Centralne zamykanie/odomykanie

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Don_Pipino
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Centralne zamykanie/odomykanie

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

Zdravim motoristi,

Chcem sa opytat, neviem na 100 % ako to v autach funguje, ale mam takyto porblem. Mam original central, ale kluc sparovany k nemu tiez original kupeny s vozom, je asi opotrebovany pokazeny (auto ma vyse 5 rokov, takze zaruka na kluce je davno fuc), kedze mi neodomyka auto. Baterku som skusal menit, nepomohlo. V servise mi povedali, ze mam dve moznosti: kupit novy original kluc a cez diagnostiku sparovat so sucasnym centralom, alebo kupit novu sadu s vysielacom a oladanim k tomu. Chcem sa opytat ci si ten druhy sposob viem zabezpecit aj vlastnymi silamy, reps. za pomoci znamich automechanikov, alebo je potrebny zasah originalneho autorizovaneho serisu. Diki za akekolvek info.
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

o aky typ auta sa jedna? ak mas nejakych znamych co robia tieto veci teda centrale a podobne veci tak by namli mat problem to zapojit.. obicajny automechanik neviem ci sa ti nato chyti ale tak musis sa popitat.. inak ja by som to riesil asi prvym riesenim.. teda kupit origo kluc a dat ho nacipovat.. lebo original central su o nieco kvalitnejsie ako tie co sa dnes predavaju za 70€..
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Najprv napíš aké máš auto.
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

To prve riesenie je naozaj asi najlepsie, ale 200 € je 200 € :D. Druhe riesenie by ma vyslo 100 € v tom istom servise. Jedna sa o auto Dacia Solenza. Trochu exoticka znacka, takze pre ilustraciu:

http://katalog-automobilov.sk/img/dacia ... 1-4i-6.jpg

:)
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

hm tak pri tomto aute a takom cenovom rozdiele by som teda volil to druhe riesenie vymenit cely central..
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Škoda, ak by si mal VW koncern, tak by som ti to vedel vybaviť, tá Dacia je predsa len trochu exotická značka, ale nič proti. :)
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ono mi ani nejde o to menit cely central, ale len vysielac, mechanicka cast je OK, funguje.... da sa to vobec??

EDIT:

to Clean_Up: Tak keby som mal VW group, tak si to viem bez problemov vybavit aj ja, ale problem je prave v tom, ze exoticka znacka :) , to je cely renault, auto za par korun a seris jak za Q7 :lol: .
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Don_Pipino napísal:Tak keby som mal VW group, tak si to viem bez problemov vybavit aj ja
Dnes už asi každý. :)

Pozri sem:
http://autoalarmy.sk/katalog/autodoplnk ... ovladania/

Tu si kúpiš ovládanie centrálu za 30€ a šikovný autoelektrikár ti to namontuje za nejakých cca. 20€ a 50€ ešte ušetríš.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

za par eur kup RJ centralu s ovladanim (novy central) a pripoj to na stavajuce serva ... zvladnes to aj sam :-) :-) ...
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ok, diki za info, to som chcel vediet, takze to ide bez problemov.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Don_Pipino, priživím sa ti trocha na téme.. :oops:

Otázka do pléna: Čo sa dá spraviť so zamŕzajúcim centralom? Máte na to nejaké grify? Mám si na to kúpiť kontox spraya z vnútra to prebehnúť alebo to mám nejako zaizolovať?
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

co ti konkretne zamrza ? ... ak trebars servo, tak s tym moc nespravis, ak odomykas klucom a zamrza ti zamok, tak to vystriekaj nejakym sajrajtom (WD40) ktory odpudzuje vodu, pripadne si kup rozmrazovac na zamky je to rychle a ucinne .. nastriekas to do zamku a za 3 minutky to fakci ako nove :-) ... ((ovsem ak teda nespravis chybu z nepozornosti ako posledne ja ... rozmrazovac na zamky som ako inak zabudol v aute :-D))
Napísať odpoveď