Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
Je paradox písať o Bohu že neexistuje, no stále sa ním oháňať čo urobil
Knihy písali ludia - 6x, ale na vaše šírenie nenávisti sa vám to hodí. 
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Mozes odpovedat na toto?
Bibliu písali ludia stačí ti to napísať po 7x ? Božie prikázania nič nehovorí ? Neveríš v boha(Boha) a neexistuje, ale oháňaš sa tým čo urobil wtf.
" Na napísanie posvätných kníh si Boh vyvolil ľudí a oni uplatnili svoje schopnosti, reč a svoj vlastný štýl. "
-
harrison314
Hardcore addict
To, ze ju napisali ludis si tu uz pisal, ale ako si potom vyberas to co budes z nej uznavat a co nie? Preco potopu nie ale mesiasa ano?
Potopa je možná, vzhladom k častým zemetraseniam v Stredozemnom mori. To aj v roku 2023/2024 https://www.imeteo.sk/spravy/silne-zeme ... -magnitudy . Aj v inom príspevku som písal o potope a tsunami v tejto téme, takže ti to zopakovať ?
Ako je dnešný Suezský prieplav sú medzi ním dve moria - Stredozemné a Cervené more. V Izraeli je rieka Jordán zase + Mrtve more.
Pri rozsiahlom zemetrasení najvyšších stupnov Richterovej stupnice, a prívalových daždoch v tomto bode sa mohli obe moria a hladiny rieky zdvihnuť a v prípade morí sa hladina zdvihla do vln tsunami a zaplaviť oblasť dnešneho Izraela.
Výskyt zemetrasení - zdroj wikipedia " od Azor cez Severnú Afriku, Stredozemné more, Apeninský polostrov, Alpy, Dináre, Turecko, Irán a Himaláje, teda podstate v zóne Alpsko-himalájskeho vrásnenia. "
Ako je dnešný Suezský prieplav sú medzi ním dve moria - Stredozemné a Cervené more. V Izraeli je rieka Jordán zase + Mrtve more.
Pri rozsiahlom zemetrasení najvyšších stupnov Richterovej stupnice, a prívalových daždoch v tomto bode sa mohli obe moria a hladiny rieky zdvihnuť a v prípade morí sa hladina zdvihla do vln tsunami a zaplaviť oblasť dnešneho Izraela.
Výskyt zemetrasení - zdroj wikipedia " od Azor cez Severnú Afriku, Stredozemné more, Apeninský polostrov, Alpy, Dináre, Turecko, Irán a Himaláje, teda podstate v zóne Alpsko-himalájskeho vrásnenia. "
-
harrison314
Hardcore addict
To ako sa uhybas odpovedi hovori dost jasne.
To ako sa snažíš šíriť nenávisť je dosť jasne. Ovplyvnený herezou dogmy ako inak. Odpovedal som ti už 7x + pridal dalšie informácie.
Aktuálna informácia ktorej venovať pozornosť. Boj proti drogám https://www.vaticannews.va/sk/papez/new ... -drog.html
Aktuálna informácia ktorej venovať pozornosť. Boj proti drogám https://www.vaticannews.va/sk/papez/new ... -drog.html
-
harrison314
Hardcore addict
Takze som podla teby zly clovek, lebo som sa spytal, ze podla coho si vyberas veci z Biblie, ktorym budes verit a ktorym nie?
Ak si na to odpovedal uz 7-krat - mozes odcitovat tu odpoved?
Ak si na to odpovedal uz 7-krat - mozes odcitovat tu odpoved?
Pytal si sa na potopu sveta odpovedal som ti. O Ježišovi som odpovedal na minulej strane.
Miesto toho aj s beardiem tu píšete o bohovi masovom vrahovi, hoci veríte že neexistuje.
Tak si to trošku upracte v hlavičkách, bud teda neveríte v neho, alebo verite a vyberáte si.
7x som ti odpovedal o knihách Biblie a dalších knihách na ktoré si sa pytal kto ich vtedy písal.
Miesto toho aj s beardiem tu píšete o bohovi masovom vrahovi, hoci veríte že neexistuje.
Tak si to trošku upracte v hlavičkách, bud teda neveríte v neho, alebo verite a vyberáte si.
7x som ti odpovedal o knihách Biblie a dalších knihách na ktoré si sa pytal kto ich vtedy písal.
-
harrison314
Hardcore addict
Nepytal som sa na potpu sveta, ta tam bola len ako priklad. Ja som sa pytal ako si vyberas, co je podla teba v Biblii pravdive, co treba dodrziavat a co nie? Tej odpovedi sa z nejakeho dovodu vyhybas a odpovedas na otazky, ktore nik nepolozil.
Pokial vidím pytal si sa " Preco potopu nie ale mesiasa ano? " Vidim tam ten otáznik a aj predtým som ti písal o potope sveta na tvoju otázku.
Mimochodom potopa sveta ako taká nemohla byť a nemohli ju predkovia vnimať ako potopu sveta, kedze predtým ani nevedeli, že Zem má niekolko kontinentov o ktorých predtým nevedeli. Zaplavená mohla byť oblasť Kannanu po aktivite živelných katastrof.
Odpovedal som ti na všetko aj Božie slovo, prikázania. Ale načo všetko dopodrobna písať, ked ty si neveriaci až heretik, povieš že boh neexistuje, je to rozprávka ale stále chceš vedieť čo teda hovoril a čo dobré a zlé urobil a tým sa stále ohánaš ked ti aj dám odpovede.
Máš svoj pohlad na to tak si maj, chceš rešpekt ako ateista od kresťana no potrebuješ tu širit nenavisť voči všetkemu kresťanskemu.
Už nereaguj na mna, lebo ked sa zatvrdnem ti ani zo slušnosti už na nič neodpoviem do buducna.
Bibliu aj to zlé v nej písali ludia,ich nazory 8x.
Mimochodom potopa sveta ako taká nemohla byť a nemohli ju predkovia vnimať ako potopu sveta, kedze predtým ani nevedeli, že Zem má niekolko kontinentov o ktorých predtým nevedeli. Zaplavená mohla byť oblasť Kannanu po aktivite živelných katastrof.
Odpovedal som ti na všetko aj Božie slovo, prikázania. Ale načo všetko dopodrobna písať, ked ty si neveriaci až heretik, povieš že boh neexistuje, je to rozprávka ale stále chceš vedieť čo teda hovoril a čo dobré a zlé urobil a tým sa stále ohánaš ked ti aj dám odpovede.
Máš svoj pohlad na to tak si maj, chceš rešpekt ako ateista od kresťana no potrebuješ tu širit nenavisť voči všetkemu kresťanskemu.
Už nereaguj na mna, lebo ked sa zatvrdnem ti ani zo slušnosti už na nič neodpoviem do buducna.
-
harrison314
Hardcore addict
A ten otaznik pred tym (vo zvyraznenej casti) si si nevsimol? Ja by som prave rad vedel, ako to vnima veriaci. Hlavne ta otazka je logicka po tom ako si tu post2442265.html#p2442265 ukazal, ze neuznavas vsetky casti Biblie, a niektore jej casti povazujes za pribeh/metaforu/...harrison314 napísal: 30 jún 2024, 9:35 To, ze ju napisali ludis si tu uz pisal, ale ako si potom vyberas to co budes z nej uznavat a co nie? Preco potopu nie ale mesiasa ano?
To, ze Bibliu pisali ludia, ano, ale s touto otazkou to nema nic spolocne.
Mnou písané " Božie slovo, prikázania." Bývalý veriaci sa pýta veriaceho.
Koniec diskusie.
Aktuálne - https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/staro ... -internetu
Aktuálne - https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/staro ... -internetu
-
harrison314
Hardcore addict
Ved Bozie slovo je Svete pismo atk defakto cela Biblia, ak myslis s velkym S, tak je to novy zakon, v ktorom Jezis povedal, ze stari plati. Ak neveris staremu zakonu, preco prave prikazania ano? Navyse cim je to ine voci zbytoku?Blastbit napísal: 30 jún 2024, 12:03 Mnou písané " Božie slovo, prikázania." Bývalý veriaci sa pýta veriaceho.Koniec diskusie.
Masový ateistický vrahovia z USA https://www.conservapedia.com/List_of_a ... al_killers
Všeobecné ateistické zločiny zo sveta https://www.conservapedia.com/Atheism_a ... e_articles
Dalšie príbuzenské odkazy pod See also. A že kto je masový vrah reálneho sveta, kto má na rováši desiatky milionov mrtvych
Všeobecné ateistické zločiny zo sveta https://www.conservapedia.com/Atheism_a ... e_articles
Dalšie príbuzenské odkazy pod See also. A že kto je masový vrah reálneho sveta, kto má na rováši desiatky milionov mrtvych
v Biblii je jasne napisane, ze zabil viac ako 2 miliony ludi + potopa
preco to neakceptujes?
neverim v neho, ale ty tvrdis, ze v neho veris, tak ti chcem ukazat jeho pravu podstatu, lebo ju ocividne ignorujes a vyberas si len zrniecka, teda to pozitivneBlastbit napísal: 30 jún 2024, 10:30Miesto toho aj s beardiem tu píšete o bohovi masovom vrahovi, hoci veríte že neexistuje.
miesto toho, aby si priznal, ze ano, je masovym vrahom, tak argumentujes ako 6-rocny "ved aj ini vrazdili"
to nikto ani nesposchybnuje, ti ludia sa ale netvaria ako zaklad moralky
beardie
Bibliu ktoru písali ludia - ked do Biblie napíšu že Sodomu a Gomoru zničil Boh, aký maju dokaz že to bol on, ked predtým v neho neverili.
Logické vysvetlenie by bolo zemetrasenie, ktoré ked zvalí horiace predmety tak vypukne aj požiar čo zdevastuje budovy a zabije ludí.
Potopu som už vysvetlil. Ako inak vznikne potopa, no jedine vodou, čiže sa jednalo o živelné katastrofy - zemetrasenia, dažde, tsunami.
2 miliony mrtvych o ktorých napísali určitý ludia do Biblie. V tých dobách neexistovalo aby v Kannane žilo 2 miliony ludí. Nanajvýš tak do 100 tisíc.
To bolo to klasické zvyšovanie údajov, ako ked sa udávali milionové počty armád bojujucich na bojisku pred stovkami/tisickami rokov pred Kr.
Dalšie vysvetlenie užívanie rastliniek ktoré aj pri velkom množstve uživajucich ludí sposobí halucinácie, alebo aj u autorov ktorí písali knihy do Biblie. Mor vznikne z nedostatočnej hygieny aj pri konzumovaní zvierat - tak napíšu ze za to moze Boh a napíšeme to do knih Biblie.
Ano mohol niekto z nich vidieť horiaci krík, tak bud dotyčný bol nafetovaný a počul hlas ktorý mu hovoril že je Boh alebo podobná bytosť, alebo to bol naozaj Boh - potom sa nedá tvrdiť že 100% neexistuje. Tak ale zistovať technologiami, aj to ak si niekto myslí ze niečo neexistuje.
Ked má Boh písané nezabiješ, prečo by podporoval zabijanie syna ktorý zabije matku, alebo zabijanie medzi národmi, ked zároven hovoril o tom ako sa maju ludia milovať a množiť. No a do toho prikázania na zlepšovanie morálky a dodržiavania zákonov bytia.
Ani väčšina veriacich sa netvari ako základ morálky, no snažia sa mať morálku. Ved som priznal zločiny Cirkvi, kresťanské sekty, zločiny určitých kresťanov. Vy ste sa tu tvárili predtým, že ateisti su ako svatý za dedinou bez zločinov no aj ateisti maju chyby zrovnatelné s veriacimi.
Ked už toto neporozumiete uz neviem ako to popísať tie rozdiely ktorými sa vy ohánate (potopa,knihy,vrah,morové rany atd) a co chce Boh od ludí, ale verite v jeho neexistenciu. Viac už neriešim myslite si o všetkom čo chcete, to je vaša volba. Napíšete zbytočné reakcie
Bibliu ktoru písali ludia - ked do Biblie napíšu že Sodomu a Gomoru zničil Boh, aký maju dokaz že to bol on, ked predtým v neho neverili.
Logické vysvetlenie by bolo zemetrasenie, ktoré ked zvalí horiace predmety tak vypukne aj požiar čo zdevastuje budovy a zabije ludí.
Potopu som už vysvetlil. Ako inak vznikne potopa, no jedine vodou, čiže sa jednalo o živelné katastrofy - zemetrasenia, dažde, tsunami.
2 miliony mrtvych o ktorých napísali určitý ludia do Biblie. V tých dobách neexistovalo aby v Kannane žilo 2 miliony ludí. Nanajvýš tak do 100 tisíc.
To bolo to klasické zvyšovanie údajov, ako ked sa udávali milionové počty armád bojujucich na bojisku pred stovkami/tisickami rokov pred Kr.
Dalšie vysvetlenie užívanie rastliniek ktoré aj pri velkom množstve uživajucich ludí sposobí halucinácie, alebo aj u autorov ktorí písali knihy do Biblie. Mor vznikne z nedostatočnej hygieny aj pri konzumovaní zvierat - tak napíšu ze za to moze Boh a napíšeme to do knih Biblie.
Ano mohol niekto z nich vidieť horiaci krík, tak bud dotyčný bol nafetovaný a počul hlas ktorý mu hovoril že je Boh alebo podobná bytosť, alebo to bol naozaj Boh - potom sa nedá tvrdiť že 100% neexistuje. Tak ale zistovať technologiami, aj to ak si niekto myslí ze niečo neexistuje.
Ked má Boh písané nezabiješ, prečo by podporoval zabijanie syna ktorý zabije matku, alebo zabijanie medzi národmi, ked zároven hovoril o tom ako sa maju ludia milovať a množiť. No a do toho prikázania na zlepšovanie morálky a dodržiavania zákonov bytia.
Ani väčšina veriacich sa netvari ako základ morálky, no snažia sa mať morálku. Ved som priznal zločiny Cirkvi, kresťanské sekty, zločiny určitých kresťanov. Vy ste sa tu tvárili predtým, že ateisti su ako svatý za dedinou bez zločinov no aj ateisti maju chyby zrovnatelné s veriacimi.
Ked už toto neporozumiete uz neviem ako to popísať tie rozdiely ktorými sa vy ohánate (potopa,knihy,vrah,morové rany atd) a co chce Boh od ludí, ale verite v jeho neexistenciu. Viac už neriešim myslite si o všetkom čo chcete, to je vaša volba. Napíšete zbytočné reakcie
Ospravedlnujem, ze sa vlozim do diskusie a odpoviem na otazku adresovanu inemu.
Ucenie RKC hovori, ze Bibliu napisal Boh a to tak, ze jedna z "Bozich osob" Duch Svaty osvietil svatopiscov a ti pisali co od nich Trojediny Boh chcel.
prestan si vymyslat
tvoja znalost tvojej viery je trapne nizka
The Greek word for “inspired” could be literally translated “God-breathed.” God has intended and inspired every word of Scripture. He is the primary author of the Bible. And yet, God has used human authors as the agents through which He has written the Bible.
According to 2 Timothy 3:16-17 the words of Scripture are "God breathed" or inspired. This implies that God is the source or origin of what is recorded in Scripture. God, through the Holy Spirit, used human authors to write what He revealed in the Bible. They were not mere copyists or transcribers.
Tvoja tupá nenávisť voči Bohu o ktorom povieš že neexistuje je smiešna.
Aj tvoj dlhoročný diskusný konkurent potvrdil kto písal do Biblie. Mám pass, niekolký ateisti ste béčkari.
Aj tvoj dlhoročný diskusný konkurent potvrdil kto písal do Biblie. Mám pass, niekolký ateisti ste béčkari.