Brať či nebrať antibiotiká
Re: Brať či nebrať antibiotiká
ja napriklad nie som az taky odporca tohoto nazoru, ale aj ked je to svinstvo etc. je to furt len A, pytam sa na B, vies poskytnut lepsiu alternativu? a myslim dokazatelne lepsiu a dostupnu, pretoze okrem toho, ze kydas na zapadnu medicinu si okrem dokazov typu "jedna babka povedala" neposkytol vobec nic
-
pryja
Darca
- Kontaktovať používateľa:
ColdRain napísal:mna by zaujimalo co sa atb tyka jedna vec: vznika resistencia u "bacilov" aj ked sa atb doberu do konca, teda v teoretickej rovinu vsetky "bacile" uplne vykynozia? alebo len ked sa prestane s uzivanim po ustupeni symptomov a teda nejake bacile preziju a su schopne sa adaptovat
Bakteriálna (antibiotická) rezistencia
Jedným z najpoprednejších záujmov modernej lekárskej vedy je antibiotická rezistencia. Rezistentné baktérie sa vyvinú vtedy, ak sú antibiotiká používané príliš často alebo nesprávne. Potom sa baktérie dostanú do stavu, keď nemôžu byť zabité týmto antibiotikom. Existencia antibiotickej rezistencie u baktérií vytvára nebezpečenstvo vzniku životu nebezpečných infekcií, ktoré nereagujú na žiadne antibiotiká.Existuje niekoľko dôvodov na vývoj baktérií rezistentných na antibiotiká. Jedným z najdôležitejších je nadmerná spotreba antibiotík. To zahŕňa časté praktiky predpisovania antibiotík pri bežnej chrípke alebo nádche. Napriek tomu, že antibiotiká nepôsobia na vírusy, mnoho ľudí očakáva, že im budú predpísané práve antibiotiká, keď navštívia svojho lekára.
-
uplink
VIP
Mám ju doma. Plazmový generátor. V skúmavke som videl ako rozmlátil červíka. A na mne samotnom funguje. Tak isto na mojej blízkej priateľke, ktorá mala umrieť pred rokmi na neliečiteľnú pľúcnu fibrózu. Mala na 33% funkčné pľúca, pľúcna fibróza len degraduje, je ireversibilná a neliečiteľná. Teraz má cez 70% a je tu už niekoľko rokov "nadčas".ColdRain napísal:ja napriklad nie som az taky odporca tohoto nazoru, ale aj ked je to svinstvo etc. je to furt len A, pytam sa na B, vies poskytnut lepsiu alternativu? a myslim dokazatelne lepsiu a dostupnu, pretoze okrem toho, ze kydas na zapadnu medicinu si okrem dokazov typu "jedna babka povedala" neposkytol vobec nic
Problém je že Tebe aj keby som Teba vyliečil z rakoviny, tak by si tomu neuveril, takže načo sa pýtaš na argumenty?
plazmovy generator... na nete som nejaky nasiel za 5.450€
.
to sa uz pomaly organizovat skupinove sedenia.........
.
to sa uz pomaly organizovat skupinove sedenia.........
-
uplink
VIP
lumir - to je on. Ale to je len mašina, software a školenie stoja ďalších 2000-2500 evri. Je to drahé, ale funkčné a účinné. Potom je aj prenosný, ten stojí "len" 500-800.
To už nie je biznis, že? Strojcom a školiteľom ide o blaho ľudu? Inak, len z princípu: akýkoľvek stroj mašina liek panacea, ktorá lieči všetko je blbosť ako lampa. Ale tak keď tomu chce niekto veriť..
Stačí si nahodiť do gúglu: liek proti rakovine. A hneď je tam tisíc odkazov na hríby a byliny "proti rakovine." Ale akej? Veď rakovín je tisíc druhov, každá má inú príčinu, iný priebeh, iné symptómy.
Stačí si nahodiť do gúglu: liek proti rakovine. A hneď je tam tisíc odkazov na hríby a byliny "proti rakovine." Ale akej? Veď rakovín je tisíc druhov, každá má inú príčinu, iný priebeh, iné symptómy.
-
uplink
VIP
hughito - ach jaj, málo skúseností máš, extrémne málo. Plazmové zbrane vieš ako fungujú? Rovnaká frekvencia ako je cieľová frekvencia organizmu. Vyžaruje energiu a rovnakou frekvenciou, akou je frekvencia živého organizmu sa začne daný organizmus chvieť až sa dosiahne takú intenzitu že sa začne porušovať infraštruktúra organizmu [povedzme vírus, baktéria, parazit, proste patogén] a bum. Praske, roztrhne sa, alebo umrie. To je fyzika. Stredná škola. Tomu rozumieš nie? Tzn. že ak je frekvencia ľudského organizmu 2.1-2.2 MHz, tak plazmové zbrane od amíkov budú mať takúto nejakú frekvenciu. Vpália do ľudského organizmu a keď je energia malá, rozmláti Ti to nejaké spojivá na bunkovej úrovni, ak je väčšia rozmláti Ťa to podobne ako mikrovlnka.
Teraz si to aplikuj na patogény a dostaneš dokonalý prístroj na liečenie všetkých chorôb, vzhľadom na to že všetky ochorenia sú spôsobené patogénmi. Či uz alzheimer, parkinson, cukrovka, alebo rakovina.
Ak by Ťa to nazoaj zaujímalo, tak by si si to vygooglil, samozrejme že Tebe stačia Tvoje vedomosti, ktoré asi nesiahajú do fyziky tak ďaleko, tým pádom pre Teba automaticky tieto veci neexistujú, lebo o nich nevieš.
Dobrý prístup hughito, veru takto ďaleko zájdeš
Teraz si to aplikuj na patogény a dostaneš dokonalý prístroj na liečenie všetkých chorôb, vzhľadom na to že všetky ochorenia sú spôsobené patogénmi. Či uz alzheimer, parkinson, cukrovka, alebo rakovina.
Ak by Ťa to nazoaj zaujímalo, tak by si si to vygooglil, samozrejme že Tebe stačia Tvoje vedomosti, ktoré asi nesiahajú do fyziky tak ďaleko, tým pádom pre Teba automaticky tieto veci neexistujú, lebo o nich nevieš.
Dobrý prístup hughito, veru takto ďaleko zájdeš
vzhľadom na to že všetky ochorenia sú spôsobené patogénmi. Či uz alzheimer, parkinson, cukrovka, alebo rakovina.
toto mi vysvetli prosim
toto mi vysvetli prosim
-
uplink
VIP
SRneC - aj keď Ti to pani doktorka nepovie, ale pravdepodobne vie, alebo aspoň tuší že tieto ochorenia sú spôsobené genetickými defektmi. A genetické defekty nevznikajú len tak z dlhej chvíle že si Tvoje telo povie: "ow hell, I'm bored, let's screw up some dna, shall we?", ale je potrebný prítomný činiteľ. Dlhé roky si naši európski vedátori mysleli že tieto faktory sú hlavne radiácia a vyžarovanie rôzneho druhu. Samozrejme, pravdu mali, ale len čiastočnú a nepodstatnú.
Pravá podstata tkvie v parazitoch. Európania, ľud naivní ,hlúpi, sprostí a nevedomí, žije vo svete plnom parazitov. Samozrejme ako jediné "etnikum" to ignorujeme a nič s tým nerobíme. A potom sa čudujeme že ochorení civilizačných je v našom kraji najviac z celého sveta.
Celá ázia fičí na prírodných antiparazitikách, my nie. Bez parazitov sa Ti v tele neudržia baktérie, ani vírusy. Bez baktérií a vírusov nemáš v tele toxíny. Bez toxínov nemáš v tele živnú pôdu pre nádory, genetické mutácie a iné ochorenia. Jednoduchý a prostý princíp fungovania organizmu.
Ľudia si nikdy nepoložia otázku prečo sú normálne žijúci Čínania tak zdraví a netrpia týmito sr*čkami, ktoré mi nazývame civ. ochorenia. Práve som Ti ponúkol odpoveď.
Keby som sa týmito nejaký ten piatok nezapodieval, pravdepodobne by som si povedal že je to sprostosť. Avšak od vtedy čo zo mňa samého pár takýchto "živočíchov" povyliezalo, aj keď som si vravel že je to nemožné aby vo mne niečo žilo, tak som zmenil názor, rapídne.
Pravá podstata tkvie v parazitoch. Európania, ľud naivní ,hlúpi, sprostí a nevedomí, žije vo svete plnom parazitov. Samozrejme ako jediné "etnikum" to ignorujeme a nič s tým nerobíme. A potom sa čudujeme že ochorení civilizačných je v našom kraji najviac z celého sveta.
Celá ázia fičí na prírodných antiparazitikách, my nie. Bez parazitov sa Ti v tele neudržia baktérie, ani vírusy. Bez baktérií a vírusov nemáš v tele toxíny. Bez toxínov nemáš v tele živnú pôdu pre nádory, genetické mutácie a iné ochorenia. Jednoduchý a prostý princíp fungovania organizmu.
Ľudia si nikdy nepoložia otázku prečo sú normálne žijúci Čínania tak zdraví a netrpia týmito sr*čkami, ktoré mi nazývame civ. ochorenia. Práve som Ti ponúkol odpoveď.
Keby som sa týmito nejaký ten piatok nezapodieval, pravdepodobne by som si povedal že je to sprostosť. Avšak od vtedy čo zo mňa samého pár takýchto "živočíchov" povyliezalo, aj keď som si vravel že je to nemožné aby vo mne niečo žilo, tak som zmenil názor, rapídne.
-
TommyHot
Addict
Presne toto mi otvorene hovoril dotycny pracujuci v GSKuplink napísal:Dám Ti príklad. Povedzme že sa volám glaxosmithkline a vyrábam antivirotiká, antibiotiká, antidepresíva, chemoterapeutiká a iné medikamenty. Všetko je to svinstvo a viem že keď sa pomocou mojich liekov pacient "vylieči" tak na 90% bude mať recidívy a bude sa liečiť opäť - mojou medicínkou. Zarobil som takto na pacientovi prvý krát, druhý krát, tretí krát, hups a už umrel, nezaujíma ma to.
Samozrejme mám aj "zázračný" liek, ktorým ide liečiť všetko. Konkrétne Ti aj poviem ako sa volá - plazmová terapia, vynájdená Nikolom Teslou a používaná doktormi po celom svete, ktorí sú prenasledovaní WHO.
Tak a teraz si to zosumarizujeme.
a) buď budem žiť z večne chorých ľudí a budem stále bohatší a bohatší a vyrábať viac a viac zastaralého, ale občas funkčného svinstva
b) vyliečim všetky choroby na svete, dostanem nobelovku a do dekády skrachujem
Tak čo si asi ako glaxosmithkline vyberiem?
-
javatar
Hardcore addict
uplink: lenze frekvencia ludskeho tela - to je dost vseobecny pojem (presnost informacii nezarucujem, su to len odhady):
Schema: organ -> popis kmitania -> typ frekvencie -> priblizna frekvencia
1. srdce -> tep -> mechanicka -> 1-3Hz
2. oci -> nervy -> el/mag -> 60Hz
3. mozog -> mozgove vlnenie -> el/mag -> 8-20Hz
4. koza -> vyzarovanie tepla -> ??? -> ???
5. bunky -> procesy na molekularnej urovni pri metabolizme-> ??? -> ???
Napr. zastavit ludske srdce je mozne zvukom na tej istej frekvencii (zvuk je tiez mechanicka frekvencia). Prakticky je to kvoli velmi nizkej frekvencii velmi obtiazne (muselo by sa to odohravat v malej, hermeticky uzavretej miestnosti, zdroj zvuku (je to vobec zvuk ak je to mimo pocutelneho spektra?) by musel byt dost silny).
Takze fakt netusim ako si predstavit fungovanie plazmoveho generatora na liecenie (nehovoriac o tom co to ma vlastne s plazmou ako takou?)
Schema: organ -> popis kmitania -> typ frekvencie -> priblizna frekvencia
1. srdce -> tep -> mechanicka -> 1-3Hz
2. oci -> nervy -> el/mag -> 60Hz
3. mozog -> mozgove vlnenie -> el/mag -> 8-20Hz
4. koza -> vyzarovanie tepla -> ??? -> ???
5. bunky -> procesy na molekularnej urovni pri metabolizme-> ??? -> ???
Napr. zastavit ludske srdce je mozne zvukom na tej istej frekvencii (zvuk je tiez mechanicka frekvencia). Prakticky je to kvoli velmi nizkej frekvencii velmi obtiazne (muselo by sa to odohravat v malej, hermeticky uzavretej miestnosti, zdroj zvuku (je to vobec zvuk ak je to mimo pocutelneho spektra?) by musel byt dost silny).
Takze fakt netusim ako si predstavit fungovanie plazmoveho generatora na liecenie (nehovoriac o tom co to ma vlastne s plazmou ako takou?)
To myslis parazit normalne mnohobunkovy zivocich, v ktorom su este namrdane bakterie a virusy a toto z teba po oziareni plazmageneratorom vyslo? Z ust? Cez kozu?
Viem, ze vela ochoreni ma suvis s virusovymi infekciami, pravdepodobne z najhorsich Crohn alebo aj Diabetes, ale parazit akoze parazit?
Viem, ze vela ochoreni ma suvis s virusovymi infekciami, pravdepodobne z najhorsich Crohn alebo aj Diabetes, ale parazit akoze parazit?
-
master23
Light Professional
este len pomaly zacal jesen a uz minulu sobotu som zacal byt chory, najprv bolest hrdla, potom to preslo na horucku a nadchu, a na dalsi den sa to presunolo na priedusky (kasel zacal). bral som trojdnove antibiotika (sumamed), a teraz uz mam vlastne po kasli aj sopli.
vypada to ako by som zbytocne na to bral AB, ale hlieny sa mi uz sfarbili do zlto-zelena, tak ak sa nemylim to znamena, ze je nejaky bacil vo mne.
skor ma teda zaujima nazor, ze ci som ich mal brat? z vlastnej skusenosti viem, ze moje telo sa bez AB nikdy nedokazalo dostat z nejakeho takeho bacila/virusu. kopu razi som mal aj mesiac kasel az po kym som nebral nejake AB. posledne 2/3 roky byvam chory pravidelne dva razi cez jesenne obdobie, najprv v septembri a potom znova o mesiac/dva.
tak uz mam teraz za sebou prvu chorobu jesene. tak mi prosim poradte, co mam robit na posilnenie imunity. prakticky stravim v MHD kazdy den aj hodinu, niekedy dve, a tam to teraz zacina vyzerat tak, ze kazdy druhy kasle a ma nadchu.
vypada to ako by som zbytocne na to bral AB, ale hlieny sa mi uz sfarbili do zlto-zelena, tak ak sa nemylim to znamena, ze je nejaky bacil vo mne.
skor ma teda zaujima nazor, ze ci som ich mal brat? z vlastnej skusenosti viem, ze moje telo sa bez AB nikdy nedokazalo dostat z nejakeho takeho bacila/virusu. kopu razi som mal aj mesiac kasel az po kym som nebral nejake AB. posledne 2/3 roky byvam chory pravidelne dva razi cez jesenne obdobie, najprv v septembri a potom znova o mesiac/dva.
tak uz mam teraz za sebou prvu chorobu jesene. tak mi prosim poradte, co mam robit na posilnenie imunity. prakticky stravim v MHD kazdy den aj hodinu, niekedy dve, a tam to teraz zacina vyzerat tak, ze kazdy druhy kasle a ma nadchu.
-
uplink
VIP
SRneC - zo mňa konkrétne pásomničky, ktoré som mal v dvanástorniku. Vys*al som ich "zopár" doslova. A keď si púšťam plazmu na škrkavky, tak sa rozkrkajú v bruchu. Ostatné idú cez pokožku vo forme pupákov, exémov a pod.
A hodím Ti konkrétny príklad. Staph Aurueus [Zlatý stafylokok], je skoro v každom človeku, nevieme sa ho poriadne zbaviť [atb. ani atv. nefungujú]. Produkuje toxín [názov naspamäť neviem], ktorý spôsobuje genetickú zmenu a následne koronárne/kardio a pľúcne ochorenia. Ja osobne som mal malú arytmiu kvôli tomuto svinstvu a dosť často ma pichalo pri srdci, lekári samozrejme nevedeli prečo a celé to zvalili na generalizovanú panickú poruchu. Ako ináč, nevieš čo to je, je to psychické
Slečna s jej diagnózou skrze audio diagnostiku mi to zistila a odstránila. Tak isto som mal [a možno mám] nábeh na rak. pľúc, preto stále chriacham hlieny, tiež lekári nevedeli z čoho to je a teta zistila všetko okolo, akurát na to tlačím bylinky a cítim sa po mesiaci a pol oveľa lepšie. Nie som toľko zahlienený, viem zaspať bez liekov, nemávam také hrozne psycho-somatické stavy atp.
A hodím Ti konkrétny príklad. Staph Aurueus [Zlatý stafylokok], je skoro v každom človeku, nevieme sa ho poriadne zbaviť [atb. ani atv. nefungujú]. Produkuje toxín [názov naspamäť neviem], ktorý spôsobuje genetickú zmenu a následne koronárne/kardio a pľúcne ochorenia. Ja osobne som mal malú arytmiu kvôli tomuto svinstvu a dosť často ma pichalo pri srdci, lekári samozrejme nevedeli prečo a celé to zvalili na generalizovanú panickú poruchu. Ako ináč, nevieš čo to je, je to psychické
-
javatar
Hardcore addict
master23 - uz to tu padlo - otuzovat sa, vygugli si ako na to a zacni
este jedna otazka k teme: ista osoba mi raz vysvetlovala, ze nutne minimum pre liecbu antibiotikami je zapal - da sa s tym stotoznit?
este jedna otazka k teme: ista osoba mi raz vysvetlovala, ze nutne minimum pre liecbu antibiotikami je zapal - da sa s tym stotoznit?
Nie. Zapal je reakcia na poskodenie tkaniva akejkolvek etiologie. Nie len mikrobialnej. Aj popalenina, rezna rana chemicke poskodenie je zapal.
-
master23
Light Professional
diky javatar. vygooglil som, ze k otuzovaniu staci aj sprcha, je to tak? som myslel, ze pod tym otuzovanim bolo myslene otuzovanie v ladovej rieke a tak, uz som sa lakol 
Ked uz idete touto alternativnou cestou otuzovania tak by ste mali vediet ze alternativni cinania pripisuju chladu zle ucinky 
-
javatar
Hardcore addict
master23 - to je uz pre pokrocilych
SRneC - v tom pripade zapal evidentne mikrobialnej etiologie? Resp. kde je podla teba hranica kedy su uz ATB vhodne?
SRneC - v tom pripade zapal evidentne mikrobialnej etiologie? Resp. kde je podla teba hranica kedy su uz ATB vhodne?
Problem je, ze lekari davaju antibiotika do neznama - sirokospektralne z coho nam krasne rastie rezistencia a takmer vzdy davaju uz od dveri penicilin ako prevencia Streptococcus pyogenes, najvacsia svina bakteria, ktora nevyliecena moze pokracovat az do poskodenia CNS, klbov a obliciek. Da decku penicilin hned bez odberov bez stanovovania citlivosti bakterie specializovanymi testami kde ti presne vyde aka je to bakteria, na ake antibiotikum je citliva a na aku koncentraciu lieciva...to ale trva dlho a je to drahe. Cakal by si par dni, pocas ktorych si sa uz mohol liecit ... Robi sa aj tak ze kym vydu testy tak sa na chvilu nasadia tie sirokospektralne. Takymto "nadliecovanim" populacie sa lekari aj pravne kryju, niet nad mamicku ktora neodide z ambulancie kym jej nepredpise lekar troje ATBcka. Keby lekar ATB zasa niekomu nedal a jemu by sa zhorsil stav mal by z toho pruser.
Je tazke odlisit nejaku virozu ktoru poriesis cajom a cesnakom od anginy sposobenej vyssie spomenutym bacilom na ktory ATB ist musia.
Je tazke odlisit nejaku virozu ktoru poriesis cajom a cesnakom od anginy sposobenej vyssie spomenutym bacilom na ktory ATB ist musia.