strapaty napísal:"Ale v tom pripade moze existovat v nebi zlo" v nebi urcite nie .. ale nikde sa nehovori ze musis byt v nebi naveky ... bohuzial ale ak ho uz raz opustis nebudes mat tie vymozenosti ako tu na zemi a zatratenie bude vecne ako v pripade padlych duchovnych bytosti. stale hovoris o nebi a pekle ako nejakych priestotroch (samozrejme ze pravdepodobne bude clovek v nejakom priestore) ale je to hlavne stav ... cize nebo stav s bohom vo vecnej blazensoti a stav bez boha vecne - stradanie a bolest.. vzdy sa mozes rozhodnut byt bez boha. ako aj tu na zemi tak aj po pozemskej smrti .. ale byt s bohom sa mozes rozhodnut len tu na zemi
O nebi sa hovori ako o vecnosti, takze s toho si mozes vydedujkovat plynutie casu.
„Keď odídem a pripravím vám miesto, zasa prídem a vezmem vás k sebe, aby ste aj vy boli tam, kde som ja. A cestu, kam idem, poznáte.“ (Ján 14:3-4)
Matúš 25:46 hovorí: „A títo pôjdu do večného trápenia, ale spravodliví do večného života.“
Takze, biblia hovori, ze bud pojdes tam alebo tam, ziadne vymeny zajatcov medzi nebom a peklom sa nekonaju.
Dalsia vec, ak sa v nebi mozes zmenit, mozes byt aj zly, ak sa v nebi zmenit nemozes, tak je to dost velky trest, nemoct sa nic nove naucit, nic nove spoznat, byt ako uvezneny v lade.
Vsetko co som naisl v Biblii o neby sa nezhoduje s tym, co tu tvrdis!
strapaty napísal:nie je to bipolarny pohlad je to o usporiadani hodnot.... ak das prim bohu neznamena to ze zavrhujes materiu ale nie si na nej zavisly nie si jej otrokom ... ak das prim materii nie je mozne popritom este stihat boha ...
Tu len znovu ukazujes tvoje ciernobiere videnie sveta, bud Boh alebo materialno.
strapaty napísal: lebo ak je boh najvysie dobro o ktore sa clovek usiluje vsetko ostane je len prostriedkom k dosiahnutiu tohto dobra...
Je skutocne bytost, ktora ma na svedomi genocinu, nenavidi zeny, zatvdi srdce faraona aby ho potom mohol zabit, zabija vlastne deti, nepomoze trpiacim hoci to dokaze a dokaze to lahko najvysie dobro?
strapaty napísal:...
Skade mas, ze su nevriaci otrokmi materialnych veci? Alebo, ze ich dokonca ucitivaju?
strapaty napísal:vzdelanie rodina a ini ludia su tiez len prostriedok
Sory, ale toto je uz na hranici sociopatie a fanatizmu? takze ludia okolo teba su len prostriedok na dosiahnutie tvojho ciela byt v nebi. Dakujem, ale takuto falosnu lasku k bliznemu si nechajte.
Ano dalej hovoris, ze aj v bliznych je boh, ale stale je pre teba konanie dobra iba prostriedkom, nie cielom.
Co myslis, co je dolezite pre ateistu?