Bývalý režim

Diskusie na politické témy...

Čo si myslíte, čo bol bývalý režim?

Totalita
43
23%
Diktatúra proletariátu
5
3%
Diktatúra "komunistickej" strany
18
10%
Diktatúra komunistickej strany
20
11%
Červený fašizmus
20
11%
Socializmus
50
27%
Komunizmus
21
11%
iné(napíš čo)
11
6%

Celkom hlasov: 188

Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Bývalý režim

Príspevok od používateľa Hegy »

1500 brutto je trosku dost, nie?
Moja priama skusenost: BA, ČS (Agip) 12hodinove smeny 13hodinovy pracovny cas, 14 dni mesacne = 350 brutto paska, 400 cash hotove
Moje nepriame: 3 obchody v BA v nakup.strediskach vsetko brutto- 450+1,5%, 500+1,5%, 550+osobne odmeny/premie.
Cas ist robit do RK :D
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Nakupne strediska presne ako pise Hegy. Tiez rovnaka skusenost. Dokonca v spojitosti s predajom nabytku. Tuto uz gogo troska prestrelil :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Niekedy mam pocit, ze zijem v inej galaxii ako ludia s ktorymi komunikujem.

//ad obrazok -zadane vstupy = odborny predajca, okres RK, prax 5 rokov, vzdelanie SŠ s Maturitou, deklarovane 1500€ brutto
Prílohy
plat.PNG
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

To co pisem su realne pripdady realnych osob. To ze sa to netyka vecsiny je jasne, ide mi o to ukazat ze taketo moznosti niektori ludia realne dosahuju.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Niektori ludia su kozmonauti :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

priestor na rast v kazdom pripade u kazdeho je, rozumny sa bude motivovat
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Gogo pravdepodobne pise o "top performers". To su ludia motivovani pracou samotnou a vsetko vykonavaju poriadne. Kazdny z nas zopar pozna. Su schopni, castokrat radi pomozu, maju pre svoju pracu zapal. Zamestnavat takeho cloveka je radost (aj ked ho treba lepsie zaplatit, potom sa to aj tak vracia nasobne). Kdesi som kedysi cital, ze tvoria tak 10% populacie. Ak chce normalny clovek dosiahnut taku uroven tak sa musi nadriet. A poriadne. Alebo najst v sebe motivaciu a stat sa jednym z nich. Vacsina ludi by sa ale musela poriadne znasilnovat aby dosiahla podobne vysledky a schopnosti. Svet by bol super keby sme taki boli vsetci ale bohuzial nedeje.

Gogo zije vo svojej bubline a vobec mu to nevycitam. Je pohodlna, funguje, vobec nepotrebuje aby ju opustal. Je to prirodzene a da sa to aplikovat na velku vacsinu ludi (aj tu diskutujucich).
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

gogo956 napísal:Korag
Vychodny blok prehral studenu vojnu a Zapad logicky sa stal tou stranou ktora diktuje podmienky a my mozme akurat tak slusne podakovat ze tu nemusime zivorit ako niekde na UA

--Len za minuly rok banky poskytli skoro 200tis hypotekarnach uverov. Komu ich poskytli? tomu kto splnil pomerne prisne podmienky ohladom prijmov,vydavko a dlhov. Priemerna mzda neustale rastie, nikdy v minulosti sa ludia na Svk nemali tak dobre ako je tomu dnes. Nezamestnanost je pod 10percentami, firmy hlasia tvorbu novych pracovnych miest. Ze si ludia beru pozicky?
to ze si ich beru je znakom ze banky ich povazuju za dost bonitnych aby ich splacali, napr v 90tych rokov vecsiu pozicku skoro nikto nemal sancu dostat, lebo vecsina ludi mala iba velmi nizke prijmy. Na Zapade su ludia velmi zadlzeni prave z toho dovodu ze je to adekvatne ich prijmom.
--
Mlady chalan ako predavac v retazci s nabytkom ruzomberok priemerka rocna 1500brutto mesacne
Uznavam prehral, na plnej ciare, ja sa ho ale nejak extra ani nezastavam, skor mi ide o to poukazat, ze vstup do toho noveho kapitalistickeho nie je ziadna extra vyhra.

Vo financnych sluzbach som chvilu pracoval, takze tomu chapem. Co ti mozem povedat podmienky sa riadne sprisnili za posledne roky. Pri uveroch napr uz sa vyzaduje aj dokladovanie prijmu a celej vyplatnej pasky, pred 2 rokmi to tak nebolo, ale toto je cisto praca sudruha Fica. Nejde len o hypotekarne uvery, ale aj o revolvingove atd. ktore sa skryvaju za kadejake kreditne karty a tym ''odrbu'' klienta tym ze mu nepriamo poskytnu uver a on ani o tom nevie.
Je velky rozdiel gogo brat si uver a byt v procese, kedy ta nahana exekutor a toto ma Slovensko oproti zapadu o dost horsie, na kazdeho druheho cloveka je pripisany nejaky exe.
A ved uz som pisal predsa ze nejde len o pozicky a uvery, stihanie exe je vo vela pripadov z inych dovodov!
farnell
Star
Star

Príspevok od používateľa farnell »

Gogo na hrad.... Ty si fakt skvely analytik, kam sa na teba hrabu prognostici a vedci zo SAV.
Fpichi
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Fpichi »

Korag napísal: Uznavam prehral, na plnej ciare, ja sa ho ale nejak extra ani nezastavam, skor mi ide o to poukazat, ze vstup do toho noveho kapitalistickeho nie je ziadna extra vyhra.

Vo financnych sluzbach som chvilu pracoval, takze tomu chapem. Co ti mozem povedat podmienky sa riadne sprisnili za posledne roky. Pri uveroch napr uz sa vyzaduje aj dokladovanie prijmu a celej vyplatnej pasky, pred 2 rokmi to tak nebolo, ale toto je cisto praca sudruha Fica. Nejde len o hypotekarne uvery, ale aj o revolvingove atd. ktore sa skryvaju za kadejake kreditne karty a tym ''odrbu'' klienta tym ze mu nepriamo poskytnu uver a on ani o tom nevie.
Je velky rozdiel gogo brat si uver a byt v procese, kedy ta nahana exekutor a toto ma Slovensko oproti zapadu o dost horsie, na kazdeho druheho cloveka je pripisany nejaky exe.
A ved uz som pisal predsa ze nejde len o pozicky a uvery, stihanie exe je vo vela pripadov z inych dovodov!
Toto je hlúposť. Viem to, pretože som si v roku 2013 bral úver a musel som samozrejme dokladať príjmy. Taktiež to nieje Ficov výmysel ale práca regulatórnych orgánov, ktoré sa snažia zabrániť tomu (a či dostačujúco je na dlhú debatu) aby sa opakovala situácia z roku 2007

uh, a samozrejme, že žiadna banka ti neposkytne úver, kontokorent ani kreditnú kartu bez toho aby si to podpísal
Korag
Professional
Professional

Fpichi
Pozor, ty mas asi na mysli klasicku pozicku alebo hypotekarny uver. Revolvingovy uver t.j. kvazi kreditna karta s vyhodami, ktora je prednabita na urcitu ciastku, netvari sa ako uver, no v skutocnosti to je uver. A mal som prave na mysli tieto revolvingove zmluvy, pred par rokmi tam nebolo treba zdokladovat prijem, teraz uz ano.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Javatar
Bez snahy a trpezlivosti sa uspech da dosiahnut iba tazko to plati pre kazdu ludsku cinnost. Nie sme tak bohata spolocnost aby sa mali dobre aj ludia ktori nielen ze nemaju vzdelanie ale hlavne snahu nieco na svojej situacii zmenit.Socializmus uz davno skoncil a zadarmo nikto nic nedostane.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Gogo - v tom s tebou suhlasim, ty vsak davas priklad top ludi ako nieco co moze dosiahnut kazdy. Nemoze.
gogo956
Redeemer
Redeemer

24rocny muz bez vs, predavac v obchode s nabytkom je nejaky top? Vodoinstalarer je nejaky top? Robotnik vo vw je top?
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Ak zarabaju tolko co pises tak su (v ramci svojej profesie). Pretoze ak by boli priemer tak by boli lahko nahraditelny a zarabali by priemer a nie tolko co pises ty.

Este k tomu "top". To neznamena byt v manazmente firmy alebo mat high profile job. To znamena by tak schopny, ze zamestnavatel je nuteny ta bonusovo kompenzovat lebo ta proste chce mat pre seba. A je uplne jedno ci je to skladnik alebo projektovy manazer. Zvlast ak nema clovek potrebne leadership skills tak nema zmysel ho posuvat vyssie (castokrat to ludia ani nechcu).
gogo956
Redeemer
Redeemer

Makaju, snazia sa neustale rozvijat skills, aktivne hladaju financne zaujimave pozicie- to je cele tajomstvo
Korag
Professional
Professional

Gogo ale to co ty pises je tak 10% ludi, to su workoholici a ludia ktorych vzrusuje ze mozu pracovat. A tie tvoje 2 vynimky co si napisal nepotvrdzuju, ze sa tak zaraba na tych poziciach bezne.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Nie nie je to bezne pretoze ludia nesplnaju dane kriteria ktore boli uvedene. Niekedy su za tym objektivne priciny ale vecsinou subjektivne
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ako píšem stále - gogov svet, nie realita. A je to škoda to ďalej rozoberať. Toto: snazia sa neustale rozvijat skills, aktivne hladaju financne zaujimave pozicie - je len eufemizmus pre workoholizmus. Ja - a plno iných ľudí - chce kvalitný príjem za štandartne a dobre odrobenú robotu.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ja zase chcem svetovy mier, ale tiez viem, ze je to nerealne

upratovacka na Slovensku bude este dlho zarabat nieco okolo minimalnej mzdy
vzdy bude platit, ze ak na sebe niekto maka, tak bude zarabat aspon jemny nadpriemer

znamy zije v Trencine, je zamestnancom stavebnin, denne beha po stavbach a priemerne ma cez 700 euro v cistom s bonusmi za predany tovar a sluzobne auto pre sukromne ucely
praca, kde staci otvorit hubu, mat maturitu a vodicak, nic nezdviha, neprenasa, standardny obchodak

nie je to adekvatna placa?

na zapadnom Slovensku nemoze byt pre mladeho cloveka problem zarabat aspon 600 v cistom, ak nie je uplny neschopak
snazia sa neustale rozvijat skills, aktivne hladaju financne zaujimave pozicie
nie, to znamena ist vecer do jazykovky a nie do krcmy, vzdelavat sa v comkolvek, co ma pre danu osobu prinos
Napísať odpoveď