Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
To vyzerá akoby ti došli argumenty, keď sem dáš nesúvisiace video, kde nie je nič o ateistických režimoch, len o Hitlerovi a niečo o zlom kresťanstve, lebo tvrdí, že ľudia sú hriešni. Zdraví ľudia vedia, že sme hriešni, stačí sebakritika a pozrieť sa na svet 
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Nedosli, pouzil si AdHitlerum, tak som ti dal video, ktore ti vyvstluje, ze je to blbost. A tiez nechapes ze nic ako ateisticky rezim nejestvuje, je to ako rezim ludi, ktori nezbieraju znamky. Dalej robis chybu v argumentacii v tom, ze si vyberas ktore obdobie ti vyhovuje. A ked nemas co povedat vyberies bajny "ateisticky rezim".curta napísal: 30 júl 2023, 19:23 To vyzerá akoby ti došli argumenty, keď sem dáš nesúvisiace video, kde nie je nič o ateistických režimoch, len o Hitlerovi a niečo o zlom kresťanstve, lebo tvrdí, že ľudia sú hriešni. Zdraví ľudia vedia, že sme hriešni, stačí sebakritika a pozrieť sa na svet![]()
Jasné, že si vyberá len to čo mu pravé v tomto momente vyhovuje. To je taka jeho klasika, a čo mu nevyhovuje vôbec tak na to ani nezareaguje. Pár km za hranicami poľský kňazi znásilňujú deti, a to mu problém nerobí. Ale vymyslene udalosti spred 100 rokov to je problém.
-
starysomar
Hardcore addict
Na "to" je škoda reagovať.
Pred necelým storočím vyhlásila mexická vláda vojnu Katolíckej cirkvi.
Toto je príbeh o tom, čo nasledovalo.
https://gloria.tv/post/3UgXSiasyo8KBM49pcizzfoFn
Toto je príbeh o tom, čo nasledovalo.
https://gloria.tv/post/3UgXSiasyo8KBM49pcizzfoFn
-
harrison314
Hardcore addict
Skoda, ze si sa pred tym ako si to postol nepozrel napriklad na Wikipediu, lebo by si zistil, ze dnes by sme toto pocinanie katlickej cikrvi nazvali ako teroriticke, lebo sa nesprava inak ako islamski radikali.
Povod toho konfliktu bol (nielen) v tom, ze tunajsia vlada sa pokusila obmedzit politicku moc a nelgalne ziskane majetky Katoolickej cirkvi. A co spravila cirkev? No tiekli potoky krvi... Ale zo skusnosti viem, ze Cirkev a krestania sa vzdy hraju na obet, a to aj v takom sucasnom Polsku.
Povod toho konfliktu bol (nielen) v tom, ze tunajsia vlada sa pokusila obmedzit politicku moc a nelgalne ziskane majetky Katoolickej cirkvi. A co spravila cirkev? No tiekli potoky krvi... Ale zo skusnosti viem, ze Cirkev a krestania sa vzdy hraju na obet, a to aj v takom sucasnom Polsku.
Hm, ja som mal pocit, ze som v Mexico City navstivil katedraly, kostoly a aj najnavstevovanejsie krestanske putnicke miesto na svete (stvrte z pohladu vsetych nabozenstiev) - Basilica de Santa Maria de Guadalupe. Vdaka internetom viem, ze sa z toho nic stat nemohlo - ved mexicka vlada a katolicka cirkev su vo vojne uz sto rokov.

-
harrison314
Hardcore addict
A aby sme tu neboli len jednostranne zamerany, co takto stary dobry exorcizmus na detoch? https://domov.sme.sk/c/23200559/detsky- ... gicka.html
Inac, preco nie su tieto praktiky zakazane?
Inac, preco nie su tieto praktiky zakazane?
Absolvent katolíckych škôl, skautský vodca a popularizátor francúzskych katedrál sa v júni stal „hrdinom s ruksakom“.
https://www.postoj.sk/134879/putnik-kto ... keho-utokuPútnik, ktorý zachránil deti počas teroristického útoku
-
harrison314
Hardcore addict
Super, ze dal postoj taky pribeh, ale potom taki ako postoj alebo Slovenský dohovor za rodinu splechne toto:
https://www.aktuality.sk/clanok/0ppA0hE ... ne-rodiny/
https://www.aktuality.sk/clanok/0ppA0hE ... ne-rodiny/
-
starysomar
Hardcore addict
Poznám jedného človeka, ktorý skutočne vzorne žije podľa kresťanských pravidiel, zásad, hodnôt. Vážim si ho. Poznám mnohých, ktorí nie sú v ničom lepší, než ľudia nehlásiaci sa k viere - často horší. Tvrdiť na jednom príklade, že je niečo dobré alebo zlé?
No veď práve, rozumné by bolo prijať alebo odmietať kresťanstvo podľa jeho učenia, nie či niekto žije alebo niekto nežije podľa neho. Ale ľudia sa riadia aj príkladmi, nielen rozumom, a možno je to tak správne. Sám verím kresťanstvu aj kvôli príkladu svätých. Svätosť prevyšuje škandály.
Na nejaký film môže mať každý svoj názor, podľa postoja je Barbie vraj vydarené a vtipné dielko. Ale zatiaľ je sloboda, tak nech má každý svoj názor. Keď niekto nevyznáva "Barbie módu", tak je to jeho výsostné právo.
https://www.postoj.sk/135277/vydarene-a ... to-nevodte
Na nejaký film môže mať každý svoj názor, podľa postoja je Barbie vraj vydarené a vtipné dielko. Ale zatiaľ je sloboda, tak nech má každý svoj názor. Keď niekto nevyznáva "Barbie módu", tak je to jeho výsostné právo.
https://www.postoj.sk/135277/vydarene-a ... to-nevodte
Film o problemoch zien v modernom svete... zakazuje zena. The Handmaid's Tale nemal by priklad, mal by varovanim.
Okrem toho, ty neveris krestanstvu. Zastavas nazory, ktore su proti krestanstvu a KKC. Tym, ze sa falosne skryvas za krestanstvo, si utvrdzujes miesto v Zatrateni.
Okrem toho, ty neveris krestanstvu. Zastavas nazory, ktore su proti krestanstvu a KKC. Tym, ze sa falosne skryvas za krestanstvo, si utvrdzujes miesto v Zatrateni.
-
harrison314
Hardcore addict
Preco nevychadzat s cisteho ucenia? Lebo zijeme medzi ludmi, ktori to ucenie vykladaju a nutia ho ostatnim, bud formou nasilia alebo nezmyselnych zakonov.curta napísal: 07 aug 2023, 16:36 No veď práve, rozumné by bolo prijať alebo odmietať kresťanstvo podľa jeho učenia, nie či niekto žije alebo niekto nežije podľa neho. Ale ľudia sa riadia aj príkladmi, nielen rozumom, a možno je to tak správne. Sám verím kresťanstvu aj kvôli príkladu svätých. Svätosť prevyšuje škandály.
A k tomu taka ceresnicka, dnes som pocuval rozhovor s nejakym znamym ateistom z ceska. A spominal, ze smrtuou, ci ublizenim jeho rodine sa mu vzdy vyhrazali dobri a milujuci kresnia, nikdy nie satanisti.
Recenzia v style, celkom sranda, skoda, ze su tam aj ine hodnoty ako to, ze zena je chodiaca maternica co ma vychovavat deti.
" ktori to ucenie vykladaju a nutia ho ostatnim, bud formou nasilia alebo nezmyselnych zakonov."
Ja ako katolik toto považujem za hrubé chyby cirkvi a príliš fanatických veriacich.
" A k tomu taka ceresnicka, dnes som pocuval rozhovor s nejakym znamym ateistom z ceska. A spominal, ze smrtuou, ci ublizenim jeho rodine sa mu vzdy vyhrazali dobri a milujuci kresnia, nikdy nie satanisti."
To už sa skorej jedná o fanatickú sektu nejakú odnož kresťanstva. Satanisti ked majú možnosť niekoho okradnuť a zabiť, urobia to.
Satanistu si predstav niekoho ako Anton Szandor LaFey alebo blackmetalisti (niektorí členovia kapiel sedeli za vraždy).
Ja ako katolik toto považujem za hrubé chyby cirkvi a príliš fanatických veriacich.
" A k tomu taka ceresnicka, dnes som pocuval rozhovor s nejakym znamym ateistom z ceska. A spominal, ze smrtuou, ci ublizenim jeho rodine sa mu vzdy vyhrazali dobri a milujuci kresnia, nikdy nie satanisti."
To už sa skorej jedná o fanatickú sektu nejakú odnož kresťanstva. Satanisti ked majú možnosť niekoho okradnuť a zabiť, urobia to.
Satanistu si predstav niekoho ako Anton Szandor LaFey alebo blackmetalisti (niektorí členovia kapiel sedeli za vraždy).
harrison ty nevyzeráš ako zlý človek, tak to tvoje argumentačné zúfalstvo pripisujem stresu 
https://standard.sk/359111/pad-feminist ... o-kariere/Pád feministickej dogmy? Ženy túžia po rodine viac ako po kariére
To si naozaj niekto, kto zacinal s okopirovanym desginom a logom Nka a ako Sprostášom plateny prokremelsky poskok pyta za svoje halucinacie 8 eur mesacne? To radsej prispievat charite - radsej malo ako vobec.
-
harrison314
Hardcore addict
To hovoris ty, co argumentuje "ateistickym rezimom" a sucasne vravis, ze cirkev by sa nemala kritizovat, ze sa treba pozerat na jej ucenie. Nepride ti to trosku dvojity meter?curta napísal: 08 aug 2023, 16:12 harrison ty nevyzeráš ako zlý človek, tak to tvoje argumentačné zúfalstvo pripisujem stresu![]()
Radsej to ani necital, standard je aj na moj vkus moc kominiticky. Ale to co spominas nie je feminizmus. Ten je rovnopravnosti a rovnakych moznostiach, bez predsudkov a nazorov z doby bronzovej.
Lenze ta Cirkev s tym nic nerobi, a to ani vo svjich vysokych radoch. Ti extremisti su ticho podporovani, ved vychdzaju s rovnakeho ucenia aj vykladu.Blastbit napísal: 08 aug 2023, 14:00 Ja ako katolik toto považujem za hrubé chyby cirkvi a príliš fanatických veriacich.
Musim ta sklamat, nie nejedna sa o nejaku odnoz kretsnstva, mne pasivne agresivne zelalo smrt plno beznych krestanov. Stacilo napisat, ze zavrete kostoly pocas celosvetovej pandemie je vola boza. Ci podporovat prava zien.Blastbit napísal: 08 aug 2023, 14:00 To už sa skorej jedná o fanatickú sektu nejakú odnož kresťanstva. Satanisti ked majú možnosť niekoho okradnuť a zabiť, urobia to.
Toto je presne ten dvojity meter krestanov, jeden meter na dobrych veriaich a druhy, ked treba pretlacit nejaku blbost ako zakon.
-
starysomar
Hardcore addict
Pomôžem si opakovane bájkou:
Somár povedal tigrovi: ′′Tráva je modrá."
Tiger odpovedal: ′′Nie, tráva je zelená."
Rozprúdila sa hádka a obaja sa rozhodli vyrovnať rozdiely a ísť za levom, kráľom džungle.
Ešte sa len dostali do lesa, kde lev sedí na jeho tróne a somár začal vykrikovať :
- ′′Vaša výsosť, však je pravda, že tráva je modrá ?;"
Lev odpovedal: ′′Jasné, tráva je modrá."
Somár sa ponáhľal a pokračoval: -"Tiger so mnou háda a trápi ma, prosím potrestajte
ho!."
Kráľ potom vyhlásil: ′′Tiger bude potrestaný 5-ročným tichom."
Somár skákal od šťastia, spokojný a opakujúci sa:
-"Tráva je modrá"...
Tiger prijal trest, no najprv sa leva opýtal:
- "Vaše veličenstvo, prečo ma trestáte? Veď je jasné že, tráva je zelená."
Lev odpovedal: ′′V skutočnosti je tráva zelená."
Tiger sa spýtal: - "Tak prečo ma trestáte?"
Lev odpovedal: ′′Toto nemá nič spoločné s otázkou, či je tráva modrá alebo zelená. Trest
je preto, lebo nie je možné, aby odvážny a inteligentný tvor ako si ty, strácal čas so
somárom, a potom ma prišiel obťažovať s hlúpou otázkou."
Najhoršia strata času je hádka s hlúpym a fanatickým tvorom, ktorému nezáleží na
pravde, ale len na víťazstve jeho viery a ilúzií.
Nikdy nestrácaj čas nezmyselnými rozhovormi...
Sú ľudia, ktorí bez ohľadu na to, koľko dôkazov sa predkladá, nie sú schopní pochopiť ,
ďaľší sú zaslepení sebectvom, nenávisťou a frustráciou a jediné, čo chcú, je mať pravdu, aj
keď to tak nieje.
Keď vykrikuje nevedomosť, inteligencia mlčí. Váš mier a pokoj majú väčšiu hodnotu...
Somár povedal tigrovi: ′′Tráva je modrá."
Tiger odpovedal: ′′Nie, tráva je zelená."
Rozprúdila sa hádka a obaja sa rozhodli vyrovnať rozdiely a ísť za levom, kráľom džungle.
Ešte sa len dostali do lesa, kde lev sedí na jeho tróne a somár začal vykrikovať :
- ′′Vaša výsosť, však je pravda, že tráva je modrá ?;"
Lev odpovedal: ′′Jasné, tráva je modrá."
Somár sa ponáhľal a pokračoval: -"Tiger so mnou háda a trápi ma, prosím potrestajte
ho!."
Kráľ potom vyhlásil: ′′Tiger bude potrestaný 5-ročným tichom."
Somár skákal od šťastia, spokojný a opakujúci sa:
-"Tráva je modrá"...
Tiger prijal trest, no najprv sa leva opýtal:
- "Vaše veličenstvo, prečo ma trestáte? Veď je jasné že, tráva je zelená."
Lev odpovedal: ′′V skutočnosti je tráva zelená."
Tiger sa spýtal: - "Tak prečo ma trestáte?"
Lev odpovedal: ′′Toto nemá nič spoločné s otázkou, či je tráva modrá alebo zelená. Trest
je preto, lebo nie je možné, aby odvážny a inteligentný tvor ako si ty, strácal čas so
somárom, a potom ma prišiel obťažovať s hlúpou otázkou."
Najhoršia strata času je hádka s hlúpym a fanatickým tvorom, ktorému nezáleží na
pravde, ale len na víťazstve jeho viery a ilúzií.
Nikdy nestrácaj čas nezmyselnými rozhovormi...
Sú ľudia, ktorí bez ohľadu na to, koľko dôkazov sa predkladá, nie sú schopní pochopiť ,
ďaľší sú zaslepení sebectvom, nenávisťou a frustráciou a jediné, čo chcú, je mať pravdu, aj
keď to tak nieje.
Keď vykrikuje nevedomosť, inteligencia mlčí. Váš mier a pokoj majú väčšiu hodnotu...
harrison - tak áno cirkev je problematická. Aj stovky rokov dozadu sa do cirkvi dostávali vrahovia, utekali pred zatknutím - vstupovali do rádov.
V dnešnej cirkvi najväčší problem je nahrabané bohatstvo,pedofilia,mimoriadne pokrytectvo (tam skutočne platí vodu káže víno pije)
To som nevedel ze tebe sa vyhrážajú. Ja že "iba" tomu pánovi z čiech. Nepochybne sú sfanatizovaní - taký ten typ, že niekto hoaxom hodí do éteru ze bude koniec sveta,že Boh ziada rozpredanie majetku a oni to naozaj urobia.
V podstate to robia aj sekty, satanisti (aj ich odnož ateistov, lebo tam je delenie na 4 skupiny) to robia takisto.
Ono celkovo pri covide sa nemalo zatvárať v podstate nič čo by malo niekoho rozoštvať. No ale rozumiem ti, prečo máš ostrejšie nazory na krestanov (aj ked ich nehádzes do jedneho vreca) ale máš zlé skusenosti a hoc aj pasívne vyhrážanie je dosť dobrý dovod byť ostrý voci RKK.
starysomar - čiže ked si to zameníme tak Lev bude Cirkev, Somár bude Krestan a Tiger bude Ateista? Cize pointa bude že Tiger má pravdu o tej tráve ale Somár čo je asi farboslepý a sprostý ide za Levom(Cirkvou) a potom ten príbeh dalej pokračuje s poučením ? Dobre som pochopil?
V dnešnej cirkvi najväčší problem je nahrabané bohatstvo,pedofilia,mimoriadne pokrytectvo (tam skutočne platí vodu káže víno pije)
To som nevedel ze tebe sa vyhrážajú. Ja že "iba" tomu pánovi z čiech. Nepochybne sú sfanatizovaní - taký ten typ, že niekto hoaxom hodí do éteru ze bude koniec sveta,že Boh ziada rozpredanie majetku a oni to naozaj urobia.
V podstate to robia aj sekty, satanisti (aj ich odnož ateistov, lebo tam je delenie na 4 skupiny) to robia takisto.
Ono celkovo pri covide sa nemalo zatvárať v podstate nič čo by malo niekoho rozoštvať. No ale rozumiem ti, prečo máš ostrejšie nazory na krestanov (aj ked ich nehádzes do jedneho vreca) ale máš zlé skusenosti a hoc aj pasívne vyhrážanie je dosť dobrý dovod byť ostrý voci RKK.
starysomar - čiže ked si to zameníme tak Lev bude Cirkev, Somár bude Krestan a Tiger bude Ateista? Cize pointa bude že Tiger má pravdu o tej tráve ale Somár čo je asi farboslepý a sprostý ide za Levom(Cirkvou) a potom ten príbeh dalej pokračuje s poučením ? Dobre som pochopil?