Stoporko : Ja to obrátim : Naozaj neviem, aký zázrak ste tu vy predostreli, ktorý som nevysvetlil. Ukáž mi taký.
ešte si tu neukázal žiadne zdôvodnenie nejakého zázraku, vždy len tvrdíš, že zázrak v Ježišovom podaní neexistuje. Napr. premenenie vody na víno v Káne galilejskej - vysvetli mi to. Alebo vzkriesenie Lazara. Prípadne mi skús odvôvodniť a vysvetliť udravovanie dotykom (nie len za čias Ježiša, ale aj dnes) - samozrejme, pokiaľ veveríš, že Biblia opisuje skutočné udalosti (zázraky), tak ani nemáš čo vysvetľovať, však?

možno len to liečenie dotykom, ktoré je dnes bežná prax a nikto, ani veda to nevie vysvetliť inak, než zázrak. Alebo aj jedno ruské dievčatko, ktoré s 49% pravdepodobnosťou vedelo diagnostikovať chorobu u človeka len pohľadom (nemalo žiadne lekárske vzdelanie, vek cca 14 rokov). Iste, nie je to 100%, ale aj 49 je už niečo... no zameraj sa s tvojím vysvetlením prosím najmä na Ježišove zázraky a/lebo na liečenie dotykom. Prípadne skús vysvetliť aj liečenie na diaľku, praktikované niektorými liečiteľmi (v mnohých prípadoch dotyčný chorý ani nevie, že ho má niekto liečiť, proste sa zrazu uzdraví a ani nevie, že jeho príbuzní boli za liečiteľom...)
mladá biblia... mój, tebe ústne podanie fakt nič nevraví... veď aj védy, jedno z najstarších učení bolo spísané len niečo málo pred Kristom... okrem toho Biblia asi bude sotva obsahovať grécku mytológiu, keďže z Izraela do grécka ďaleko...
OSN, NATO... to bola čistá irónia... no pointa bola, že my sa aspoň pro forma snažíme o nejakú tú prevenciu... (môj osobný pohľad na OSN je veľmi negatívny, ale to do tejto témy nepatrí)
kali, veď ty si len potvrdil, čo som písal ja - pes žiarli len pre to, lebo sa snaží zachovať svoju existenciu a je egoista - na egoizme nie je žiadne abstraktné myslenie, len prostá sumarizácia faktov a pudové konanie - asi ako niektoré napité 13ročné deti na diskotéke nepremýšľajú nad následkami ale idú súložiť bez ochrany na wc...
pes si uvedomuje samého seba v intenciách základných pudov - poteba jesť, udržať svoje TELO funkčné. Neuvedomuje si svoje JA - osobnosť.
porovnanie inteligencie a vyspelosti zvieraťa s človekom a človeka s nejakým supermimozemšťanom - trafil si klinec na hlavičku. To, čo je pre toho emzáka samozrejmé, je pre nás predmetom filozofie. No uvedom si, že tu sa už bavíme o abstraktnom uvažovaní a konaní cielene na základe poznania a vyšších mozgových operácií - tohoto zvieratá nie sú schopné. Takže môžeme tvrdiť, že máme oproti zverom vyššiu inteligenciu a rozumové schopnosti, no nemôžeš z porovnania človeka a mimozemáka vyvodzovať, že zvieratá majú abstraktné myslenie... A=>B=>C no tu neplatí že tým musí nutne A=>C chápeš?
tehla - len zo zvedavosti - ako došla katolícka cirkev k záveru, že je Mária tak superčlovek, matka Božia? Nemám už po ruke (v škole, známych...) žiadneho katolíka, ktorého by som sa toto mohol spýtať.