strapaty napísal:tak toto si praveze vobec nepochopil... ak niekto veri v prah´veho boha tak veri v toho co aj ja ... cize aj moslim aj zid atd... lebo iny nie je ... skus si ten moj prispevok precitat este raz a pomaly...
práve že ty nechápeš tomu čo píšeš, ako môže mať cesta k tomu istému bohu iné pravidlá? Ty musíš mať jednu ženu, nemôžeš smilniť a moslim môže mať viac žien - obaja sa riadite tým čo sa píše vo vašich knihách, ako sa môžte dostať k tomu istému bohu?
To že každý verí v toho istého boha je blbosť, opäť len ďalšia argumentačná kľučka a vaša chabá obhajoba tisícoch ďalších bohov.
ad: k rovnici - zrazu si z nej zázračne vynechal slovo diabol, aby si tým nepodkopal teoriu o jedinej všemocnej bytosti - bohu. No aj to zlo musí pochádzať odniekiaľ, aj to zlo musel vytvoriť boh. Tvrdíš, že zlo je absencia boha, no ak boh dovolil aby niekde absentoval, tak vlastne tam vytvoril zlo.
"ano ale je to pre neho nepodstatne kedze vie ze zivot pokracuje aj po fyzickej smrti ... prirovnal by som to k porodu ... boh je porodnik a smrt porod.. dieta opusti jeden svet a narodi sa do druheho ... " - ako pekne sa vedia meniť názory veriacich, pamätám si na časy, keď sa tu písalo, že životy berie diabol a boh ich dáva. Teraz už život berie boh ale je to v poriadku, lebo je to považované za nejaké "prevtelenie" - opäť asi len preto aby sa nepodkopávala jediná všemohúca bytosť
A mohol by si sa prosím vyjadriť k tomuto, nejako si to prehliadol a mňa veľmi zaujíma odpoveď:
strapaty: "stale vychadzas z konceptu ze to boh stvoril peklo ... ale co ak peklo je len stav bez boha.. co ak to ze tie muky budes prezivat je holy fakt(pocitis vsetky svoje zle skutky aj s dosledkami) a jedine kto ta od tej bolest moze vyslobodit je prave Boh..."
LuksKE: "len čisto hypoteticky: čo ak človek za celý svoj život nespáchal ani jeden jediný zlý skutok a jediná jeho "chyba" je tá, že neuveril v boha...začo bude trpieť takýto človek? ..len za to, že neuveril v boha? ...čisto hypoteticky"