Bode to dobre ???

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Earl_Simmons
Light Star
Light Star

Bode to dobre ???

Príspevok od používateľa Earl_Simmons »

planujem si "obnovit" PC :D... a vybral som toto:

CPU Intel Core 2 Quad Q9450 2,66GHz
3x DDRAM2 2GB 800MHz KINGSTON
VGA ASUS GeForce EN8800GTS 512MB HTDP PCX

---------

pevny disk mam 320GB tak to neplanujem kupit

bude to dobre ???
tomasmate
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa tomasmate »

dobre naco?
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ST1 »

dobre na nic asi....ked uz tak:
quad core iba ak robis s videom a obrazkami
staci dual core ak na hry a pracu a pozeranie filmov
3x2GB ram nevyuzijes nikdy...staci 2x2GB aj tj problem mozno pri hrach nebue onedlho a pri renderovani videi a pod
a GK na hry radsej vrazit do GK ako procaku a XY GB ram ak na hry tak Ati 4870 alebo Nvdia 260Gtx za rozumnu cenu...
abo rovno napis kolko mas penazi aky mas PC a co ces upgradnut...ci sa ti neoplati rovno kupit novy PC
matej71
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa matej71 »

No tak ti teda poviem ze medzi dual core a quad je rozdiel aj v novsich hrach a do buducna sa bude iba zväčšovať.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

matej71 napísal:No tak ti teda poviem ze medzi dual core a quad je rozdiel aj v novsich hrach a do buducna sa bude iba zväčšovať.
hej bude lenze kym sa to zacne prevadzkovat v praxi tvoj procak bude smiesne pomaly , pre teba je lepsie mat dvojjadro na 3.0ghz ktore bude v hrach ovela lepsie,grafiku ktoru chces pouzijes ale je to uz v dnesnej dobe hovadina kupit ju ked za o nieco vyssiu cenu ktoru usetris na cpu ako povedal kolega nadomnoovela lepsie modeli a hlavne nove nie stare vyse roka :roll: 6 gb ram ? a na kereho krista ti to bude ? predpokaldam ze 64bit os ani nepouzivas a nieco ako vyuzitie max 3.25gb ram v 32 systeme ti asi nic nehovri,

kup x2 3.0ghz core 2duo
radeon 4870
a 2.2gb 800mhz ram a mas pokoj a zahras sa na dlhsie ako to co chces

/sorac za zle adresovanie prispevku ale som unaveny jak pes cize prve slvoa patria machrovi ktory bude onedlho vyuzivat quadcore + 6gb ram a druha cast patri tvorcovi temy tak mu radim co radsej kupit
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

A samozrejme, dufajme vsetci, ze nemyslel na to, ci mu to bude pasovat. Bo dosku nenapisal. Taktiez dufajme, ze ma daku shit skrinku s 350 alebo 400W zdrojom.
Earl_Simmons
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Earl_Simmons »

aj dosku som kupil ... a preco 4-jadro by malo byt zbitocne ??? ja neplanujem kupov kazde dva roky nove PC ... naposledy som kupoval pred piatimi rokmi .. a som snim skopojny doteraz ... a vtedy by ste asi tiez povedali ze je to zbytocne ... ten pocitac chcem mat na vsetko .. hry, filmy... proste vsetko ... nesom bezn uzivatel tak pouzivam trosku aj grafiku ... a 6 GB ram zas neni dajak extremne vela ... uz dnes maju hry ktore maju MINIMALNE poziadavky pri viste 2GB RAM ...
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

v pohode.. kup si 4 jadro.. keby som si ja kupoval teraz new PC tak popravde aj ja by som bral 4 jadrove CPU :)
co sa tyka tej ramky, tak len bolo povedane, ze ak chces vyuzit tolko ram musis mat 64 bit op. system
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Šu-Do napísal:v pohode.. kup si 4 jadro.. keby som si ja kupoval teraz new PC tak popravde aj ja by som bral 4 jadrove CPU :)
co sa tyka tej ramky, tak len bolo povedane, ze ak chces vyuzit tolko ram musis mat 64 bit op. system
presne tak :)

a ak niesi teda ebzny uzivatel tak ti odporucam zobrat aj vacsi disk ked nechces pc na kratku dobu , chapem ja som na tom rovnako financie na pc niesu zart u mna :D , inak v klude ti postaci 4 gb ram , no tych tvojich 6 alebo 8gb by som zobral kebyze mam peniaze a vypol vo windowse swap co je sakra dobra vecicka :wink: ale grafiku ebr ati 4870 alebo 4850 podla peniazov

alternativa v podobe amd nieje na zvazenie ?
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

ak chces vykonne PC do buducna..., tak radsej zober dosku, ktora ti podporuje DDR3 aj DDR2 a kup si tam max 4GB DDR2 a casom (o take 2 roky pribl. tipujem) uz by si potom presiel na DDR3 zrejme..., bo rozdiel vo vykone tam je a casom sa bude len zvysovat.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

johny_sk napísal:ak chces vykonne PC do buducna..., tak radsej zober dosku, ktora ti podporuje DDR3 aj DDR2 a kup si tam max 4GB DDR2 a casom (o take 2 roky pribl. tipujem) uz by si potom presiel na DDR3 zrejme..., bo rozdiel vo vykone tam je a casom sa bude len zvysovat.
no rozdiel az taky zas nieje, je vseobecne zname ze aj ddr1 moduly by sa kludne mohli vyrabat aj teraz pretoze ich vykon bol dostatocny
Napísať odpoveď