Kali520 napísal:Dokaz je siroky pojem ale v tomto pripade je potrebne aspon aby sa zjavil alebo nejakym nadrpirodzenym sposobom povedal ze ano je to tak ako je napisane v biblii.
Ale ved to už urobil a nie raz.
Kali520 napísal:Nie tehla nedokazem to pochopit lebo opat existencia ducha tak isto ako boha neni dokazana.
Kali, ty na to, aby si uveril, že maš dušu, potrebuješ, aby ti to odklepli vedci? Necitiš sam, že maš dušu?
Kali520 napísal:Toto je opat len tvoja viera v nieco nadpridodzene ale ja na nic nadprirodzene neverim.
To nie je len moja viera, to je už skor moje vedomie, ja viem, že mam dušu. Vidiš, pre mňa si napr. aj ty niečo nadprirodzene

ako ľudsky tvor
Kali520 napísal:Jak, otrhol som snad ja to jablko? a keby som bol v om raji tak ho posluchnem.
A vidiš, že stale znova trhaš to „jablko“
Kali520 napísal:ktore nabozenstvo ma vlastne pravdu ak vobec nejaka pravda existuje a preco to tak je?
„Bez absolútneho bodu ľahko spadneš do relativistického bahna. Pravda je len jedna, neboj sa ju hľadať“
Kali520 napísal:Svate pismo zpisala len skupinka zidov kedze obaja vieme aky su tak istotne sa tym riadit nebudem.
Zo židov sa stalo to, čo su hlavne potom, čo zabili Božieho syna a nikdy to neoľutovali, podľa talmudu ho doteraz nenavidia, (viď rôzne vyhlasenia aj od znamych židov typu zabili sme Krista a sme na to hrdi, alebo rôzne uražky, napr. v Izraeli sa nesmie použivať v školach znamienko plus, lebo pripomina križ a pod.), pretože prichod Ježiša pre nich vlastne znamenal to, že nie su vyvolenymi panmi, ale maju služiť ostatnym a hlasať Božie slovo („lebo syn človeka neprišiel na zem, aby sa nechal obsluhovať, ale aby služil“)a znamenalo to v konečnom dôsledku, že ich Boh opustil, alebo teda, že oni opustili Boha, lebo Ježiš im odpustil už na križi – „odpusť im otče, lebo nevedia, čo činia“. Sväté písmo spísali tí, ktorí nasledovali Ježiša, nie židov a tí sa nazvali podľa neho, kresťania.
Kali520 napísal:Zisti si nieco o obdobi cierneho papezstva alebo vyberanie roznych desiatkov a podobne, to ide hned proti uceniu krista.
Cirkev mala svoje temne obdobia, lebo diabol sa ju vždy snažil zničiť, papeži boli popravovani a na vrcholne miesta sa dostavali ziskuchtive individua. Prave preto nastala v istom období reformácia cirkvi (vid. Napr.Sv. František z Asissi a mnoho inych)
Kali520 napísal:to ze boh vytvoril slobodnu volbu urobil velku chybu, vytvoril si nepriatela.
Kali, ty vieš to, čo Boh, aby si mohol hovoriť, či urobil alebo neurobil chybu, ked nam dal slobodu?
Kali520 napísal:Pozri to to milovanie boha a podobne je proste a jednoducho obycajna jeho vyhrazka. Majte ma radi lebo ak nie skoncite v pekle. No to je fakt super tak potom radsej nechcem mat tu slobodnu volbu milovat..
No je to vyhražka v tom zmysle, že keď nebudeme milovať, tak nebudeme môcť byť s ním, leho jeho svätosť a dobrota nevydrží pri sebe nič, čo je zlé. A práve ten stav bez lásky, bez Boha, tam je peklo, ktore vytvoril nie Boh, ale tí, čo chceli byť bez neho
Kali520 napísal:Zaloste dopadli ti ktory pocuvali ucenie cirkvi, vid feudalizmus a rolnici a poddany ktori nemali pomaly co zrat.
Ty si mysliš, že kresťanske spoločenstva boli jedine, ktore žili vo feudalizme? Ved to bol vtedajši system. Pozri sa aj na dnešny svet, v mnohom sa neliši od feudalneho systemu, ľudia zomieraju od hladu, dve tretiny planety nema pomaly „co zrať“a su vykorisťovany a uvidime, čo nas ešte čaka
hughito napísal:K tomu článku sa ani nemý zmysel vyjadrovať
Tak načo to robiš?
hughito napísal:No moc tie práva opísané nie sú.
Pravda je taká, že kto bol obvinený, mal trest istý, nemal sa ako obhájiť. Obhajoba nemala právo na svedkov.
Inkvizítor bol žalobca aj sudca v jednej osobe.
Proti rozsudku sa nebolo možné odvolať.
Dodávam, že autor demagogicky porovnáva zločiny cirkvi so zločinmi komunizmu, vojen či rôznych hladomorov, ako keby to malo niečo spoločné.
Same klamstva:
Kto bol obvineny, nemal trest isty, podľa historickych dokumentov z 2 000 000 obvinenych ľudi bolo vydanych svetskej moci niekoľko tisic.
Obhajoba mala pravo na svedkov, Inkvizitor nebol žalobca vo väčšine pripadov, ak nešlo o politicku manipulaciu, žalobcom boli ľudia, a žalobcami nesmeli byť tí, ktorých obžalovaný označil za svojich nepriateľov. Ak vyšlo najavo, že žalobca klamal, bol súdený namiesto obžalovaného. Proti rozsudku sa bolo možné odvolať u samotneho papeža, a papeži mnoho rozsudkov odvolavali.
A prečo by to nemal porovnavať? Ide predsa o ateisticke ideologie. Vy, antikresťania totiž tvrdite, že svet je fasa, to iba cirkev robi zlo lol. (pritom mnohokrat opak je pravdou)
Ako toto je proste vrchol objektivity, čo tu pastuješ. Že netvory, ktore premenili svet na jedno veľke utrpenie, ako sory, ale ty sa odvolavaš na nejaku exaktnu vedu a postuješ tu nezmysly? prof. PhDr. Jaroslav Motyčka, DrSc.

je zjavne vysoko objektívny a poskytol totalne nezaujaty „vedecky“ članok. Članok pochadza z roku 22, cirkevné archívy boli otvorené počas pontifikátu Jána Pavla II, takže nemal prístup k týmto informáciám, neviem odkiaľ sú tie čísla.
A iný námestník Kristov na zemi, Pius V. hovorí, že „nie je nič také ukrutné, ako milosrdenstvo k bezbožným, ktorí si zaslúžili horúce peklo..."
Pravdepodobne mal pravdu, pretože ak by inkvizícia odstavila Lenina, Stalina alebo Hitlera,Maa ce tunga alebo Pol Pota atd neurobila by nič zle, prave naopak
Bolo to strašnejšie ako v najsadistickejších amerických hororoch.
Typek nezažil ešte dve svetove vojny spôsobene ateistickymi ideologiami, založenymi na evolučnej teorii
– škripec, na ktorom väzňa napínali tak, až mu vykĺbili ruky,
– železné topánky posiate tupými hroty, ktorých šrouby tak sťahovali, že drvili lýtka i členky,
– šrouby na palce, kúsky trstenice alebo klin, ktorý zaklienili medzi prsty, zovretím ho vrážali medzi kĺby, - avšak nevyčerpateľným prostriedkom mučenia bol oheň.
– Väzňom pálili boky fakľami,
– rozžeraveným železom vypaľovali najcitlivejšie časti tela
– nohy natierali masťou alebo olejom a vystavovali prudkému ohňu.
No a to su už vymysly typu hororovych pribehov. Cirkevne historicke zaznamy jasne ukazuju, že bol zákaz použivať mučenie s trvalymi nasledkami, čo u svetskej moci bola v tej dobe bežna prax.
Lukysk napísal:toto čo si napísal nebolo vôbec odsudzujúce..ani kus...
Ja neodsudzujem, sudiť bude Boh, nepovedal som, že moslimovia pojdu do pekla, lebo to neviem
Lukysk napísal:inak vieš prečo neverím v "boha" ..lebo je to strata času aj tak mi nepomôže
ok,akceptujem, tvoja voľba, čo ti na to povedať?
Lukysk napísal:preto neverím v "boha" lebo ak chcem niečo v živote dokázať musím na tom pracovať ja.
prirodzene, ani tvoja mama alebo tatko za teba všetko neurobia, to by ti skôr uškodili ako pomohli. V každom pripade, motlitba dava duchovnu silu