Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

Stoporko
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

eMPiko napísal:cital som na nete zaujimavu hypotezu, ze za potopu sveta pravdepodobne pokladali nasi predkovia aj povodne lokalneho vyznamu, kedze ich vtedajsi svet bol od (obrazne povedane) jedneho obzoru po druhy
hej, no ta hypoteza naraza na problem spocivajuci v tom, ze potopu opisuju viacere nabozenstva. Zaujimave, ze nasli obrovsku staru lod kusok pod horou Ararat v Turecku. Na jej stavbu boli pouzite kovove klince a vrstvene drevo.
BlaDey
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Re: BOH, a nabozenstva

Príspevok od používateľa BlaDey »

Linkman napísal:Prosím tu sa vaďte či boh či ježiš existovali alebo nie.
nepovedal si to moc pekne...vadiť?existovali? :roll:
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

SRneC napísal:nechapem ako mozes k jednemu(cistou nahodou svojmu) nazoru pripisat formulku "stale lepsie" ak pises takymto sposobom tak vtom musis mat jasnejsie ako ktokolvek z nas.
Skus si to este raz precitat.Myslim,ze je lepsie zit v nevedomosti,ako si nieco domysliet,lebo mi je to pohodlne a vyhovuje mi to...Ako to mozem napisat?Pretoze je to moj nazor,samozrejme subjektivny.A nemyslel som to len na tuto debatu.Myslel som to vseobecne.Co si myslis o tej vete na zaciatku tohoto prispevku-je pravdiva :?:
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

Stoporko napísal:myslis sumerske texty a podobne? V poriadku, zidia niektore veci prebrat od inych narodov mohli, no nemuseli. To uz dnes tazko zistime co su koho povodne myslienky (mnoho vynalezov a filozofii v dejinach vzniklo na rozlicnych miestach nezavisle na sebe).

Inak ak sa trosku vyznas do tyhto veci, mohol by si mi please povedat co/kto je Marduk a jeho vztah s Anunaki - cital som Sitchinove preklady sumerov no nejak som tomu uplne nepochopil. Diik
jj, myslim aj tie. ono je jedno kto bol skor a kto neskor. o to tu nejde. ide o to ze v roznych knihach z roznych dob sa opisuje to iste.

Co sa tyka marduka a anunaki, nepovazujem sa za odbornika na sumerske texty a mytologiu cize vysvetlovat to nebudem. tiez som cital Sitchina a aj ine knihy a je zaujimave ako sa tie stare veci zhoduju.
kubodinho
Professional
Professional

Príspevok od používateľa kubodinho »

fruxo napísal:imho tie evicky a adamkovia je jeden chory vymysel, teda ako cela cirkev ...
jj podla mna tiez hlavne cirkev neznasam , je to najvacsia mafia
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

matko888 napísal:jj podla mna tiez hlavne cirkev neznasam , je to najvacsia mafia
este nieco? :roll:
kubodinho
Professional
Professional

zelovoc napísal:este nieco? :roll:
este chces nieco pocut?
Fall
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Fall »

matko888 napísal:este chces nieco pocut?
napr argument?
ja cirkev neobhajujem ak si cital s tetjo temy viac poznas moje nazory, ale toto vie napisat kazdy a ten prispevok ma hodnotu nulovu a akurat vyvola flame wary
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

matko888 napísal:este chces nieco pocut?
radsej nie, aj tak by to nemalo zmysel. asi ako ten tvoj prispevok navyse. ked povies A, povedz aj B. ked poviem ze si debil tak to nema zmysel, ale ked to zdovodnim tak to ma omnoho vacsiu vahu a za debila ta zacnu povazovat aj ostatni. chapes ten rozdiel?
kubodinho
Professional
Professional

zelovoc napísal:radsej nie, aj tak by to nemalo zmysel. asi ako ten tvoj prispevok navyse. ked povies A, povedz aj B. ked poviem ze si debil tak to nema zmysel, ale ked to zdovodnim tak to ma omnoho vacsiu vahu a za debila ta zacnu povazovat aj ostatni. chapes ten rozdiel?
ide ti o zdovodnenie? nemam problem . pozri cirkev sa prizivuje na viere uz 2000rokov . v minulosti pachala na ludoch hrozne veci len preto , lebo neboli veriaci , odpustky sa kupovali , myslis si ze by to boh takto chcel? nemyslim si , mam pokracovat? okej pozriem na tie babky ktore by aj posledne dali do zvonceka a minule som videl farara co platil sek s uplnymi drobnymi , odkial ich asi mal? preco sa farari nezenia? lebo jezis nebol zenaty? to je vyhovorka aby sa majetok nedelil medzi dvoch ludi . preco cirkev neplati dane? a este nieco kolko bolo pripadov ze bol farar obvineny s pedofilie a neviem akych veci? bohov sluzobnik take veci nerobi. viera a cirkev su rozdielne veci .
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

matko888, ty mas dokaz o tom, ze jezis nebol zenaty?
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Krija:nechcem byt drzy ale aky mas ty dokaz ze zenaty bol [abo som zase cosi prehliadol :lol: ] a v neposlednom rade by sa aj biblia mohla povazovat za dokaz len tu ide o to ze jej len malo kto uplne veri ale to je do ineho topicu.
dudo02 napísal:....
Par stranok dozadu skus pohladat moj nazor :)
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

P3Bo napísal:a v neposlednom rade by sa aj biblia mohla povazovat za dokaz len tu ide o to ze jej len malo kto uplne veri
Ja nechcem provokovat,ale neda mi neopytat sa ...Ty si cital bibliu?A povazujes ju za hodnoverny dokaz?
kubodinho
Professional
Professional

krija napísal:matko888, ty mas dokaz o tom, ze jezis nebol zenaty?
nemam , ale vsade sa to pise tak vychadzam s toho
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

matko888 napísal:ide ti o zdovodnenie? nemam problem . pozri cirkev sa prizivuje na viere uz 2000rokov . v minulosti pachala na ludoch hrozne veci len preto , lebo neboli veriaci , odpustky sa kupovali , myslis si ze by to boh takto chcel? nemyslim si , mam pokracovat? okej pozriem na tie babky ktore by aj posledne dali do zvonceka a minule som videl farara co platil sek s uplnymi drobnymi , odkial ich asi mal? preco sa farari nezenia? lebo jezis nebol zenaty? to je vyhovorka aby sa majetok nedelil medzi dvoch ludi . preco cirkev neplati dane? a este nieco kolko bolo pripadov ze bol farar obvineny s pedofilie a neviem akych veci? bohov sluzobnik take veci nerobi. viera a cirkev su rozdielne veci .
no vidis ze to ide. aj mne vadia tieto veci. asi ani nikdy neprestanu.ale netreba vidiet cierno-bielo. to je chyba dnesnej doby. vsetko je bud dobre alebo zle. nic medzi.
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

zelovoc napísal:no vidis ze to ide. aj mne vadia tieto veci. asi ani nikdy neprestanu.ale netreba vidiet cierno-bielo. to je chyba dnesnej doby. vsetko je bud dobre alebo zle. nic medzi.
svata pravda ..problem je v tom, ze vidiet cierno bielo, je to najlahsie. preto sa taketo videnie tesi popularite

//popripade aby sa mohli knazi zenit s rovnakym pohlavim
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

Nj obvinovat cirkev za jej minulost..fajn. A vies ako na tom boli krestania pred zrovnopravnenim s ostatnymi nabozenstvami?
A pedofilni knazi? No co no, su to jedini pedofili na svete? Takych najdes vsade.
Preco sa nezenia? Pokial viem tak preto, ze sa maju plne oddavat svojmu poslaniu. Aj ked je to podla mna capina, preco by knaz nemohol byt prikladom dobrej krestanskej rodiny?

P.S. Este napis, ze chces aby aj zeny mohli byt knazky, lebo nieje rovnopravnost a bude to zakoncene.
Fall
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Fall »

axXis napísal:Nj obvinovat cirkev za jej minulost..fajn. A vies ako na tom boli krestania pred zrovnopravnenim s ostatnymi nabozenstvami?
A pedofilni knazi? No co no, su to jedini pedofili na svete? Takych najdes vsade.
Preco sa nezenia? Pokial viem tak preto, ze sa maju plne oddavat svojmu poslaniu. Aj ked je to podla mna capina, preco by knaz nemohol byt prikladom dobrej krestanskej rodiny?

P.S. Este napis, ze chces aby aj zeny mohli byt knazky, lebo nieje rovnopravnost a bude to zakoncene.
a co ma spolocne utlacanie krestanov v starom rime s touto diskusiou? jak sa snazim, tak sa snazim suvislost nevidim...Co sa tyka tvojej argumentacie o pedofilnich knazoch, nevychadzam s udivu, vies ide o to, ze knaz je v stalom kontakte s ludmi a aj detmi, je to nieco ako pedofilny ucitel, proste to tam nema co robit

SRneC:ano nie je spravne vidiet cierno-bielo, no treba si dat pozor aby sa pri takejto snahe nezabudalo ani na to cierne ani na to biele
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

2 Fall: Matko888 napisal ake strasne zlociny napachala cirkev v minulosti (kriziaci, inkvizicia, odpustky...) tak som mu napisal, ze to iste robili aj cirkvi, ale v tejto dobe je to absolutne jedno. Co bolo to bolo a nikto s tym nic nespravi, netreba za to odsudzvat. (francuzov tiez nikto nedojebava za Napoleona ani nemcov za Hitlera, videli ste uz niekoho kto by nemal rad Nemcov len koli tomu, ze viedli WW2?)

Ad pedofili: sam si napisal, ze aj ucitelia su. A co budeme za to teraz nenavidiet skolstvo?
kubodinho
Professional
Professional

zelovoc napísal:no vidis ze to ide. aj mne vadia tieto veci. asi ani nikdy neprestanu.ale netreba vidiet cierno-bielo. to je chyba dnesnej doby. vsetko je bud dobre alebo zle. nic medzi.
ako ano mas pravdu , s tymto s tebou suhlasim ze aj medzi fararmi sa najdu taky co chcu vylucne pomahat ludom
Napísať odpoveď