reno23, pamatas sa na mna este? chcel si vediet, aky najlepsi procesor ti bude fungovat v tvojej mobo. ten co si si teraz vybral, v tej tabulke nie je.
pozeral si vacsinu parametrov, ale ocividne nie vsetky. teba musi zaujimat aj tzv. cache size L2. do tvojej mobo pasuju P4 s velkostou 512 kB=jadro northwood. ty si chces kupit s 1MB L2 cache=prescott. moze fungovat v tvojej mobo. ale ak bios pre neho nema instrukcnu sadu, a nasledne ju pri starte nenahra, moze fungovat nespravne, alebo vobec. proste to je risk.
krija napísal:reno23, pamatas sa na mna este? chcel si vediet, aky najlepsi procesor ti bude fungovat v tvojej mobo. ten co si si teraz vybral, v tej tabulke nie je.
pozeral si vacsinu parametrov, ale ocividne nie vsetky. teba musi zaujimat aj tzv. cache size L2. do tvojej mobo pasuju P4 s velkostou 512 kB=jadro northwood. ty si chces kupit s 1MB L2 cache=prescott. moze fungovat v tvojej mobo. ale ak bios pre neho nema instrukcnu sadu, a nasledne ju pri starte nenahra, moze fungovat nespravne, alebo vobec. proste to je risk.
aha,ano pamatam,ale taky procesor by si na nete nevedel najist. Myslim nejaky inzerat. Som hladal dlho a nasiel som iba tuto s 1MB L2.
len jeden dodaz. aky procesor tam mas teraz? ci sa oplati investovat do upgrade-du. dlho som nemusel hladat. dal si link na ten procesor (prescott) a hned prvy medzi procesormi na tej adrese je tento: CPU Intel Pentium 4 2,4 Ghz, 533 FSB, 512 Kb L2, socket 478 - northwood jadro nemal by byt problem ho potom pretaktovat na tych 2,8 GHz.
krija napísal:len jeden dodaz. aky procesor tam mas teraz? ci sa oplati investovat do upgrade-du. dlho som nemusel hladat. dal si link na ten procesor (prescott) a hned prvy medzi procesormi na tej adrese je tento: CPU Intel Pentium 4 2,4 Ghz, 533 FSB, 512 Kb L2, socket 478 - northwood jadro nemal by byt problem ho potom pretaktovat na tych 2,8 GHz.
Za:
1. Mam teraz intel 1.8Ghz, 400Mhz, 256kb cache,
2. o taktovani neviem nic cize sa do toho pustat nebudem,,ale snad mi zatial na take starsie hry postaci ta 2,4-ka
3. len tak okrajovo: ramky mam 2x256mb ddr