Tak áno, ty sa v takom okruhu ľudí pohybuješ, to je jasné. Ale hovorím, ste minorita.vidíš, ja mám zase s nimi opačnú skúsenosť. Či už viaceré decká z našej mládeže, katolíci ktorých poznám i tých niekoľko adventistov s ktorými som mal tú česť viesť detské tábory
Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
Čo viac dodať..
To aj slepý vidí, že ťažko nájsť niekde väčšiu špinu ako v svätej cirkvi.
Dúfam, že tých veriacich, ktorí sa od cirkvi dištancujú bude stále pribúdať a odrazí sa to aj v sčítaní ľudu.
To aj slepý vidí, že ťažko nájsť niekde väčšiu špinu ako v svätej cirkvi.
Dúfam, že tých veriacich, ktorí sa od cirkvi dištancujú bude stále pribúdať a odrazí sa to aj v sčítaní ľudu.
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
What the fuck? Katolíci sú v mnohom trhnutí, zavarili si to neomylnosťou pápeža, jeho vyhlásením za reprezentanta Boha na Zemi a podobne... no toto je už fakt za hranicou zdravého rozumu
Tu už nepomôže viera, iba psychiater. Na školení vedúcich práce s deťmi nás učili, že všeobecne človek ktorý začne mať nezdravý vzťah k deťom (pedofília) by mal mať zakázaný prístup k výchovným možnostiam. Neviem si predstaviť ako by som mohol viesť deti k nejakej myšlienke a postuju, ak ich chcem pohlavne zneužívať. Takým ľuďom by som ruky lámal a poslal ich k doktorovi. Ten by mu napravil aj ruky aj rozum. Nie ich ešte kryť cirkevným právom!
//autoeditácia príspevku (23 Jan 2011, 14:15)
tak mi napadlo - v inej téme niekto písal, že vraj pápež je slobodomurár, resp. ich bábka. Potom by to logiku malo! Keďže slobodomurári usilujú o potlačenie kresťanstva a RKC je najsilnejšia, ako sa jej najľahšie zbaviť? - Vydať vyhlásenia podobné tej zvrátilosti! Tým sa od nej ľudia začnú dištancovať, zatratia ju a povedia si - zlá cirkev, zlé i celé kresťanstvo. To logiku dáva.
//autoeditácia príspevku (23 Jan 2011, 14:15)
tak mi napadlo - v inej téme niekto písal, že vraj pápež je slobodomurár, resp. ich bábka. Potom by to logiku malo! Keďže slobodomurári usilujú o potlačenie kresťanstva a RKC je najsilnejšia, ako sa jej najľahšie zbaviť? - Vydať vyhlásenia podobné tej zvrátilosti! Tým sa od nej ľudia začnú dištancovať, zatratia ju a povedia si - zlá cirkev, zlé i celé kresťanstvo. To logiku dáva.
myslim, ze nemusi byt ani slobodomurar, absolutne staci, ze je 200rokov za opicami a vyznava hodnoty, ktore mladsich katolikom nic nehovoria, ba dokonca k nim maju odpor...v takom pripade sa dokaze sam skompromitovat svojimi vyjadreniami a nepotrebuje k tomu ani ziadne supertajne organizacie o ktorych vsetci vsetko vedia...
vdaka panu bohu, ze existuju take hlupe narody, ako su slovaci alebo poliaci, kde vacsina populacie je tak zadubena, ze cirkev obhajuje aj keby sa v nej dialo cokolvek a este ich dobrovolne zivime z dani a chceme podpisovat s vatikanom dalsie a dalsie medzistatne zmluvy, ktore maju v sebe klauzuly, ze sa nedaju ani zrusit...
cirkev toto robila uz za byvaleho papeza...najnovsie spravy su, ze ho idu blahorecit, potom mozno vyhlasit za svateho...nie je to chore??? myslite si, ze on ako hlava cirkvy o tychto pedofilnych nechutnostiach nevedel??? pochybujem, snazol sa vsetko utajit, aby sa nic nedoslato na verejnost...a teraz ho idu este blahorecit...
to uz rovno za par rokov mozu vysvatit tohto byvaleho clena hitlerjugend a wermachtu...amen
vdaka panu bohu, ze existuju take hlupe narody, ako su slovaci alebo poliaci, kde vacsina populacie je tak zadubena, ze cirkev obhajuje aj keby sa v nej dialo cokolvek a este ich dobrovolne zivime z dani a chceme podpisovat s vatikanom dalsie a dalsie medzistatne zmluvy, ktore maju v sebe klauzuly, ze sa nedaju ani zrusit...
cirkev toto robila uz za byvaleho papeza...najnovsie spravy su, ze ho idu blahorecit, potom mozno vyhlasit za svateho...nie je to chore??? myslite si, ze on ako hlava cirkvy o tychto pedofilnych nechutnostiach nevedel??? pochybujem, snazol sa vsetko utajit, aby sa nic nedoslato na verejnost...a teraz ho idu este blahorecit...
to uz rovno za par rokov mozu vysvatit tohto byvaleho clena hitlerjugend a wermachtu...amen
ah, tak ZASE tí slobodomurári...Stoporko napísal: tak mi napadlo - v inej téme niekto písal, že vraj pápež je slobodomurár, resp. ich bábka. Potom by to logiku malo! Keďže slobodomurári usilujú o potlačenie kresťanstva a RKC je najsilnejšia, ako sa jej najľahšie zbaviť? - Vydať vyhlásenia podobné tej zvrátilosti! Tým sa od nej ľudia začnú dištancovať, zatratia ju a povedia si - zlá cirkev, zlé i celé kresťanstvo. To logiku dáva.
-
Stoporko
VIP
silmarill - sorry, asi si to nevšimol alebo to bolo nejasne napísané - bola to polemika - nevravím, že to tak nutne musí byť. Len ma to zaujalo. 
stoporko, mňa zas zaujalo ako ľudia dokážu do všetkého zatiahnuť slobodomurárske (či iné) sprisahanie. preto ten môj ironický príspevok.
cirkev sa zdiskreditovala sama už dávno, nejaké tajné pikle slobodomurárov jej už snáď ani prihoršiť nemôžu.
cirkev sa zdiskreditovala sama už dávno, nejaké tajné pikle slobodomurárov jej už snáď ani prihoršiť nemôžu.
-
Stoporko
VIP
silmarill: s tým žiaľ môžem len súhlasiť
preco je sucet percent k tej americkej studii okolo 680?
resp.preco sa na seriozne temy pytali americanov? ved im museli najprv vysvetlit co ktore viac ako trojslabicne slovo znamena, pocas toho ich vlastne mohli zmanipulovat a potom sa ich pytat podsuvanim otazok na nazor ...myslite si ze krestanstvo blablabla ? a oni uz len ano/nie ...podla mna
resp.preco sa na seriozne temy pytali americanov? ved im museli najprv vysvetlit co ktore viac ako trojslabicne slovo znamena, pocas toho ich vlastne mohli zmanipulovat a potom sa ich pytat podsuvanim otazok na nazor ...myslite si ze krestanstvo blablabla ? a oni uz len ano/nie ...podla mna
pretoze 1 clovek mohol pravdepodobne oznacit lubovolny pocet moznosti...
taketo studie sa robia iba v pisomnej forme, standardizovany dotaznik (pre vsetkych rovnaky), cize ziadne podsuvanie otazok, nahovaranie, vsugeruvanie...na zaciatku ti maximalne povedia o akej teme je anketa, potom vysvetlia technicke zalezitosti, ako mas oznacit odpovede, aby to ich program vedel vyhodnotit...no a potom uz vyplnas...
no a preco pochadza anketa iba z USA ? pretoze ju vypracovala barna group a ta posobi len v usa, tak isto zadavatelom takychto prieskumov su hlavne rozne americke cirkvi...ked si kliknes na stranku barna group, tak zistis, ze zrealizovali pomerne dost prieskumov, na rozne temy ale prevazuju hlavne temy okolo viery...
o to je ta studia vyznamnejsia, ze ju vypracovala prokatolicka organizacia, a napriek tomu vysledky dopadli tak ako dopadli...
taketo studie sa robia iba v pisomnej forme, standardizovany dotaznik (pre vsetkych rovnaky), cize ziadne podsuvanie otazok, nahovaranie, vsugeruvanie...na zaciatku ti maximalne povedia o akej teme je anketa, potom vysvetlia technicke zalezitosti, ako mas oznacit odpovede, aby to ich program vedel vyhodnotit...no a potom uz vyplnas...
no a preco pochadza anketa iba z USA ? pretoze ju vypracovala barna group a ta posobi len v usa, tak isto zadavatelom takychto prieskumov su hlavne rozne americke cirkvi...ked si kliknes na stranku barna group, tak zistis, ze zrealizovali pomerne dost prieskumov, na rozne temy ale prevazuju hlavne temy okolo viery...
o to je ta studia vyznamnejsia, ze ju vypracovala prokatolicka organizacia, a napriek tomu vysledky dopadli tak ako dopadli...
Takéto niečo sa stalo v Anglucku, kde nejaká prokresťanská organizácia spravila anketu na jednoduchú otázku či veríte v boha a dopadlo to z ich strany dosť katastrofálne. Aspoň, že majú charakter to zverejniť.
//autoeditácia príspevku (25 Jan 2011, 18:24)
Pes požul žene Bibliu, ona ho obesila a spálila
http://www.topky.sk/cl/11/1032635/Pes-p ... ho-obesila
//autoeditácia príspevku (25 Jan 2011, 18:24)
Pes požul žene Bibliu, ona ho obesila a spálila
http://www.topky.sk/cl/11/1032635/Pes-p ... ho-obesila
-
Stoporko
VIP
myslím, že by bolo úplne jedno, či by bola moslimka a on jej zožral korán, prípadne kocku z lega - ak je niekto psychicky chorý, tak je úplne jedno akého je vyznania - koná na základe svojho "postihnutia." Lebo obesiť a upáliť psa pretože mi zožral nejakú knihu - to by už drvivá väčšina psíčkarov musela svojich miláčikov nie len že obesiť a upáliť, ale aj popol pohlavne zneužiť a zakopať na skládke jadrového odpadu.
To máš 100% pravdu, Stoporko. Len som chcel ukázať, aké indivíduá sa tu na svete vyskytujú. 
hughito to bolo dost lacne s tym psom...
diskusia sa zasekla pred pol rokom IMHO
diskusia sa zasekla pred pol rokom IMHO
-
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Mam taku delikatnu otazku tu na veriacich. Co sa stane s clovekom, ktory pacha zlo no niekedy pred smrtou to olutuje, olutuje tak hlboko a uprimne? Kde skonci?
tam, kde vsetci ostatni, v hrobe
-
Stoporko
VIP
stealth - podľa mojej viery a podľa Biblie - nech počas života robil čokoľvek, ak pred smrťou stihne "uveriť" a to fakt že skutočne a úprimne, tak jeho dušu čaká nebo a telo hrob. A je super, že nás tam hore bude o jedného viacej
O tom je tuším aj jedno podobenstvo o pracovníkoch na vinici - vlastník si najal robotníkov ráno a dohodol sa s nimi na mzde. Počas celého dňa si najímal ďalších a ďalších a dohodol sa s nimi na rovnakej výplate. Poučenie - na čom sa s vlastníkom roboši dohodli, to aj dostali. A bolo jedno, koľko kto odpracoval. Dané do praxe = vo výsledku je jedno, či niekto žil celý život ako grobian alebo ako mních. Ono treba si uvedomiť, že "slušný život" by človek nemal žiť preto, aby tým "uplatil" Boha a zabezpečil si miestenku do neba. Lebo tak to ani podľa mňa (a Biblie) nefunguje. Cez skutky si človek do neba lístok nekúpi. Slušne žiť je dôležité a potrebné kvôli ostatným tu na zemi a "potešeniu" Ocka - prirovnal by som to asi k tomuto: Ak sú deti neposlušné a robia bordel, stále sú to deti svojich rodičov a tí im nikdy nezakážu prísť domov, keď svoje deti skutočne milujú. Druhá analógia - sme adoptívne Božie deti - tým, že sme "uverili" nám náš Otec dal kľúče od domu a máme zaručený finálny pobyt s ním. Ak počas svojho adoptívneho života robíme bordel, tak je z toho určite smutný. Možno (určite) aj plače. No stále to nezabráni tomu, aby sme raz boli naveky s Ním. A On sa nepýta, čo a kto bol dotyčný, než sa stal "adoptívnym dieťaťom." Je rád (a my všetci s Ním), že máme o súrodenca viac. Nech bol aj vrah - teraz je náš. Treba si totižto uvedomiť, že "uverenie" so sebou prináša pomerne slušnú zmenu myslenia a pohľadu na svet ako taký - človek začne svoje konanie hodnotiť aj z pohľadu, že Boh vidí čo dotyčné "dieťa" robí a ak to "dieťa" niečo vyvedie, tak to Boha mrzí a je z toho smutný. A to žiadne dieťa nechce. Pochopiteľne, aj my kresťania sme len ľudia = veeeeľa krát spravíme veci, ktoré Boha určite mrzia. Len sa ich snažíme robiť čo najmenej.
takže zosumarizované: ak dotyčný uverí naozaj a skutočne, tak je úplne jedno kým bol dovtedy - uverením sa stáva Božím dieťaťom a má isté nebo. Toto som tu už dávnejšie písal - možno to už zapadlo prachom: vieme pomerne presne povedať, kto v nebi bude. Nemáme ale ani potuchy, kto tam nakoniec nebude. Teda vieme pomerne presne povedať, kto nebo isté má - každý, kto v Neho uverí, začne mať s Ockom osobný vzťah. No nevieme povedať kam až siaha Božia milosť, či pustí k sebe do neba aj ľudí, ktorí o ňom nepočuli, neprijali ho no viedli dobrý život... to je na Ňom aby si to sám rozhodol.
takže zosumarizované: ak dotyčný uverí naozaj a skutočne, tak je úplne jedno kým bol dovtedy - uverením sa stáva Božím dieťaťom a má isté nebo. Toto som tu už dávnejšie písal - možno to už zapadlo prachom: vieme pomerne presne povedať, kto v nebi bude. Nemáme ale ani potuchy, kto tam nakoniec nebude. Teda vieme pomerne presne povedať, kto nebo isté má - každý, kto v Neho uverí, začne mať s Ockom osobný vzťah. No nevieme povedať kam až siaha Božia milosť, či pustí k sebe do neba aj ľudí, ktorí o ňom nepočuli, neprijali ho no viedli dobrý život... to je na Ňom aby si to sám rozhodol.
-
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
No vobec neslo o to co si pisal ako priklad Stoporko. Moju myslienku si ako tak uz nacrtol v poslednom odstavci. Spociatku som sa pytal na jednu otazku aby ta druha nezavadzala, ale dam aj druhu a uz asi aj vies aku. Ked ja ako ateista neverim v boha, no zijem cely zivot (v rozumnej miere) tak, ze sa snazim byt dobry clovek, tak skoncim kde (okrem hrobu, to je snad kazdemu jasne
)?
ako ateista neveris v boha, nebo, peklo a podobne, kde chces skoncit?