Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

SRneC
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa SRneC »

zelovoc napísal:ale napiste mi kde bolo to odsudzovanie ludi inych vierovyznani? kde? v kostole? sak dajte daky link.
no ved miki tvrdil to ze nikto nikoho neodsudzuje .. asi si nepochopil :P

information ... dobra stranka je aj

Kód: Vybrať všetko

www.vesmirnilide.cz 
neviem ci poznas ale nieco podobne :wink: (ironia) :lol:
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

dawo napísal:no ved miki tvrdil to ze nikto nikoho neodsudzuje .. asi si nepochopil :P

information ... dobra stranka je aj

Kód: Vybrať všetko

www.vesmirnilide.cz 
neviem ci poznas ale nieco podobne :wink: (ironia) :lol:
njn, som vas nepochopil, toz pochopil ale opacne. vesmirni lide... uuu to je ina kvalita Astar Sharan a jeho intergalakticka flotila... :smt033
information
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa information »

aj irónia je názor na vec.
WoW
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa WoW »

byt ci nebyt berit ci neverit ...nesom veriaci
information
Amateur
Amateur

zelovoc napísal:njn, som vas nepochopil, toz pochopil ale opacne. vesmirni lide... uuu to je ina kvalita Astar Sharan a jeho intergalakticka flotila... :smt033
pochopiť Castanedove knihy je dosť ťažké. môžeš ho zatracovať ako väčšina. môžeš ho ignorovať. môžeš ho obdivovať akou cestou sa vydal. ale môžeš ho aj skúsiť nasledovať, začať žiť ako bojovník.
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

information napísal:pochopiť Castanedove knihy je dosť ťažké. môžeš ho zatracovať ako väčšina. môžeš ho ignorovať. môžeš ho obdivovať akou cestou sa vydal. ale môžeš ho aj skúsiť nasledovať, začať žiť ako bojovník.
nuz o castanedovi som nepisal nic lebo som o nom nic nepocul.
information
Amateur
Amateur

zelovoc napísal:nuz o castanedovi som nepisal nic lebo som o nom nic nepocul.
sorry, moja chyba. ak tak checkni moje linky, možno ti ten čas nebude moc wasted :wink:
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

information napísal:sorry, moja chyba. ak tak checkni moje linky, možno ti ten čas nebude moc wasted :wink:
No v poriadku chlapci a teraz skuste trosku k teme "BOH A NABOZENSTVA". Ako vidim trosku sa to tu ukludnilo. Safan dlho nepisal tak asi preto :lol: . No ako? Dospeli ste konecne k tomu ze boh nieje cirkev a ze boh nepotrebuje ziadnu sektu ani nic take?
information
Amateur
Amateur

lekoklatik napísal:No v poriadku chlapci a teraz skuste trosku k teme "BOH A NABOZENSTVA"
v poriadku chlapče. môj názor je taký, že každé náboženstvo je o tom ako si ľudia vysvetlujú svet, život, prečo sme sa vlastne narodili a čo je zmyslom života. ak sa držím svojho názoru tak sa držím aj tejto témy.
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

lekoklatik napísal:No ako? Dospeli ste konecne k tomu ze boh nieje cirkev a ze boh nepotrebuje ziadnu sektu ani nic take?
Boh nieje cirkev to je jasne uz davno ... A podla mna nie Boh potrebuje cirkev, ale prave ludia, lebo prave cirkev pripomina ludom aby robili dobro
information
Amateur
Amateur

podľa mňa boh nieje. všetko je len pulzujúca energia, nič viac a nič menej.
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

miki690 napísal:Boh nieje cirkev to je jasne uz davno ... A podla mna nie Boh potrebuje cirkev, ale prave ludia, lebo prave cirkev pripomina ludom aby robili dobro
cirkev potrebuje ludi, ale preco by mala zato byt apriori zla? to tak na zamyslenie.
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

miki690 napísal:Boh nieje cirkev to je jasne uz davno ... A podla mna nie Boh potrebuje cirkev, ale prave ludia, lebo prave cirkev pripomina ludom aby robili dobro
Skor nuti ako pripomina. myslim si

information
Ale nikdy ta netrapilo ci nieje predsa len nieco viac ako len samotna sila? Nehovorim ze Boh je hmota(lebo to nik nevie) ale neveris v nieco viac ako silu. Povedzme Turbosila :lol: . Trepem. Skus zdvovodnit tvoj nazor. By ma zaujimalo co das 8) .
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

no podla mna boh nepotrebuje tu cirkev co taha za nitky .. cirkev ako taka by sme mali byt my veriaci na cele s fararmi papezom a par biskupmi ... ti co mutia vodu bez nich sa zaobideme.. 8)
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

lekoklatik napísal:Skor nuti ako pripomina. myslim si

information
Ale nikdy ta netrapilo ci nieje predsa len nieco viac ako len samotna sila? Nehovorim ze Boh je hmota(lebo to nik nevie) ale neveris v nieco viac ako silu. Povedzme Turbosila :lol: . Trepem. Skus zdvovodnit tvoj nazor. By ma zaujimalo co das 8) .
No ... podla mna cirkev nikoho do nicoho nenuti ... teda asi zavisiod toho aka cirkev, ale ja viem, ze stale sa hovori o tom, ze clovek moze robit co chche, ale musi byt pripraveny znasat nasledky. Moja viera v Boha ma viacero dovodov , no tazko sa to vysvetluje ... proste povedal by som to slovami tertuliana ... myslim ze som to tu uz raz pisal "credo quia absurdum est" preklad je verim, pretoze je to absurdne... proste ide o to, ze viera musi vychadzat zo srdca a nie zo zmysloveho poznania . Konkretny odvo je napriklad ze vsetko co sa pohybuje je niecim pohybovane, takze niekto to musel rozhybat. Dalej, stale ked som spravil nieco zle tak sa mi to nejako vypomstilo, ked som robil veci co boli v rozpore s Bozimi zakonami tak sa mi nedarilo , naopak, ked som sa snazil robit dobro tak mi vsetko vychadzalo. Ked som o pomoc prosil tak som ju dostal, samozrejme, ze nie ked som sa nejako previnil voci prikazaniam. A chcem povedat jednu vec... To ze robim hriechy neznamena, ze by som bl nieco menejcenny ako ostatni krestania. Moja viera nieje pokrytecka a nechodim do kostola aby ma ostatni videli, ale preto, ze tam prebieha sviatost oltarna (premena chleba a vina na Kristove telo a krv). Preto, ze je to miesto stretnutia s Bohom. Neverim preto, ze ma to tak naucili. Viera nevypliva z toho, co ta naucia ostatni, oni maju vpliv, len na to ku ktorej cirkvi budeme patrit, aj to len do chvyle, kym si nevytvorime vlastny nazor. Cirkev je podla mna velmi dolezita institucia, co sa viery tyka. Ponuka nam vyklad sveteho pisma, a prostrednictvom cirkvi prijimame sviatosti, ktore su dolezite pre duchovny zivot. Napriklad taka sviatost zmierenia alebo inac povedane spoved ... clovek si tam anonymne pride pre radu do zivota, vyhovori sa zo vsetkeho, co ho trapi , zo vsetkeho zleho, co napachal a potom ide s ovela lepsim pocitom domov ... kto iny nam dava tuto moznost ako cirkev ?
safan
Star
Star

Príspevok od používateľa safan »

cirkev pripomina ludom velke ho*no
Terepin
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Terepin »

Ďakujem pekne za takýto prístup. Ľudia by si mali konečne uvedomiť, že nie cirkev, nie Boh ich bude viesť za ručičky ako malé posraté decká a pripomínať im, že majú konať dobro. TO MAJÚ ROBIŤ SAMI OD SEBA! Až potom bude svet za niečo stáť.
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

safan napísal:cirkev pripomina ludom velke ho*no
...odbornik sa ozval :?
Mr.Henky napísal:Ďakujem pekne za takýto prístup. Ľudia by si mali konečne uvedomiť, že nie cirkev, nie Boh ich bude viesť za ručičky ako malé posraté decká a pripomínať im, že majú konať dobro. TO MAJÚ ROBIŤ SAMI OD SEBA! Až potom bude svet za niečo stáť.
No ... neviem aky mas nazor na cirkev, ale prave vdaka cirkvi sa ludia dozvedia o Bohu a co je dobro ... ale mas pravdu ... to, ze clovek veri v Boha nestaci.
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

safan napísal:cirkev pripomina ludom velke ho*no
...odbornik sa ozval :?
Mr.Henky napísal:Ďakujem pekne za takýto prístup. Ľudia by si mali konečne uvedomiť, že nie cirkev, nie Boh ich bude viesť za ručičky ako malé posraté decká a pripomínať im, že majú konať dobro. TO MAJÚ ROBIŤ SAMI OD SEBA! Až potom bude svet za niečo stáť.
No ... neviem aky mas nazor na cirkev, ale prave vdaka cirkvi sa ludia dozvedia o Bohu a co je dobro ... ale mas pravdu ... to, ze clovek veri v Boha nestaci.
Terepin
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Terepin »

miki690 napísal:to, ze clovek veri v Boha nestaci.
Tak. Si zober, že koľko ľudí v súčastnosti (a aj v minulosti) pácha svinstvá v mene Boha.
Napísať odpoveď