Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

Príspevok od používateľa Blastbit »

Nemajme žiadne náboženstvá, klesne kvoli tomu kriminalita a iné trestné činy vo svete ? Zrejme nie. No napraviť tvár Cirkvi je na mieste.
Za seba som zatial spokojný, že nemám v registri trestov ani priestupok. A možno ten čo bil v nemocnici personál bol bud veriaci alebo ateista.
Voči Bohu ako takému sa nerúham ako typický kacír (heretik), nie je hriech pomenovať veci ako sú. Boli plazy boli aj vtáky v časoch dinosaurov.
Všeobecne sliepka nie je len samica kury, ale aj samica vtáka : " (pohlavne) dospelá samica zdomácnených a úžitkových vtákov, v užšom zmysle len vtákov z radu kurotvaré (najmä kury domácej, bažanta, tetrova a tetrovčeka), pozri sliepka (samica) ", zdroj Google - sliepka význam slova.

K tomu príkladu sliepka/vajce - Ked sú dve skupiny, jedna bude tvrdiť že bola najprv sliepka a druhá skupina bude tvrdiť že bolo najprv vajce a idú sa kvôli tomu najprv vzájomne pohaniť, pourážať a potom mlátiť alebo zabiť, tak niečo nie je v poriadku.Fanatizmus hocakej formy to nie.
Ja rád umiernenosť, okej nie vždy som aj ja umiernený ale až po nejakom hnusnom podnete, ktorý som teda oplatil, nemal som ale urobil som.
To známe z náboženstva - kto do teba kameňom, ty doňho chlebom...Tým pádom sa vylučuje kresťanstvo ako agresivna forma. Je to o ludoch.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa starysomar »

...nastav aj druhé líce... Nemyslím Teba konkrétne.
Mne to znie ako sprostosť. Na známe Slovensku vo forme: "Aj na druhé líce si ponížene prosím, pán veľkomožný"
Zmrd je zmrd - v obleku, montérkách, sutane... Pomenovať, riešiť, nie tupo trpieť.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Ano aj nastavenie druhého líca. Sú aj ľudia ako pacifista, stoik, ale aj im prejde trpezlivosť a vybuchnú, môžu byť agresívnejší než bežný agresor.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Je to ich vec - pokiaľ to nepožadujú od druhých.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Blastbit napísal: 26 jún 2024, 12:53 To som netvrdil. Dalšia definícia https://sk.wikipedia.org/wiki/Kult
Piaty odsek " v angličtine označenie pre sektu v hanlivom zmysle slova alebo vedecky pre zvláštnu formu sekty (buď jednoducho extrémistickú sektu alebo pre skupinu, ktorá na rozdiel od klasickej sekty prichádza s veľmi inovatívnymi a novými myšlienkami a nemá striktné pravidlá a ozajstných členov, ale len sympatizantov, podporovateľov a veriacich), a to tak pre náboženské ako aj politické zoskupenia, pozri kult (sekta) "
Ano sekta sa pouziva aj peorativne. Ale nemozes povazovat ateisticke zruznie za sektu, lebo tam chyba to nabozenstvo. Takze zas a znovu - opakujem to na fore uz 12 rokov - nezbieranie znamok nie je konicek.
Blastbit napísal: 26 jún 2024, 12:53 To o vnucovaní platí aj v opačnom garde, niečo/niekto neexistuje no tiež nie je nato dôkaz
Neexistencia sa nedokazuje, ak chcu krestnia tvrdit, ze ich Boh existuje tak je ich povinnostou aby to dokazali. Zamysli sa pochopis preco. To sa tu opkuje tiez poriadne dlho.
Blastbit napísal: 26 jún 2024, 12:53 Co bolo skôr vajce alebo sliepka, ten istý princip.
Velmi pleties dve na tri a spajas veci, ktore nesuvisia.
Blastbit napísal: 26 jún 2024, 12:53 Bud sa ľudia tolerujú na základe pleti, vierovyznania/bezvyznania, schopnosti prispôsobenia a pod, alebo vznikajú konflikty aj tie ozbrojené, kedy už ide o to vyhladiť opozíciu...napr francúzske revolučné vojny, hnutia vo FRA a pod.
Skoda, ze krestania a Cirkev sa neda zaradit k tym tolerantnym smerom. Ale tiez nechapem, preco to prelies do diskisie so mnou.
Blastbit napísal: 26 jún 2024, 12:53 Ak sa citia ženy dotknuté po slovách Cirkvi o tom ako facky a nevera je okej, potom by sa ženy hromadne nemodlili a nedali krstiť svoje dcery.
zabudas na spolocnesky tlak, a to dedinske a co povedia ludia... Krestanstvo sa stalo moralnejsie len vdaka tlaku osvietenstva, v podstate to bola posledna organizacia v Europe, ktora vyuzivala otroctvo. Momentalne stale bojuju proti pravam zien a homosexualom. A strkaju sa tam, kde ich netreba (k neveriacim).

Autoeditácia príspevku po 2 min 27 sek:
Osobne by som katolicku cirkev prirovnal ku komunizmu. Na prvy pohlad myslienky dobre, v praxy to vzdy dopadlo zle, stalo to miliony zivotov a dnes tak neskodi, len pre to, ze tu platia civilizovane zakony.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Opakujem 2x písal som o komunite nie sekte...Ak ateisti tvrdia že Boh neexistuje tiež nech to dokážu, nie že neexistencia sa nedokazuje.
" Zamysli sa pochopis preco." - pred rokmi som pochopil, že sa naboženstvo zneužilo na vojny, mučenie a pod. To robil aj ateistický komunizmus.
Suvisia v zmysle dotahovania sa dvoch názorovo opačných skupín... Zneužívanie kresťanstva aby sa tomu porozumelo, jedná sa o tolerantný smer.
Prečo teda sú mnišky,veriace ženy a homosexuáli v kresťanstve a Cirkvi ? Mnišku si videl, ženy veriace sú, homosexuálny farári tích si asi videl.
Sám si teraz uznal, že myšlienky dobré, ale prax je zlá, áno zlá pretože sa ludmi zneužilo na ciele - mocenské,strategické,manipulačné, atd.
Pokial sa v naboženstve píše o miluj svojho bližneho, nepožiadaš manželku svojho bližneho = neurobíš zo ženy nevernú, nezabiješ, kto do teba kameňom ty doňho chlebom, nastaviť druhé líce a pod, tak sa nemože jednať o agresívne náboženstvo. Urobí sa z neho agresívne naboženstvo pokial sa pri nom robí opak. A áno robí sa pri ňom často opak, pokial sa toho chytí skupina, vodcovia ktorí majú svoje nečestné ciele a záujmy.
curta
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa curta »

Neviem akú školu harrison študoval, ale neexistencia sa bežne dokazuje. Kresťania navyše nemusia nič dokazovať, kresťanstvo je viera. Podobne ako ateizmus. Náboženstvo verí, že Boh existuje a všetko stvoril, ateizmus verí, že Boh neexistuje a všetko bolo vždy, alebo vzniklo samo od seba. Dôkazy budú po smrti.
Ak by mali "ateisti" pravdu, po smrti sa to už nedozvedia, ak by mali veriaci pravdu, po smrti sa to dozvedia. :)
Harrison dokonca opakovane tvrdil, že neexistuje ateistický režim, tak ako nemôže existovať režim nezbieračov známok. Ale režim nezbieračov známok môže kľudne existovať. Zbierači známok budú prenasledovaní atď. Ateistické režimy existovali, aj v Sovietskom zväze v 20. stor. a bolo to horšie ako celá 1600 ročná história cirkvi.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak z wikipedie som predtým skopčil, ktoré viery aj z Azie majú ateizmus. " hinduizmus, džinizmus, budhizmus, synteizmus, raeliánske hnutie..."
Ateista verí v seba,svoje schopnosti (to može veriť aj veriaci), verí vo vedu (aj niektorích veriacich zaujma veda všeobecne), veriť v mimozemské.
" Kresťania navyše nemusia nič dokazovať, kresťanstvo je viera. "- no maju dokazovať najmä to, že sa nemá robiť pravý opak toho, čo sa píše.
Kedže nie sme stroje ale ludia s náladami, citmi a pod. nie vždy sa to dá. No ist niekoho zabiť pre vieru, prebrat ženu, kradnuť, atd, je zlé.

Pomoct k tomu môže veda, ako predtým ludia vedeli, že dýchaju vzduch, ale nevedeli ze dýchaju najmä kyslík tak zistili to postupom rokov.
Možno bude musieť dalšie tisícky rokov ubehnuť, aby ludstvo zistilo ako niečo zviditelniť, ako co funguje a vzniká ked predtým v to neverili.
curta
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa curta »

To je pravda.
Pre ľudí ako Jan Pavol II, Matka Tereza (sú ich tisíce, ale títo sú známi) veľa ľudí uverilo. Príklad je príklad.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Svaty Jan Pavol II., svata Matka Tereza, ty pliaga farizejska.
Si asi taky krestan ako ta co "videla ako noha dorjastla" (vratane "j") alebo ti co davaju nahodny sled zvukov.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Blastbit napísal: 26 jún 2024, 16:38 Ak ateisti tvrdia že Boh neexistuje tiež nech to dokážu, nie že neexistencia sa nedokazuje.
Dokaz mi ze nejstvuje Zeus, aby som vedel ako na to ;)
Blastbit napísal: 26 jún 2024, 16:38 " Zamysli sa pochopis preco." - pred rokmi som pochopil, že sa naboženstvo zneužilo na vojny, mučenie a pod. To robil aj ateistický komunizmus.
Naozaj sa chces uchylit k argumentacnym klamom, a veciam co sa tu svetvluje najmenej uz 100 stran?
Blastbit napísal: 26 jún 2024, 16:38 Zneužívanie kresťanstva aby sa tomu porozumelo, jedná sa o tolerantný smer.
Tak znovu zopakujem otazku? Jestvuje nejake odbobie, kedy by nebolo krestanstvo "zneuzivane"? (Zneuzivane mam v vodzovkach, lebo podla mna to nie je zneuzitie ale jeho inheretna vlastnost.)
Pre to som ho priprovnal ku komunizmu, oba tieto smeri maju na propagacnych plagatoch pekne veci, ale v praxy ked sa dostanu k slovu je to katastrofa.
Blastbit napísal: 26 jún 2024, 16:38 Prečo teda sú mnišky,veriace ženy a homosexuáli v kresťanstve a Cirkvi ?
Indoktrinacia od dectva. Ak cloveku budes od malicka opakovat, ze utrpenie je cnost, tak ti zan este podakuje. Nedeje sa to len v krestanstve ale napriklad aj v islame.
Blastbit napísal: 26 jún 2024, 16:38 Sám si teraz uznal, že myšlienky dobré, ale prax je zlá, áno zlá pretože sa ludmi zneužilo na ciele - mocenské,strategické,manipulačné, atd.
Zakladne myslienky, ktore sa najcatsjsie prezentuju. Ale stale tam mas aj tie dost zle, napriklad ich uzurpovanie sa nad moralkov.

Na ostatne sa uz nebudem opakovat.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Neviem to dokázať, ale neviem ani dokázať to, že na 100% nemôže existovať. Ako dokázať ? Jedine technologiou,veda,pokusy ako každé objavy.
To sú fakty, na komunizmus, ateistický satanizmus, sekty obsiahnuté náboženstvách, mafie členovia aj ateisti a pod, dnešní ateisti niesu hrdí.
Nie je to jeho vlastnosť, pretože ako som uviedol v minulom príspevku, tak sa to vylučuje stým čo píšeš. Iné je to ak sa robí pravý opak=zneužitie.
Ked sa od dectva bude opakovať že niečo nie je hoci nemá dôkaz a má človek zlé skúsenosti, tak úsilie prijať iný postoj tým pádom zaniká.
Niet človeka ktorý by nemoralizoval či je ateista či veriaci, no potom aj on sám urobí chyby, dostane sa mu kritiky a bud si to uzná alebo nie.
Tiež sa už nebudem opakovať ako to vnímam a ked skritizujem Cirkev neurobí to kacíra zo mňa v pravom význame a obsahu toho označenia.
Takisto ked urobí či ateistický politik, občan, hnutie, komunita atd nejaký vážny zásah-kriminálny čin proti hocijakej spoločnosti tak to uvediem.

Zaujimavost heretického rolníka z roku 1000, zdroj wikipedia " rolník Leutard z Vertus u Chậlons-de-Champagne vyhnal svou ženu, rozbil sochy svatých i kříž, odmítl platit desátky a začal kázat. " - takže k žene sa správal ako zmrd, keby chce tak ich dá aspoň preč tie sochy a kríž, ale nie urobil to na rebela prestal veriť tak bum bác, odmietol platiť desiatok - to je niečo na principe ancapu ?, no a začal viac rebelovať v kacírstve.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Blastbit napísal: 26 jún 2024, 20:01 Neviem to dokázať, ale neviem ani dokázať to, že na 100% nemôže existovať.
Nexistencia sa nedokazuje pre to, ze ja si mozem vymysliet tisic kravin a nadprirodzenych bytosti a ty ani nik iny nemoze dokazat, ze nejstvuju. A mozem o nich napisat knizku, podla ktorej sa mas v zivote riadit a ked nie, tak si zly clovek.
Blastbit napísal: 26 jún 2024, 20:01 ateistický satanizmus
drevene zeliezko, zas?
Blastbit napísal: 26 jún 2024, 20:01 Nie je to jeho vlastnosť, pretože ako som uviedol v minulom príspevku, tak sa to vylučuje stým čo píšeš.
S cim sa to vylucuje? Stale si mi neprezradil kedy nebola Cirkev zneuzivana?
Blastbit napísal: 26 jún 2024, 20:01 Ked sa od dectva bude opakovať že niečo nie je hoci nemá dôkaz a má človek zlé skúsenosti, tak úsilie prijať iný postoj tým pádom zaniká.
Ved o tom je ta nabozenska indoktrinacia, co myslis, preco je krst v detstve, preco sa fafari tak snazia dostat nabozenstvo k co najmensim detom a sucasne zakazuju sexualnu vyhochovu? Aby vystihli ten vek, ked sa este nepochybuje.

A presne pre to nevznikaju veriaci spontane, pre to ked sa narodis v krestanekej krajine budes krastan a nie hinduista (na 99%).
Blastbit napísal: 26 jún 2024, 20:01 Neviem to dokázať, ale neviem ani dokázať to, že na 100% nemôže existovať. Ako dokázať ? Jedine technologiou,veda,pokusy ako každé objavy.
To sú fakty, na komunizmus, ateistický satanizmus, sekty obsiahnuté náboženstvách, mafie členovia aj ateisti a pod, dnešní ateisti niesu hrdí.
Nie je to jeho vlastnosť, pretože ako som uviedol v minulom príspevku, tak sa to vylučuje stým čo píšeš. Iné je to ak sa robí pravý opak=zneužitie.
Ked sa od dectva bude opakovať že niečo nie je hoci nemá dôkaz a má človek zlé skúsenosti, tak úsilie prijať iný postoj tým pádom zaniká.
Niet človeka ktorý by nemoralizoval či je ateista či veriaci, no potom aj on sám urobí chyby, dostane sa mu kritiky a bud si to uzná alebo nie.
Tiež sa už nebudem opakovať ako to vnímam a ked skritizujem Cirkev neurobí to kacíra zo mňa v pravom význame a obsahu toho označenia.
Takisto ked urobí či ateistický politik, občan, hnutie, komunita atd nejaký vážny zásah-kriminálny čin proti hocijakej spoločnosti tak to uvediem.

Zaujimavost heretického rolníka z roku 1000, zdroj wikipedia " rolník Leutard z Vertus u Chậlons-de-Champagne vyhnal svou ženu, rozbil sochy svatých i kříž, odmítl platit desátky a začal kázat. " - takže k žene sa správal ako zmrd, keby chce tak ich dá aspoň preč tie sochy a kríž, ale nie urobil to na rebela prestal veriť tak bum bác, odmietol platiť desiatok - to je niečo na principe ancapu ?, no a začal viac rebelovať v kacírstve.
Lebo tak ako v inych veciach si robis vlastne definicie.

Autoeditácia príspevku po 7 min 47 sek:
curta napísal: 26 jún 2024, 17:10 Neviem akú školu harrison študoval, ale neexistencia sa bežne dokazuje.
Takze mi dokazes nexistenciu Velkeho spagetoveho monstra?
curta napísal: 26 jún 2024, 17:10 Kresťania navyše nemusia nič dokazovať, kresťanstvo je viera.
Jasne, ze nemusi. Ale potom si nemoze narokovat, ze ho niekto bude brat vazne. Alebo dokonca mat k nemu uctu.
curta napísal: 26 jún 2024, 17:10 Podobne ako ateizmus.
Je podla teba nezbieranie znamok konicek?
curta napísal: 26 jún 2024, 17:10 Náboženstvo verí, že Boh existuje a všetko stvoril, ateizmus verí, že Boh neexistuje a všetko bolo vždy, alebo vzniklo samo od seba.
Zaujimave, ze tam kde nevrocili misionari alebo kriziacke vypravy tvoje kretsnstvo samo nezniklo. Namiesto toho mame vseliake Cargo kulty.
curta napísal: 26 jún 2024, 17:10 Ak by mali "ateisti" pravdu, po smrti sa to už nedozvedia, ak by mali veriaci pravdu, po smrti sa to dozvedia. :)
To je viera z vychcanosti.
curta napísal: 26 jún 2024, 17:10 Ateistické režimy existovali, aj v Sovietskom zväze v 20. stor. a bolo to horšie ako celá 1600 ročná história cirkvi.
Ved ty sam si krestansky komunista. :D
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Obdivujem Tvoju trpezlivosť :)
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak teda aj kraviny od ateistov vedcov - určite niesme vo Vesmíre sami, existujú mimozemské rasy, roswellský prípad - ovplyvňovanie bez dôkazu.
Nie zas,vypalovanie kostolov je dôkaz. V Norsku v rokoch 1992 a 1996 viac než 50 kresťanských kostolov, link nižšie. Nacizmus protikresťanský a protiateistický u tých len z vedeckej sfery. https://brainee.hnonline.sk/notsorry/ne ... ck-metalu-
Krst nemusí byť len v dectve, aj dospelý sa môže dať pokrstiť. Nikto nenúti rodičov aby si dali deti krstiť,birmovky atd (iba ak ich rodiny nutia).
Písal som o zneužívaní kresťanskeho náboženstva pre rôzne ciele, vplyvy, nie Cirkev že bola zneužívaná. :roll: Kedže ju kritizujem tak ťažko.
Ja som ti poslal aj iné dokazy, definicie a na posledný odsek sa dá čo povedať ? Ze bol najprv veciaci, potom sfanatizovaný a je z neho kacír.
Všetko kresťanské zničiť, ženu zničiť a rolnik buduci kacír aby ovplyvnoval obyvatelstvo v rúhaní sa proti všetkemu čo suvisí s náboženstvom.
No a po roku nejdem už znovu spisovať po 7 bodov najhoršie skutky kresťanstva a 7 najhorších skutkov ateizmu, v niečom identické situácie.
Okej dobre sme pokecali, ale motali by sme v kruhu v zodpovedanom. Beriem na základe toho čo si rozpísal od dectva, slušná diskusia :smt006
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Blastbit napísal: 26 jún 2024, 22:25Nikto nenúti rodičov aby si dali deti krstiť,birmovky atd (iba ak ich rodiny nutia).
heh
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Nikto z kresťanskeho náboženstva na základe funkcii v náboženstve. Preto som dal do zátvorky výnimku v prípade rodín, to by boli starký,tety..
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Blastbit napísal: 26 jún 2024, 22:25 Tak teda aj kraviny od ateistov vedcov - určite niesme vo Vesmíre sami, existujú mimozemské rasy, roswellský prípad - ovplyvňovanie bez dôkazu.
Rad si precitam, kde v oficialnej ateistickej nauke si sa docital, ze ateisti prehlasuju, ze sme vo vesmire sami.
Blastbit napísal: 26 jún 2024, 22:25 Nie zas,vypalovanie kostolov je dôkaz. V Norsku v rokoch 1992 a 1996 viac než 50 kresťanských kostolov, link nižšie.
myslis satanaistami, ktori z definicie nemozu byt ateistami?
Blastbit napísal: 26 jún 2024, 22:25 Nacizmus protikresťanský.
Ale no tak zas? Myslis ten nacizmus, ktoreho zakladatel vo svojej hlavnej knihe tvrdi, ze bol vyvoleny Bohom aby ocitil europu od zidov? Myslis, ten nacizmus, kde prekvitala moc cirkvi a dokonca po atentate na Hitlera sa sluzili po celej krajine zanho onse? Myslis ten nacizmus, ktoreho vojaci mali spomenuteho Boha este aj na opaskoch? Ci ten nacizmus, ktory bol u nas a viedol ho knaz?
Blastbit napísal: 26 jún 2024, 22:25 Krst nemusí byť len v dectve, aj dospelý sa môže dať pokrstiť. Nikto nenúti rodičov aby si dali deti krstiť,birmovky atd (iba ak ich rodiny nutia).
Ja viem, ze nemusi. Ale robi sa to tak, dovody som spominal vyssie.
Blastbit napísal: 26 jún 2024, 22:25 Ja som ti poslal aj iné dokazy, definicie a na posledný odsek sa dá čo povedať ? Ze bol najprv veciaci, potom sfanatizovaný a je z neho kacír.
Dal si priklad jedneho cloveka. Subper okrem ruhania robil zle svojej zene. Ja som ti dal priklad Jana Husa, ktory zhorel za to, ze upozornil na mamonarstvo cirkvi, pri tom nerobil zle svojej zene.
Blastbit napísal: 26 jún 2024, 22:25 No a po roku nejdem už znovu spisovať po 7 bodov najhoršie skutky kresťanstva a 7 najhorších skutkov ateizmu, v niečom identické situácie.
Stale ta ista pesnicka dokola. Ze.

Ked si odmylim tisickrat opakovany argument so zbieranim znamok. Tak veriaci sa stavju do role tych co nosia tu skutocnu moralku od Boha. Uz len to, ze si nieco musis spisovat naznacuje, ze s tym nie je nieco v poriadku. Nemyslis.

Autoeditácia príspevku po 2 min 14 sek:
Blastbit napísal: 26 jún 2024, 22:35 Nikto z kresťanskeho náboženstva na základe funkcii v náboženstve. Preto som dal do zátvorky výnimku v prípade rodín, to by boli starký,tety..
To nie je tak celkom pravda, kretanska nauka viac menej vravi to, ze ked zomries bez krstu mas na sebe dedicny hriech. A teda sa budes skvarit v pekle. Mas pocit, ze u nas sa krsti az v dospelosti? Preco asi?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Neustále pochybovanie pod ťarchou dôkazov, čo už. "Ked si odmylim tisickrat opakovany argument so zbieranim znamok" - heh, toto mne nie.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

dostal si argumenty, ale aj tak radsej zostanes vo viere miesto precitnutia

preco to krestania robia? klapky na oci a spievanie si la-la-la namiesto priznania si, ze cely ich zivot boli klamani a mali by sa uvedomit
ano, je to zlozite, ale ignorovat realitu je este divnejsie
Napísať odpoveď