ľahké, btc boli v peňaženke za pár minút. Stiahneš si do mobilu nejakú btc wallet, prepojis si ju s tvojom wallet. Následne v tej appke vygenerujes qr kód ktorý priložiš k tomu bankomatu, vlozis bankovky a hotovo.gogo956 napísal:Chcel by som si kupit bitcoiny za 40€ cez bankomat co je v ba, ale si nie som isty tym postupom. Ze mobilom mam nieco nasmimat a potom to dat odfotit do atm? skusal to uz niekto? dakujem
-prilis tomu nerozumiem. Stiahol som si bitcoin-qt /cely den to nieco tahalo nejake udaje/ ale teraz neviem ako vygenerovat ten obrazok.DEVZYO1G napísal:
Práve som tam bol a je to dosť ľahké, btc boli v peňaženke za pár minút. Stiahneš si do mobilu nejakú btc wallet, prepojis si ju s tvojom wallet. Následne v tej appke vygenerujes qr kód ktorý priložiš k tomu bankomatu, vlozis bankovky a hotovo.
-
Old Dirty Bastard
Guru
z tej online penazenky uz zopar stoviek bitcoinov zvladli ukradnut vdaka nejakym exploitom / zero-day attackom
ale prevadzkovatelia doteraz vzdy straty nahradili, tak snad..
inak by som odporucal napr. https://electrum.org/ prave vysla nova stabilna verzia. vyhoda toho klienta je to, ze je lightweight, tzn. nemusis stahovat desiatky gigabajtov v podobe blockchainu, ale mozes penazenku hned pouzivat na vykonavanie transakcii
inak by som odporucal napr. https://electrum.org/ prave vysla nova stabilna verzia. vyhoda toho klienta je to, ze je lightweight, tzn. nemusis stahovat desiatky gigabajtov v podobe blockchainu, ale mozes penazenku hned pouzivat na vykonavanie transakcii
Mne sa nastastie nic take nestalo, vacsinou pouzivam len tu mobilnu appku a BTC mam v tej penazenke maximalne den. Vzdy ked nieco idem platit, dam si priblizne presnu sumu cez ten bankomat a nasledne hned zaplatim.
Takisto pri offline penazenkach je risk ze ti ju vybielia. Vtedy ti ale skody asi nikto nenahradi.
Takisto pri offline penazenkach je risk ze ti ju vybielia. Vtedy ti ale skody asi nikto nenahradi.
-
Old Dirty Bastard
Guru
no ak ti ukradnú mince z BIP38 enkryptovanej adresy, tak to môžeme rovno všetci zalomiť ruky nad celou kryptomenou a posledný môže zhasnúť..
https://en.bitcoin.it/wiki/BIP_0038
a hej, boli už aj slabé adresy, z ktorých sa dali automaticky pomocou nejakých algoritmov získať private keys a následne aj obsah adries.. ale to boli vždy adresy generované nejakým third party skriptom (rôzne online služby), ktoré neboli zvládnuté. (chyba tvorcu danej stránky, toto sa stalo aj na blockchain.info)
a keby som sa mal spoliehať na to, že mi niekto nahradí ukradnuté mince, lebo som ich držal online a niekomu ich zveril na starosť, tak sa asi nedočkám (inb4 mtgox). ja by som povedal, že držať svoje mince u niekoho iného (akékoľvek bitcoin exchange, online peňaženka atď) je poriadné riziko.. ale súhlasím, deň-týždeň a pod., určite v pohode.. no nie dlhodobo a spoliehať sa, že to tam nájdem po polroku alebo roku.
https://en.bitcoin.it/wiki/BIP_0038
a hej, boli už aj slabé adresy, z ktorých sa dali automaticky pomocou nejakých algoritmov získať private keys a následne aj obsah adries.. ale to boli vždy adresy generované nejakým third party skriptom (rôzne online služby), ktoré neboli zvládnuté. (chyba tvorcu danej stránky, toto sa stalo aj na blockchain.info)
a keby som sa mal spoliehať na to, že mi niekto nahradí ukradnuté mince, lebo som ich držal online a niekomu ich zveril na starosť, tak sa asi nedočkám (inb4 mtgox). ja by som povedal, že držať svoje mince u niekoho iného (akékoľvek bitcoin exchange, online peňaženka atď) je poriadné riziko.. ale súhlasím, deň-týždeň a pod., určite v pohode.. no nie dlhodobo a spoliehať sa, že to tam nájdem po polroku alebo roku.
-
Soviet
Darca
Ludze. Mam na ucte este nieco okolo 60tis Dogecoinov. Myslite, ze je este daka sanca, ze bude este daka bublina, alebo vybrat to a mat 5eur vo vacku? 
-
t0m4s3
Admin
To je otazka na urovni ci este niekedy bude svetova ekonomicka kriza. Mysliet znamena hovno vediet, cize nemyslim si vobec nic.
-
Soviet
Darca
t0m4s3: Myslene to bolo skorej pre tych, co danu burzu sleduju (netusim ci sledujes). Nesledoval som to cele hadam rok a dnes si spomenul, tak preto sa pytam, ci pri sucasnej situacii vsetkych tych coinov ma vobec zmysel drzat nieco v doge. Za posledny cas co pozeram som tam daky vykyv, ktory by spravil z 5eur coilen 40 nevidel a dost sa takeho dacoho aj obavam. Ludia tu daktori minovali, tak by lepsie vedeli ohodnotit situaciu ohladne tejto meny.
-
t0m4s3
Admin
To, ze tazis neznamena, ze mas informacie o tom ako sa bude uberat dana mena. Aj pri BTC ako najvacsej digitalnej mene niektore prognozy s odstupom casu vyzneli smiesne. Pri mensich menach je sanca nieco odhadovat v rovine loterie.
Prognozy na cokolvek su vecsinou smiesne, pretoze nikto nevlastni vestecku gulu. aj nevacsi odbornici ked prognozuju v dlhodobom horizonte tak v podstate iba hadaju a niektori z nich sa nakoniec trafi a bude hrat majstra sveta.. Podla mna sa ale na Bitcoine urcite ze zarobit da a ma to perspektivu. Co sa tyka ostatnych kryptomien tam by som bol viacej opatrni a viacere asi casom zaniknu.
Hoj. Chalani potreboval by som pomôcť chcel by som sa naučiť platiť v Bitcointoch . Pr chcel by som zaplatiť pr toto http://fastshare.cz/cenik_sk#horizontalTab3 a chcem sa spýtať ako mám postupovať http://fastshare.cz/cenik_sk#horizontalTab3 Kde mam Bitcoin nakupovať a ako to funguje vlastne pr chcem si tam kúpiť za 4 EUR či že v reáli zaplatím za to pr 4€ ci to môže bit viac alebo menej alebo ako to je 
Phoenix: staci dat do googla "bitcoin navod" a najde ti milion clankov pre zaciatocnikov...
v skratke, stiahni si btc klienta (napr. electrum), kup bitcoiny na bitcoin burze (napr. bitstock.cz) a posielaj si kolko chces komu chces. ak niekto chce zaplatit eurami v BTC, tak si zisti aktualny kurz eura voci bitcoinu a spocitaj si, kolko to bude v BTC.
v skratke, stiahni si btc klienta (napr. electrum), kup bitcoiny na bitcoin burze (napr. bitstock.cz) a posielaj si kolko chces komu chces. ak niekto chce zaplatit eurami v BTC, tak si zisti aktualny kurz eura voci bitcoinu a spocitaj si, kolko to bude v BTC.
-
t0m4s3
Admin
V skratkePheonix napísal:Hoj. Chalani potreboval by som pomôcť chcel by som sa naučiť platiť v Bitcointoch . Pr chcel by som zaplatiť pr toto http://fastshare.cz/cenik_sk#horizontalTab3 a chcem sa spýtať ako mám postupovať http://fastshare.cz/cenik_sk#horizontalTab3 Kde mam Bitcoin nakupovať a ako to funguje vlastne pr chcem si tam kúpiť za 4 EUR či že v reáli zaplatím za to pr 4€ ci to môže bit viac alebo menej alebo ako to je
- prijemca ti napise svoju BTC adresu (ekvivalent cisla bankoveho uctu)
- ty si na nejakej burze kupis BTC, vacsina burz ma priamo na ich portali zadat platbu na tebou zvolenu BTC adresu - zvolis adresu spomenutu vyssie
Kebyze mate nejake komplikovanejsie otazky, vcera som bol na vecery u profesorky ktora ma hosti tu v USA. Stretol som aj jej muza Gavin Andresen sa tusim volal