Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
ja si myslim, uplne vazne, ze podstatou vsetkeho je NIČ.
-
miki690
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Môžeš to prosím nejako objasniť ? Tvrdenie Nič je podstatou všetkého je pre mňa veľmi nejasné. Jediné logické vysvetlenie ma napadá, že žiadna podstata vecí neexistuje, nejaká teória chaosu ?gogo956 napísal:ja si myslim, uplne vazne, ze podstatou vsetkeho je NIČ.
Neviem, čo je presne pod tým nič myslené, ale nemusí to byť tak ďaleko do pravdy. Len by som to slovko podstata nahradil slovom zmysel, v absolútnej rovine myslené.
Myslel to nasledovne> to co je jedine NEMENNE a VECNE, je nieco co nie je uz zlozene z nicoho ineho, ale je to jednoducho nejaky zakladny stavebny kamen.miki690 napísal:Môžeš to prosím nejako objasniť ? Tvrdenie Nič je podstatou všetkého je pre mňa veľmi nejasné. Jediné logické vysvetlenie ma napadá, že žiadna podstata vecí neexistuje, nejaká teória chaosu ?
No, a ked delis hmotu na stale mensie castice, tak raz prides tam, kde uz nie je nic.
A to NIC je podstatou VSETKEHO, takze je to jedina vec vo vesmire ktora pretrva VEČNE.
Hm.?
A co je pred tym nic? Kedy uz vznika to nic? Ako je mozne ze z nicoho nieco moze byt?gogo956 napísal:No, a ked delis hmotu na stale mensie castice, tak raz prides tam, kde uz nie je nic.
-
miki690
Medium Professional
Ak by sme pripustili existenciu ničoho, tak tým pádom by nemohol platiť zákon zachovania energie, ktorý hovorí, že energia nevzniká a nezaniká, len mení svoju formu.. a hmota je tiež formou energie podľa E=mc^2 ... keď sa pozrieme na vzorec či znamená písmeno E je zo slova energy, m zo slova mass, čiže hmota, c je konštanta, ktorá určuje rýchlosť svetla.
Ojojoj take resi tu riesite ze ked nieco delis tak zrazu nemas nic
aj dajak sa u vas kradne potom...
Vlastne co riesite, lebo tieto veci mam rad tak nech sa pridam
Vlastne co riesite, lebo tieto veci mam rad tak nech sa pridam
gogo956 : Mierne uletená úvaha, to naozaj neviem akou logikou si prišiel na to, že ak rozkladáme hmotu na stále menšie a menšie časti prídeme tam, kde už nie je nič.
Veď tá posledná nájdená je tá posledná, najmenšia, žiadne nič za ňou nie je (momentálne sme na úrovni kvarkov).
Nič v takej hlbšej podstate ani nemôže existovať, nič je len chybné označenie nejakého aktuálneho stavu niečoho.
Nič v takej hlbšej podstate ani nemôže existovať, nič je len chybné označenie nejakého aktuálneho stavu niečoho.
no toto mi vysvetli...hughito napísal:nič je len chybné označenie nejakého aktuálneho stavu niečoho.
Možno som zvolil dosť krkolomnú formuláciu, ale ide o to, že niekedy sa tak hovorí, že nič sa nestalo, alebo nič nemám, atď., čo ale po hlbšom zamyslení nie je pravda, lebo jednoducho nič neexistuje.
Čo je to nič ?
Čo je to nič ?
Dobre to ako sa to v beznom jazyku pouziva do je jedna vec, to teraz sa tu nebudeme tahat za slovicka... a ak chces uplne nic... tak take nebudes mat... neexistuje...
Však o to ani nejde, len som chcel vyvrátiť hypotézu od goga956 o tom, že základom všetkého je nič.Retne napísal:Dobre to ako sa to v beznom jazyku pouziva do je jedna vec, to teraz sa tu nebudeme tahat za slovicka... a ak chces uplne nic... tak take nebudes mat... neexistuje...
To taku hlupost ani nemozes brat za hypotezu, zakladom niecoho - nic...hughito napísal: Však o to ani nejde, len som chcel vyvrátiť hypotézu od goga956 o tom, že základom všetkého je nič.
-
Stoporko
VIP
pokiaľ základom vesmíru, života a vôbec nie je "nič," tak potom čo?
Je to blbosť jak lampa, netreba sa nad tým zamýšľať.
Inak, do prílohy som upol moju soč-ku, takže ak by sa na ňu niekto chcel pozrieť....
Súvisí s touto témou, samozrejme.
(Je to pracovná verzia, obsahuje chyby)
Inak, do prílohy som upol moju soč-ku, takže ak by sa na ňu niekto chcel pozrieť....
Súvisí s touto témou, samozrejme.
(Je to pracovná verzia, obsahuje chyby)
- Prílohy
-
- Moderný ateizmus kontra náboženstvo.docx
- (131.7 KiB) 55 stiahnutí
Mne .docx nejde otvorit, nedas to aj do .pdf?
Osobne si myslim ze to nie je az taka hlupost. Vsetko co existuje ma svoje hranice - vieme to zmerat, uchopit, vidiet, citit a ja neviem este co. Ak by sme chceli nekonecny priestor teda neoobmedzeny, toto nic si tam musime dosadit, teda musi "existovat". Pretoze, ak je najemnsia castica(uplne zakladna - nie kvark alebo neviem aka je teraz objavena najmensia castica, ale uplne ta elementarna) v tom nic a vedla nej druha castica, medzi nimi je doslova nulova vzdialenost (- priestor sa sklada z casti, cize ak by castica bola v niecom a nie v nicom a tato castica by sa vzdialila od druhej, potom by to nemohla byt zakladna castica ktora tvori priestor - jednoducho povedane ak by "priestorova castica sa hybala" by zdeformovala priestor). Nech sa kamkolvek castica pohne, vzdy bude vedla tej druhej, lepsie povedane ona sa ani hybat nemoze, pretoze nema ako a kam, mozno tak maximalne tocit okolo svojej osi. Tychto castic moze byt nekonecne mnozstvo, pretoze sa nenachazdaju nikde, ak by sa niekde nachazdali, potom by to bolo limitovane tym niecim(pretoze ako som hovoril, co existuje ma hranice) a taktiez mozu byt mnohorozmerne, tym padom nic neexistuje a to nic neobmedzuje pocet, rozmernost a velkost castic, ktore vytvaraju priestor, dimenzie a vsetko okolo toho aby to fungovalo ako ma. Ale toto vsetko je len moja taka uvaha.Retne napísal: To taku hlupost ani nemozes brat za hypotezu, zakladom niecoho - nic...
-
Stoporko
VIP
páni, vidím, že ste boli na výlete v ČR
k základným časticiam - pátra sa po častici gravitón - údajne sprostredkuje gravitačnú silu.
v prílohe posielam prvú prednášku z jadrovej chémie, sú tam pekne rozobraté základne atómové častice, snáď sa profesor nenahnevá, len sa chcem poskytnúť tu diskutujúcim materiál k ich obohateniu. Heslo k tomu súboru je patricia
pre adminov - nejedná sa o warez, sú to poznámky nám dané tým profesorom
k základným časticiam - pátra sa po častici gravitón - údajne sprostredkuje gravitačnú silu.
v prílohe posielam prvú prednášku z jadrovej chémie, sú tam pekne rozobraté základne atómové častice, snáď sa profesor nenahnevá, len sa chcem poskytnúť tu diskutujúcim materiál k ich obohateniu. Heslo k tomu súboru je patricia
pre adminov - nejedná sa o warez, sú to poznámky nám dané tým profesorom
- Prílohy
-
- 1 - Atomove jadro_m.pdf
- heslo je patricia
- (3.35 MiB) 40 stiahnutí
Nechapem, ako to myslis s tym vyletom v CR? K tym zakladnym casticiam, ak si reagoval na mna, tak ja som mal na mysli realne zakladne elementarne castice, nie prave studovane. Tie su elementarne len z nasho pohladu. Vzdy budeme nachazdat mensie a mensie castice, pokial to budu pristroje dovolovat.
Keby som vedel ako.nauraa napísal:Mne .docx nejde otvorit, nedas to aj do .pdf?