No, podla toho, co myslis pod pojmom bezdovodne. V Genezis (9,3) je napisane: "Každý pohybující se živočích vám bude za pokrm; jako zelenou bylinu vám dávám i toto všechno."hughito napísal:A píše sa v Genezise, že ich má človek aj bezdôvodne zabíjať? Vládnuť nad niekým a jesť niekoho, je podľa mňa celkom odlišná vec.
Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Hughito - súshlasím s tebou, že ak je niekto z presvedčenia vegerarián, nech do seba tlačí len sóju a rastlinnú potravu. Jeho boj. Len mi nedalo reagovať na tvoj post kde si sa snažil ukázať vegetariánskeho Krista, that´s all
Nauraa našla ten veršík, dík.
Nauraa našla ten veršík, dík.
Stoporko: Ja som sa nesnažil vykresliť Krista ako vegetariána, ja som sa snažil poukázať hlavne na to, že aj také názory sú.
nauraa: Dobre, ale my sme sa bavili hlavne o zvieratách a ich účinkovaní v spojení napr. s kožuchmi alebo kozmetikou a do týchto oblastí pokrm nepatrí.
nauraa: Dobre, ale my sme sa bavili hlavne o zvieratách a ich účinkovaní v spojení napr. s kožuchmi alebo kozmetikou a do týchto oblastí pokrm nepatrí.
-
Stoporko
VIP
Hughito - lenže tie názory sú pomerne zcestné a netradičné - viď dôvody, ktoré som uviedol + Nauriin veršík.
Ale každopádne vďaka za rozšírenie obzorov, že aj takí ľudia sú tu na svete.
O zabíjaní zvierat pre kožuchy sa poďme radšej baviť späť do témy o PETA, čo povieš?
k tejto téme mám otázku do pléna - myslíte si, že predlžovanie života (umelo, liekmi, človek sa bude dožívať aj 200rokov) je správne? Vraj sú vedci k dosiahnutiu tohoto cieľa pomerne blízko.
O zabíjaní zvierat pre kožuchy sa poďme radšej baviť späť do témy o PETA, čo povieš?
k tejto téme mám otázku do pléna - myslíte si, že predlžovanie života (umelo, liekmi, človek sa bude dožívať aj 200rokov) je správne? Vraj sú vedci k dosiahnutiu tohoto cieľa pomerne blízko.
Ja som čítal čosi o roku 2029, tak uvidíme, snáď sa toho dožijem.
Názor na to, to je fakt ťažko povedať, predlžiť život áno, ale byť nesmrteľný? Hm, neviem, je to fakt zaujímavé, ale príde mi to až moc neuveriteľne. V tom ešte bude nejaký háčik.
Názor na to, to je fakt ťažko povedať, predlžiť život áno, ale byť nesmrteľný? Hm, neviem, je to fakt zaujímavé, ale príde mi to až moc neuveriteľne. V tom ešte bude nejaký háčik.
-
Stoporko
VIP
Celá pointa výskumu predľženia života vraj spočíva (podľa prof. genetiky) v tom že sa s predľžením celkovej doby života úmerne predľži aj "aktívna fáza života" (teda obdobie kedy máme teraz 20-40rokov) a ľudia budú "aktívni" dlhšie.
Len mi nejde dohlavy, ako chcú potom takú masu populácie uživiť, o priestore pre ďalšie generácie ani nevravím.
Len mi nejde dohlavy, ako chcú potom takú masu populácie uživiť, o priestore pre ďalšie generácie ani nevravím.
No však to, takéto praktické otázky...Stoporko napísal:Celá pointa výskumu predľženia života vraj spočíva (podľa prof. genetiky) v tom že sa s predľžením celkovej doby života úmerne predľži aj "aktívna fáza života" (teda obdobie kedy máme teraz 20-40rokov) a ľudia budú "aktívni" dlhšie.
Už teraz sme premnožení a stále sa počet obyvateľov zvyšuje, takže naozaj neviem, ako by Zem zvládala to, že ľudia by umierali o dosť neskôr, resp. prirodzenou smrťou ani neumierali.
A ktovie, možno by bol (určite) taký večný život aj nudný.
Ano, viem, ze vasa diskusia mala sirsi rozmer, ja som len reagovala na tvoju konkretnu vetu o Genezis a jedeni :)hughito napísal:nauraa: Dobre, ale my sme sa bavili hlavne o zvieratách a ich účinkovaní v spojení napr. s kožuchmi alebo kozmetikou a do týchto oblastí pokrm nepatrí.
Chcel by som upozorniť na nový ateistický portál, je tam plno článkov, noviniek, videí, plánuje sa dať priestor aj pre veriacich a ich články. Takisto je tam možnosť diskusného fóra a ďalších vecí, stačí sa pozrieť : http://www.ateizmus.sk
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
hughito: ta stranka je skor blogom
A čo si týmto chcel akože napísať ?zelovoc napísal:hughito: ta stranka je skor blogom
Podstatný je obsah, nie názov.
Ved praveze ten obsah... Ludia si tam mozu pisat co sa im zachce a potom to moze dopadnut ako tento dost hlupy clanok.
Hughito: asi to, ze sa to jemu tvarilo ako forma blogu a nie ako forma diskusneho fora, on si asi nevsimol tu kolonku forum.
Mne sa páči, že si tam v podstate môžu písať ľudia čo chcú (samozrejme, isté pravidlá sú). Dokonca aj veriaci môžu písať svoje názory (čo sa však akosi moc neuchytilo). Ja tiež nesúhlasím so všetkými vecami a interpretáciami tak, ako ich tam píše napr. admin, ale o tom to predsa je, nato je diskusia.
Mne sa to az tak nepaci, ale nic s tym samozrejme urobit nemozem, sloboda slova a tak. No prekaza mi, ked sa ludia vyjadruju k niecomu, o com maju zhruba len svoj nazor a zavadzajuco tak vlastnymi interpretaciami ovplyvnuju citatelov. V pripade, ze to uverejnia ako clanok, sa na to budu zas ini ludia odvolavat ako na relevantne zdroje a tak dokola... (Pises, ze na to je diskusia, ale mne to ako diskusne forum nepripadalo. Momentalne mi ta stranka nejde kvoli "plánované údržbě na doméně" tak je mozne, ze som predtym nadobudla len nespravny dojem. Cim ale nechcem hovorit, ze sa mi tie precitane clanky pacili :)
-
tehla
Načo by veriaci pisali na taku stranku, kde ich nonstop osočuju a uražaju?hughito napísal: Mne sa páči, že si tam v podstate môžu písať ľudia čo chcú (samozrejme, isté pravidlá sú). Dokonca aj veriaci môžu písať svoje názory (čo sa však akosi moc neuchytilo). Ja tiež nesúhlasím so všetkými vecami a interpretáciami tak, ako ich tam píše napr. admin, ale o tom to predsa je, nato je diskusia.
Osočujú a urážajú ? Ale prosím ťa...Načo by veriaci pisali na taku stranku, kde ich nonstop osočuju a uražaju?
No a k tvojej otázke: už len kvôli tomu, aby dokázali, že to "osočovanie a urážanie" je nepravdivé.
-
Stoporko
VIP
Tehla - let it be... nemalo by to význam. Kto chce psa biť, palicu si nájde, alebo ako vraví môj kamarát: kto chce súložiť, dôvod si vždy nájde
Môžeš sem hodiť odkaz napr. na horiaci ker - stránka s podobným zameraním, len "z opačnej strany barikády." No na horiacom kri sú aspoň dobré vtipy, najmä tie kreslené 
Neviem čo sa tu nad tým tak pozastavujete a snažíte sa ten projekt zhodiť, kritika náboženstiev tu je už pár storočí a na tej stránke sa môže každý vyjadriť, môže tam nájsť veľa zaujímavých informácií (videí, dokumentov, výrokov, atď.) a takisto sa môže zapojiť do diskusie na tieto témy.
Čo na tom nie je kóšer ?
Veriaci by sa mali skôr nad zľahčovaním takýchto projektov zamyslieť, prečo ich počty tak radikálne každoročne klesajú a prečo je nastolená takáto tendencia.
Čo na tom nie je kóšer ?
Veriaci by sa mali skôr nad zľahčovaním takýchto projektov zamyslieť, prečo ich počty tak radikálne každoročne klesajú a prečo je nastolená takáto tendencia.
-
tehla
Ten odkaz si tu už daval ty myslim. darmo budeš niečo vysvetľovať „presvedčenym ateistom“Stoporko napísal:Tehla - let it be... nemalo by to význam. Kto chce psa biť, palicu si nájde, alebo ako vraví môj kamarát: kto chce súložiť, dôvod si vždy nájde Môžeš sem hodiť odkaz napr. na horiaci ker - stránka s podobným zameraním, len "z opačnej strany barikády." No na horiacom kri sú aspoň dobré vtipy, najmä tie kreslené
Lebo príde čas, keď neznesú zdravé
učenie, ale nazháňajú si učiteľov
podľa svojich chúťok, aby im šteklili uši.
Odvrátia sluch od pravdy a obrátia sa
k bájkam. (2 Tim 4:1-5)
Prečo by mali niečo dokazovať tým, ktorí vieru jednoducho pochopiť nechcú a chcu len utočiť?hughito napísal: No a k tvojej otázke: už len kvôli tomu, aby dokázali, že to "osočovanie a urážanie" je nepravdivé.
Prave naopak, myslim, že všetko je na tom košer, keďže ide predovšetkym o utoky na kresťanstvo...hughito napísal: Čo na tom nie je kóšer ?
Ja som sa nad tym zamyšľal a myslim, že (nielen) moj nazor si si už aj mal možnosť prečitať.hughito napísal: Veriaci by sa mali skôr nad zľahčovaním takýchto projektov zamyslieť, prečo ich počty tak radikálne každoročne klesajú a prečo je nastolená takáto tendencia.