cestna policia - vyhovorky pri priestupkoch

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Diestro
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Diestro »

Point napísal:ja som pocul nieco take..ze ked ste pili..zastavia vas.. vy vystupite..otvorite kufor.. napijete sa tam z nejakej vodky, zamknete auto a poviete..Tak uz som pil..nemozem ist nikam :D

neviem ci je to mozne ale celkom ma to rozosmialo
Ano, je to mozne, lenze potom nepojdes tym autom nikam 2 roky :lol:
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Point napísal:ja som pocul nieco take..ze ked ste pili..zastavia vas.. vy vystupite..otvorite kufor.. napijete sa tam z nejakej vodky, zamknete auto a poviete..Tak uz som pil..nemozem ist nikam :D

No pokial tam ide o to, ze chces zmiast dychovy tester, tak to sa podari, lenze potom ti zoberu krv a tam sa zisti, ze si bol opity uz predtym :)
Leo15951
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Leo15951 »

vymazane
PACO8
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PACO8 »

Ved dolezite udaje ako je rodne cislo, priezvisko, pripadne fotku by si vymazal :roll:
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

je to mozne :D raz to spravil nas instruktor v autoskole...zastavili ho fizli, vystupil z auta, zahlasil: "Fuj chlapi, ale som sa vas zlakol...Musim si vypit...", napil sa z flase, zamkol auto a isiel domov peso :lol: fizli zostali prekvapeni a na nic sa nezmohli, len stali a nechapavo za nim pozerali...

ale aj tak by som neriskoval alkohol za volantom - tu nejde vobec o to ci ti zoberu papiere alebo nie, ale o to, ze tym dost vazne ohrozujes bezpecnost...
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

marian152 napísal:hehe ked mi naskenujes ty svoj, preco nie? a mam 18 a mam pocit ze ti ide o moje verejne znemoznenie, nemam pravdu? :?
Aký máš problém s naskenovaním svojho OP. Keď podľa teba policajti ho musia ukázať kadekomu, prečo by si nemohol ukázať ty svoj? Pochopil si? Občiansky preukaz je príliš osobná vec na to, aby ju policajt musel ukazovať. Je povinný preukázať sa ti - odznakom, služobným preukazom a menovkou. Menovkou v niektorých prípadoch nemusí. Ale OP ti ukazovať naozaj nemusia.
A nie, vôbec mi nejde o to, aby som ťa znemožnil.
Gtjozef
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Gtjozef »

Podľa Zákona o policajnom zbore musíte preukázať svoju totožnosť.

§ 18
Oprávnenie požadovať preukázanie totožnosti

(1) Policajt je oprávnený vyzvať osobu, ak je to potrebné na plnenie úloh podľa tohto zákona, aby preukázala svoju totožnosť dokladom totožnosti

(3) Ak vyzvaná osoba odmietne preukázať svoju totožnosť podľa odseku 1 alebo 2, policajt je oprávnený takúto osobu predviesť na útvar Policajného zboru za účelom zistenia jej totožnosti.

Iná káva je zapierať až sa Vám bude z kečky pariť, lebo podľa zákona o policajnom zbore §18 ods. 7:

(7) Ak policajt nezistí totožnosť osoby do 24 hodín od jej predvedenia, je povinný túto osobu prepustiť. :D

Samozrejme ak poliša nezastrelíte, alebo ste nespáchali trestný čin :D
a bude Vás potom riešiť podľa zákona o priestupkoch

Pojem priestupku

(1) Priestupkom je zavinené konanie, ktoré porušuje alebo ohrozuje záujem spoločnosti a je za priestupok výslovne označené v tomto alebo v inom zákone, ak nejde o iný správny delikt postihnuteľný podľa osobitných právnych predpisov, alebo o trestný čin.

(2) Priestupkom nie je konanie, ktorým niekto odvracia

a) primeraným spôsobom priamo hroziaci útok na záujem chránený zákonom alebo
b) nebezpečenstvo spôsobom priamo hroziace záujmu chránenému zákonom, ak týmto konaním nebol spôsobený zrejme rovnako závažný následok ako ten, ktorý hrozil, a toto nebezpečenstvo nebolo možné v danej situácii odstrániť inak.

A keď sme aj pri pokutách od zalených shrekov:
(1) Priestupku sa dopustí ten, kto

a) ako vodič motorového vozidla prekročí povolenú rýchlosť ustanovenú vo všeobecne záväznom právnom predpise o bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky /3a/ alebo prekročí rýchlosť ustanovenú dopravnou značkou,
b) vedie motorové vozidlo bez príslušného vodičského oprávnenia, po jeho odobratí alebo v čase zadržania vodičského preukazu okrem prípadov, ak sa ho učí viesť podľa právnych predpisov alebo ak sa podrobuje skúške z jeho vedenia,
c) ako vodič motorového vozidla s celkovou hmotnosťou prevyšujúcou 7 500 kg nedodrží ustanovenie o obmedzení jazdy určené pre niektoré druhy vozidiel,
d) ako vodič sa zúčastnil na dopravnej nehode, bezodkladne nezastavil motorové vozidlo alebo si nesplnil povinnosť účastníka dopravnej nehody ustanovenú v osobitnom zákone, /3b/
e) ako vodič sa nezdržal požitia alkoholického nápoja alebo užitia inej návykovej látky po dopravnej nehode v čase, ak by to bolo na ujmu zistenia, či pred jazdou, alebo počas jazdy požil alkoholický nápoj alebo užil návykovú látku,
f) ako vodič sa odmietne podrobiť vyšetreniu na zistenie alkoholu, ktoré sa vykonáva dychovou skúškou prístrojom, ktorým sa určí objemové percento alkoholu v krvi, alebo ak sa odmietne podrobiť lekárskemu vyšetreniu odberom a vyšetrením krvi alebo iného biologického materiálu, či nie je ovplyvnený alkoholom alebo inou návykovou látkou, /3c/ hoci by to pri vyšetrení nebolo spojené s nebezpečenstvom pre jeho zdravie,
g) ako vodič počas vedenia vozidla požije alkoholický nápoj alebo užije inú návykovú látku, alebo vedie vozidlo bezprostredne po požití alkoholu alebo užití inej návykovej látky, alebo v čase, keď by mohol byť pod ich vplyvom,
h) vedie vozidlo v stave vylučujúcom spôsobilosť viesť motorové vozidlo, ktorý si privodil požitím alkoholického nápoja alebo užitím inej návykovej látky,
i) vedie vozidlo vyradené z cestnej premávky alebo vozidlo vyradené z evidencie vozidiel, alebo vozidlo, ktoré nie je opatrené evidenčným číslom, ak tejto povinnosti podlieha, alebo vozidlo, ktoré nespĺňa podmienky na používanie v cestnej premávke,
j) neoprávnene použije osobitné označenie vozidla prepravujúceho ťažko zdravotne alebo ťažko pohybovo postihnutú osobu alebo poruší zákaz zastavenia alebo státia na mieste vyhradenom pre vozidlá prepravujúce ťažko zdravotne alebo ťažko pohybovo postihnutú osobu.
k) iným konaním, než ako je uvedené v písmenách a) až h), poruší všeobecne záväzný právny predpis o bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, /3d/
l) porušením uvedeným v písmene k) bezprostredne ohrozí bezpečnosť alebo plynulosť cestnej premávky alebo spôsobí dopravnú nehodu.
(2) Za priestupok podľa odseku 1 písm. k) možno uložiť pokutu do 2 000 Sk, za priestupok podľa odseku 1 písm. c) a d) možno uložiť pokutu do 5 000 Sk a zákaz činnosti do 6 mesiacov, za priestupok podľa odseku 1 písm. a), b) a l) možno uložiť pokutu do 7 000 Sk a zákaz činnosti do jedného roka, za priestupok podľa odseku 1 písm. j) možno uložiť pokutu do 10 000 Sk, za priestupok podľa odseku 1 písm. g) a i) možno uložiť pokutu do 10 000 Sk a zákaz činnosti do jedného roka, za priestupok podľa odseku 1 písm. e), f) a h) možno uložiť pokutu do 15 000 Sk a zákaz činnosti do dvoch rokov.

(3) V blokovom konaní možno uložiť za priestupok podľa odseku 1 pokutu do 2 000 Sk.
Gtjozef
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Gtjozef »

A ešte toto je zaujímavé :wink:

Blokové konanie
§ 84

(1) Za priestupok možno uložiť pokutu v blokovom konaní, ak je spoľahlivo zistený, nestačí dohováranie a obvinený z priestupku je ochotný pokutu (§ 13 ods. 2) zaplatiť.

(2) Proti uloženiu pokuty v blokovom konaní sa nemožno odvolať.

Koľkým z Vás už policajt dohováral, Pane prekročili ste rýchlosť nech sa to nestane, pane nemáte pás zapnite sa a fijú ďalej.
No čo ja viem tak nikdy, bločky su bločky a plán na vyberanie pokút je daný :D
Ozaj koľko sa má vybrať tento rok ?
10, 20, 30 melónov :?:

Dík aj som sa pobavil, pri niektorých príbehoch. :wink:
Gothar
Moderátor
Moderátor

Lub0$ napísal:Myslim si, ze keby som pri prekroceni rychlosti poziadal hliadku o kalibracny protoko la podobne veci tak mi poviepan vodic mozte ist. Urcite by so mnou nesiel par km ukazat mi radar ci je na nom nalepka.
A zase tu v UK je to tak, ze hliadka pokutu vyberat nemoze. Oni Vam vystavia len blocek.
Ale kdeze...prave o tomto som sa vcera bavil s kamaratom, ktory je policajt. Vyslo z toho toto:
Nameraju ti rychlost, zastavia a zacina sa s tym, ze policajt navrhne pokutu 2000, ale chce dat 500. A potom to zavisi od toho, ci si priznas chybu a ako velmi si slusny, ak si chybu priznas, ospravedlnis sa a si slusny, tak nie je problem pokutu na 500 znizit, ale v opacnom pripade vyska pokuty stupa :)
Na toto nadvazuje ziadanie o kalibracny protokol - policajti na dopravnom nemaju az tak vela radarov, takze si na vsetky formalne veci okolo nich davaju velky pozor. A ked ta zastavia a ty poziadas o ten protokol, tak to zapisu a daju ti to na sek ako poznamku a hadat sa mozes ist na dopravny inspektorat, kde si na tebe mozu pekne zgustnut a navyse ani nic okrem vyssej pokuty nedosiahnes.
killa_bee
Star
Star

Príspevok od používateľa killa_bee »

Gtjozef - ja som v zivote nedostal pokutu za nezapnuty pas, vzdy mi iba dohovorili
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

No a co sa tyka tej obcianky. Ved logicky, ked ja niekomu ukazujem svoj obciansky preukaz (to je jedno komu, ved vsetci sme si rovny, ci je to poliacjt, alebo 17 rocny mladik) tak by mala ta druha osoba ukazat jeho/jej obcianku mne, ked o to poziadam. Je to preukazanie totoznosti nic viac.
A dalsia vec, nedalo by sa od zelenych pytat nejaky papier na ktorom je potvrdene, ze hliadka bola poucena a oboznamena s pouizvanim, dajme tomu dychacieho pristroja?
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

nechapem naco chces policajtovi silou mocou ukazat "kto je tu pan" ty ho chces zahnat do "kuta" nejakou tou tvojou hlaskou.. mozete mi ukazat potvrdenie o absolvovani blablabla..on ti ho ukaze a zacne sa pytat on.. naco byt drzy... vsak si priznaj chybu, ospravedln sa..popripade vysvetli (slusne) preco si tak konal a mozno sa to skonci len dohovorom.. keby ty si mal na nieco pravo a druhy do teba zacne rypat tiez by si mu to chcel oplatit..a myslim, ze ti to ten policajt ma cim oplatit.. moj nazor..mne sa slusnost uz parkrat osvedcila

edit.. ja nehovorim, ze to tvoje pravo nie je.. ale nechapem co tym chces ziskat.. ked pochybujem, ze ti da nizsiu pokutu za to, ze si ho zbytocne prehnal do auta pre nejake to potvrdenie a zasa spat.. a k tomu, ze neporusujes predpisy ale raz sa nekam ponahlas a vtedy ta chytia ..toe nejaky iny prestupok? aj tak si porusil zakon aj ked si sa do teraz snazil ho dodrziavat..urcite je lepsie vyhovorit sa nejako ako platit pokutu .. len sa mi nezda, ze nezaplatenie pokuty resp. jej znizenie na co najnizsiu povedie tymto smerom.. chapeme sa dufam
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Co je na tom drzost? Ved su to moje prava nie?
A je tiez neprijemen, ked cely zivot jazdis podla predpisov a nikdy neprekrocis rychlost a po niekolkych rokov ta capnu, ked sa niekde velmi ponahlas a vysolia ti pokutu.
Ja sa len informujem, niic viac, celkom ma to zaujima tak co. A dost casto sa stava, ze samotny policajt nema k tebe primerany pristup, a sprava sa ako "nadradeny"
boborko
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa boborko »

ja nvm preco ani nic som nechapal vtedy z toho ale otec raz obsadil fleka pred ktorym bola ta znacka ze rezervovane...nvm ci bol slepi alebo co ale zaparkoval na fizlovskom parkovisku...dosiel fizel a ze pokuta nvm kolko...otc ze dako vela...potom povedal ze pokuta nmv kolko-ale uz to bolo menej...a takto to otec zjednaval ze tolko nema a ze to je vela a tak az na dake drobne...zaplatil a stastny odisiel :lol:
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

Lub0$: drzost to nie je, skus sa to opytat, potom zacne mat blbe otazky on, policajti vacsinou uz zo svojho povolania maju slabe nervy na takychto ludi, pekne nakrici na teba, da ti najvyssiu pokutu a budes stastny.
Leo15951
Light Star
Light Star

vymazane
Gothar
Moderátor
Moderátor

Lub0$ napísal:Co je na tom drzost? Ved su to moje prava nie?
A je tiez neprijemen, ked cely zivot jazdis podla predpisov a nikdy neprekrocis rychlost a po niekolkych rokov ta capnu, ked sa niekde velmi ponahlas a vysolia ti pokutu.
Ja sa len informujem, niic viac, celkom ma to zaujima tak co. A dost casto sa stava, ze samotny policajt nema k tebe primerany pristup, a sprava sa ako "nadradeny"
Takych policajtov je vraj malo. A ten kamos mi hovoril, ze na taketo vyhovorky berie ohlad, zatial sluzi tusim rok a dal vraj iba niekolko 500 korunovych pokut a jednu alebo dve 1000 korunove, vsetko zalezi od toho, co spachal priestupok.
Vravel, ze mal pripad s rychlostou, zastavil auto, tam klasicka 4 clenna rodina a hovori ze pokuta 2000. A vodic, otec, zacal vysvetlovat ze nieee, ze auto ma za posledne peniaze na lizing, inak chodi vzdy podla predpisov len akurat teraz sa ponahlaju na nejaku oslavu, vsetci v aute prikyvovali a nakoniec z toho bolo 500. :)
Inak pocul som aj take, ze ked ta zastavia, tak je slusne vystupit z auta, od neho som sa dozvedel, ze ked vodic vystupuje, tak si on uz dava pozor pripravuje sa vybrat zbran :)
robbiee
Star
Star

Príspevok od používateľa robbiee »

Nepoznate aj nake hlasky na revizorov v autobusoch?
Leo15951
Light Star
Light Star

vymazane
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Hej.. to mi kamarátka povedala.. Robila opatrovateľku v USA.. a raz ju zastavili policajti, lebo prekročila rýchlosť, keď sa ponáhlala s deťmi do školy.. a ako ju zastavili, tak musela s blinkrom odbočiť pomaly ku krajnici a ostať sedieť.. dať ruky na palubnú dosku.. to všetko spravila, kým neprišiel policajt. Potom on so zbraňou v ruke šiel za ňou a pýtal si od nej doklady.. za ten čas, čo siich ona vyberala z vnútorného vrecka na bunde, tak mal stále v ruke zbraň. Všetko podľa pokynov policajta musela robiť pomaly.. Potom zaplatila pokutu a mohla odísť.. Potom sa pýtala ich rodičov, čo by sa stalo, keby vystúpil, že by okamžite strieľal.. Oni vraj, keď zastavia auto, sa im zapne kamera, ktorá to všetko sníma.. :) sranda, že?.. :D
Napísať odpoveď