Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
V poriadku, no už vieme kto v čo verí aj z minulých linkov. Opozitné strany si nemajú čo vyčítať, nielen to zlé. No hladať u oboch to dobré.
Dobrý ateista veriaci / dobrý veriaci kresťan, zlý ateista veriaci / zlý veriaci kresťan. Horšie ideologie - nacizmus, komunizmus a im podobné.
Dobrý ateista veriaci / dobrý veriaci kresťan, zlý ateista veriaci / zlý veriaci kresťan. Horšie ideologie - nacizmus, komunizmus a im podobné.
Ehm, zdroj je ten najtupejsi bludweb. Bludweb a jeho citatelia nazyvaju papeza Satanom.Blastbit napísal: 28 jún 2024, 12:21 Ano odpoved pre mna." Prave preto, ze len mocibaznost dokaze prikazovat zabijat v mene boha ktory prikazuje nezabijat."
Aktuálna informácia, solárna farma https://zemavek.sk/papez-frantisek-nari ... e-vatikan/
Pápež František - " Musíme prejsť na model udržateľného rozvoja, ktorý znižuje emisie skleníkových plynov do atmosféry “
Edit - k otázkam nižšie, otázky aj pre veriacich ateistov z hnutí, kultov a ich náboženstiev ktoré praktizujú.
Toto je este menej relevatne ako blog. A ako ti napisali: blog nepodlieha redakcnej kontrole, cize je loz napisat, ze to vydalo dake medium.
Aj iné zdroje písali o solárnej farme a Pápežovom názore. Nenapísal som že vydalo ale uverejnil. Redakcia nepreveruje tak potom ich chyba.
Další pekný prejav z jeho strany aj názor ktorý by mal zmierňovať napätie, no tí umiernení z oboch strán chápu, kde je vôla je potom cesta.
https://christianitas.sk/papez-frantise ... -moslimov/
Mohol by som sa vyjadriť.
Stvoril Boh mimozemšťanov? - nevieme 100% či existuje Boh a mimozemšťania. Len skúmaním po tisícky rokov sa to zistí. Nič sa nedá vylučiť. Verím že existuje Boh, lebo nie je 100% dôkaz, že nemôže existovať, hlavne pri tej velkosti Vesmíru.
Mimozemšťania Boha? - či mimozemšťania stvorili Boha ? No ak existujú mimozemské rasy/rasa, tak aby ovplyvnovali ludskú rasu tak mohli.
Majú iného svojho? - či majú mimozemštania Boha ? Pokial majú hierarchiu spoločnosti ako aj ludia a zvieratá, čo nie je potvrdené nie je vylúčené.
Stvoril milosrdný Boh zlo? - padlý anjel Satan porušujuci morálku a zákony Nebies by patril medzi zlo. Okrem pekla je ako zlo spomenutá aj temnota (iné fyzické miesto od pekla). Cize dve hlavné zlá. Duchovia zlí a dobrí. Dve dobrá sú spomenuté Nebo+Raj a Eter+Svetlo. Voda,Oheň,Vzduch,Zem,Drevo atd vo vierach,náboženstvách sú neutrálne elementy obsahujuce energie ktoré majú v sebe aj ludia, či im dodaju či odoberú energiu + konanie dobra a zla.
Kde bol kým nebol svet, vesmír? - Boh mohol vzniknuť pri vzniku Vesmíru velkým treskom. O Bohu sa hovorí ako o stvoritelovi Neba a Zeme. Pri iných bohoch/Bohoch maju schopnosti ako hromu+blesku, ohňa, vody+mora, podzemia, vetra, zimy, plodnosti, umenia, liečenia, obchodu,..
Kto (nie na drogách) ho videl? - no predkovia z oblasti Kannánu. Síce vedci tvrdia že tam rastú rastlinky sposobujuce halucinácie. No a kovaní liberáli-progresívci chcú rastlinky legalizovať hlavne pre vlastnú potrebu. No ide to ruka v ruke s tvrdými drogami. Pre lekárske účely je to iná situácia. Ja osobne som konzervatívny-liberál (60:40) - schopnost robit kompromisy, pokus či to bude či nebude fungovať,tolerancia a pod.
No a kto bez používania drog ho videl ? zo súčasnej doby zrejme nikto, z minulých tisícročí nevieme tiež ak teda brali/nebrali ludia rastlinky.
Pannu Máriu videli deti vznik pútnických miest. Deti všeobecne kedže sú ešte čisté bez hriechu môžu vidieť to, čo dospelí nevidia, napr ducha.
Další pekný prejav z jeho strany aj názor ktorý by mal zmierňovať napätie, no tí umiernení z oboch strán chápu, kde je vôla je potom cesta.
https://christianitas.sk/papez-frantise ... -moslimov/
Mohol by som sa vyjadriť.
Stvoril Boh mimozemšťanov? - nevieme 100% či existuje Boh a mimozemšťania. Len skúmaním po tisícky rokov sa to zistí. Nič sa nedá vylučiť. Verím že existuje Boh, lebo nie je 100% dôkaz, že nemôže existovať, hlavne pri tej velkosti Vesmíru.
Mimozemšťania Boha? - či mimozemšťania stvorili Boha ? No ak existujú mimozemské rasy/rasa, tak aby ovplyvnovali ludskú rasu tak mohli.
Majú iného svojho? - či majú mimozemštania Boha ? Pokial majú hierarchiu spoločnosti ako aj ludia a zvieratá, čo nie je potvrdené nie je vylúčené.
Stvoril milosrdný Boh zlo? - padlý anjel Satan porušujuci morálku a zákony Nebies by patril medzi zlo. Okrem pekla je ako zlo spomenutá aj temnota (iné fyzické miesto od pekla). Cize dve hlavné zlá. Duchovia zlí a dobrí. Dve dobrá sú spomenuté Nebo+Raj a Eter+Svetlo. Voda,Oheň,Vzduch,Zem,Drevo atd vo vierach,náboženstvách sú neutrálne elementy obsahujuce energie ktoré majú v sebe aj ludia, či im dodaju či odoberú energiu + konanie dobra a zla.
Kde bol kým nebol svet, vesmír? - Boh mohol vzniknuť pri vzniku Vesmíru velkým treskom. O Bohu sa hovorí ako o stvoritelovi Neba a Zeme. Pri iných bohoch/Bohoch maju schopnosti ako hromu+blesku, ohňa, vody+mora, podzemia, vetra, zimy, plodnosti, umenia, liečenia, obchodu,..
Kto (nie na drogách) ho videl? - no predkovia z oblasti Kannánu. Síce vedci tvrdia že tam rastú rastlinky sposobujuce halucinácie. No a kovaní liberáli-progresívci chcú rastlinky legalizovať hlavne pre vlastnú potrebu. No ide to ruka v ruke s tvrdými drogami. Pre lekárske účely je to iná situácia. Ja osobne som konzervatívny-liberál (60:40) - schopnost robit kompromisy, pokus či to bude či nebude fungovať,tolerancia a pod.
No a kto bez používania drog ho videl ? zo súčasnej doby zrejme nikto, z minulých tisícročí nevieme tiež ak teda brali/nebrali ludia rastlinky.
Pannu Máriu videli deti vznik pútnických miest. Deti všeobecne kedže sú ešte čisté bez hriechu môžu vidieť to, čo dospelí nevidia, napr ducha.
s tebou diskutovat, to je ako za trestBlastbit napísal: 27 jún 2024, 22:52 Prvok na vznik človeka tiež musí byť aby sa mohol dalej vyvíjať. Nič z ničoho nevznikne. V ludoch tiež prebiehajú chemické procesy.
zabudol si ale poznamenat, co ma s vyssie spomenutym krestansky boh a preco to nemoze byt jeden dalsi z plejady tisicov dalsich
ci to len nebude indoktrinaciou tvojej osoby, kedze za boha povazujes prave toho krestanskeho...
clovek vieru v boha nepotrebuje, tak ako sa nepotrebuje modlit k slnku, vetru ci dazdu, pripadne zvieratam, je to len zbytocna barlicka pre ludiBlaboly cirkvi, to ta primulo zmeniť názor na vieru. Problem nie je vo viere, problem je v cirkvi.
Na kolko tiež určite poznáš mytologie, si porovnaj správanie bohov z mytologii k ludom a porovnaj si kresťanského Boha s nimi.
Ak ten rozdiel po tom všetkom čo tu bolo písané sám nepochopíš, tak nediskutujme, ved ťa nenútim so mnou o tom diskutovať.
Ak ten rozdiel po tom všetkom čo tu bolo písané sám nepochopíš, tak nediskutujme, ved ťa nenútim so mnou o tom diskutovať.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Aky tam je rozdiel podla teba?Blastbit napísal: 29 jún 2024, 21:51 Na kolko tiež určite poznáš mytologie, si porovnaj správanie bohov z mytologii k ludom a porovnaj si kresťanského Boha s nimi.![]()
krestansky boh je masovy vrah, niektori ini k ludom az taki kruti neboliBlastbit napísal: 29 jún 2024, 21:51 Na kolko tiež určite poznáš mytologie, si porovnaj správanie bohov z mytologii k ludom a porovnaj si kresťanského Boha s nimi.![]()
to si myslel?
Väčšina bohov/Bohov iných mytologii vyžadovali obety zvierat a ludí do ich chrámov. Strpčovali život ludom aj pri malicherných situáciach.
Zabudol si mu obetovať, tak ťa potrestal. Alebo rôzne muky aj v podsvetí ( nielen to z gréckej mytologie). Znásilnenia bohov ludských žien.
Kresťanský Boh je pacifistický liberál - milujte sa a množte sa, nastaviť druhé líce, kto do teba kamenom ty doňho chlebom, nezabiješ, nezosmilníš = nezákonný pohlavný styk = neznásilniš a pod. Splodenie Ježiša= nepredstaviť si to splodenie ako ludský sex, ale ako zostup energie do ludskej ženy ktorá nezažívala tyranie a bolesť ako pri znásilnení. Bohu nevadi ani to, že si Mária našla Jozefa ktorý bol pri nej, čiže Boh je nežiarlivý. Je niečo zlé kebyže Ježiš vyliečil malomocného + dalšie tie dobré skutky ?
Teraz by si tu asi napísal božie tresty ako Sodoma a Gomora, Potopa sveta, morové rany a pod. To je uvedené v knihách čo písali ludia nie Boh
Ver mi, mať tú šancu sa dostať do tej doby tisícov rokov dozadu, rád by som zistil čo teda tí ludia videli, alebo si vymýšlali, čo ich ovplyvnilo.
Autoeditácia príspevku po 31 sek:
Co som napísal harrisonovi teraz je odpoved zároven aj preteba.beardie napísal: 29 jún 2024, 22:12 krestansky boh je masovy vrah, niektori ini k ludom az taki kruti neboli
to si myslel?
takze popieras tie miliony vrazd, ktore sposobil ten tvoj krestansky boh?
Ako ich konkretne sposobil ?beardie napísal: 29 jún 2024, 22:14 takze popieras tie miliony vrazd, ktore sposobil ten tvoj krestansky boh?
Tiež mám otázku pre teba - budeš popierať tie desiatky milionov mrtvych ludí aj ateistickými vedcami, ktorí vyvinuli rôzne typy zbraní ?
si necital Bibliu?
chces, aby som ti vymenoval vsetky jeho vrazdy, cize okolo 2 milionov?
https://www.quora.com/How-many-people-d ... d-to-Satan

zbran nezabija, zabija clovek, ktori stlaci spust, co nemusi byt vzdy len ateista
ze mam péro este neznamena, ze niekoho znasilnim
kazdopadne, ak to chces takto zjednodusit, tak ateisti sa nehraju na dobrotiveho boha
chces, aby som ti vymenoval vsetky jeho vrazdy, cize okolo 2 milionov?
https://www.quora.com/How-many-people-d ... d-to-Satan
slaby krestan, ked nevies zakladyApparently God killed 2,821,364 people explicitly, and around 25 million if you estimate (i.e. the Bible does not give a number killed in the flood, so there would be nothing added to the explicit total, but several million added to the estimated total).
nie, ti vedci povacsinou tych ludi nezabiliBlastbit napísal: 29 jún 2024, 22:15 Tiež mám otázku pre teba - budeš popierať tie desiatky milionov mrtvych ludí aj ateistickými vedcami, ktorí vyvinuli rôzne typy zbraní ?
zbran nezabija, zabija clovek, ktori stlaci spust, co nemusi byt vzdy len ateista
ze mam péro este neznamena, ze niekoho znasilnim
kazdopadne, ak to chces takto zjednodusit, tak ateisti sa nehraju na dobrotiveho boha
Písané je o Satanovi. Mimochodom to je diskusný web kde si názory píšu ludia. Odpovieš aj ty mne na moju vážnu otázku ?
Nie, je to tak že ateistický vedec vyvinul zbraň o ktorej velmi dobre vedel, čo môže spôsobiť, dal to imperialnemu režimu.
Ak si si včera čital linky sú ateisti ktorí majú Satana aj Lucifera za hrdinu a majú aj vlastné hnutia, sekty a náboženstvá.
Nie, je to tak že ateistický vedec vyvinul zbraň o ktorej velmi dobre vedel, čo môže spôsobiť, dal to imperialnemu režimu.
Ak si si včera čital linky sú ateisti ktorí majú Satana aj Lucifera za hrdinu a majú aj vlastné hnutia, sekty a náboženstvá.
doplnil som to, ten tvoj panbozko zabil miliony ludi, celkom drsny typek

nepouzivaj slova, ktorych vyznam nepoznas ^^
este, ze tie neimperialne su v suchu
-
harrison314
Hardcore addict
Ok.... skusim postupne.
Pockat a novy zakon napisal kto? Ako rozlisuje, co je od Boha a co od ludi? AKo si mozes zo svetej knihy, ktora je jediny zdroj poznania o tvojom Bohu vyberat len to co sa ti hodi? A ostatne ignorovat? Ale potom to nedava zmysel, ved Boh prave kvoli potope stvoril Jezisa.
Ked budes citat bibliu tak zistis, ze Boh primal obety, hlavne v starom zakone.Blastbit napísal: 29 jún 2024, 22:13 Väčšina bohov/Bohov iných mytologii vyžadovali obety zvierat a ludí do ich chrámov.
Presne to robi aj kretsnaski Boh, hlavne ked ide o sex. Pracu v istych dnoch, jedenie morskych plodov, jedneho cloveka zabil za to, ze bol plesaty... A jeho nasledovnici v tom pokracuju.
Lebo v pekle sa griluju iba spekaciky.Blastbit napísal: 29 jún 2024, 22:13 Alebo rôzne muky aj v podsvetí ( nielen to z gréckej mytologie).
Panna Maria je akoze co?
Zabudas na potopu, alebo egyptske rany, tam zabijal nevinnych. A tiez vojny opisane v Biblii...Blastbit napísal: 29 jún 2024, 22:13 Teraz by si tu asi napísal božie tresty ako Sodoma a Gomora, Potopa sveta, morové rany a pod. To je uvedené v knihách čo písali ludia nie Boh
Ver mi, mať tú šancu sa dostať do tej doby tisícov rokov dozadu, rád by som zistil čo teda tí ludia videli, alebo si vymýšlali, čo ich ovplyvnilo.
Pockat a novy zakon napisal kto? Ako rozlisuje, co je od Boha a co od ludi? AKo si mozes zo svetej knihy, ktora je jediny zdroj poznania o tvojom Bohu vyberat len to co sa ti hodi? A ostatne ignorovat? Ale potom to nedava zmysel, ved Boh prave kvoli potope stvoril Jezisa.
Pouzívam historické fakty ktoré znovu popieraš. Imperium = Nemecké ríša, Ruská ríša, USA pre nich tí vedci vyrábali skrz chemiu zbrane.beardie napísal: 29 jún 2024, 22:22 doplnil som to, ten tvoj panbozko zabil miliony ludi, celkom drsny typek
este, ze tie neimperialne su v suchu
kde ich popieram?
uz priznas, ze tvoj boh je narcisticky sadista a masovy vrah?
harrison - ty sa stále ohánaš knihami a zákonmi ktoré písali LUDIA. Kolkokrát ti to mám ešte napísať ?
Ako možem zabudať ked som ti to vypísal v tom príspevku na ktorý si reagoval, čítaj poriadne chlape.
Než potopa sveta sa priklanam vedecky skorej k bežnému tsunami po zemetrasení. Mor existuje aj v dnešných dobách.
Panna Maria znasilnena ? vieš o tom že ked je žena znásilnená a porodí, tak dieťa nechce ? ! Maria ho mala s láskou.
Autoeditácia príspevku po 2 min 21 sek:
nepouzivaj slova, ktorych vyznam nepoznas ^^ "
Ked v jeho zákone uviedol - Nezabiješ, tak nezabijal. V dnešnej dobe viac zabijaju drogy, HIV/AIDS aj toto budeš popierať ?
Ako som vravel verím v čo verím ak nestačia dokazy, vysvetlenia nebudem stým strácať čas. Chcem sa venovať aktuálnym situáciam
Ako možem zabudať ked som ti to vypísal v tom príspevku na ktorý si reagoval, čítaj poriadne chlape.
Než potopa sveta sa priklanam vedecky skorej k bežnému tsunami po zemetrasení. Mor existuje aj v dnešných dobách.
Panna Maria znasilnena ? vieš o tom že ked je žena znásilnená a porodí, tak dieťa nechce ? ! Maria ho mala s láskou.
Autoeditácia príspevku po 2 min 21 sek:
" este, ze tie neimperialne su v suchubeardie napísal: 29 jún 2024, 22:27 kde ich popieram?
nepouzivaj slova, ktorych vyznam nepoznas ^^ "
Ked v jeho zákone uviedol - Nezabiješ, tak nezabijal. V dnešnej dobe viac zabijaju drogy, HIV/AIDS aj toto budeš popierať ?
Ako som vravel verím v čo verím ak nestačia dokazy, vysvetlenia nebudem stým strácať čas. Chcem sa venovať aktuálnym situáciam
-
harrison314
Hardcore addict
A ty sa ohanas cim? Ty neuznavas Bibliu?Blastbit napísal: 29 jún 2024, 22:30 harrison - ty sa stále ohánaš knihami a zákonmi ktoré písali LUDIA. Kolkokrát ti to mám ešte napísať ?
Ved aj Zeusove milenky boli radi, ze s nimi sulozilBlastbit napísal: 29 jún 2024, 22:30 Panna Maria znasilnena ? vieš o tom že ked je žena znásilnená a porodí, tak dieťa nechce ? ! Maria ho mala s láskou.
Proste krestnsky Bol sa od tych ostatnych az tak nelisi.
Božím slovom. U Zeusa poznám. PS - zatial len javatar, starysomar porozumeli.
Anjel prišiel za Máriou, už vedela aké plány má Boh, takže nebola znásilnená.
Edit k príspevku na dalšej strane - kks aby sa 5x písalo čo všetko písal človek.
Anjel prišiel za Máriou, už vedela aké plány má Boh, takže nebola znásilnená.
Edit k príspevku na dalšej strane - kks aby sa 5x písalo čo všetko písal človek.
-
harrison314
Hardcore addict
Ako rozlisis co je v Biblii Bozie slovo a co nie?
Lebo podla toho co tu pises sa Biblia voci inym mytom a legendam staroveku lisi len tym, ze si ju inak predstavujes a to co sa ti v Biblii nehodi proste ignorujes.
Lebo podla toho co tu pises sa Biblia voci inym mytom a legendam staroveku lisi len tym, ze si ju inak predstavujes a to co sa ti v Biblii nehodi proste ignorujes.