javatar napísal:Ak mienis argumentovat logikou - tu som v jej vyssej podobe absolvoval v ramci predmetu diskretna matematika.
Vidiš javatar, predsa si sa s tou filozofiou aj ty stretol...Aj keď nie si doktor filozofie, ale „pán vied“
MIRV napísal:Prečo by som mal mať osobný problém?
TAk sa mi vidí, že nejaký máš
ephramko napísal:preco teda nie je mozne za teologiu ako jediny odbor (spolu s malovanim obrazov a robenim soch) ziskat titul Ph.D., cize za vedecku pracu a vyskum ???
tak ešte raz pre pomalejších - za teológiu získavaš titul Th.D. - čiže nie doktor filozofie, ale doktor teológie. Vyplýva to z histórie - kedy všetky vedy okrem teológie, medicíny a práva boli považované za filozofiu.
jakub 94 napísal:Tiež by ma zaujímalo, či môže napríklad moslim študovať "svoju" teológiu.
jakub94 napísal:(naozaj nechápem ako môžeš hovoriť o vede
Lol, vám absolútne nedochádza, že aj vedu tvoria ľudia a to, čo ustanovia za vedu, to sa aj vedou stane. Vy si myslite, že to je nejak nadpozemsky ustanovené, čo je veda a čo neni?
Samozrejme, že vedou je aj arabská kultúra a islamológia - ktorá sa študuje na univerzitách (napr. na Univerzite svätého Jozefa v Bejrúte, v Trieste, Gottingene, Ríme atd atd), kde za to môžete získať napr. aj docentúru. (patrí medzi odbory orientalistiky)
P.s - možno by vám viac toho copy - paste nezaškodilo, keďže vám chýbajú základné vedomosti. Prichádza ďalší copy-paste, aby ste sa vôbec dostali k nejakým základným infos:
Zoznam vedných odborov podľa podľa výnosu Ministerstva školstva Slovenskej republiky č. 1055/2003 – 11 z 5. augusta 2003 o odboroch výskumu a vývoja a číselníku odborov výskumu a vývoja:
Read more:
http://diplomovka.sme.sk/zoznam-vednych ... z1VMbPxF4y
V oficiálnom zozname vedných odborov je zaradená aj teológia, ak to niekomu prekáža, vybavte si to so Slovenskou akadémiou vied