lekoklatik napísal:Skor nuti ako pripomina. myslim si
information
Ale nikdy ta netrapilo ci nieje predsa len nieco viac ako len samotna sila? Nehovorim ze Boh je hmota(lebo to nik nevie) ale neveris v nieco viac ako silu. Povedzme Turbosila

. Trepem. Skus zdvovodnit tvoj nazor. By ma zaujimalo co das

.
No ... podla mna cirkev nikoho do nicoho nenuti ... teda asi zavisiod toho aka cirkev, ale ja viem, ze stale sa hovori o tom, ze clovek moze robit co chche, ale musi byt pripraveny znasat nasledky. Moja viera v Boha ma viacero dovodov , no tazko sa to vysvetluje ... proste povedal by som to slovami tertuliana ... myslim ze som to tu uz raz pisal "credo quia absurdum est" preklad je verim, pretoze je to absurdne... proste ide o to, ze viera musi vychadzat zo srdca a nie zo zmysloveho poznania . Konkretny odvo je napriklad ze vsetko co sa pohybuje je niecim pohybovane, takze niekto to musel rozhybat. Dalej, stale ked som spravil nieco zle tak sa mi to nejako vypomstilo, ked som robil veci co boli v rozpore s Bozimi zakonami tak sa mi nedarilo , naopak, ked som sa snazil robit dobro tak mi vsetko vychadzalo. Ked som o pomoc prosil tak som ju dostal, samozrejme, ze nie ked som sa nejako previnil voci prikazaniam. A chcem povedat jednu vec... To ze robim hriechy neznamena, ze by som bl nieco menejcenny ako ostatni krestania. Moja viera nieje pokrytecka a nechodim do kostola aby ma ostatni videli, ale preto, ze tam prebieha sviatost oltarna (premena chleba a vina na Kristove telo a krv). Preto, ze je to miesto stretnutia s Bohom. Neverim preto, ze ma to tak naucili. Viera nevypliva z toho, co ta naucia ostatni, oni maju vpliv, len na to ku ktorej cirkvi budeme patrit, aj to len do chvyle, kym si nevytvorime vlastny nazor. Cirkev je podla mna velmi dolezita institucia, co sa viery tyka. Ponuka nam vyklad sveteho pisma, a prostrednictvom cirkvi prijimame sviatosti, ktore su dolezite pre duchovny zivot. Napriklad taka sviatost zmierenia alebo inac povedane spoved ... clovek si tam anonymne pride pre radu do zivota, vyhovori sa zo vsetkeho, co ho trapi , zo vsetkeho zleho, co napachal a potom ide s ovela lepsim pocitom domov ... kto iny nam dava tuto moznost ako cirkev ?