este by som dodal k tomu WT sebaobrana na telo.. napr. vybehnu na teba 3 tak na telo asi tazko nieco spravis..tam rozhoduju hlave rychle a silne nohy
samozrejme to je len moj nazor
noo ano , ale v aikide ti tiez staci jeden jednoduchy pohyb a bez namabi niekomu dolames chrbticu alebo ruky.Bobala napísal:najlepsie je zacat s karate alebo taekwondo a neskor si dat este muay thai a budete bejk ako sa patrinetreba ziadne aikido dajake vyuzivanie superovej sily chces mi povedat ze na ulici ked na teba vybehnu traja ta zacnem tam robit tie ich jemne techniky...mozno po 15 rokoch treningu ano alebo tie vselijake samabibi kara vaga hoci kaci geci umenia.... staci jeden poriadny kop na hlavu alebo to vediet vyblokovat popripade nieco zlomit..cize taekwondo+muaythai/karate+muay thai
samozrejme to je len moj nazor
ved hej ale urcite nie po 3 ani po 5 rokoch treningu...aikido by som povedal ze je jedno z najtazsich umeni ktore sa realizuju na ulici(capoeiru neberiem za bojove umenie alebo aspon za sposob sebaobrany) tam to chce nejaky ten skill...dobre mame filmy so stevenom seagalom a robi tam velke veci ale on je majster..ma 7.dan ked sa nemylimkubodinho napísal:noo ano , ale v aikide ti tiez staci jeden jednoduchy pohyb a bez namabi niekomu dolames chrbticu alebo ruky.
nooo lenze v aikide dokazes zlomit ruku alebo chrbticu uz v jednoduchej technike , ktoru sa naucis za rychlu dobu , mas pravdu aikido ma dokopi okolo 3000 technik , teda sposobov ako sa daju techniky urobit a steven seagal je uz vazne dobry , ale na ulicu keby ta niekto napadol ti postaci aj jednoducha technika. ale mas pravdu ze aikido sa da trenovat strasne dlho a stale s anaucis nieco nove.Bobala napísal:ved hej ale urcite nie po 3 ani po 5 rokoch treningu...aikido by som povedal ze je jedno z najtazsich umeni ktore sa realizuju na ulici(capoeiru neberiem za bojove umenie alebo aspon za sposob sebaobrany) tam to chce nejaky ten skill...dobre mame filmy so stevenom seagalom a robi tam velke veci ale on je majster..ma 7.dan ked sa nemylim
LOL, hadky 14 rocnych deti....Fondo napísal:To že niekomu jednoduchým pohybom pohybom zlomíš ruku alebo chrbticu sú keci.
V lámaní by som skôr veril pákam z jiujitsu než nejakým jemným technikám
Keby sa ti to aj podarilo,stojí to zato ísť sedieť kvôli nejakému debilovi za vraždu ?
Treba drilovať biť do vreca sprarrovať a pod.
Ono sa síce ľahko povie že napríklad niekomu vďaka super reflexom zblokuješ ranu ale čo z toho keď ti tá rana rozseká ruky
Ja že pozerám vela telky ?:D:D tak si ma rozosmial teraz sorry ale len som porovnával s aikidom lebo mi prišla vtipná veta "nooo lenze v aikide dokazes zlomit ruku alebo chrbticu uz v jednoduchej technike" Myslel som napríklad Allkampf jiujitsu..Očividne pozeráš vela telky ty alebo tvoj senseidair napísal:LOL, hadky 14 rocnych deti....
Fondo, o akom JuJitsu hovoris? (je ich zopar a ocividne pozeras vela telky). Aikido a JJ ma spolocne zaklady a ako hovori moj sensei, theres only so many ways your body can move...
BTW ohladom tych "jemnych technik", take z ust vypustia len ti co aikido nikdy nevideli alebo netrenovali... takze, tisko ok?
kedze aidido netrenujes tak by som bol asi na tvojim mieste ticho.Fondo napísal:Ja že pozerám vela telky ?:D:D tak si ma rozosmial teraz sorry ale len som porovnával s aikidom lebo mi prišla vtipná veta "nooo lenze v aikide dokazes zlomit ruku alebo chrbticu uz v jednoduchej technike" Myslel som napríklad Allkampf jiujitsu..Očividne pozeráš vela telky ty alebo tvoj sensei)
mam kamaratov trenujucich WT a dokonca jedneho mastra a co dokaze silovo (na to ze je dost obrasteny tukom) som fakt necakal. BTW ak hladas nieco co ta bude bavit a je kusok hlbsie ako mlatenie sa v karate, kludne chod to WTkung-fu, ak ale mas problemy a potrebujes vybit adrenalin, tak z bojovich UMENI bude asi naj kickbox alebo rovno muay thaitaurus666 napísal:co sa tyka wing tsun,je to boj. umenie vhodne na sebeobranu?alebo je lepsie sa skor venovat niecomu full kontaktnemu,thajskemu boxu,pripadne ultimatom?
co mas ban na GOOGLI? (30 sekund)esioso napísal:noo ja by som sa chcel spytat ze ci je v martine aikido
Kód: Vybrať všetko
http://www.youtube.com/watch?v=eNR9IBuDGDc
myslim ze len napisal ze sa nenaucis bit s nimi, lenzeBobala napísal:viko6 ty si napisal z vlastnych skusenost ze karate,taekwondo,capoiera,aikido su nanic bojove sportynenapadlo ta ze si lama a si to nezvladal ?