Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa strapaty »

harrison314

"Ty povies "lebo Boh", ja poviem "este nevieme, aleaspon ma veda co skumat", a to je rozdiel medzi veriacimi a ateistami." ale ja nepoviem lebo boh ...ja si vedecke zalezitosti nevykladam bohom .... poviem presne to iste co ty este nevieme ... a veda to skuma... ale to neznamena ze vsetko nepochadza od boha... to nie je vedecke tvrdenie ale nabozenske...

//autoeditácia príspevku (30 Nov 2015, 23:16)
AllGoneDead

diablo je padly aniel .. v preklade jeho meno vystihuje to cim sa vyznacuje... cize : ten co rozdeluje...

Kristus nebol ten co reozdeloval ale ten co spajal... jednota integritas bohom to je Kristus...

ani jedno ani druhe ... ak je clovek slobodny v bohu dokaze sa rozhodnut sam ... ale ak je otrok rozhoduje sa ako otrok...
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

strapaty napísal: diablo je padly aniel .. v preklade jeho meno vystihuje to cim sa vyznacuje... cize : ten co rozdeluje...

Kristus nebol ten co reozdeloval ale ten co spajal... jednota integritas bohom to je Kristus...
Čo prosimta spojil tým, že vytvoril nové náboženstvo? Jediné "spájanie" o ktorom viem je vyvražďovanie inovercov/neveriacich cirkvou, podobne ako to teraz robí Islamský štát.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

strapaty napísal:"Ty povies "lebo Boh", ja poviem "este nevieme, aleaspon ma veda co skumat", a to je rozdiel medzi veriacimi a ateistami." ale ja nepoviem lebo boh ...ja si vedecke zalezitosti nevykladam bohom .... poviem presne to iste co ty este nevieme ... a veda to skuma... ale to neznamena ze vsetko nepochadza od boha... to nie je vedecke tvrdenie ale nabozenske...
Ako rozlisujes co partri do vedy a co do nabozenstva? Co patri do skutocneho svata a co do duchovneho.

V prvych 10 tich minutach o tom hovori http://www.patecnici.net/prednasky/robi ... a-preziti/
strapaty napísal:diablo je padly aniel .. v preklade jeho meno vystihuje to cim sa vyznacuje... cize : ten co rozdeluje...

ani jedno ani druhe ... ak je clovek slobodny v bohu dokaze sa rozhodnut sam ... ale ak je otrok rozhoduje sa ako otrok...
Jezis rozdelil zidov. To je zas tvrdenie ako Boh nezabija.
Pozri si toto , davam to sem znovu, lebo je to presne o tvojich tvrdeniach z biblie.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Solo_Kamen

kde krestanske nabozenstvo (novy zakon) hovori o vyvrazdovani inovercov neveriacich ???

co sa tyka islamu je to ine ich zakladne knihy su koran a zivotopis mohameda... a toto nabozenstvo priamo hovori ako sa maju moslimovia spravat voci nevercom ...

harrison314

jednoducho ... nabozenstvo je nauka o bohu jej zakladnym cielom je spoznavat boha ...cize co sa tyka v mojom zivote v suvislosti mna a boha , ludi , a vstahu k veciam ..vytvaranim moralnych hodot (dobre a zle)

veda sa zaklada na vedeckom dokaze..... teoriii ... a na logickych postupoch .. atd...

cize ked sa budeme bavit o vzniku sveta na metafizickej urovni .. budem citat vedecke publikacie ... ked sa budeme bavit o mojom vstahu k veciam stvorenym budem citat bibliu ...

"Jezis rozdelil zidov" ano oddeluje zrno od pliev... veci co su v starom zakone pomiesane.. biblia je bozsko-ludske dielo .. novy zakon potlaca ludsky prvok a ludske ponimanie ...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

strapaty napísal:jednoducho ... nabozenstvo je nauka o bohu jej zakladnym cielom je spoznavat boha ...cize co sa tyka v mojom zivote v suvislosti mna a boha , ludi , a vstahu k veciam ..vytvaranim moralnych hodot (dobre a zle)
Na to je etika, ale to ti opakujem uz milionkrat, tak ako to ze etika a antropologia je skutocna veda, pritom skuma co je dobre a zle.
strapaty napísal:cize ked sa budeme bavit o vzniku sveta na metafizickej urovni .. budem citat vedecke publikacie ... ked sa budeme bavit o mojom vstahu k veciam stvorenym budem citat bibliu ...
Preco bibliu, preco nie Ezopove bajky, Spidermana, mytologiu Vikingov? Uz konecne pochop, ze v tomto sa tvoje nabozenstvo neodlisuje od ostatnych.
strapaty napísal:"Jezis rozdelil zidov" ano oddeluje zrno od pliev... veci co su v starom zakone pomiesane.. biblia je bozsko-ludske dielo .. novy zakon potlaca ludsky prvok a ludske ponimanie ...
tak to kludne (podla tvojej definicie) mohol byt satan a tym odlakal miliony ludi od pravej viery.
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

strapaty napísal:Solo_Kamen

kde krestanske nabozenstvo (novy zakon) hovori o vyvrazdovani inovercov neveriacich ???

co sa tyka islamu je to ine ich zakladne knihy su koran a zivotopis mohameda... a toto nabozenstvo priamo hovori ako sa maju moslimovia spravat voci nevercom ...
List apoštola Rímskym, verše 24-32. Nadpis nad týjm je "Súd nad pohanmi", aspon v edícii biblie, ktorú bohužial vlastním. V týchto veršoch je jasne napísané, že smrť zasluhujú okrem iného homosexuáli a neveriaci(pohania... velmi kvetnato opísaní).

A schválne, nájdi mi v koráne, kde sa píše o zabíajní inovercov... ano, ja viem, že to tam je a viem aj kde, ale ked som si ja dal námahu nájst toto, tak ty sa tiež potráp a ukáž všetkým, kde presne sa o tom vraždení v koráne píše. :smt006
Preto ich Boh vydal nečistote podľa žiadostí ich srdca; a tak hanobili svoje vlastné telá 25 tí, čo Božiu pravdu zamenili za lož, uctievali stvorenia a slúžili radšej im ako Stvoriteľovi, ktorý je zvelebený naveky. Amen. 26 Preto ich Boh vydal nehanebným náruživostiam. Ich ženy zamenili prirodzený styk za protiprirodzený. 27 A podobne aj muži zanechali prirodzený styk so ženou a zahoreli žiadostivosťou jeden k druhému: muži s mužmi páchali nehanebnosť. Tak si sami na sebe odniesli zaslúženú odplatu za svoje poblúdenie. 28 A pretože si nevedeli vážiť poznanie Boha, Boh ich vydal napospas ich zvrátenému zmýšľaniu, aby robili, čo sa nepatrí, 29 plných neprávosti, zloby, lakomstva, ničomnosti, plných závisti, vrážd, svárov, ľsti, zlomyseľnosti; sú klebetní, 30 utŕhačskí, nenávidia Boha, urážajú iných, sú pyšní, povyšujú sa, vymýšľajú zlo, neposlúchajú rodičov, 31 sú nerozumní, vierolomní, bezcitní a nemilosrdní. 32 Hoci dobre vedia o Božom ustanovení, že tí, čo robia také veci, zasluhujú si smrť, nielenže to sami robia, ale aj schvaľujú, keď to robia iní.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

http://www.patecnici.net/prednasky/robi ... a-preziti/ ...neviem co tym chcel povedat... 10 minut hovori totalne o nicom

//autoeditácia príspevku (02 Dec 2015, 10:20)
harrison314

lebo pismo a viera v katolickeho boha mi zmenila zivot... preto nie nieco ine... ale kazdy ma moznost vyberu.

zrno je nieco so ta posilni ... co ti dava zivot ... satan zivot berie ... berie stastie nici zivot ... pretonie satan ale kristus.. kristus ta ziivotom napolni lebo ta miluje ...statan ta nenavidi preto ta pripravi o zivot(boha)

//autoeditácia príspevku (02 Dec 2015, 10:46)
Solo_Kamen
191. Zabite ich tam, kde by ste ich našli. A vyžeňte ich, odkiaľ vás oni vyhnali. A prepadnúť v skúške je horšie než zabitie. A nebojujte s nimi pri Posvätnej mešite, až kým oni nezačnú v nej proti vám bojovať. Ak by proti vám bojovali, tak ich zabite. Taká je odpplata pre tých, ktorí odmietajú veriť (2:191)

nezapotil som sa lebo koran ako ajdalsie knihy islamu mam uz dlhsie stiahnute... necitam ich ale ked potrebujem hladam ...
toto je ale bez vykladu .... najhorisie je na tom to ze kazdyiman to vyklada posvojom ... ked si precitas rozne vydania a preklady tak vyklad je rozny... ale proti vsetkym tym co zastavju nezabijanie v islame stoji sam prorok mohamed a jeho zivotopis kde vlastnorucne odrezal hlavy stovkam neveriacich... naproti tomu kristus sa nechal zabit a ked ucenik tasil mec tak ho napomenul ..kto mecom zabija mecom hynie... a uzdravil vojakovy odtate ucho.. kristus nekazal veriacim (cize zidom ) ale vsetkym aj zidom aj neveriacim ... cize on pojem neveriaci alebo ine nabozenstvo nepoznal... on prisiel prave pre takych
Balvorn
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Balvorn »

Zobrat zivot nema pravo len boh tak nahodou? A kedy odpovies k tej otazke co sa ta tu kazdy pytal uz asi 100x, ze ak je boh vsemohuci a lasky plny, preco neda satanovi "frcku do nosa" a neposle ho "do prec".
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Balvorn

uz to spravil ... svojim zmrtvyvstanim zvitazil nad smrtou ...
Balvorn
Light Star
Light Star

Trosku egoisticky nie? On sice vstal z mrtvych ale miliardy nevinnych ludi umieraju v bolestiach aj nadalej. Dokonca ak si chcu skratit utrpenie tak skoncia v pekle....
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Balvorn

tak ale kto veri v krista neumiera naveky... jeho smrt je len prechod do ineho zivota...
Balvorn
Light Star
Light Star

Rozpravky... nieje ani najemensi dovod mysliet si ze to tak naozaj je.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Balvorn

viera ... je jediny dovod ...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

indoktrinovane rozpravky, na tom sa stavat neda
Balvorn
Light Star
Light Star

A ja mozem verit ze skoncim vo valhalle. Ale z takejto myslienky ti je do smiechu. Myslis si ze ako moze niekto takej blbosti verit. Ved je jednoznacne ze take nieco nieje mozne. No a teraz vidis ako ja vnimam posmrtny zivot a cele to nebo/peklo.
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

nesledujem diskusiu od zaciatku a myslim, ze by to bolo aj zbytocne sa tym extra zaoberat. ale mam tak zopar dotazov:
nie je toto nabozenstvo o tom, ze viera je jedna vec, fyzicko-psychologicke bytie druha vec ? cize kazdy jednotlivec si vierou motivuje svoju existenciu, tym ze je "veri" nieco v urcitej miere (napr. krestan ide do kostola 1-2x do roka a opacny extrem kazdy den).
Balvorn
Light Star
Light Star

Kazdy ti povie inak lebo kazdy vieru berie inak a knihy si vyklada inak. Ja proti veriacim (krestan/moslim, atd) nemam vobec nic, kazdeho soobna vec. Ja len chcem pochopit preco citia potrebu kontrolovat ludi okolo seba a preco tlacia svoje idealy na ludi okolo seba. Niekto dokaze byt stastny aj bez boha, alebo s vedomim ze jeho sused je homosexual (koli strapatemu napisem ze praktizujuci homosexual).

Ale staci ti ak si precitas posledne 2-3 strany a zistis o com je poslednych 300. Spol. vs strapaty.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Balvorn

preco by mi malo bit z toho do smiechu ... ak je to tvoje zivotne presvedcenie ... je rovnako cenne ako ateizmus...

viera v boha je ina ako viera v cloveka ....
Balvorn
Light Star
Light Star

No od teba pocut ze nieco je rovnako cenne ako ateizmus je trosku divne. Ak si chcel napisat ze akakolvek ina viera je rovnako cenna ako tvoja viera tak vieme ze to tak nieje. Ty "vies" ze tvoja viera je ta prava.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

moja viera je pravda pre mna... ale to v co ty veris ma pre man rovnaky respekt ako moja viera... ja nemam patent na rozumi ..
Napísať odpoveď