Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

AllGoneDead
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa AllGoneDead »

Siberian napísal:Čo intímne sa deje na záchodoch? Väčšinou sú totiž záchody spravené tak, aby sa ľudia na nich neočumovali a aj pri pisoároch asi nebudeš čumieť druhému človeku na bimbasa. Či ty chodíš pozerať na záchody, či skutočne majú ľudia medzi nohami správny orgán? Nakúkaš ponad steny kabínok a keď vidíš niečo neobvyklé, tak ťa to poburuje alebo ako? Lebo ja toto vôbec neriešim a pokiaľ aj uvidím vychádzať zo záchodov niekoho opačného pohlavia, tak je mi to kolosálne jedno, to len katolibancov neustále poburuje všetko spojené s genitáliami. Okrem toho si myslím, že pokiaľ by chalani videli na mužský záchod chodiť niekoho, kto vyzerá a oblieka sa ako dievča, tak to spraví väčšie haló ako keď chodí niekto vyzerajúci a obliekajúci sa ako dievča na ženské záchody, ale medzi nohami má penis a semenníky a má chromozómy XY... takže tá možnosť v článku mi príde decentnejšia. Ale opäť, ty asi dávaš na záchodoch väčší pozor a sleduješ u svojich spoluvylučujúcich aj tieto veci.
:lol: toto pobavilo omnoho viac nez sekcia Vtipy :lol:
strapaty napísal:to len dokazuje ze napredovanie vedy nie je az tak dramaticky dolezite z pohladu jedinca ... z pohladu ludstva je to ine kafe... ale veci maju ludom sluzit nie ludia aby sluzili veciam...
neviem akym veciam ludia sluzia, ale ak mas na mysli "reci starych babiek v kostole" typu: peniaze, materialnemu zabezpeceniu atd. tak by som ti rad pripomenul ze nesluzia veciam ale ludom ktori dokazu tieto veci vhodne vyuzit vo svoj prospech. nepochybne sa pri tom inspirovali aj vierou, pretoze ta poskytuje dokonale paky ako donutit ludi spravit nieco co by ich inak ani nenapadlo.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

AllGoneDead

najjednoduchsie bude asi porekadlo ze clovek nezije aby jedol ... ale je aby zil...

//autoeditácia príspevku (07 Dec 2014, 17:39)
harrison314

moralka cloveku pomaha chranit sa aby si neublizil(nehovoriac ako je v dnesnej dobe moralka ohybana...)..ale nijak ho duchovne nenaplni .. to moze len boh ... a aby ho clovek poznal potrebuje nabozenstvo.... cize nauku o bohu ..

co sa tyka otazok ...ked nemas nemas co riesit ... aj vo vede vznikaju nove objavy len s problemami, z ktorych vznikaju otazky, a vela krat je to len nahoda...

//autoeditácia príspevku (07 Dec 2014, 17:40)
kali520

bez boha nieto nabozenstva ... mozno nejaka ideologia ... ale nie NAbozenstvo
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

strapaty napísal:moralka cloveku pomaha chranit sa aby si neublizil(nehovoriac ako je v dnesnej dobe moralka ohybana...)..ale nijak ho duchovne nenaplni .. to moze len boh ... a aby ho clovek poznal potrebuje nabozenstvo.... cize nauku o bohu ..
Dochovne ta moze naplnit umenie, hudba, prijemna konverzacia, žena. Vo svojom okoli mam len par ateistov, ale ani jeden sa nesprava ako robot.
strapaty napísal:co sa tyka otazok ...ked nemas nemas co riesit ... aj vo vede vznikaju nove objavy len s problemami, z ktorych vznikaju otazky, a vela krat je to len nahoda...
Tak mi to aspon skus vysvtlit - co mi dava nabozenstvo, co sa neda "zohnat" inak?

Pri vede si hovoril, ze si treba dat pozor aby materialne veci sluzili nam a nie mi im. Tak ja sa pytam, nemalo by nabozenstvo/cirkev/boh sluzit nam a nie mi jemu? Pretoze ja v nom velky prinos naozaj nevidim
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

harrison314

to je ale prava podstata boha .. on je prvy sluzobnik ... no nie je sluha ...

podobne je to aj vo vstahu zeny a muza .. ich vstah , ich laska je vzajomna sluzba ... obetuju zivoty jeden druhemu .. aj ked v normalnom vstahu je zena podriadena muzovi ... neznamena ze je nieco menej .. ze je jeho sluzka ... dokonca samotne podriadenie zeny je jej dobra vola ... jej obeta ... sluzba rodine... a vo vstahu su si rovnoceny.. ale kazdy ma inu ulohu. Muz musi rodinu viest ...zodpeveda za nu ... rodina musi byt pre neho na prvom mieste ... len vtedy to funguje ... akykolvek egoizmus zabija celu rodinu

podobne je to medzi clovekom a bohom ... clovek je podradeny bohu ... ale je to jeho rozhodnutie ... boh ho dotoho nenuti...
kazda dusa vzysla z boha a na bozi obraz a tuzi sa vratit k bohu ... a nikdy nebude spokojna kym s nim nesplynie ... hudba umenie len zhmotnuju stavy duse ... ludia tymto sposobom komunikuju o tom o com nevedia inak povedat ale aj bez slov kazdy chape o com hovoria... ale chvilkove obstastnenie nie je naplnenim ... je to len kratka ulava ... oddych od toho logickeho a materialneho ...

a co prinasa nabozenstvo... ?? ak dusa tuzi po bohu ... tak nabozenstvo hovori ako sa k bohu dostat ale nehovori to len knihami ale hlavne duchom ... cize samotnym bohom .. on si nas sam k sebe vedie .. telo za zivota dokaze prehlusit potreby duse ... ale maximalne do smrti ... potom bude dusa bez tela az dovskriesenia .. a uvidi holu pravdu .. ale len s bozou milostou ten pohlad znesie .. a na to musi poznat boha .. to ze ten stav neznesie sa vola peklo..

"ked clovek uvidi vsetko zlo co napachal a dusa to bude priamo citit po smrti tak ten stav sa nazyva peklo ... a jedine ten co pozna boha a zije s nim sa moze tomuto peklu vyhnut/zmiernit bolest/zbavit tej bolesti lebo jedine s bohom mozno toto zlo prekonat... " - toto nie je oficialne uceniecirkvi ... ale moje poznanie/vnimanie sveta... nijak mu neprotireci ale nie je ani v nom ziadna opora....
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

strapaty napísal:podobne je to aj vo vstahu zeny a muza .. ich vstah , ich laska je vzajomna sluzba ... obetuju zivoty jeden druhemu .. aj ked v normalnom vstahu je zena podriadena muzovi ... neznamena ze je nieco menej .. ze je jeho sluzka ... dokonca samotne podriadenie zeny je jej dobra vola ... jej obeta ... sluzba rodine... a vo vstahu su si rovnoceny.. ale kazdy ma inu ulohu. Muz musi rodinu viest ...zodpeveda za nu ... rodina musi byt pre neho na prvom mieste ... len vtedy to funguje ... akykolvek egoizmus zabija celu rodinu
V podsttae suhlasim.
strapaty napísal:podobne je to medzi clovekom a bohom ... clovek je podradeny bohu ... ale je to jeho rozhodnutie ... boh ho dotoho nenuti...
Nie nenuti, iba ked to neurobi bude naveky horiet v pekle a v strasnych mukach.
strapaty napísal:kazda dusa vzysla z boha a na bozi obraz a tuzi sa vratit k bohu ... a nikdy nebude spokojna kym s nim nesplynie ... hudba umenie len zhmotnuju stavy duse ... ludia tymto sposobom komunikuju o tom o com nevedia inak povedat ale aj bez slov kazdy chape o com hovoria... ale chvilkove obstastnenie nie je naplnenim ... je to len kratka ulava ... oddych od toho logickeho a materialneho ...
Nie, kazda dusa netuzi byt s bohom.
strapaty napísal:a co prinasa nabozenstvo... ?? ak dusa tuzi po bohu ...
Co mi prinsa ak nie?
strapaty napísal: tak nabozenstvo hovori ako sa k bohu dostat ale nehovori to len knihami ale hlavne duchom ... cize samotnym bohom .. on si nas sam k sebe vedie .. telo za zivota dokaze prehlusit potreby duse ... ale maximalne do smrti ... potom bude dusa bez tela az dovskriesenia .. a uvidi holu pravdu .. ale len s bozou milostou ten pohlad znesie .. a na to musi poznat boha .. to ze ten stav neznesie sa vola peklo..
Stale vychdzas s predpokladu, ze ten tvoj boj je ten spravny a sucastne existuje.
strapaty napísal:"ked clovek uvidi vsetko zlo co napachal a dusa to bude priamo citit po smrti tak ten stav sa nazyva peklo ... a jedine ten co pozna boha a zije s nim sa moze tomuto peklu vyhnut/zmiernit bolest/zbavit tej bolesti lebo jedine s bohom mozno toto zlo prekonat... " - toto nie je oficialne uceniecirkvi ... ale moje poznanie/vnimanie sveta... nijak mu neprotireci ale nie je ani v nom ziadna opora....
A ja som sa tesil na kotle zo smolou a rohatych certov :D
AllGoneDead
Medium Star
Medium Star

strapaty napísal:to je ale prava podstata boha .. on je prvy sluzobnik ... no nie je sluha ...
podobne je to aj vo vstahu zeny a muza .. ich vstah , ich laska je vzajomna sluzba ... obetuju zivoty jeden druhemu .. aj ked v normalnom vstahu je zena podriadena muzovi ... neznamena ze je nieco menej .. ze je jeho sluzka ... dokonca samotne podriadenie zeny je jej dobra vola ... jej obeta ... sluzba rodine... a vo vstahu su si rovnoceny.. ale kazdy ma inu ulohu. Muz musi rodinu viest ...zodpeveda za nu ... rodina musi byt pre neho na prvom mieste ... len vtedy to funguje ... akykolvek egoizmus zabija celu rodinu
Clovek sa vyvyja a to ze spolocnost stale lipne na zauzivanych pravidlach spred stovieka, ba az tisicov rokov je vysledokom viery, ktora dokladne vymyva mozog kazdemu kto s nou pride do stretu(nehovorim len o krestanstve). V sucastnosti moze zena zastavat rovnake postavenie v rodine ako muz, pricom by som taketo rozhodnutie z ktorejkolvek strany nenazval obetou.
strapaty napísal:podobne je to medzi clovekom a bohom ... clovek je podradeny bohu ... ale je to jeho rozhodnutie ... boh ho dotoho nenuti...
kazda dusa vzysla z boha a na bozi obraz a tuzi sa vratit k bohu ... a nikdy nebude spokojna kym s nim nesplynie ... hudba umenie len zhmotnuju stavy duse ... ludia tymto sposobom komunikuju o tom o com nevedia inak povedat ale aj bez slov kazdy chape o com hovoria... ale chvilkove obstastnenie nie je naplnenim ... je to len kratka ulava ... oddych od toho logickeho a materialneho ...
trochu vyssie si napisal on(boh) je prvy sluzobnik no nie je sluha, pricom sluzobnik znamena byt niekomu podriadeny. Zaroven je vsak clovek podriadeny bohu, z coho vyplyva ze jeden je podriadeny tomu druhemu a naopak, nikto nie je nadriadeny a teda boh a clovek su na rovnakej urovni. Tak mi prosim povedz co si to za veriaceho ked sa stavias na rovnaku uroven ako boh?
Mimochodom basnik nie je umelec? On predsa vyjadruje svoje pocity slovami. Oddych od logickeho a materialneho sa da dosiahnut aj inym sposobom(s priatelmi, sportom)
strapaty napísal:a co prinasa nabozenstvo... ?? ak dusa tuzi po bohu ... tak nabozenstvo hovori ako sa k bohu dostat ale nehovori to len knihami ale hlavne duchom ... cize samotnym bohom .. on si nas sam k sebe vedie .. telo za zivota dokaze prehlusit potreby duse ... ale maximalne do smrti ... potom bude dusa bez tela az dovskriesenia .. a uvidi holu pravdu .. ale len s bozou milostou ten pohlad znesie .. a na to musi poznat boha .. to ze ten stav neznesie sa vola peklo..
podla roznych naboznestiev neveriaci okusia peklo. Takze cisto hypoteticky, co ak krestanstvo nie je tou pravou vierou a aj ty sa budes smazit v pekle? Alebo sa tam budu smazit miliony inych ktori veria, ale veria v nieco ine?
strapaty napísal:"ked clovek uvidi vsetko zlo co napachal a dusa to bude priamo citit po smrti tak ten stav sa nazyva peklo ... a jedine ten co pozna boha a zije s nim sa moze tomuto peklu vyhnut/zmiernit bolest/zbavit tej bolesti lebo jedine s bohom mozno toto zlo prekonat... " - toto nie je oficialne uceniecirkvi ... ale moje poznanie/vnimanie sveta... nijak mu neprotireci ale nie je ani v nom ziadna opora....
Toto mi pride ako rozpravka pre deti. "Nebudes pocuvat tak po tebra pride velky, zly ujo a odnesie ta niekam prec...". Ide len o vychovny prostriedok, v tom pripade o vymyvanie mozgu. Dokonaly sposob ako prinutit ludi verit, neveris tak budes trpiet aj ked si vela zleho nespravil. Veris? tak potom mozes robit co chces, raz za cas prides na spoved a vsetko ti bude odpustene.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

"Nie nenuti, iba ked to neurobi bude naveky horiet v pekle a v strasnych mukach."
stale vychadzas z konceptu ze to boh stvoril peklo ... ale co ak peklo je len stav bez boha.. co ak to ze tie muky budes prezivat je holy fakt(pocitis vsetky svoje zle skutky aj s dosledkami) a jedine kto ta od tej bolest moze vyslobodit je prave Boh...

"Nie, kazda dusa netuzi byt s bohom". s tym nesuhlasim ... len niekedy potreby duse prekrycia potreby tela ... ale samozrejme je to moj nazor

- ak boh existuje tak jedine ten moj a ak niekto very v toho "spravneho" boha tak jedine toho mojho ... nech ho nazyva ako kolvek a nech ide cestou knemu akoukolvek ... lebo iny nie je .. je len jeden (:D trojjediny:D)

s tymi certami by som si nerobil srandu ... lebo ak dusa ostane po smrti sama(bez boha)... tak ostane na pospas padlym anielom ... ktory ludi nenavidia viac ako ktorekolvek ine bytosti ... lebo oni nedokonaly - telesny mozu uvidiet boziu tvar ... a oni "krasny dokonaly " uz nikdy nesplynu zo svojim stvoritelom... nikdy neuvidia jeho tvar a lebo ich vina/rozhodnutie je vecne...

//autoeditácia príspevku (08 Dec 2014, 12:45)
AllGoneDead

preukazavanie sluzby nema s podriadenostou nic spolocne... sluzba je dar lasky ... podriadenost je nutna len ked nie to lasky ... vtedy ak nieto chce aby mu druhy dal sluzbu musi si ju vynutit(byt nadradeny).. ale boh ludom sluzi bez podriadenosti ..lebo on je laska sam v absolutnej podstate ... on sam aj ked je tvorcom vsetkeho tak vsetkemu sluzi ... z lasky k svojmu stvoreniu ...

//autoeditácia príspevku (08 Dec 2014, 12:49)
...ako vies ze sa clovek vyvija??? poznas len seba a generaciu max 2 pred tebou ...
..ludia vyvijaju veci okolo seba to je pravda ... ale ze by sa ako bitost nejak extra vyvyjal...
... ma pristup k viacerym informaciam ... to je pravda .. ale keby ludia spred 1000 rokov mali ten isty pristup s rovnakymi tecnologiami boli by iny???
.. a ten "vyvoj" je vyvoj k lepsiemu ...alebo je to len deformacia... lebo ked sa nieco meni tak to neznamena ze k lepsiemu ciz enie vzdy sa da hovorit o vyvoji..
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

strapaty napísal:stale vychadzas z konceptu ze to boh stvoril peklo ... ale co ak peklo je len stav bez boha.. co ak to ze tie muky budes prezivat je holy fakt(pocitis vsetky svoje zle skutky aj s dosledkami) a jedine kto ta od tej bolest moze vyslobodit je prave Boh...
len čisto hypoteticky: čo ak človek za celý svoj život nespáchal ani jeden jediný zlý skutok a jediná jeho "chyba" je tá, že neuveril v boha...začo bude trpieť takýto človek? ..len za to, že neuveril v boha? ...čisto hypoteticky

a pripomeniem ti rovnicu o jedinej všemocnej bytosti (bohu)
boh stvoril nebo - stvoril aj peklo
boh život dal - život aj berie
boh môže za všetky dobré veci - boh môže za všetky zlé veci

ak táto rovnica nie je správna - boh nie je jediný všemocný - tzn. diabol má rovnakú moc ako boh
strapaty napísal:ak boh existuje tak jedine ten moj a ak niekto very v toho "spravneho" boha tak jedine toho mojho ... nech ho nazyva ako kolvek a nech ide cestou knemu akoukolvek ... lebo iny nie je .. je len jeden (:D trojjediny:D)
k tomuto fetu sa ani netreba vyjadrovať, egoizmus...len ja, len môj, len to v čo verím ja, ja, ja, ja... toto isté si môže povedať moslim atď,...
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

A ty vychádzaš z konceptu, že základný stav existencie je utrpenie a muky a cítenie všetkých zlých skutkov. Al čo ak to rozdelenie na nebi/peklo zaviedol práve Boh? Potom je to jeho výtvor a teda necháva ľudí trpieť on.

Chceš teda povedať, že keď verím o Odina, tak vlastne verím v kresťanského Boha? To je len také egoistické a alibistické tvrdenie ako si veriaci vysvetľujú existenciu viacerých náboženstiev. Niektoré náboženstvá sa nezhodujú v elementárnych veciach. Znamená to teda, že stačí aby som sa narodil inde ako v kresťanstve a mám iné podmienky na vstup do neba? Väčšia blbosť ako všetky víza, pasy a neviem čo ešte na Zemi.

Kedže sa stratneš s padlým anjelom ani jeden z vás sa k Bohu nedostal, takže ste na jednej lodi. Tak ako on aj ty môžeš nenávidieť práve tých ľudí, ktorí v tom nebi sú. Pokiaľ sú tí anjeli tak vyspelé bytosti, tak to vedia aj oni. Prečo nevytvoriť proti Bohu silnejšiu opozíciu spolu s ľuďmi?

Inak príde mi vtipné ako tu o duši píšeš ako keby to bola nejaká samotná entita žijúca v našom tele. Keď už tak duša má byť tvoj rozum, takže ak daný človek netúži byť s Bohom, tak je to tak a neexistuje nejaká potlačená duša, ktorá by s ním byť chcela.
AllGoneDead
Medium Star
Medium Star

strapaty napísal:preukazavanie sluzby nema s podriadenostou nic spolocne... sluzba je dar lasky ... podriadenost je nutna len ked nie to lasky ... vtedy ak nieto chce aby mu druhy dal sluzbu musi si ju vynutit(byt nadradeny).. ale boh ludom sluzi bez podriadenosti ..lebo on je laska sam v absolutnej podstate ... on sam aj ked je tvorcom vsetkeho tak vsetkemu sluzi ... z lasky k svojmu stvoreniu ...
Sluzba a dar su dve odlisne veci. Sluzba je nieco za co si zaplatis aby si uspokojil svoje potreby, dar je nieco cim chces niekomu prejavit naklonnost/lasku. Co sa druhej casti tyka tak nech laska v absolutnej podstate vyriesi hladomor, choroby, chudobu, atd. pricom by mohla zacat rozdavanim cirkevneho majetku. Zastupca lasky samej na zemi je ovesany zlatom, zatial co inde ludia umieraju. Od cias ked si slachta kupovala odpustky sa v tejto institucii vela nezmenilo.
strapaty napísal:...ako vies ze sa clovek vyvija??? poznas len seba a generaciu max 2 pred tebou ...
..ludia vyvijaju veci okolo seba to je pravda ... ale ze by sa ako bitost nejak extra vyvyjal...
... ma pristup k viacerym informaciam ... to je pravda .. ale keby ludia spred 1000 rokov mali ten isty pristup s rovnakymi tecnologiami boli by iny???
.. a ten "vyvoj" je vyvoj k lepsiemu ...alebo je to len deformacia... lebo ked sa nieco meni tak to neznamena ze k lepsiemu ciz enie vzdy sa da hovorit o vyvoji..
Je zrejme ze clovek sa vyvyja, existuje totiz veda zvana filozofia. Ak mi nevereis tak si to nastuduj, precitaj si autorov z roznych dob a potom ten rozdiel mozno uvidis(samozrejme existuju aj nadcasove diela, ktore vystihuju nie len sucastnost a pritomnost ale aj buducnost). Za vyvoj k lepsiemu ci horsiemu su zodpovedny hlavne ludia a institucie ktori dokazu ovplivnovat masy. Znovu sa dostaveme k skutocnosti ze naboznestvo za to nesie dost velku zodpovednost.

//autoeditácia príspevku (08 Dec 2014, 14:15)
LuksKE napísal:len čisto hypoteticky: čo ak človek za celý svoj život nespáchal ani jeden jediný zlý skutok a jediná jeho "chyba" je tá, že neuveril v boha...začo bude trpieť takýto človek? ..len za to, že neuveril v boha?
Samozrejme, ako inak by sme tu dnes mohli mat tolko veriacich? Ludia su zsatrasovany odmalicka a preto tento monopol funguje veky.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

LuksKE

"k tomuto fetu sa ani netreba vyjadrovať, egoizmus...len ja, len môj, len to v čo verím ja, ja, ja, ja... toto isté si môže povedať moslim atď,..."-tak toto si praveze vobec nepochopil... ak niekto veri v prah´veho boha tak veri v toho co aj ja ... cize aj moslim aj zid atd... lebo iny nie je ... skus si ten moj prispevok precitat este raz a pomaly...

a pripomeniem ti rovnicu o jedinej všemocnej bytosti (bohu)
boh stvoril nebo - stvoril aj peklo kde je boh je nebo ,,,kde nie je je peklo
boh život dal - život aj berie ano ale je to pre neho nepodstatne kedze vie ze zivot pokracuje aj po fyzickej smrti ... prirovnal by som to k porodu ... boh je porodnik a smrt porod.. dieta opusti jeden svet a narodi sa do druheho ...
boh môže za všetky dobré vecivsetko dobre pochadza od boha a s bohom - boh môže za všetky zlé veci (logicky vsetko ostatne je zle ... lebo zlo nie je nic viac ako absencia boha... nepritomnost.. )

//autoeditácia príspevku (08 Dec 2014, 15:12)
94jakub
rozum a dusa su uplne odlisne veci ... nema to nic spolocne ... dusa je sucast cloveka ako aj telo ... rozum je cisto telesna zalezitost... chemicke a bioelektricke impulzy...

//autoeditácia príspevku (08 Dec 2014, 15:16)
AllGoneDead
Sluzba a dar su dve odlisne veci. Sluzba je nieco za co si zaplatis aby si uspokojil svoje potreby, dar je nieco cim chces niekomu prejavit naklonnost/lasku. Co sa druhej casti tyka tak nech laska v absolutnej podstate vyriesi hladomor, choroby, chudobu, atd. pricom by mohla zacat rozdavanim cirkevneho majetku. Zastupca lasky samej na zemi je ovesany zlatom, zatial co inde ludia umieraju. Od cias ked si slachta kupovala odpustky sa v tejto institucii vela nezmenilo.

ovesany zlatom ktore nie je ich a nemozu nim hybat lebo je to dedicstvo statu ... nas farar vzdy hovoril : keby som mohol tak vsetky tieto sochy popredam a s penazi by som urobil vyvarovnu pre starych a chudobnych ... nakoniec ju aj urobil ale nie za sochy .. len mu to trvalo 10 rokov...
mLuks
Addict
Addict

strapaty napísal:tak toto si praveze vobec nepochopil... ak niekto veri v prah´veho boha tak veri v toho co aj ja ... cize aj moslim aj zid atd... lebo iny nie je ... skus si ten moj prispevok precitat este raz a pomaly...
práve že ty nechápeš tomu čo píšeš, ako môže mať cesta k tomu istému bohu iné pravidlá? Ty musíš mať jednu ženu, nemôžeš smilniť a moslim môže mať viac žien - obaja sa riadite tým čo sa píše vo vašich knihách, ako sa môžte dostať k tomu istému bohu?
To že každý verí v toho istého boha je blbosť, opäť len ďalšia argumentačná kľučka a vaša chabá obhajoba tisícoch ďalších bohov.

ad: k rovnici - zrazu si z nej zázračne vynechal slovo diabol, aby si tým nepodkopal teoriu o jedinej všemocnej bytosti - bohu. No aj to zlo musí pochádzať odniekiaľ, aj to zlo musel vytvoriť boh. Tvrdíš, že zlo je absencia boha, no ak boh dovolil aby niekde absentoval, tak vlastne tam vytvoril zlo.

"ano ale je to pre neho nepodstatne kedze vie ze zivot pokracuje aj po fyzickej smrti ... prirovnal by som to k porodu ... boh je porodnik a smrt porod.. dieta opusti jeden svet a narodi sa do druheho ... " - ako pekne sa vedia meniť názory veriacich, pamätám si na časy, keď sa tu písalo, že životy berie diabol a boh ich dáva. Teraz už život berie boh ale je to v poriadku, lebo je to považované za nejaké "prevtelenie" - opäť asi len preto aby sa nepodkopávala jediná všemohúca bytosť

A mohol by si sa prosím vyjadriť k tomuto, nejako si to prehliadol a mňa veľmi zaujíma odpoveď:
strapaty: "stale vychadzas z konceptu ze to boh stvoril peklo ... ale co ak peklo je len stav bez boha.. co ak to ze tie muky budes prezivat je holy fakt(pocitis vsetky svoje zle skutky aj s dosledkami) a jedine kto ta od tej bolest moze vyslobodit je prave Boh..."

LuksKE: "len čisto hypoteticky: čo ak človek za celý svoj život nespáchal ani jeden jediný zlý skutok a jediná jeho "chyba" je tá, že neuveril v boha...začo bude trpieť takýto človek? ..len za to, že neuveril v boha? ...čisto hypoteticky"
AllGoneDead
Medium Star
Medium Star

strapaty: vzdy som si myslel ze biblia vravi ze boh je vsade okolo nas, vzdy a vsade pritomny stvoritel ktory nad nami bdie. V spojeni toho a tvojej reakcie teda vyplyva ze peklo nie je. Ak zlo je absenciou boha, su potom vsetci neveriaci zli(aj ludia ktori veria v nieco ine)?
Vas farar vie urcite pekne rozpravat, ved nie nadarmo sa hovori vodu kaze, vino pije. Postavil vyvarovnu za 10 rokov, ale nepredpokladam ze z vlastneho. Domnievam sa ze zalozil zbierku, vyzbieral peniaze od ludi(mozno prispeli aj neveriaci), a staval za pomoci dobrovolnikov. Ak by som sa ho ale opytal preco to ludia spravili, co by mi povedal? Bola to bozia vola? Pripisal by mu vsetky zasluhy aj ked vlastne nic nespravil?
Samozrejme ze nemozu nakladat s cirkevnym bohatstvom ked sami nechcu. Ak cirkev dostala dedictvo od statu tak nech ho prestane kazdorocne vyciciavat. + to ze je niekto pokrsteny neznamena ze realne veri, ale cirkev si zanho peniaze vezme. Tak ma napadlo ci tu existuje nejake zdruzenie ateistov ktore dostava podobny prispevok od statu, ak nie tak ide o diskriminaciu 8)
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

ups, boh opäť zaspal na vavrínoch? ISIS odťala hlavy 4 kresťanským deťom po tom, čo odmietli konvertovať na islam. prečo boh neochránil tie nevinné deti s čistou dušou?
http://www.mirror.co.uk/news/world-news ... aq-4767241
strapaty napísal:ak niekto veri v prah´veho boha tak veri v toho co aj ja ... cize aj moslim aj zid atd... lebo iny nie je
uh, čiže.. ISIS odťala štyrom deťom hlavy preto, že verili v rovnakého boha, len deti ho nazývali inak?
mLuks
Addict
Addict

vidiš ten jediným boh dovoľuje aby sa navzájom ľudia kvôli nemu vraždili, kvôli nemu, náboženstvu a pod. - hold proste toto logiku mať nikdy nebude
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

neurobil nic, pretoze teraz su s nim a budu stastne naveky :)
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

strapaty napísal:stale vychadzas z konceptu ze to boh stvoril peklo ... ale co ak peklo je len stav bez boha.. co ak to ze tie muky budes prezivat je holy fakt(pocitis vsetky svoje zle skutky aj s dosledkami) a jedine kto ta od tej bolest moze vyslobodit je prave Boh...
Pokial viem tak Boh je vsemohuci a povodca vstekeho. Ak plati aspon jedno s toho, tak za peklo ma zodpovednost.
strapaty napísal:"Nie, kazda dusa netuzi byt s bohom". s tym nesuhlasim ... len niekedy potreby duse prekrycia potreby tela ... ale samozrejme je to moj nazor
Napr ja s bohom netuzim byt.
strapaty napísal:- ak boh existuje tak jedine ten moj a ak niekto very v toho "spravneho" boha tak jedine toho mojho ... nech ho nazyva ako kolvek a nech ide cestou knemu akoukolvek ... lebo iny nie je .. je len jeden (:D trojjediny:D)
K tomu sa dost pekne vyjadrili kolegovia. Neviem ci by tvoju vieru ze vsteci bohovia su ten tvoj zdielali Vikingovia.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

LuksKE

nie dal bytostiam len slobodnu volu to je ine ako vytvorit zlo ... a diabol ... je obycajny chudak... mocny ako bitost ale jeho bitie je marnejsie ako prd vo vetre... vsetka jeho moc konci poslednym sudom ...

//autoeditácia príspevku (08 Dec 2014, 19:52)
nepounam vsetkych ludi ani vsetky nabozenstva ... a len povrchne ich vylucit za to ze maju mnohozenstvo... preto pisem ze ak veria v praveho boha tak veria v toho isteho ako ja... alebo ziadneho... cloveka poznas po ovoci jeho skutkov... cize tam vidiet poakej ceste kraca...

//autoeditácia príspevku (08 Dec 2014, 20:02)
zly skutok ....na toto ti mozem povedat len svoj nazor ...doteraz bol len jediny taky clovek a to panna maria a ta poznala boha ... neviem si to predstavit ze by to este niekto iny zvladol... ale keby tak by musel s bohom zit v priamom kontakte ... ale teoreticky by nemal za co trpiet a isiel by priamo do neba ...lebo nie ten co vyznava boha ustami bude spaseny ... ale srdcom a skutkami ... a clovek ktory robi len dobro vyznava boha ...

co je to verit v boha ... hoc ktory blazon nazyva svoje blaznovstvo vieru v boha ... ale boh je zivot .. preto viera musi byt kulturou zivota...
L.O.L.
Expert
Expert

Príspevok od používateľa L.O.L. »

Heh no ked niekto pripisuje Bohu ludske vlastnosti a ludsky sposob zmyslania - jednoznacne moze dojst len k zaveru ze ziaden Boh neexistuje. Takisto ak niekto neveriaci povie ze zije pohodlny, stastny zivot a Boha k nemu nepotrebuje - ja mu verim, to aj dava zmysel.. Ved ked si niekto precita Bibliu - opisuju sa tam pribehy kde dobro vzdy vitazi nad zlom? NIE, ak by bolo vsetko v Biblii take jednoduche ako si to casto neveriaci predstavuju tak by nemusel zomriet na krizi Bozi syn, hoci jedine co robil bolo ze ucil ludi a uzdravoval chorych a dokonca aj mrtvych a nespravil jediny hriech. No je nezmysel ak niekto napise ze "Boh zaspal na vavrinoch" ak zomreli deti v ISIS - je to strasne a kazdy by sa mal snazit zabranit niecomu takemu - ale proste tak to je, taketo strasne veci sa diali, deju aj budu diat, Biblia hovori ze absolutna spravodlivost bude az na konci.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

AllGoneDead

v pekle nie je - spravne,
...otazka je ci veria v nieco ine...
ty si kolko takych veci zorganizoval ... kolko zbierok, povoleni, kolko takych zariadeni si protrednictvom niekoho postavil?? ... ked to je pre teba nic, asi hodne... bez neho by to urcite nebolo ... urobil toho ovela viac ... (kolko bitiek vyhral napoleon... ??? neboli to jeho vojaci co vyhravali tie bitky ...?? takze bol v podstate zbytocny... vsk by to vyhrali aj bez neho.... ) kazdy ma v zivote svoje miesto a ulohu...
kazdy kto nechce aby cirkev za neho dostavala peniaze staci ked pri scitani nezaciarkne kolonku ze veriaci... lebo podla scitania ludu sa rozdeluju peniaze...
cirkev za tie peniaze vykonava a strasne vela dobreho ale to ziaden ateista nevidi...

//autoeditácia príspevku (08 Dec 2014, 20:13)
lukske
vidiš ten jediným boh dovoľuje aby sa navzájom ľudia kvôli nemu vraždili, kvôli nemu, náboženstvu a pod. - hold proste toto logiku mať nikdy nebude .......
a co cakas ze udrie do neho bleskom ...co by to uz bola za slobodna vola keby za kazdy hriech boh hned trestal...pride den zatvy a vtedy sa odeli zrno od pliev ... kukol zhori v neuhasinajucom ohni..

//autoeditácia príspevku (08 Dec 2014, 20:18)
harrison314
K tomu sa dost pekne vyjadrili kolegovia. Neviem ci by tvoju vieru ze vsteci bohovia su ten tvoj zdielali Vikingovia.

neviem ci sa zle vyjadrujem alebo je to take tazke pochopit...
boh je len jeden
to ze verim v praveho boha vidim podla jeho ucinkov na moj zivot
to ci ludia ktory veria / nazyvaju ineho boha neviem posudit... ak veria v praveho boha jeho ucinok na zivot ich bude ten isty... ak neveira v praveho boha tak neveria v ziadneho ....
len tolko som chcel povedat ... uz neviem ako lepsie to vysvetlit....

//autoeditácia príspevku (08 Dec 2014, 20:20)
L.O.L. K+
Napísať odpoveď