hej, no ta hypoteza naraza na problem spocivajuci v tom, ze potopu opisuju viacere nabozenstva. Zaujimave, ze nasli obrovsku staru lod kusok pod horou Ararat v Turecku. Na jej stavbu boli pouzite kovove klince a vrstvene drevo.eMPiko napísal:cital som na nete zaujimavu hypotezu, ze za potopu sveta pravdepodobne pokladali nasi predkovia aj povodne lokalneho vyznamu, kedze ich vtedajsi svet bol od (obrazne povedane) jedneho obzoru po druhy
Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
-
BlaDey
Spammer
Re: BOH, a nabozenstva
nepovedal si to moc pekne...vadiť?existovali?Linkman napísal:Prosím tu sa vaďte či boh či ježiš existovali alebo nie.
Skus si to este raz precitat.Myslim,ze je lepsie zit v nevedomosti,ako si nieco domysliet,lebo mi je to pohodlne a vyhovuje mi to...Ako to mozem napisat?Pretoze je to moj nazor,samozrejme subjektivny.A nemyslel som to len na tuto debatu.Myslel som to vseobecne.Co si myslis o tej vete na zaciatku tohoto prispevku-je pravdivaSRneC napísal:nechapem ako mozes k jednemu(cistou nahodou svojmu) nazoru pripisat formulku "stale lepsie" ak pises takymto sposobom tak vtom musis mat jasnejsie ako ktokolvek z nas.
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
jj, myslim aj tie. ono je jedno kto bol skor a kto neskor. o to tu nejde. ide o to ze v roznych knihach z roznych dob sa opisuje to iste.Stoporko napísal:myslis sumerske texty a podobne? V poriadku, zidia niektore veci prebrat od inych narodov mohli, no nemuseli. To uz dnes tazko zistime co su koho povodne myslienky (mnoho vynalezov a filozofii v dejinach vzniklo na rozlicnych miestach nezavisle na sebe).
Inak ak sa trosku vyznas do tyhto veci, mohol by si mi please povedat co/kto je Marduk a jeho vztah s Anunaki - cital som Sitchinove preklady sumerov no nejak som tomu uplne nepochopil. Diik
Co sa tyka marduka a anunaki, nepovazujem sa za odbornika na sumerske texty a mytologiu cize vysvetlovat to nebudem. tiez som cital Sitchina a aj ine knihy a je zaujimave ako sa tie stare veci zhoduju.
ide ti o zdovodnenie? nemam problem . pozri cirkev sa prizivuje na viere uz 2000rokov . v minulosti pachala na ludoch hrozne veci len preto , lebo neboli veriaci , odpustky sa kupovali , myslis si ze by to boh takto chcel? nemyslim si , mam pokracovat? okej pozriem na tie babky ktore by aj posledne dali do zvonceka a minule som videl farara co platil sek s uplnymi drobnymi , odkial ich asi mal? preco sa farari nezenia? lebo jezis nebol zenaty? to je vyhovorka aby sa majetok nedelil medzi dvoch ludi . preco cirkev neplati dane? a este nieco kolko bolo pripadov ze bol farar obvineny s pedofilie a neviem akych veci? bohov sluzobnik take veci nerobi. viera a cirkev su rozdielne veci .zelovoc napísal:radsej nie, aj tak by to nemalo zmysel. asi ako ten tvoj prispevok navyse. ked povies A, povedz aj B. ked poviem ze si debil tak to nema zmysel, ale ked to zdovodnim tak to ma omnoho vacsiu vahu a za debila ta zacnu povazovat aj ostatni. chapes ten rozdiel?
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
no vidis ze to ide. aj mne vadia tieto veci. asi ani nikdy neprestanu.ale netreba vidiet cierno-bielo. to je chyba dnesnej doby. vsetko je bud dobre alebo zle. nic medzi.matko888 napísal:ide ti o zdovodnenie? nemam problem . pozri cirkev sa prizivuje na viere uz 2000rokov . v minulosti pachala na ludoch hrozne veci len preto , lebo neboli veriaci , odpustky sa kupovali , myslis si ze by to boh takto chcel? nemyslim si , mam pokracovat? okej pozriem na tie babky ktore by aj posledne dali do zvonceka a minule som videl farara co platil sek s uplnymi drobnymi , odkial ich asi mal? preco sa farari nezenia? lebo jezis nebol zenaty? to je vyhovorka aby sa majetok nedelil medzi dvoch ludi . preco cirkev neplati dane? a este nieco kolko bolo pripadov ze bol farar obvineny s pedofilie a neviem akych veci? bohov sluzobnik take veci nerobi. viera a cirkev su rozdielne veci .
svata pravda ..problem je v tom, ze vidiet cierno bielo, je to najlahsie. preto sa taketo videnie tesi popularitezelovoc napísal:no vidis ze to ide. aj mne vadia tieto veci. asi ani nikdy neprestanu.ale netreba vidiet cierno-bielo. to je chyba dnesnej doby. vsetko je bud dobre alebo zle. nic medzi.
//popripade aby sa mohli knazi zenit s rovnakym pohlavim
-
axxis
Addict
Nj obvinovat cirkev za jej minulost..fajn. A vies ako na tom boli krestania pred zrovnopravnenim s ostatnymi nabozenstvami?
A pedofilni knazi? No co no, su to jedini pedofili na svete? Takych najdes vsade.
Preco sa nezenia? Pokial viem tak preto, ze sa maju plne oddavat svojmu poslaniu. Aj ked je to podla mna capina, preco by knaz nemohol byt prikladom dobrej krestanskej rodiny?
P.S. Este napis, ze chces aby aj zeny mohli byt knazky, lebo nieje rovnopravnost a bude to zakoncene.
A pedofilni knazi? No co no, su to jedini pedofili na svete? Takych najdes vsade.
Preco sa nezenia? Pokial viem tak preto, ze sa maju plne oddavat svojmu poslaniu. Aj ked je to podla mna capina, preco by knaz nemohol byt prikladom dobrej krestanskej rodiny?
P.S. Este napis, ze chces aby aj zeny mohli byt knazky, lebo nieje rovnopravnost a bude to zakoncene.
a co ma spolocne utlacanie krestanov v starom rime s touto diskusiou? jak sa snazim, tak sa snazim suvislost nevidim...Co sa tyka tvojej argumentacie o pedofilnich knazoch, nevychadzam s udivu, vies ide o to, ze knaz je v stalom kontakte s ludmi a aj detmi, je to nieco ako pedofilny ucitel, proste to tam nema co robitaxXis napísal:Nj obvinovat cirkev za jej minulost..fajn. A vies ako na tom boli krestania pred zrovnopravnenim s ostatnymi nabozenstvami?
SRneC:ano nie je spravne vidiet cierno-bielo, no treba si dat pozor aby sa pri takejto snahe nezabudalo ani na to cierne ani na to biele
-
axxis
Addict
2 Fall: Matko888 napisal ake strasne zlociny napachala cirkev v minulosti (kriziaci, inkvizicia, odpustky...) tak som mu napisal, ze to iste robili aj cirkvi, ale v tejto dobe je to absolutne jedno. Co bolo to bolo a nikto s tym nic nespravi, netreba za to odsudzvat. (francuzov tiez nikto nedojebava za Napoleona ani nemcov za Hitlera, videli ste uz niekoho kto by nemal rad Nemcov len koli tomu, ze viedli WW2?)
Ad pedofili: sam si napisal, ze aj ucitelia su. A co budeme za to teraz nenavidiet skolstvo?
Ad pedofili: sam si napisal, ze aj ucitelia su. A co budeme za to teraz nenavidiet skolstvo?