Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie
len taká perlička Cocaine found in Vatican librarian's car 
94jakub
zivot je komplexnejsi ako veci vidia ludia alebo ake maju nazory...
stat to je v prvom rade spolocenstvo ludi ktory urcitym systemom vytvaraju podmienky ako budu zit .. tieto pravidla by mali platit pre vsetkych .. cize ak zoberie stat nikomu nieco nerozlisuje ci je to ten ci onen ale ked naplni skutkovu podstatu na... s tym kradnutim som to myslel tak ze ked sa dohodnes s zamestnavatelom (dobrovolne) ze dostanes 500€ a ostatny za tu istu pracu dostavaju 600 nemas pravo si tto vykompenzovat kradnutim ... ale ak by si sa dohodol na 500 a dal by ti bez vazneho dovodu 400 aj podla cirkevneho prava si mozes vykom penzovat tych chybajucich 100€ a nepovazuje sa to za kradez ... podla zakona je to diskutabilne...
siberian
...vsetko sa da relatizovat ... (pozerat sa na vec z inych pohladov) ale to ze clovek nieco vnima inac neznamena ze tym meni samotnu vec... preto je aj take mnozstvo cirkvy ludia videli boha a kristove posolstvo inac ... nakolko sa venovali studiu tohoto posolstva a nakolko bol ich obraz blizky pravde je uz otazne ... faktom je ze pokial sa snazia uprimne dostat k bohu a pocuvaju jeho hlas boh im pomoze ... samozrejme prvorade je aby si clovek spravne zadefinoval zakladnu entitu takehoto zivota cize boha.... lebo ludia casto pouzivaju tento pojem no pochybujem ze vedia co to znamena ... lebo monohi ateisti (moja domienka) ako maju zadefinovaneho boha, tak v takeho boha ani ja neverim ...
zivot je komplexnejsi ako veci vidia ludia alebo ake maju nazory...
stat to je v prvom rade spolocenstvo ludi ktory urcitym systemom vytvaraju podmienky ako budu zit .. tieto pravidla by mali platit pre vsetkych .. cize ak zoberie stat nikomu nieco nerozlisuje ci je to ten ci onen ale ked naplni skutkovu podstatu na... s tym kradnutim som to myslel tak ze ked sa dohodnes s zamestnavatelom (dobrovolne) ze dostanes 500€ a ostatny za tu istu pracu dostavaju 600 nemas pravo si tto vykompenzovat kradnutim ... ale ak by si sa dohodol na 500 a dal by ti bez vazneho dovodu 400 aj podla cirkevneho prava si mozes vykom penzovat tych chybajucich 100€ a nepovazuje sa to za kradez ... podla zakona je to diskutabilne...
siberian
...vsetko sa da relatizovat ... (pozerat sa na vec z inych pohladov) ale to ze clovek nieco vnima inac neznamena ze tym meni samotnu vec... preto je aj take mnozstvo cirkvy ludia videli boha a kristove posolstvo inac ... nakolko sa venovali studiu tohoto posolstva a nakolko bol ich obraz blizky pravde je uz otazne ... faktom je ze pokial sa snazia uprimne dostat k bohu a pocuvaju jeho hlas boh im pomoze ... samozrejme prvorade je aby si clovek spravne zadefinoval zakladnu entitu takehoto zivota cize boha.... lebo ludia casto pouzivaju tento pojem no pochybujem ze vedia co to znamena ... lebo monohi ateisti (moja domienka) ako maju zadefinovaneho boha, tak v takeho boha ani ja neverim ...
Zaujímavý prieskum:
Dievčina zbierala dva dni peniaze pre detskú nemocnicu, prvý deň pod náboženskou organizáciou a druhý deň pod ateistickým hnutím. Najprv som si myslel presný opak toho ako to dopadne ale, nakoniec prvý deň nazbierala 153 USD a druhý deň 285 USD. Pritom vieme ako je amerika veriaca krajina. Oplatí sa ale pozrieť video, najmä pre tie pohľady a rečí ľudí (evidentne veriacich), keď zbierala peniaze pod ateistickým hnutím.
video
Dievčina zbierala dva dni peniaze pre detskú nemocnicu, prvý deň pod náboženskou organizáciou a druhý deň pod ateistickým hnutím. Najprv som si myslel presný opak toho ako to dopadne ale, nakoniec prvý deň nazbierala 153 USD a druhý deň 285 USD. Pritom vieme ako je amerika veriaca krajina. Oplatí sa ale pozrieť video, najmä pre tie pohľady a rečí ľudí (evidentne veriacich), keď zbierala peniaze pod ateistickým hnutím.
video
To sú tí morálni kresťania a amorálni ateisti. 
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Tak isto, ako na tom metalovom festivale, ziadne vytrznosti ani nadmerny hluk, ale organizotaro dostal stovky vyhraznych mailov, ktoreho ho posielali do horucich pekiel (ps: ateisti neposielaju do horucich pekiel).hughito napísal:To sú tí morálni kresťania a amorálni ateisti.
... ako chlapci vy ste ti objektivny, vedecky, racionalny ... nenechajte sa vysmiat.... takyto zdroj ... to uz bananovy chlapec bol lepsi.... ta deva je zanma ateistka s pozytivnym postojo k zosmiesnovaniu vsetkeho krestanskeho .... myslis ze by zverejnila aj ine vysledky ... je to od vas ubohe ... ....
//autoeditácia príspevku (21 Sep 2014, 21:24)
http://kormidlo.sk/nebo-za-100-bodov/#.VB8kTBKyx_R
//autoeditácia príspevku (21 Sep 2014, 21:24)
http://kormidlo.sk/nebo-za-100-bodov/#.VB8kTBKyx_R
Nebol.to uz bananovy chlapec bol lepsi
Asi ako ten duchaplný článok na hlavnespravy, ktorý si sem dal ty. Myslíš, že by zverejnili niečo pro-ateistické alebo že by si to dokázal ty? Prečítaj si ten verš o brvnách v oku, veď vieš ktorý.myslis ze by zverejnila aj ine vysledky ... je to od vas ubohe
-
94jakub
Guru wannabe
Takže tvrdíš, že tie čísla, ktoré zverejnila nie sú pravdivé a ona klame? Vieš to aj nejako podložiť? Neviem neviem, čo je tu teraz úbohé.
Narozdiel od banánového chlapca aspoň nikomu neskáče do reči.
A k tomu linku. Takže je možné dostať sa do neba aj bez Božej milosti? 100 nie je tak veľké číslo, pokiaľ nejdeme do desatinných. Stačí vymenovať 100 dobrých skutkov?
Narozdiel od banánového chlapca aspoň nikomu neskáče do reči.
A k tomu linku. Takže je možné dostať sa do neba aj bez Božej milosti? 100 nie je tak veľké číslo, pokiaľ nejdeme do desatinných. Stačí vymenovať 100 dobrých skutkov?
94jakub
nevkladaj mi do ust co som nepovedal ... ja len ze bananoveho chlapca ste hned posudili podla jeho dalsich postov ale u dievciny ktora vam vyhovuje uz tak striktny v objektivite nie ste ...
//autoeditácia príspevku (22 Sep 2014, 0:51)
Siberian
tak na proateisticke clanky je vas tu dost ...a keby som aj take nieco spravil hned by ma ostatny rozmetali na kopytach ... len som chcel poukazat ze odomna nieco ocakavaju ale oni sami to nerobia ... nic viac a nic menej...
nevkladaj mi do ust co som nepovedal ... ja len ze bananoveho chlapca ste hned posudili podla jeho dalsich postov ale u dievciny ktora vam vyhovuje uz tak striktny v objektivite nie ste ...
//autoeditácia príspevku (22 Sep 2014, 0:51)
Siberian
tak na proateisticke clanky je vas tu dost ...a keby som aj take nieco spravil hned by ma ostatny rozmetali na kopytach ... len som chcel poukazat ze odomna nieco ocakavaju ale oni sami to nerobia ... nic viac a nic menej...
-
94jakub
Guru wannabe
Prosím. Vyvráť jej tvrdenia. Nájdi bláznovstvá ako božšký banán.
Ak ukážeš, že jej tvrdenia sú rovnako mimo, nie je problém ju brať podobne.
je absolutne jedno ci si veriaci alebo nie ... k podpore poulicnych vyberacov treba mat predispozicie... cize doveru ... co ani ja nemam .. ak podporujem charitu tak bud cez spolocenstvo alebo priamo cloveka ktory to potrebuje ... cize ja by som im tiez nic na tej ulici nedal ... ale to neznamena ze nie som empaticky ... znamena to len ze nepodporujem poulicnych vyberacov kde nikdy neviem kde tie peniaze skoncia... cize uz celkovy pokus je postaveny na zlej myslienke ... keby zistovala u ludi ci podporuju charitativnu cinnost a ako a zakolko mesacne tak je to o inom ona len zistila ze ateisti davaju viac poulicnym vyberacom ako krestania ... (co sa tyka jej osoby vobec by som sa necudoval keby to bolo navyse tendencne zmanipulovane... )94jakub napísal:Prosím. Vyvráť jej tvrdenia. Nájdi bláznovstvá ako božšký banán.
http://www.telegraph.co.uk/news/religio ... erous.html94jakub napísal:Prosím. Vyvráť jej tvrdenia. Nájdi bláznovstvá ako božšký banán.
asi reprezentativnejsi vyskum jak nejaka vysoko objektivna teta na youtube...
http://www.patheos.com/blogs/friendlyat ... -generous/piton napísal: http://www.telegraph.co.uk/news/religio ... erous.html
asi reprezentativnejsi vyskum jak nejaka vysoko objektivna teta na youtube...
..skutocne diskusia na vysokej urovni ... ::::
//autoeditácia príspevku (23 Sep 2014, 20:45)
http://kormidlo.sk/cela-pravda-kuffa-vs ... CG9cRKyx_Q
odpoved kuffu ...
//autoeditácia príspevku (23 Sep 2014, 20:45)
http://kormidlo.sk/cela-pravda-kuffa-vs ... CG9cRKyx_Q
odpoved kuffu ...
-
Jozef Koval
Medium Star
Ateisti hľadáte dôkaz o Bohu? Pozrite sa na seba vy ste obrovský dôkaz jeho existencie lebo taký fanatizmus aký predvádzate vy je dôkazom že v neho veríte aj vy ale nechcete v neho veriť preto sa ho snažíte vyvraciať.
ahoj jozko ...
nazdar Jozef, ako bolo?Jozef Koval napísal:Ateisti hľadáte dôkaz o Bohu? Pozrite sa na seba vy ste obrovský dôkaz jeho existencie lebo taký fanatizmus aký predvádzate vy je dôkazom že v neho veríte aj vy ale nechcete v neho veriť preto sa ho snažíte vyvraciať.
v com sme "my" dokaz, ked evolucia to vsetko vysvetluje bez potreby bozieho vplyvu?
-
Jozef Koval
Medium Star
Ach jaj ateisti ateisti nebol som tu tak dlho preto lebo už necítim takú potrebu tu písať o Bohu lebo viem že tu je to zbytočné s vami a s Bohom je to asi tak ako so slnkom či ja priznám alebo nepriznám že svieti svieti aj tak vy máte šťastie že Boh je láska a miluje aj vás aj všetkých aj takých čo ho zosmiešňujú lebo Bohu sa protiví hriech ale hriešnika miluje nebojte sa aj vy možno budete spasení a dokonca vy ateisti možno predbehnete aj nás veriacich Boh to s vami nevzdá do vašej smrti lebo vás miluje.beardie napísal:nazdar Jozef, ako bolo?
v com sme "my" dokaz, ked evolucia to vsetko vysvetluje bez potreby bozieho vplyvu?
//autoeditácia príspevku (24 Sep 2014, 12:41)
ahojstrapaty napísal:ahoj jozko ...
Ešte sa trochu vyjadrím k tejto vete
V tom že ak by ste si boli istý že Boh nie je nestrácali by ste tu čas no vaše pochybnosti vo vašom vnútri vám nedajú čo? To je v poriadku možno aj vás zachráni Boh a otvorí vám oči.
Dovidenia, Jožko. 
ved aj my len obraciame na tu spravnu "vieru"Jozef Koval napísal:V tom že ak by ste si boli istý že Boh nie je nestrácali by ste tu čas no vaše pochybnosti vo vašom vnútri vám nedajú čo? To je v poriadku možno aj vás zachráni Boh a otvorí vám oči.