Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
Argumentoval som mu linkami ktoré spochybnil. Nedelí zrno od pliev tak povediac. Ateisti presviedčaju o niečom o čom tiež nemaju dokazy.
Darmo teda budu hovoriť že niečo neexistuje, je to rozprávka, ked sami tú neexistenciu a rozprávku nevedia nijako vyvrátiť dôkazom.
Tlačiť propagandy ako niečo neškodí, ako treba povoliť hoci nemyslí sa na dôsledky, to má tiež svoje vplyvy s možnými ludskými obeťami.
Ateistický satanizmus spochybnovaný ked je tu jasne písané z linku na 764 strane " Satan je v tomto náboženstve pozitívnym symbolom svetonázoru, neverí sa však v jeho fyzickú existenciu." - berú ho ako pozitivnu bytosť no neveria v neho = ateizmus ! Vypálené kostoly detto.
" Luciferiánskej epochy, pre ktorú je charakteristický pluralizmus názorov, technický pokrok, voľnomyšlienkárstvo a tolerancia.
Poznáme luciferianizmus teistický, považujúci Lucifera za skutočne jestvujúcu bytosť starajúcu sa o duchovný pokrok ľudstva, ako aj luciferianizmus ateistický, považujúci Lucifera len za symbol osvietenia a duchovného pokroku."
Neignorujem realitu že trestné činy, krivdy a mnoho ineho páchaju ako veriaci tak neveriaci, nie su si ničím dlžný, ani z histórie ani z reality.
Písal napr o Husovi, jeho nasledovníci sa dokonca vzajomne rozdelili na dve znepriatelené kridla z toho jedno radikálne - zdroj husitské vojny.
Co vyvádzalo to radikálne nech si každý prečíta, lebo ked sem dám link je to spochybnené, takže kto čo popiera nie je ani tak na dlhu debatu.
Deti ateistov, boli ovplyvnovaný svojimi rodičmi ateistami (ako aj deti kresťanov rodičmi), alebo sa ateistami stali, tak ako aj harrisonov prípad.
Už ani nejdem na to reagovať povedané asi bolo vela a opakovane, takže každý kludne nech má svoje postoje a nenasilne z oboch strán,tzv A.
Darmo teda budu hovoriť že niečo neexistuje, je to rozprávka, ked sami tú neexistenciu a rozprávku nevedia nijako vyvrátiť dôkazom.
Tlačiť propagandy ako niečo neškodí, ako treba povoliť hoci nemyslí sa na dôsledky, to má tiež svoje vplyvy s možnými ludskými obeťami.
Ateistický satanizmus spochybnovaný ked je tu jasne písané z linku na 764 strane " Satan je v tomto náboženstve pozitívnym symbolom svetonázoru, neverí sa však v jeho fyzickú existenciu." - berú ho ako pozitivnu bytosť no neveria v neho = ateizmus ! Vypálené kostoly detto.
" Luciferiánskej epochy, pre ktorú je charakteristický pluralizmus názorov, technický pokrok, voľnomyšlienkárstvo a tolerancia.
Poznáme luciferianizmus teistický, považujúci Lucifera za skutočne jestvujúcu bytosť starajúcu sa o duchovný pokrok ľudstva, ako aj luciferianizmus ateistický, považujúci Lucifera len za symbol osvietenia a duchovného pokroku."
Neignorujem realitu že trestné činy, krivdy a mnoho ineho páchaju ako veriaci tak neveriaci, nie su si ničím dlžný, ani z histórie ani z reality.
Písal napr o Husovi, jeho nasledovníci sa dokonca vzajomne rozdelili na dve znepriatelené kridla z toho jedno radikálne - zdroj husitské vojny.
Co vyvádzalo to radikálne nech si každý prečíta, lebo ked sem dám link je to spochybnené, takže kto čo popiera nie je ani tak na dlhu debatu.
Deti ateistov, boli ovplyvnovaný svojimi rodičmi ateistami (ako aj deti kresťanov rodičmi), alebo sa ateistami stali, tak ako aj harrisonov prípad.
Už ani nejdem na to reagovať povedané asi bolo vela a opakovane, takže každý kludne nech má svoje postoje a nenasilne z oboch strán,tzv A.
prečo nevieš pochopiť, že neexistencia sa nedokazuje?Blastbit napísal: 26 jún 2024, 23:15 Darmo teda budu hovoriť že niečo neexistuje, je to rozprávka, ked sami tú neexistenciu a rozprávku nevedia nijako vyvrátiť dôkazom.
Prečo potrebuješ tú barličku v podobe boha? Čo ti dáva?
Ako s ním denne interaguješ?
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Ja som tie linky cital. Ale sptam sa ta takto - Ked veris v nadpozemsku bytost si este ateista?
Ateizmus ako hnutie je odpoved na nabozenstva, ktore sa snazia svoje casto nebzpecne idologie snazia vnutit zbytku poplacie na zaklade toho, ze to povedala bytost, o ktorej existencii nemaju dokazy a dokazat sa podla nich ani neda.
Ateisti hovoria, ze neveria v exietnciu Boha. Nie, ze veria v jeho neexistenciu. V tom je drobny ale podstatny rozdiel.
A ma to aj velky prakticky rozdiel. Tvoje nabozenstvo trvdi, ze nexistuje tie ticiky inych bozstiev a nadprirodzenych bytosti. Ma na to dokaz? Podla tvojich slov to nemoze dokazat? Co teraz?
Predsa nemozeme verit a podriadovat si svoj zivot kovli kazdej veci, co si niekto vymsli a prehlasi, ze je nedokazatelna. V tom hadam suhlasis.
A ty si uvedomujes, ze ateizmus nema dogmy? nema svoju knihu, ani centralnu organizaciu? Ze nema ziadne ucenie? To, ze par blbcov vypalilo kostoly? To ma byt dokaz akoze coho? navyse v tom linku, co si posielal, nikde nebolo o atiestoch ani zmienka.Blastbit napísal: 26 jún 2024, 23:15 Ateistický satanizmus spochybnovaný ked je tu jasne písané z linku na 764 strane " Satan je v tomto náboženstve pozitívnym symbolom svetonázoru, neverí sa však v jeho fyzickú existenciu." - berú ho ako pozitivnu bytosť no neveria v neho = ateizmus ! Vypálené kostoly detto.
A len taka drobnost aj v Biblii sa spomina jeden auetista, mozno si o nom uz pocul - volaju ho tam Jezis. A ten sa dava za priklad vsetkym krestanom.
Mozno pre to, ze Lucifer zabil v Biblii menej ludi ako BohBlastbit napísal: 26 jún 2024, 23:15 " Luciferiánskej epochy, pre ktorú je charakteristický pluralizmus názorov, technický pokrok, voľnomyšlienkárstvo a tolerancia.
Ale je to skutocny satanaizmus, ci len trolenie?
V tom sa nehadam. ja len upozornujem na pokrytectvo cirkvi a veriacich. A to, ze v takom pripade sa exietncia viery a cirkvi neprejavuje pozitovne.Blastbit napísal: 26 jún 2024, 23:15 Neignorujem realitu že trestné činy, krivdy a mnoho ineho páchaju ako veriaci tak neveriaci, nie su si ničím dlžný, ani z histórie ani z reality.
To mas ako z Hlinkovou gardou. Samotny Hlinka sa o to moc nezasluzil.Blastbit napísal: 26 jún 2024, 23:15 Písal napr o Husovi, jeho nasledovníci sa dokonca vzajomne rozdelili na dve znepriatelené kridla z toho jedno radikálne - zdroj husitské vojny.
Zhrniem to, ty si pisal, ze neuznavas vsteky papezov a to co robi Cirkev. Ja som ta oznacil za heretika. Ty na to, ze heretik je zly clovek co robi zle. tak som ti dal priklad heretika, co horel a nikomu zle nerobil, len sa mu nepacilo to co robi Cirkev.
beardie - ludia neveria v duchov a snažia sa zistiť či teda podla nich neexistujuca bytosť existuje. Takže sa dokazuje neexistujuce (podla nich).
Pokial duch existuje a ludia si myslia, že je to forma tej energie, tak práve tú energiu skušaju objaviť aj skrz vedu.
Ok dobrák od kosti nie som, no kresťanstvo mi nedáva postoje ísť niekoho zabiť, okradnúť, prebrať mu ženu, fackať ju a mnoho iného zlého.
Co mi to dáva ? ja rád pokoj aj harmóniu aj keď mám svoje chyby, keď sa pomodlím modlitby pred nejakou životnou skúškou + ochoreniami, získal som tými modlitbami energiu ktorá mi pomohla tie skúšky zvládnuť k uspokojivému výsledku. Okej mám aj ja vlastnosti na ktoré sa môžem spolahnuť, ale modlitbami sa tiež zmobilizujú schopnosti do takej miery, v čase skúšky sa vytvorí aj z mojej strany taký pocit že je to všetko ľahšie zvládnuteľné. Ked som robil skúšky na škole, v autoškole, liečenie ochorení, predtým som sa pomodlil bol som ako vymenený uvolnený,spokojný,veselý že v čase rôznej skúšky tak, že som skúšajúcich prekvapil srandovaním, že kebyže len improvizujem urobím tie skúšky aj tak. Ked niekto zo skúšajúcich pôsobil prísne,smutne behom chvíľky aj z neho iný človek ktorý ako skúšajúci mal nejaký ten stres.
Pri ochoreniach pocit nebátia sa smrti ale ak chcem žiť dá sa ešte zabojovať, vyšlo to, som tu aspoň zatiaľ pokiaľ sa znovu nestane neočakávané. Podakovať sa opätovnými modlitbami za všetko zvládnuté je tiež fajn pocit.
Ved aj viera a veda ruka v ruke za poznaním, nejakými úspechmi, pocitov dobra (aj keď jasné nie som stroj). Nielen veda,školy aj viera pomaha z človeka urobiť schopnejšiu lepšiu bytosť no je to aj beh na dlhú trať.
harrison - aha takze máš zo satanizmu roznej formy srandu a zlahčuješ to, definitívne končim stebou diskusiu na tuto debatu bývalý veriaci typu Hus z ktoreho sa stal heretik. No podporovatelia nasledovníci boli aj radikáli s radikálnymi skutkami pri ich cieloch doplatili aj nevinní ludia.
No nemal byt upálený, to bola chyba Cirkvi. Normálne odsúdenie súdu štátu v ktorom sa nachádzal na roky pod získanými dôkazmi pokial boli, by bol bežný postup aj vtedy. " ze neuznavas vsteky papezov " - kde som to písal ? nikde. O súčasnom som sa vyjadroval dobre. Jan Pavol tiež.
Diky za diskusiu čauko, nebudem ale opakovať podložené a zodpovedané
PS - nacizmus = paganizmus, + pridané kresťanské prvky=zneužité
Pokial duch existuje a ludia si myslia, že je to forma tej energie, tak práve tú energiu skušaju objaviť aj skrz vedu.
Ok dobrák od kosti nie som, no kresťanstvo mi nedáva postoje ísť niekoho zabiť, okradnúť, prebrať mu ženu, fackať ju a mnoho iného zlého.
Co mi to dáva ? ja rád pokoj aj harmóniu aj keď mám svoje chyby, keď sa pomodlím modlitby pred nejakou životnou skúškou + ochoreniami, získal som tými modlitbami energiu ktorá mi pomohla tie skúšky zvládnuť k uspokojivému výsledku. Okej mám aj ja vlastnosti na ktoré sa môžem spolahnuť, ale modlitbami sa tiež zmobilizujú schopnosti do takej miery, v čase skúšky sa vytvorí aj z mojej strany taký pocit že je to všetko ľahšie zvládnuteľné. Ked som robil skúšky na škole, v autoškole, liečenie ochorení, predtým som sa pomodlil bol som ako vymenený uvolnený,spokojný,veselý že v čase rôznej skúšky tak, že som skúšajúcich prekvapil srandovaním, že kebyže len improvizujem urobím tie skúšky aj tak. Ked niekto zo skúšajúcich pôsobil prísne,smutne behom chvíľky aj z neho iný človek ktorý ako skúšajúci mal nejaký ten stres.
Pri ochoreniach pocit nebátia sa smrti ale ak chcem žiť dá sa ešte zabojovať, vyšlo to, som tu aspoň zatiaľ pokiaľ sa znovu nestane neočakávané. Podakovať sa opätovnými modlitbami za všetko zvládnuté je tiež fajn pocit.
Ved aj viera a veda ruka v ruke za poznaním, nejakými úspechmi, pocitov dobra (aj keď jasné nie som stroj). Nielen veda,školy aj viera pomaha z človeka urobiť schopnejšiu lepšiu bytosť no je to aj beh na dlhú trať.
harrison - aha takze máš zo satanizmu roznej formy srandu a zlahčuješ to, definitívne končim stebou diskusiu na tuto debatu bývalý veriaci typu Hus z ktoreho sa stal heretik. No podporovatelia nasledovníci boli aj radikáli s radikálnymi skutkami pri ich cieloch doplatili aj nevinní ludia.
No nemal byt upálený, to bola chyba Cirkvi. Normálne odsúdenie súdu štátu v ktorom sa nachádzal na roky pod získanými dôkazmi pokial boli, by bol bežný postup aj vtedy. " ze neuznavas vsteky papezov " - kde som to písal ? nikde. O súčasnom som sa vyjadroval dobre. Jan Pavol tiež.
Diky za diskusiu čauko, nebudem ale opakovať podložené a zodpovedané
mas to pomyleneBlastbit napísal: 27 jún 2024, 9:49 beardie - ludia neveria v duchov a snažia sa zistiť či teda podla nich neexistujuca bytosť existuje. Takže sa dokazuje neexistujuce.
ak niekto tvrdi, ze duch existuje, tak to musi on dokazat, nie naopak
cely odsek je len popis tvojej osobnej psychologickej barlickyCo mi to dáva ?
svoje schopnosti odovzdavas do ruk niekoho ineho miesto toho, aby si sa snazil sam
ak ti len boh a vecne zatratenie brania robit tieto veci, tak si zly clovekkresťanstvo mi nedáva postoje ísť niekoho zabiť, okradnúť, prebrať mu ženu, fackať ju a mnoho iného zlého.
u nas normalnych nam v tom brani moralka
Nikto nemoze na 100% tvrdiť ze nieco neexistuje. Ten co tvrdí ze niečo neexistuje tiež nato nemá dokaz, ani ho nehladá, ale tvrdí to.
Ateisti zase maju barličku pomocou vedy, ktorá sa tiež može v niečom mýliť. Navyše aj vedci sa nevedia zhodnuť medzi sebou na faktoch.
Jedna časť vedeckej sfery tvrdí jedno, druhá povie že može to tak byť ale aj nemusí. Pokial su aj v tomto rozpory nie je nič 100 %.
Napr vyhynutie dinosaurov, niekto z vedcov povie, že za to može asteroid, další povedia že to sposobila len sopečná aktivita a dalšie verzie.
Morálku može byt ako veriaci tak aj ateista, morálka nie je vymoženosť, bud to máš v mentálnej výbave alebo si tyran.
Nemusím byť veriaci aby som pomohol a ubranil ženu, ktorú chce okradnuť nejaký hajzel či uz by bol veriaci alebo ateista.
Ateisti zase maju barličku pomocou vedy, ktorá sa tiež može v niečom mýliť. Navyše aj vedci sa nevedia zhodnuť medzi sebou na faktoch.
Jedna časť vedeckej sfery tvrdí jedno, druhá povie že može to tak byť ale aj nemusí. Pokial su aj v tomto rozpory nie je nič 100 %.
Napr vyhynutie dinosaurov, niekto z vedcov povie, že za to može asteroid, další povedia že to sposobila len sopečná aktivita a dalšie verzie.
Morálku može byt ako veriaci tak aj ateista, morálka nie je vymoženosť, bud to máš v mentálnej výbave alebo si tyran.
Nemusím byť veriaci aby som pomohol a ubranil ženu, ktorú chce okradnuť nejaký hajzel či uz by bol veriaci alebo ateista.
znova, dokazuje sa existencia, nie naopak
porozmyslaj nad tymi slovami
porozmyslaj nad tymi slovami
Dokazuje sa napr existencia duchov, ktorú bud skupina ludí verí a tí co v nu neveria, tak tiež čakajú ako teda pochodí tá skupina ktorá verí.
presne tak, dokazuje sa existencia duchov
rovnako mas dokazat existenciu boha, ak nejaky existuje
rovnako mas dokazat existenciu boha, ak nejaky existuje
Jedine skrz vedu sa do bude dat zistiť, ale kebyze som ateista nebudem 100% tvrdiť že niečo neexistuje pokial na to nemam dokaz.
Ak chcem dokázať že niečo neexistuje a chcem presvedčiť opačnu stranu tak tiež musím mat nato dokaz že to 100 % neexistuje.
Lebo ako ateista ked budem veriacim ludom tvrdiť že boh/Boh neexistuje v žiadnej forme (fyzická,energická...) ale neviem im to dokázať.
Takže ked je vedec ateista ktorý je presvedčený o tom ze boh/Boh neexistuje mal by to dokázať pokial mu to technologické možnosti umožnia.
U veriacich je známe, že Boh,anjeli a božské bytosti žiju v nebi. No nebo máme všetko hore od oblakov, atmosfery a dalších sfer.
Našim okom vidíme len to čo je viditelné, no cez vedu ked bude možnosť sa bude dať zviditelniť aj to čo je ešte neviditelné.
Aj kyslik a dalšie plyny vo vzduchu pokial ludia o nom nevedeli si mysleli, že dýchaju len vzduch, ktorý vie byť viditelný formou vetra.
Cez vedu objavili ten bezfarebný plyn kyslik ktorý je najhlavnejšou súčastou ovzdušia ktorý dýchame a že vydychujeme dusík.
Ak chcem dokázať že niečo neexistuje a chcem presvedčiť opačnu stranu tak tiež musím mat nato dokaz že to 100 % neexistuje.
Lebo ako ateista ked budem veriacim ludom tvrdiť že boh/Boh neexistuje v žiadnej forme (fyzická,energická...) ale neviem im to dokázať.
Takže ked je vedec ateista ktorý je presvedčený o tom ze boh/Boh neexistuje mal by to dokázať pokial mu to technologické možnosti umožnia.
U veriacich je známe, že Boh,anjeli a božské bytosti žiju v nebi. No nebo máme všetko hore od oblakov, atmosfery a dalších sfer.
Našim okom vidíme len to čo je viditelné, no cez vedu ked bude možnosť sa bude dať zviditelniť aj to čo je ešte neviditelné.
Aj kyslik a dalšie plyny vo vzduchu pokial ludia o nom nevedeli si mysleli, že dýchaju len vzduch, ktorý vie byť viditelný formou vetra.
Cez vedu objavili ten bezfarebný plyn kyslik ktorý je najhlavnejšou súčastou ovzdušia ktorý dýchame a že vydychujeme dusík.
ale ateisti sa nesnazia tvrdit, ze boh neexistuje (aj ked to niektori robia)
ateisti chcu od veriacich, aby toho boha dokazali
stale to otacas
zaklad je neverit, akakolvek vrstva nad tym je len indoktrinacia osobami alebo spolocnostou
ateisti chcu od veriacich, aby toho boha dokazali
stale to otacas
zaklad je neverit, akakolvek vrstva nad tym je len indoktrinacia osobami alebo spolocnostou
Tak dokázať jedine vedou alebo by sa sám zjavil vo svojej forme. Aká forma života vo vesmire može ešte byť tiež nevieme. Nedá sa nič vylučiť.
Veria ateisti v trpaslikov z mytologie ? Zrejme nie, no medzi ludmi su aj trpaslici kvoli chybe rastu.
No ako dokázať existenciu tých mytologických trpaslikov aj keby v nich neverím ale chcel by som ich neexistenciu dokázať tým ktorý v nich veria ?
Tak by som prehladal jaskyne, podzemie severských štátov, všetky tie hory kde podla ich mytologie sídlili ich bohovia, bytosti + pristroj na odhalenie.
Hora Olymp dá sa na nu výjsť, podla mytologie tam sidlili bohovia. Nie je tam nikto no kto mi 100% zaručí že tam nikdy nič nebolo, alebo je to teraz v neviditelnej forme ktoru nevidíme alebo možeme cez nu prejsť.
Dalo by sa to zistiť pomocou prístroja ktorý by dokázal odhaliť neviditelné alebo aspon zistit energiu miesta, či vykazuje nejaký typ energie.
Grecky Herakles a plnenie jeho 12 uloh, kým spal v Afrike sputali ho Pygmejovia. Existujú Pygmejovia v našej realite ? áno.
Takže opakujem ako sa dal odhaliť neviditelné plyny vo vzduchu možno postupom storočí alebo tisícročí sa bude dať odhaliť aj toto a iné pokroky. Základ je neveriť, bol neveriaci Tomáš ktorý neveril a uveril. No a jasné teraz tu bude písané či naozaj existoval Tomáš, lebo ved určite neexistoval Ježiš, ale existovala Mária. Zaujimavé že len tí ktorí vám nepasujú neexistovali ale mnoho ludí čo žili pred nimi existovali.
Veria ateisti v trpaslikov z mytologie ? Zrejme nie, no medzi ludmi su aj trpaslici kvoli chybe rastu.
No ako dokázať existenciu tých mytologických trpaslikov aj keby v nich neverím ale chcel by som ich neexistenciu dokázať tým ktorý v nich veria ?
Tak by som prehladal jaskyne, podzemie severských štátov, všetky tie hory kde podla ich mytologie sídlili ich bohovia, bytosti + pristroj na odhalenie.
Hora Olymp dá sa na nu výjsť, podla mytologie tam sidlili bohovia. Nie je tam nikto no kto mi 100% zaručí že tam nikdy nič nebolo, alebo je to teraz v neviditelnej forme ktoru nevidíme alebo možeme cez nu prejsť.
Dalo by sa to zistiť pomocou prístroja ktorý by dokázal odhaliť neviditelné alebo aspon zistit energiu miesta, či vykazuje nejaký typ energie.
Grecky Herakles a plnenie jeho 12 uloh, kým spal v Afrike sputali ho Pygmejovia. Existujú Pygmejovia v našej realite ? áno.
Takže opakujem ako sa dal odhaliť neviditelné plyny vo vzduchu možno postupom storočí alebo tisícročí sa bude dať odhaliť aj toto a iné pokroky. Základ je neveriť, bol neveriaci Tomáš ktorý neveril a uveril. No a jasné teraz tu bude písané či naozaj existoval Tomáš, lebo ved určite neexistoval Ježiš, ale existovala Mária. Zaujimavé že len tí ktorí vám nepasujú neexistovali ale mnoho ludí čo žili pred nimi existovali.
nie je ti teda blbe verit v niekoho, kto neexistuje, ani nie je ziaden dokaz, ze by existoval? 
a preco je to prave ten krestansky boh a jeden z nie 2999 dalsich?
sam vies odpoved, je to indoktrinaciou okolim
P.S.: nemusis vzdy pisat pol A4ky irelevantnych prikladov, staci odpovedat na moju jednoduchu otazku, resp vyjadrenie
a preco je to prave ten krestansky boh a jeden z nie 2999 dalsich?
sam vies odpoved, je to indoktrinaciou okolim
P.S.: nemusis vzdy pisat pol A4ky irelevantnych prikladov, staci odpovedat na moju jednoduchu otazku, resp vyjadrenie
Tak čo my vieme ci existoval Zeus,Hera,Thor,Marduk,Amateratsu,kresťanský Boh. Záleží v akej forme by boli a či sa predkom zjavili či nie.
Práve tieto generácie to máme zistiť aká je teda pravda pomocou technologii, objavovania Vesmiru, čo my sami ešte máme na našej planéte.
Indoktrinácia ako môže platiť medzi veriacimi tak aj ateistami, na kolko sa jedná o prijatie názoru, postojov aj hodnoty.
Bud sa obe opačné skupiny budu podielať na odhalovaní, alebo sa budú neustále osočovať a každý si bude tvrdiť len to svoje.
Príklady ktoré ukazuju na to, že ked sa v niečo neverilo tak sa to pokusilo odhaliť a zistiť aká je teda pravda s našou realitou
Daj mi teda relevantné konkrétne príklady, prečo by som nemal veriť v Boha, nie len to že neexistuje. Obháj mi prečo neveriť v takuto bytosť ?
Práve tieto generácie to máme zistiť aká je teda pravda pomocou technologii, objavovania Vesmiru, čo my sami ešte máme na našej planéte.
Indoktrinácia ako môže platiť medzi veriacimi tak aj ateistami, na kolko sa jedná o prijatie názoru, postojov aj hodnoty.
Bud sa obe opačné skupiny budu podielať na odhalovaní, alebo sa budú neustále osočovať a každý si bude tvrdiť len to svoje.
Príklady ktoré ukazuju na to, že ked sa v niečo neverilo tak sa to pokusilo odhaliť a zistiť aká je teda pravda s našou realitou
Daj mi teda relevantné konkrétne príklady, prečo by som nemal veriť v Boha, nie len to že neexistuje. Obháj mi prečo neveriť v takuto bytosť ?
nech sa paci, vymysli pristroj na dokazanie boha a dokaz hoBlastbit napísal: 27 jún 2024, 11:33Práve tieto generácie to máme zistiť aká je teda pravda pomocou technologii, objavovania Vesmiru, čo my sami ešte máme na našej planéte.
ateizmus je ako cista vodaIndoktrinácia ako môže platiť medzi veriacimi tak aj ateistami, na kolko sa jedná o prijatie názoru, postojov aj hodnoty.
nabozenstvo je ako voda so sirupom
zaklad je ta cista voda, cokolvek navyse je dodane umelo, tak ako nabozenstvo
indoktrinacia ateizmom je oxymoron
zase, ty mas mne dokazat, ze boh existujeDaj mi teda relevantné konkrétne príklady, prečo by som nemal veriť v Boha, nie len to že neexistuje. Obháj mi prečo neveriť v takuto bytosť ?
preco by som mal v neho verit?
preco prave v krestanskeho a nie v ineho z plejady dalsich 2999 dostupnych?
boh nema na nas svet ziaden vplyv, preto viera v neho nic nemeni a je teda zbytocna
-
javatar
Hardcore addict
Dohodnite sa najskor na pojmoch lebo si ich definujete obaja. V Satanovej Biblii najdes tvrdenie o tom, ze ludia si vytvarali bohov, nie bohovia ludi a aj o tom, ako satanisti chapu pojem boha samotneho (skor ako metafyzicky koncept, nie ako osobu) a teda pojem "ateisticky satanizmus" vobec nie je drevene zeliezko. PDFko Satanic Bible najdes na nete lahko.
Dalsia nevalidna vec.
To je ako keby som ti povedal, ze veganstvo, vegetarianstvo, keto a podobne su vsetko sposoby stravovania zalozene na "nejedeni niecoho" a teda sa v ich mene nemozu ludia spajat, mysliet a konat
Dokazy o neexistencii tiez existuju (napr. Abel–Ruffini theorem) a v podstate kazdy nepriamy dokaz je dokazom o neexistencii (nepriamy dokaz = "nemoze to byt inak ako takto" -> "neexistuje moznost, ze je tvrdenie nepravdive").
beardie
Ak je technologia na zviditelnenie neviditelneho alebo iných energii to by šlo. Robiť postup ako pri zisťovaní plynov vzduchu.
Nieje oxymoron pokial máš postoj,nazor,hodnoty ateistu, ako protipol veriaceho s jeho postojom,nazorom,hodnotami.
Dokáž mi že Boh neexistuje a prečo v neho neveriť, hoci 100% nebolo dokázané že neexistuje aj v inej forme ako je tá ludská.
javatar
Z mojej strany tak ako je to definované v linkoch. Aj to že neveria v Satana, ale robia z neho lepšieho ako je Boh.
No sláva, aspoň jeden čo teda aj z iného uhla vníma tie veci. Len to ohladom zberačov známok som neporozumel.
Ak je technologia na zviditelnenie neviditelneho alebo iných energii to by šlo. Robiť postup ako pri zisťovaní plynov vzduchu.
Nieje oxymoron pokial máš postoj,nazor,hodnoty ateistu, ako protipol veriaceho s jeho postojom,nazorom,hodnotami.
Dokáž mi že Boh neexistuje a prečo v neho neveriť, hoci 100% nebolo dokázané že neexistuje aj v inej forme ako je tá ludská.
javatar
Z mojej strany tak ako je to definované v linkoch. Aj to že neveria v Satana, ale robia z neho lepšieho ako je Boh.
No sláva, aspoň jeden čo teda aj z iného uhla vníma tie veci. Len to ohladom zberačov známok som neporozumel.
sucha voda je oxymoron
indoktrinacia ateizmom je rovnaky oxymoron

preco ignorujes, ze ty mas dokazat, ze boh existuje, nie ja, ze neexistuje?
hrach o stenu
Rád by som to dokázal ak by som mal ten stroj a dalšie vesmirne fakty v rukách od ktorých by sa dalo dalej pohnuť, že je dalšia forma bytia.beardie napísal: 27 jún 2024, 12:14 sucha voda je oxymoron
hrach o stenu
Preto aby spojili sily aj umiernení veriaci a ateisti + vedci a pracovali spoločne na objavovaní pravdy. Ak to pomože zmierniť konflikty je
Je to také paradoxné že ateisti neveria v nič nadprirodzené, ale so zatajeným dychom čakaju na dokazy aby teda aj oni uverili, ked už si prečitali xy mytologii aj báji a pozisťovali akých bohov/bohyne alebo Bohov/Bohyne predkovia spomínajú a aké majú zážitky s nimi.
Horiaci krík, Noe a Boh, Boh a Zidia, Ježiš a zázraky, Z neveriaceho veriaci, u Moslimov Allah (moslimské pomenovanie Boha) a pod.
vsetko spomenute boli len pribehy, casto bez akehokolvek suvisu s bohom
az na nejake psychologicke barlicky boh nic neprinasa, verit v neho je nielen zbytocne, ale skodlive
az na nejake psychologicke barlicky boh nic neprinasa, verit v neho je nielen zbytocne, ale skodlive