Canon EOS 400D a Nikon D40x
Canon EOS 400D a Nikon D40x
zdar, plánujem kúpiť tento foťák, máte s ním niekto skúsenosti ? oplatí sa za tie prachy? kde sa dá zohnať najlacnejšie? základný objektív ( EF-S 18-55 ) je ok? celkovo jeho + a -, dík 
-
uNreal_saTch^
Professional
nevyznam sa velkmo do fotakov, ale kamarati co fotia hovorili ze nema na starsi model EOS 350D...aj na nete som to cital...asi to tak bude
edit// tu je debata ze ktory kupit...
edit// tu je debata ze ktory kupit...
no 400D je vraj nástupca 350D ale tiež som počuj že 350 je lepší, je trošku lacnejší , no neviem, v recenziách čo som čítal mali oba vždy plný počet bodov
/edit - vidím to tak že jednoducho kúpim ten lacnejší
aj v tom tvojom edite sú niektorý za ten, 400 vyzerá byť podľa toho ale lepší, ajkeď drahší, fakt neviem
/edit - vidím to tak že jednoducho kúpim ten lacnejší
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
ano styristovka je jeho nastupcom ma nejaky ten megapixel naviac a co je dolezite ma ultrazvukovy cistic snimacu... je sice o par korun drahsi ale oplati sa... ale henten kitovy objektiv by som neodporucal je to predsalen kus plastu.. napis kolko chces za ten komplet vycalovat a co chces fotit a ja mrknem nejake objektivy
hmmm a myslis si ze je pre teba zrkadlovka dobra volba? lietadla fotis vo vacsine pripadov z dialky, nie? a na to ti 55mm objektiv bude taaazko stacit.
takze ja by som ti pri takomto rozpocte odporucil napr. OLYMPUS SP-550 UZ - je to celkom v pohode stroj s 18x opt. zoomom a co sa tyka ceny tak do 25k sa zaiste zmestis aj so vsetkym prislusenstvom, co velmi pochybujem ze sa ti podari pri zrkadlovke. chapes lebo je pekne ze mas celkom slusne telo, no pokial si nemozes dovolit kupit poriadny objektiv je ti to prd platne, v tom mi mozes verit
a dalsia vec je ze ak si planujes kupit zrkadlovku a fotit v AUTO rezime, spravis lepsie ak si kupis nejaky automaticky ultrazoom ktory je na to primarne urceny...
takze ja by som ti pri takomto rozpocte odporucil napr. OLYMPUS SP-550 UZ - je to celkom v pohode stroj s 18x opt. zoomom a co sa tyka ceny tak do 25k sa zaiste zmestis aj so vsetkym prislusenstvom, co velmi pochybujem ze sa ti podari pri zrkadlovke. chapes lebo je pekne ze mas celkom slusne telo, no pokial si nemozes dovolit kupit poriadny objektiv je ti to prd platne, v tom mi mozes verit
a dalsia vec je ze ak si planujes kupit zrkadlovku a fotit v AUTO rezime, spravis lepsie ak si kupis nejaky automaticky ultrazoom ktory je na to primarne urceny...
55mm nieje zlé, teraz mám 35 čo nestačí ale som si istý že 55 bude v pohode, v auto režime nefotím a určite neplánujem fotiťPetoo napísal:hmmm a myslis si ze je pre teba zrkadlovka dobra volba? lietadla fotis vo vacsine pripadov z dialky, nie? a na to ti 55mm objektiv bude taaazko stacit.
takze ja by som ti pri takomto rozpocte odporucil napr. OLYMPUS SP-550 UZ - je to celkom v pohode stroj s 18x opt. zoomom a co sa tyka ceny tak do 25k sa zaiste zmestis aj so vsetkym prislusenstvom, co velmi pochybujem ze sa ti podari pri zrkadlovke. chapes lebo je pekne ze mas celkom slusne telo, no pokial si nemozes dovolit kupit poriadny objektiv je ti to prd platne, v tom mi mozes verit![]()
tu 400-ku mam v praci nefotim snim moc ale ked ho mal pozicany polo rofesional tak vravel ze spicka
osobne sa mi zda tych 55 malo
ked som bol snim fotit exterier na veacsiu vzdialenost tak co ja viem slabota
ale zase makro a predmety nie moc vzdialene to foti fantasticky.... mozno by som kupil iba telo a kvalitnejsi objektiv...
dodo
dodo
-
RATZINGER666
Darca
no ak chces zrkadlo tak za tie peniaze moc muziky nebude... a co sa tyka tych lietadiel no 55 nie je ziadna slava ale je to na tebe... osobne by som bral telo v kite so zakladnym pevnym sklom 50 plus nejaky tele... teraz som videl nejaku sigmu 70-300 za nejakych 8 a pol... no a co sa tyka dilemy 350 vs. 400 tak to zalezi na tebe... obidva su super nastroje ale 400 je predsa len nastupca.. ale ak chces stoj co stoj usetrit kazdu korunu tak zober tu vypredajovu 350...
poviem ti tak, ak si myslis ze ti ta 55ka objektiv bude stacit, //moj nazor je ze urcite nie
// tak bez do tej 400vky KIT. chapem ze potrebujes usetrit kazdu korunu lebo rozpocet nepusti, no podla mna tych par tisicok za ten evolucny rozdiel a hlavne cistenie snimaca stoji.
a co sa tyka vydrze musel by som sa spytat znameho ktory je prave na dovolenke, no podla mna nebude problem cvaknut minimalne 400 snimok na baterku. samozrejme ak budes spekulovat, stale zapinat a vypinat, mazat a prezerat fotky, tak to vydrzi neprospeje. a taktiez je podla mna samozrejmost, ze si musis kupit aspon jeden nahradny akumulator
bez toho sa nemozes ani pohnut, vies Murphyho zakony
BTW:skus za pozriet po akumulatoroch HAMA, ja ich mam, stali ma polovicnu cenu ako origos a vydrz je rovnaka. vsak to si pozries podla ich kapacity.
a co sa tyka vydrze musel by som sa spytat znameho ktory je prave na dovolenke, no podla mna nebude problem cvaknut minimalne 400 snimok na baterku. samozrejme ak budes spekulovat, stale zapinat a vypinat, mazat a prezerat fotky, tak to vydrzi neprospeje. a taktiez je podla mna samozrejmost, ze si musis kupit aspon jeden nahradny akumulator
BTW:skus za pozriet po akumulatoroch HAMA, ja ich mam, stali ma polovicnu cenu ako origos a vydrz je rovnaka. vsak to si pozries podla ich kapacity.
jasné už som sa dočítal že by ten akumulátor mal vydržať okolo 500 snímkov, náhradný je samozrejmosť... s tými 55mm som si istý, stačiť to bude, neplánujem fotit niečo takéto http://www.airliners.net/open.file/1033356/L/
, ten čistič snímača je až taký dobrý ?
nad dilemou 350 vs 400 teda porozmýšľam dalej, prečítam viac recenzíí a porovnaní, ďakujem všetkým a kľudne píšte dalej ak s tým máte skúsenosti
Cistic snimaca nie je az taky dobry ako sa propagovalo, je to skor taka reklama. Inak fotky v pohode, ale chcelo by to veru iny objektiv. Ten od Canonu je nic moc, ale komu sa chce platit desattisice za daco rozumne. Vydrz je vyborna, aj ked vacsinou ide po 400 snimkoch na nabijacku, lebo ako tu uz dakto pisal, Murphy je vsade a urcite by zhebol v najnevhodnejsiu chvilu. Aj napriek castemu vyuzivaniu blesku je ta vydrz nadpriemerna.
trosku som hladal a nasiel som tuto ponuku na
cena: 26890Sk - 2700Sk /vratia ti v tej akcii canon cashback/
cize za 24190,- dostanes EOS 400D telo + objektiv EF 50mm f/1.8II, co bude podla mna urcite lepsia volba ako ten kitovy 18-55mm.
pamatovu kartu by som bral tuto:cena: 1600Sk s DPH, kapacita 4GB - sice je pomalsia ale ide nam predsa o ten pomer cena/vykon...
akumulator: Canon NB-2LH akumulátor pre EOS 400D, EOS 350D - 2230Sk, resp. podla uvazenia nejaky ten neznackovy za lepsiu cenu.
------------------------------------------------------------------------------------
24190,- + 1600,- + 2230 + cca 700Sk za brasnu = 29000,- Sk
viem, rozpocet presvyhnuty zhruba o 4 tisicky, no tie by som uz pri takejto sume nejako naskrabal a kupil si slusnejsiu "zostavu"
ale koniec koncov vyber je na tebe, ja ti len chcem povedat co by som bral ja 
Edit:// este som zabudol na nejaky ten polarizacny filter... to je okolo 5oo SK
Kód: Vybrať všetko
http://www.digimarket.sk/fotoaparat/canon-eos.php#c074cize za 24190,- dostanes EOS 400D telo + objektiv EF 50mm f/1.8II, co bude podla mna urcite lepsia volba ako ten kitovy 18-55mm.
pamatovu kartu by som bral tuto:
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=8540472akumulator: Canon NB-2LH akumulátor pre EOS 400D, EOS 350D - 2230Sk, resp. podla uvazenia nejaky ten neznackovy za lepsiu cenu.
http://www.digimarket.sk/fotoaparat/foto_prislusenstvo.php?search=&typ=np&ok=VYH%BCADA%8D24190,- + 1600,- + 2230 + cca 700Sk za brasnu = 29000,- Sk
viem, rozpocet presvyhnuty zhruba o 4 tisicky, no tie by som uz pri takejto sume nejako naskrabal a kupil si slusnejsiu "zostavu"
Edit:// este som zabudol na nejaky ten polarizacny filter... to je okolo 5oo SK
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
kde sa da kupit za 500 Sk?Petoo napísal:Edit:// este som zabudol na nejaky ten polarizacny filter... to je okolo 5oo SK
edit: kebyze prihodis 10k http://www.pixmania.sk/sk/sk/456015/art ... mm-ef.html
nemas zaco, aj nabuduceSteju napísal:vau ďakujem za námahu, nad tým určite porozmýšľam,
ano mozno ta sklamem ale je to pevnych 50mm. navrhol som ti to preto, lebo si tvrdil ze chces na fotenie lietadiel a 55mm ti bude urcite stacitSteju napísal:ako je to ale s tým objektívom, to je pevne 50mm? to sa mi veľmi nepáči
ked kupis pevnu 50tku - budes moct fotit na relativne kvalitnej urovni tie tvoje lietadla,
co sa tyka nevyhod - s 50tkou tazko spravis sirokouhlu fotografiu krajiny
takze koniec koncov rohodnutie je na tebe musis si zvazit na co chces ten fotak hlavne pouzivat...
BTW: nie nadarmo sa hovori "najlepsi zoom su fotografove nohy":idea:
zelovoc: ta tvoja zostava je skutocne zaujimava, no musis priratat pamatovu kartu, /tych 1600/, baterky do gripu /asi 300?/ a brasnu /cca 700/. cize v tomto pripade presvihnes rozpocet nie o 10 k ale skoro o 13 k a to uz mame navysenie o polovicu
Zas tu nejake decko s kompaktom <>valo do setoveho skla? Pisem to uz asi 100x, ale nevadi, opakovanie matka mudrosti. Setova 18-55 je uplne ine kafe na 400vke, nez bola/je na 350, resp starej dobrej 300vke. A co sa tyka tych lietadiel....hmm, ta 50ka je podla mna velmi dlha na ich fotenie. Viem si zivo predstavit, ako by som nafotil nejake Jumbo s 12-24mm Tokinou + kvalitnym polarizakom. Nech sa paci 2 priklady: 1 resp. 2
niekedy dlhá niekedy krátka... časom sa prikláňam skôr k 350 takže sa asi uspokojím so základnám sklom, neskôr možno dokúpim lepšie, a ako je to s cenami ? idú dole/hore , stoja?killa_bee napísal:Zas tu nejake decko s kompaktom <>valo do setoveho skla? Pisem to uz asi 100x, ale nevadi, opakovanie matka mudrosti. Setova 18-55 je uplne ine kafe na 400vke, nez bola/je na 350, resp starej dobrej 300vke. A co sa tyka tych lietadiel....hmm, ta 50ka je podla mna velmi dlha na ich fotenie. Viem si zivo predstavit, ako by som nafotil nejake Jumbo s 12-24mm Tokinou + kvalitnym polarizakom. Nech sa paci 2 priklady: 1 resp. 2
-
RATZINGER666
Darca
s cenami ti povedat neviem 400 je na trhu skoro rok a cena dolu pojde urcite ale myslim ze cakat sa neoplati a 350 sa uz dopredava...
este k tym kitovym sklam: odporucam tu kitovu pevnu patdesiatku (ak ti vyhovuje dlzka) daju sa s tym spravit naozaj super fotky a co sa tyka kitovej 18-55 tak killa_bee ma pravdu ale zase od toho netreba bakat zazraky... ak teda treba setrit tak ber telo a k tomu tu patdesiatku od kanonu a ak este cosi nasetris tak odporucam toto http://www.hej.sk/digitalne-foto/obchod ... net-canon/ naozaj super sklo (foti skoro ako pevne)
inak ked uz budes kupovat tak popozeraj vsetky obchody a shopy lebo niektore davaju tela do sad a tak ked kupis coaviem telo battery grip a brasnu tak dostane 2gb kartu a nejaky biedny filter zdarma...
este k tym kitovym sklam: odporucam tu kitovu pevnu patdesiatku (ak ti vyhovuje dlzka) daju sa s tym spravit naozaj super fotky a co sa tyka kitovej 18-55 tak killa_bee ma pravdu ale zase od toho netreba bakat zazraky... ak teda treba setrit tak ber telo a k tomu tu patdesiatku od kanonu a ak este cosi nasetris tak odporucam toto http://www.hej.sk/digitalne-foto/obchod ... net-canon/ naozaj super sklo (foti skoro ako pevne)
inak ked uz budes kupovat tak popozeraj vsetky obchody a shopy lebo niektore davaju tela do sad a tak ked kupis coaviem telo battery grip a brasnu tak dostane 2gb kartu a nejaky biedny filter zdarma...