Bude mi toto pasovat do dosky?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
reno23
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Bude mi toto pasovat do dosky?

Príspevok od používateľa reno23 »

Doska: Intel D845EBG2
info o doske: :arrow:
http://www.neoseeker.com/Hardware/Produ ... _D845EBG2/
http://support.intel.com/support/mother ... 008639.htm

A kompenenty ktore tam chcem dokupit:

CPU Intel Pentium4 2,8 Ghz, 533 FSB, 1MB L2, socket 478, jadro Prescott
http://bitforce.szm.sk/ponuka.htm

1GB DDR 266MHz PC2100 CL2 128Mx64 KINGSTON
http://www.alza.sk/1gb-ddr-266mhz-pc210 ... d51796.htm

a ak by mi to pasovalo ze ci bude stacit 300W zdroj a ze ci bude treba dokupit nejake chladenie
PAuLi3
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

ano bude ti to pasovat aj 300w zdroj ti bude stacit a chladenie no sak na cpu ak nie je tak treba kupit
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

reno23, pamatas sa na mna este? chcel si vediet, aky najlepsi procesor ti bude fungovat v tvojej mobo. ten co si si teraz vybral, v tej tabulke nie je.
pozeral si vacsinu parametrov, ale ocividne nie vsetky. teba musi zaujimat aj tzv. cache size L2. do tvojej mobo pasuju P4 s velkostou 512 kB=jadro northwood. ty si chces kupit s 1MB L2 cache=prescott. moze fungovat v tvojej mobo. ale ak bios pre neho nema instrukcnu sadu, a nasledne ju pri starte nenahra, moze fungovat nespravne, alebo vobec. proste to je risk.
reno23
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

krija napísal:reno23, pamatas sa na mna este? chcel si vediet, aky najlepsi procesor ti bude fungovat v tvojej mobo. ten co si si teraz vybral, v tej tabulke nie je.
pozeral si vacsinu parametrov, ale ocividne nie vsetky. teba musi zaujimat aj tzv. cache size L2. do tvojej mobo pasuju P4 s velkostou 512 kB=jadro northwood. ty si chces kupit s 1MB L2 cache=prescott. moze fungovat v tvojej mobo. ale ak bios pre neho nema instrukcnu sadu, a nasledne ju pri starte nenahra, moze fungovat nespravne, alebo vobec. proste to je risk.
aha,ano pamatam,ale taky procesor by si na nete nevedel najist. Myslim nejaky inzerat. Som hladal dlho a nasiel som iba tuto s 1MB L2.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

len jeden dodaz. aky procesor tam mas teraz? ci sa oplati investovat do upgrade-du. dlho som nemusel hladat. :wink: dal si link na ten procesor (prescott) a hned prvy medzi procesormi na tej adrese je tento: CPU Intel Pentium 4 2,4 Ghz, 533 FSB, 512 Kb L2, socket 478 - northwood jadro nemal by byt problem ho potom pretaktovat na tych 2,8 GHz.
reno23
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

krija napísal:len jeden dodaz. aky procesor tam mas teraz? ci sa oplati investovat do upgrade-du. dlho som nemusel hladat. :wink: dal si link na ten procesor (prescott) a hned prvy medzi procesormi na tej adrese je tento: CPU Intel Pentium 4 2,4 Ghz, 533 FSB, 512 Kb L2, socket 478 - northwood jadro nemal by byt problem ho potom pretaktovat na tych 2,8 GHz.
Za:
1. Mam teraz intel 1.8Ghz, 400Mhz, 256kb cache,
2. o taktovani neviem nic cize sa do toho pustat nebudem,,ale snad mi zatial na take starsie hry postaci ta 2,4-ka
3. len tak okrajovo: ramky mam 2x256mb ddr
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

krija napísal:nemal by byt problem ho potom pretaktovat na tych 2,8 GHz.
No neviem.. obávam sa, že so základnou doskou od Intelu toho veľa nenataktuje (ak vôbec niečo nataktuje)..
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

brm, to je fakt. na to som zabudol :oops:
Napísať odpoveď