bootovanie z USB nejde
bootovanie z USB nejde
mám problém potrebujem na NB asus eeePC X101CH nainstalovať Vistu
aktuálne tam je win 7 a ten NB to nevládze
NB nemá CD rom čiže jediná možnosť je inštalácia z USB
USB mám pripravené dá sa zneho botovať (skúšal som ho na druhom PC a instalacia nového Windowsu sa spustila)
v biose nadstavím botovanie z USB save a reštart a je len čierná obrazovka a bliká konzola to je všetko ani pôvodny windows sa sám nespustí
otázka znie ako nainstalujem Vistu z USB
aktuálne tam je win 7 a ten NB to nevládze
NB nemá CD rom čiže jediná možnosť je inštalácia z USB
USB mám pripravené dá sa zneho botovať (skúšal som ho na druhom PC a instalacia nového Windowsu sa spustila)
v biose nadstavím botovanie z USB save a reštart a je len čierná obrazovka a bliká konzola to je všetko ani pôvodny windows sa sám nespustí
otázka znie ako nainstalujem Vistu z USB
Re: bootovanie z USB nejde
Ak ten NB nevládze 7ku tak Vista na tom bude este vacsie utrpenie. Aky OS si na nom mal povodne ?
Navrhujem tam nahodit Win 8.1.
Navrhujem tam nahodit Win 8.1.
originál je tam práveže 7ka starter edition tak som tam chcel dať niečo slabšie preto Vistu…
Vista je odpad. 8.1 má v porovnaní so 7kou celkovo lepšiu optimalizáciu, čize je to pre netbooky ideálnejšie riešenie.
a nebude 8.1 pre tento NB ešte náročnejšie ? a čo XP ?
XP je uz mrtvy system. Ten sa neodporuca instalovat. Ako som pisal vyssie, 8ka je moderny a celkovo dobre vyladeny system.
To ze si tam mal 7ku a NB bol pomaly tak to moze byt z viacerych dovodov. Jednak je to netbook, cize od toho nemozes cakat zazraky a navyse je otazne aky sajrajt si na nom mal nainstalovany.
Kazdopadne s cistou instalaciou problem nespravis.
//akurat pozeram na alze specifikacie tvojho netbooku - celkovo je to bieda. Ak tam mas 1GB RAM tak to je malo a preto je to cele pomale.
To ze si tam mal 7ku a NB bol pomaly tak to moze byt z viacerych dovodov. Jednak je to netbook, cize od toho nemozes cakat zazraky a navyse je otazne aky sajrajt si na nom mal nainstalovany.
Kazdopadne s cistou instalaciou problem nespravis.
//akurat pozeram na alze specifikacie tvojho netbooku - celkovo je to bieda. Ak tam mas 1GB RAM tak to je malo a preto je to cele pomale.
ok ja viem že je to bieda ide len o to ktorý z OS bude na nom najlepší
je to sestrin NB a bordel vnom bol preto jej ho chcem reinstalovať
je to sestrin NB a bordel vnom bol preto jej ho chcem reinstalovať
Daj tam 8.1ku. Ine riesenie ti nezostava.
-
typek61
Darca
- Kontaktovať používateľa:
ja osobne by som tam dal xp,bude to svizne a aktualizacie ti netreba.mozno aj 8,1 bude fajn len si to neviem predstavit 
-
Thommas
Addict
Dokúp tam 1-2 GB RAM (ak sa dá) a daj tam W7 Starter. Najrozumnejšie riešenie.
-
hrban
Addict
je to netbook, to je robené na niečo iné ako multimédiá. Osobne by som tam dal ubuntu, dokupovať ramku nemá zmysel. 1GB na netbook je dosť aj na w7, ak by nebol zavírený. Vistu tam určite nedávaj, je to ešte vačší žrút RAM ako w7. XP je fajn, ale je to staré, nebudeš mať isto ovládače a podobné problémy. Do úvahy padá ešte w8. Ale keby si mám vybrať origo W7 alebo cracknutý w8 tak si tam radšej nechám w7. osmička bola trošku oproti sedmičke vyladenejšia, žerie menej RAM ale viditeľné zázraky na tom nečakaj. Hlavne tá sedmička je starter, má povypínané rôzne služby/alebo tam tie služby ani nie sú. čiže si dovolím tvrdiť -> táto origo starter sedmička bude žrať menej ram ako nejaká štandardná w8, nech je aj optimalizovanejšia.
čiže daj tam buď lunix (ubuntu je podarený a iba na internet je to bomba, sestra bude nadávať možno týždeň, že sa v tom nevyzná ale potom sa jej to isto zapáči). Plus je oveľa svyžnejší aj na slabších zostavách.
alebo sprav clean install w7 starter.
Pri ubuntu ale nebude po pol roku ten systém zas pomalý.
čiže daj tam buď lunix (ubuntu je podarený a iba na internet je to bomba, sestra bude nadávať možno týždeň, že sa v tom nevyzná ale potom sa jej to isto zapáči). Plus je oveľa svyžnejší aj na slabších zostavách.
alebo sprav clean install w7 starter.
Pri ubuntu ale nebude po pol roku ten systém zas pomalý.
Ak Linux tak Ubuntu by som tam nedaval. Compiz je HW zrut. Unity stale nie je dostatocne vyladeny.
To uz radsej Lubuntu, Xubuntu pripadne ElementaryOS.
To uz radsej Lubuntu, Xubuntu pripadne ElementaryOS.