Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
-
vladenko007
VIP
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie
Strapatý ty povieš že také dieťa je boží dar? Original si daj facku za ten nezmysel.
bola to len ironicka poznamka... samozrejme ze ani krestania sa do neba neponahlaju kazdy clovek ma na zemi nejaku ulohu ... a preto sa tiez liecia ... pan boh dal cloveku schopnosti a ma ich plne vyuzivat a rozvijat... ako aj rozum a poznavanie prirody, vedy atd... jednou rukou by sa ale mal pridrzat boha a jeho planu ... urcite by som nechcel dostat rakovinu ... ale keby som ju dostal chcel by som to z dostojnostou ustat... ci uz by som sa vyliecil alebo nie ... viera vo vecny zivot oslobodzuje .. niekto by mohol namietat ze je to ucinne ako homeopatika ... aj keby tak je to super...audiotrack napísal:strapaty nemôžeš to otáčať na argument o smrti, lebo zomrieme všetci. To ja ti dám príklad že sa nemusíš modliť lebo aj tak zomrieš. Nemusíš chodiť do kostola lebo aj tak zomrieš. Môžeš hocičo robiť alebo nerobiť, lebo zomrieš. To nezmení nikto. Ale tam bola reč o vyliečení, a to dokážeme ovplyvňovať. To nie je absolútny stav ktorému sa nedokážeme vyhnúť. Dokážeme ovplyvniť či zomrieš, alebo sa budeš liečiť a vyliečiš sa. Nie 100%, ale s veľkou úspešnosťou to vieme korigovať. Takže to nemôžeš porovnávať s niečím čo sa korigovať nedá.
//autoeditácia príspevku (13 Máj 2014, 20:32)
kookie napísal:Večný život? A čo, budete sa s bohom a ježišom prechádzať po nebi a rozprávať sa, ktorému "zlému" ateistovi zošlete "boží dar" ako napr. nejaku hru s chromozomami dieťatka, aby uveril?Načo delenie zygoty, ich život je boží dar a komu záleží na tom, ako sa cítia tie decká samotné, však?
ty vies ako sa citia??? viem ze keby ich zavrazidili uz by sa necitili vobec.... kolko takych deti poznas??? s kolkymi si zil.... nemas ani tusenia aky obrovsky dar je take dieta..... ako ta take dieta moze obohatit ... a ako lahko ho ty dokazes urobit stastnym ... staci ked ho budes trochu lubit a venovat sa mu ...vladenko007 napísal:Strapatý ty povieš že také dieťa je boží dar? Original si daj facku za ten nezmysel.
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Také dieťa ti raz môže dať facku a znenávidieť ťa. Už ťa nebude chcieť.
-
vladenko007
VIP
tu ide skôr o tvoju reakciu
Lekári odporúčali potrat a ako to dopadlo? Také dieťa nebude mať nikdy plnohodnotný život. Môže sa vyskytnúť veľa rôznych komplikácii. Tvoj názor na plnohodnotný život neakceptujem lebo ho poznám.
Podľa teba skrátene všetko čo dýcha. Si tak zaslepený bohom že keby sa ti začali diať v živote veci ktoré nechceš, napríklad choroba alebo úraz, bankrot, proste všetko zlé, tak sa budeš modliť k bohu a ďakovať mu.
Ja nič nehovorím kto koho a ako má rád a ako sa cíti. Opakujem to není boží dar. Ja to hračka prírody.krasa ...je to uzasne ked clovek dokaze prijat bozi dar...
Lekári odporúčali potrat a ako to dopadlo? Také dieťa nebude mať nikdy plnohodnotný život. Môže sa vyskytnúť veľa rôznych komplikácii. Tvoj názor na plnohodnotný život neakceptujem lebo ho poznám.
Podľa teba skrátene všetko čo dýcha. Si tak zaslepený bohom že keby sa ti začali diať v živote veci ktoré nechceš, napríklad choroba alebo úraz, bankrot, proste všetko zlé, tak sa budeš modliť k bohu a ďakovať mu.
Áno, strapáč, viem to. Istý čas som žila v dome s imobilným človekom, ktorý potreboval neustálu starostlivosť 24/7. Odmala ma kŕmili bohom; našťastie však využívam zmysly, ktorých sa mi ako človeku v rámci fylogenetického pokroku dostalo; rovnako ako aj rozvoja koncového mozgu. Ako povedal vladenko; hračka prírody. Chyby pri replikácii DNA, chyby v reparačných mechanizmoch, syntéza defektnych proteinov = výsledok. Ono by chúďa bolo v rámci selekcie v mladučkom veku usmrtené, ale takto ho držia pri živote. Eventuálne totiž, čo "bohom obdarovaní" akosi nevedia pochopiť, najviac trpí ono samo. Smrť raz stihne všetkých; sú však prípady, kedy je to tá lepšia možnosť; hlavne, ak jediné, čo zo sveta máš sú nemocnice a večná bolesť.
-
miki690
Medium Professional
Pred par strankami do zadu si spominal nejake dogmy a ich dolezitost. Ked som na to klikol tak jedna z prvych dogiem bola to, ze ludska dusa je nesmrtelna. Tak teda je nesmrtelna, alebo sa o to musis usilovat ?strapaty napísal: ak ti to pomoze k vecnemu zivotu tak ... ano ...ked ju primes tak ti k vecnemu zivotu pomoze ... lebo cielom celeho snazenia je vecny zivot ... nie zivot na zemi ako taky...
Cize o tie deti vobec nejde. Neviem ako sa citia, ale tipoval by som, ze im nieje uplne najlepsie a to ze ich budes lubit fyzicku bolest nikdy nevylieci. Obohati to rodicov - ok teoreticky si to viem predstavit, ale aj v pripade, ze ich to obohati je tam urcita pravdepodobnost, ze sa nechavaju obohacovat na ukor trapenia ich vlastneho dietata. Ktore by potratom aj tak skoncilo v nebi a bolo by mu vzdy dobre. Nieje to trochu sebecke ? A nebola by "ultimatna" obeta rodica zabit potratom svoje dieta, ktore ma velmi malu sancu zit zivot bez trapenia a bolesti. pre to aby slo do neba a bolo vecne stastne. A to vsetko aj na ukor toho ze sam rodic bude celu vecnost trpiet v pekle ?strapaty napísal: ty vies ako sa citia??? viem ze keby ich zavrazidili uz by sa necitili vobec.... kolko takych deti poznas??? s kolkymi si zil.... nemas ani tusenia aky obrovsky dar je take dieta..... ako ta take dieta moze obohatit ... a ako lahko ho ty dokazes urobit stastnym ... staci ked ho budes trochu lubit a venovat sa mu ...
Poznam chlapika ktory je od narodenia tazko telesne postihnuty na nohy,inac je v podstate v poriadku aj mentalne. Nechcite vediet aky ma tazky zivot, pre bezneho cloveka je to nepredstavitelne, osobne by som sa rozhodol pre potrat ak by lekari povedali ze je vysoka pravdepodobnost ze moje dieta moze mat nejaku vadu.
================
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... dabla.html
================
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... dabla.html
Niečo na pobavenie...
miki690
kazda dusa je nesmrtelna ... ale to nie je to iste ako vecny zivot... existencia bez boha nie je zivot...
...ver tomu ze boles toho dietata boli rodicov 100x viac... potrat velakrat je sice logicky ale nie moralne spravny ... clovek na to nema jednoducho pravo... postihnute dieta moze obohatit nie len rodicov ale aj okolie ... ziadna bolest nie je taka ktora sa neda prekonat ... ziadna bolest nie je vecna... ale ta 100nasobna bolest nas robi lepsimi ... postihnute deti sa nerodia preto ze je to hracka prirody ale preto lebo ich ludstvo potrebuje ... viem ze vacsina nechape o com hovorim ... ale keby tu bol niekto kto prijal takeho cloveka bude presne vediet ako ty myslim a o com hovorim...
kazda dusa je nesmrtelna ... ale to nie je to iste ako vecny zivot... existencia bez boha nie je zivot...
...ver tomu ze boles toho dietata boli rodicov 100x viac... potrat velakrat je sice logicky ale nie moralne spravny ... clovek na to nema jednoducho pravo... postihnute dieta moze obohatit nie len rodicov ale aj okolie ... ziadna bolest nie je taka ktora sa neda prekonat ... ziadna bolest nie je vecna... ale ta 100nasobna bolest nas robi lepsimi ... postihnute deti sa nerodia preto ze je to hracka prirody ale preto lebo ich ludstvo potrebuje ... viem ze vacsina nechape o com hovorim ... ale keby tu bol niekto kto prijal takeho cloveka bude presne vediet ako ty myslim a o com hovorim...
-
Andi_Cibula
Addict
Strašné sračky trepeš. Spamätaj sa prosím.
strapaty
ano,kazdy by chcel byt nesmrtelny, je tazke prijat ohlanicenost vlastneho bytia v case. Nic ale take ako trvale sebauvedomujuceho sa "ja" po smrti nejestvuje.
ano,kazdy by chcel byt nesmrtelny, je tazke prijat ohlanicenost vlastneho bytia v case. Nic ale take ako trvale sebauvedomujuceho sa "ja" po smrti nejestvuje.
-
Jozef Koval
Medium Star
No keď sa ti utrpenie zdá ako zábava tak sa budeš v pekle riadne baviť
Obidvoch tých ľudí by som poslal na urgentné psychiatrické prešetrenie s následnou liečbu. Mne to ani neprišlo smiešne, skôr smutné.
Mne neprídu ľudia ktorý vedome klamú a manipulujú ostatnými (myslím že jasne vidno vo videu - bububu v pekle som videla homosexuálov a ľudí ktorí útočia na kresťanské relácie atď.) smutní, smutné je skôr. že tomu niektorí ľudia potom aj naozaj uveria...
//okrem toho to nejako nesedí so strapateho definíciou pekla ako miesta kam boh vstúpiť nemôže, táto teta sa tam predsa rozprávala s ježisom, tak čomu mám veriť?!
//okrem toho to nejako nesedí so strapateho definíciou pekla ako miesta kam boh vstúpiť nemôže, táto teta sa tam predsa rozprávala s ježisom, tak čomu mám veriť?!
Fú, takto dobre som sa už dlho nezasmial
Zaujímalo by ma, aký vysoký honorár si môže ujo Sid zapýtať, aby sa stále dostal do neba. 
-
harrison314
Hardcore addict
som vazne zvedavi, ci by si takto hovoril aj po tom ako by si zazil poriadnudlhotrvajucu bolest na vlastnej kozistrapaty napísal:miki690
harrison314
dufam ze ano ..ale viem ze nech sa mojim detom stane nieco tak to velmi zle znasam aj ked u seba to iste si ani nevsimnem .. napriklad ked maju zapal priedusiek tak ich chodim v noci kontrolovat ci dychaju aj ked si uvedomujem ze keby prestali tak je do 5 minut po nich a kazdych 5 minut tam nechodim ...
pre ostatnych nemali by ste moc pozerat TV ... degeneruje to cloveka a jeho osobnost...
s pekla sa este nikto nevratil ani nevrati je to definitivny stav... ale je rozdiel byt v pekle a vidiet peklo ... dokonca ani Katarína Sienská nevidela celu hrozu pekla ... videla len hrozu smrtelneho hriechu ...
dufam ze ano ..ale viem ze nech sa mojim detom stane nieco tak to velmi zle znasam aj ked u seba to iste si ani nevsimnem .. napriklad ked maju zapal priedusiek tak ich chodim v noci kontrolovat ci dychaju aj ked si uvedomujem ze keby prestali tak je do 5 minut po nich a kazdych 5 minut tam nechodim ...
pre ostatnych nemali by ste moc pozerat TV ... degeneruje to cloveka a jeho osobnost...
s pekla sa este nikto nevratil ani nevrati je to definitivny stav... ale je rozdiel byt v pekle a vidiet peklo ... dokonca ani Katarína Sienská nevidela celu hrozu pekla ... videla len hrozu smrtelneho hriechu ...
Vopred sa ospravedlnujem, ze sa tu miesam do rozbehnutej debaty, no cistou nahodou som dnes natrafil na video na youtube, kde krestansky farar a exorcista hovori o diablovi, ciernej magii, bielej magii, horoskopoch a o existencii a dokazoch existencie diabla.
www.youtube.com/watch?v=b4EG7y-f9y0#t=21m17s
Staci to pozerat od 21:17, dovtedy je tam len nejake video a uvod zacne az na 21:17. Video je velmi dlhe, nepozrel som ho cele, asi len prvu hodinu a nemozem sa prestat cudovat co vsetko tam on rozpraval. Samozrejme nicomu takemu neverim, ale kedze tu na hojku mame diskutujucich v tejto teme, ktori su zaryti krestania, rad by som si vypocul ich nazor.
nestacil som sa cudovat co za bullshity sa tam hovoria.
V podstate tam on potvrdil existenciu diabla, to ze nejake voodoo funguje, komunikacia s duchmi je mozna a rozne zazitky, skusenosti s posadnutimi ludmi. Je mi divne, ze doteraz som ja o nicom takomto nepocul (posadnutost diablom) a on to tam rozprava, ako keby sa to dialo na dennom poriadku. wtf? 
www.youtube.com/watch?v=b4EG7y-f9y0#t=21m17s
Staci to pozerat od 21:17, dovtedy je tam len nejake video a uvod zacne az na 21:17. Video je velmi dlhe, nepozrel som ho cele, asi len prvu hodinu a nemozem sa prestat cudovat co vsetko tam on rozpraval. Samozrejme nicomu takemu neverim, ale kedze tu na hojku mame diskutujucich v tejto teme, ktori su zaryti krestania, rad by som si vypocul ich nazor.
nestacil som sa cudovat co za bullshity sa tam hovoria.
-
harrison314
Hardcore addict
Ja som ani nehovoril o bolesti tvojich deti, ale o tvojej vlastnej, s tvojich slov mam pocit, akoby si ju nikdy necitil, a nemyslim pichnutie spendlikom do prsta, ale krutu neutitilnu bolest ktora neprestava a sucasne vies ze uz nikdy neprejde.strapaty napísal:harrison314
Inac TV nepozeram ani ja, su tam same blbosti
jefty: tu je pekny priklad silnej vieri v Boha a diabla a krestanskej lasky http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... dabla.html