Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa guess.whoo »

ak ides brat mondeo 2.2 tak do 4000 pozeraj mk3
ak ides brat mondeo 2.2 mk4 do 4000 tak si priprav poriadny balik na servis, lebo nic schopne nenajdes...prisiel si si pre radu a radim ti ak mondeo mk4 tak 2.0 alebo 1.8
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

no poviem ti to asi takto isiel som 90km trasu , 30km dialnica 200km/h , obehovacky vsade mozne kde sa dalo zozralo to 11.5L

ked som siel tu istu trasu naspat konstantne 80km medzi obcami , a na dialnici nejakych 110 - 120 , potom v meste 60ku tak som mal 6.7L

vies s tym letiet ze fakt je to silne auto ale da sa s tym jazdit aj normalne ked ta nic nesuri :)

je to 2.0L atmosfera
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

ja som cakal, ze si kupis bmw x6 :(
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

mozem take ale zatial ma nesuri
Prílohy
x6.PNG
Pnr
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Pnr »

guess.whoo napísal:Unknown - nic okrem tych zaprdenych rapidiek asi nenajdes
Prn - podla stavu, vyhoda ze boli servisovane, nevyhoda ze budu zhumplovane
Eddy - do 4k mozno najdes mondeo mk4 103kw.
Co mas na mysli zhumplovane? Povedal by som naopak, chodili do servisu presne podla intervalu. Ci mal si na mysli, ze im davali zahul za studena? Pozeral som iba na tie kolo 70k.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

jasne, ved to nikto nesetri ked dopredu vie, ze si to nenecha
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

U nas v praci praveze auta z operaku sa setria dost. Lebo potom musis dost platit ked nieco na aute najdu.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

oni nerobia nejaku brutal prehliadku alebo reviziu motora
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

japaja napísal:vidim ze sa tu riesi auto do 4K , pred troma dnami som kupil:

mazdu 3 I BK 2005rv , je to benzin 110kw atmosfera 160HP , predny nahon , verzia GTA vsetko okrem parkovaciek kozennych sedaciek a vyhrievanych sedadiel , radio je original ale vies pichnut zo zadu donho aux vsetko je verejne dostupne na YT, ver ze zive to je :D mozes sa pozriet po aute aj tymto smerom :)
Aux sa da jednoducho pripojit len do radia z faceliftovanej verzie (2006+). Je to radio, ktore ma tlacidlo Media a nie MD/Tape. Teda pozor na to, aby si zbytocne nekupoval kabel. Konektor je tam rovnaky, ale nefunguje to.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

akoze to nefunguje ?

//autoeditácia príspevku (17 Jan 2019, 13:28)
on ma tape md
Gothar
Moderátor
Moderátor

To je Bluetooth kit, ten funguje a samozrejme je drahsi. Ale pozri si komentare pod videami kde instaluju iba samotny kabel. Napriklad:
Aj tak je podla mna najlepsie kupit ramcek pre 1-2 DIN radio a k tomu kabel s ISO konektorom. Potom tam mozes dat akekolvek standardne radio.
Kabel: https://www.ahifi.sk/4carmedia-iso-kone ... zda-0.html
Ramcek: https://www.ahifi.sk/ramcek-autoradia-1 ... ni3-0.html
Ale na modeloch pred faceliftom prides o palubny displej (ten s hodinami, teplomerom a udajmi z radia)
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

maš pravdu nefungovalo to :D
https://www.alarmshop.sk/usb-yatour-oem ... 77372.html

vezmem a mam vybavene
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

co si myslite o kupovani 1-2 rocnych jazdeniek?
stale vyberame auto, viditelne zme zvolili zle budget, stale narazam na problem ze nami pozadovana vybava stoji o par tisic viac nez sme ochotni zaplatit.
jazdeniek sa bojime, jeden ti povie ze od slovaka by jazdenku nikdy nekupil, ze nikdy nevies ako sa k autu clovek spraval. druhy povie 1-2 rocne auto (do 20 tisic km) za ten cas ani nie si schopny znicit a ze vacsinu chyb ti dnes uz objavi diagnostika.

ozaj neviem co si o tom mysliet, podla mna aj keby som mal znameho mechanika, tak dnes je tolko elektroniky v autach ze bezna obhliadka nezisti vsetko. na druhu stranu pokial bolo auto riadne servisovane, vsetko by malo byt napisane v servisnej knizke, nie?
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

ste vyberali nejaky sedan/lift okolo 20k?
prisiel uz aj novy pezot 508 len som cakal o trochu nizsiu cenu (zacina na 27)

ja som toho nazoru, ze radsej 1-2 rocne ako cisto nove na sukromne ucely z ekonomickych dovodov. casto maju auta zaruku na viac ako 2 roky takze si este "safe"
uplne idealne najst auto na klube danej znacky (mensia pravdepodobnost, no nie uplne vylucene) lebo mas vacsiu istotu, ze sa clovek staral.

keby som mal 20 na auto tak idem hned po toto
https://www.autobazar.eu/ford-mondeo-20 ... 66789.html

pripadne toto:
https://www.autobazar.eu/ford-kuga-20-t ... 63412.html
predava zakladatel fordklubu a majitel eshopu henryshop...maximalna istota povodu a stavu
Gothar
Moderátor
Moderátor

japaja: porozmyslaj este nad tym co som ti pisal vyssie, kabel a ramcek kupis dokopy za 30 eur, normalne radio mas od 50-60 eur. Vo vysledku zaplatis len o trosku viac ako za ten modul a budes mat plnohodnotne radio kde si budes vediet normalne prepinat adresare na USB. Je to na 30 minut roboty. A vyzera to tak ako vidis v prilohe.

aacid: ja by som zas asi nikdy nekupil auto z dovozu, pred KO sa daju pekne stocit kilometre a nikdy to nezistis. Ked je auto kupovane na Slovensku, tak mas aspon nejaku istotu, ze najazd zodpoveda realite. Takisto lahsie overis servisnu historiu. Kupovat 1-2 rocne auto je podla mna idealne, tiez si lahko overis servisne prehliadky. Ak boli vykonane spravne, tak auto je este v zaruke a potom zalezi len na zarucnych podmienkach ake zavady budu kryte.
A ano, napojenie na diagnostiku je pri novsich autach nutnost. Ja by som sa kupy takeho auta nebal, zvlast ak by bolo auto este v zaruke.
Prílohy
Mazda.jpg
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

pisal som to uz davnejsie.
aktualne mame ford focus kombi (4 rocny). nove auto chceme hlavne kvoli vacsiemu priestoru. hlavne viac miesta na zadnych sedadlach a idealne aj vacsi kufor.
nas limit je 25 tisic.
vlastne sme cakali do januara, lebo rodinny znamy co pracuje vo forde hovoril ze mame pockat na akcie. zial predstavili akcnu kugu, ktora je sice super a ma fakt dobru vybavu, ale kuga je proste malicka. priestorovo by sme si nepolepsili ale pohorsili.
stale cakame ci nam ten nas znamy bude vediet vybavit zlavu na mondeo, maju vybavu manager, ktora je super, ale kombi stoji skoro 30 tisic. ci bude vediet dat dole 5 tisic tomu moc neverim, aj keby sme nebrali kombi ale fastback (stale slusny kufor), tak by musel dat dole 3,5 tisic. a to to auto nema ani detekciu mrtveho uhlu ani detekciu chodcov, co by sme chceli.

od inych manazerskych aut sme uz tak nejak upustili, museli by sme ist na ukor vybavy a to ja nechcem.
vrasky na cele mi robi moja manzelka, pretoze ona ma nejaku predstavu a ja nemam to srdce ju nutit aby jazdila v aute ktore sa jej nepaci.

keby to bolo cisto na mne tak asi beriem oktavku. teraz maju akcne modely team a ak som spravne pochopil ten ich konfigurator smutny, tak do 25 tisic by sme sa zmestili aj s 2.0 TSI, co uz by bol trochu ina kava. zial zena ma velky problem so skodovkami, proste kategoricky odmieta akukolvek skodovku.
tym som teda vyskrtol aj skodu kodiaq, co by sme sa tiez zmestili do limitu (s nejakou drobnou zlavou) a priestorovo by sme boli niekde uplne inde.

dalsi moj favorit je renault grand scenic, je to proste rodinne auto ako ma byt, ktore podla mna ani nevypada uplne zle (na to ze je to mpv) a dokonca aj manzelka by to nejak zvladla (so slzou v oku). len vela ludi ma strasi ze "francuzi francuzi"...
dalsi francuz je peugeot 5008 (pozeral som 508 novu, je ozaj krasna, ale aj draha) ale nechapem tie ich sproste motorizacie, vsetko su smutne 130 konove motory a silnejsi je v ponuke uz iba ako automat a to zrazu strasne zdvihne cenu.

teraz pozeram rozne SUVcka, ale uz mam v hlave bordel. honda crv, mitsubishi outlander, nissan xtrail. vsetko sa to zene paci, ale podla mna je to kravina kupovat velke tazke suv do mesta, ktore bude mat len predny nahon a malicky motor s turbom.

kazdopadne cakame kym sa vyjadri mr ford a potom ak nevyjde mondeo tak nas caka hromada testovacich jazd. jedna vec je vyberat na papieri, druha je si realne sadnut do auta (teraz som mal na vikend novy passat z firmy a popravde som bol dost sklamany, nekupil by som ho ani keby sa zmestil do budgetu).

no a teraz riesim ci si to mam cele komplikovat aj tym ze zacnem kukat jazdenky :D
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

SUV je auto na parádu. Nehodí sa na diaľnicu, do mesta, do hory ani do snehu. Je to móda, ktorej sa automobilky chytili. Neraz stáli odstavené v stúpaní od Fačkova na Fačkovské sedlo a môj starý Puntiak v pohode vyšiel, hoci som nemal ktovieaké pneumatiky.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

to samozrejme nepopieram. od toho auta neocakavam ziadny offroad nebudeme s nim robit nic ine ako sme robili s autami doteraz (focusy). skor je problem ze dnes ak nechces SUV tak sa ti vyber podstatne zmensi. niektore automobilky uz uplne vypustili limuziny strednej triedy na ukor SUV (napriklad taky hyundai i40 uz vobec nie je v ponuke).
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Súhlasím. Celkovo sa automobilky uberajú zvláštnym smerom...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

vyrabaju co sa ludom paci..na tom nie je nic zvlastne
Napísať odpoveď