Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa guess.whoo »

Zase v prospech renaultu hovori to, ze na Megane, ale starsom, jazdim uz 5 rokov. Ford C-max som soferoval do UK na jesen a necitil som sa v nom az tak pohodlne a cca po 400km som zacal dost citit chrbat...neviem no mozno je to o zvyku
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

A nastaveni sedadla :-) A 400km je dost, ja som si po 400km v passate prestal citit nohy a stracal som cit v prstoch :mrgreen:
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

sedadlo som si nastavil podla prveho pocitu..
tak to si to mal ty dost zle nastavene :D ked som soferoval mnichov z LC na roomsteri tak som sa citil relativne sviezo celu cestu, bez bolesti v akejkolvek casti tela :D
mihalswk
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mihalswk »

pri dovezenej dodavke do 3,5 t treba tiez platit registracnu dan ?
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

slubovali ze nie, ale co myslis :roll:
SLOVAKIA
mihalswk
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mihalswk »

takze plati to ako pri osobnych autach ? ten isty cennik ?
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

tak tak.... luxus... luxus...
Kufor
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Kufor »

Kedze moj prispevok ostal na hanbu nepovsimnuty, dovolujem si ho tu dat este raz, ak ste ho prvykrat prehliadli :)
Kufor napísal:Zdravim, s priatelkou si planujeme v blizkej dobe kupit spolocne vozitko (moje aj jej prve) a prijemna uloha vyberu padla na mna :) Obaja sme studenti, preto dost obmedzeny rozpocet - 2000 € (idealne uz aj s nakladmi po kupe, tj. prepis, vymena oleja, filtrov...).

Auto by sluzilo aj ako auto do mesta, na nakupy a podobne, aj povedzme 2x za semester dlhsia cesta do Brna a spat (cca 200km jeden smer). Neskor, ked bude viac tych skusenosti a istoty za volantom je dost mozne, ze tato cesta bude castejsie, ak by sa nasli zaujemci o zvezenie. Dalej by bolo dobre, keby zvladlo obcasne vylety po Slovensku ci okolnych krajinach, pripadne raz za rok-dva aj nieco dlhsie, ako napriklad Chorvatsko, Nemecko apod. Uvedomujem si, ze ide o cca 15-rocne auto, no snad nechcem zazraky... :)

Po dlhom hladani a rozmyslani padla volba na japonske auta, ktore vsetci vychvaluju do nebies ohladom ich spolahlivosti. Do najuzsieho vyberu sa dostali: Honda Civic (1.5 Vtec, 84 kW), Mazda 323F (tusim BJ, tj. nie s tymi uzkymi svetlami, 1.5, 65 kW) a Nissan Almera (1.4, 64 kW). Najvacsim favoritom je tu asi Civic, pre ktory hovori nie len vzhlad, ale aj vychyreny motor. Laka ma na nom fakt, ze dokaze mat malu spotrebu, ale tiez vie aj pekne zabrat a tvarit sa sportovejsie. Mazda je tiez vzhladovo velmi pekna, imo krajsi interier a mozno aj ochlp lacnejsia (resp. o 2-3 roky mladsia za rovnaku cenu), najmenej nas z tychto troch taha k tomu Nissanu, aspon teda dizajnovo, spolahlivostou na nom je urcite velmi dobre aj on.

Chcel by som sa teda spytat, ktore by ste najviac odporucili vy? Ako je to s cenou nahradnych dielov ci oprav? Vdaka za kazdu odpoved.
plus by som sa chcel spytat, co si myslite o tomto kusku, ktory mi bol ponuknuty - http://opel-omega.autobazar.eu/opel-ome ... 60743.html :)

Je to sice uplne mimo mojich predstav ci preferencii, ale vyzera pekne, aj vybavovo. Ten plyn by bol tiez vyhoda, dalej je tam kopec veci povymienanych, su rozpisane povacsine v tom inzerate. Chlapik, co to predava, je celkom aktivny na fore Opel Clubu, tak by to tiez nemal byt nejaky suflikant a vyzera to, ze o to auto bolo dobre starane. Najazd je vraj odhadom okolo 350 tisic km.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Nooo ide asi o to ze tu moc ludi nejak "nebazi" po japoncoch...
V domacej "europe" sa urcite kazdy viac vyzna, popr mal a vie poradit...
Takisto by som radil to co vzdy, focusa, pre mna je to auto nepochopitelne kvalitne a lacne, zaroven lacne na udrzbu.
Priestoru je tam viac ako u golfa iv, kufor neni ziadna dodavka ale 4 ludia sa tam vklude zbalia. Podvozok jedna parada, vzadu viacprvok (tej doby zazrak), co dneska skrblikcvagen nevie dat do posr**ej novej oktavie III ...
Motorizacia snad kazda bola viac-menej dobra, no ja si pochvalujem hlavne dvojlitra zetec. (btw motor vyvyjany s mazdou ked uz tie japonce).
K tej omege ti neviem povedat, krstny ju kedysi mal a mal ju tiez dost vela km a viac-menej dobre... motor nepoznam a LPG po niekom je podla mna samovrazda to radsej domontovat sam...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Tak dal si dobré tipy a neviem..ale nepredáva Ratz svoju 323F? :P

Pár vecí, japonci sú spoľahlivý, ale ak sa vyskytne, diely bývajú vo všeobecnosti drahšie. 2.2 určite uspokojí tvoje potreby dynamickej jazdy akomfortu, ale pri PZP sa nikto nebude pýtať na to, či si študent..
Kufor
Light Professional
Light Professional

Hegy: Neviem preco, ale k Fordom mam celkom negativny vztah, preto som ich pri vybere nejak podvedome preskocil. Teraz ked ich tak pozeram, vobec nevyzeraju zle :) Nebude ta 2.0 ale uz celkom pazrava? Nejaku skusenost s 1.6 74 kW nahodou nemas? Co som jednym okol prebehol nejake recenzie, chvalia tam prave tento motor.. A este jedna vec - preco povazujes plyn po niekom za samovrazdu? Priznam sa, ze do aut moc nevidim (co je asi poznat :) ), rad si teda necham poradit, rozsirit obzory.

begbeee: To ma tiez presne zaujima, teda ta cena dielov a oprav. Je mi jasne, ze sa tomu pri takomto rocniku nevyhnem. Tiez viem, ze nemozem cakat ceny ako za diely na nejaku Felicitu, ale je tam skutocne az taky priepastny rozdiel? Co sa tyka toho poistenia, nejak extremne presne som to nezistoval, ale co som tak narychlo natukal cisla do kalkulacky, vychadzalo mi to u tej Omegy o nejakych 40 € rocne viac (v porovnani s VTEC Cicikom), co zas nie je nejak zavratna suma.. Kazdopadne s tou Ratziho 323F si ma zaujal, snad sa vyjadri sam, ci to je pravda :)

Tiez klasicky problem napr. toho Civicu, hrdza hlavne na zadnych lemoch, kolko by teoreticky mohla stat oprava? (nemyslim obrusenie + nastriekanie, ale skor nieco dlhodobejsie, cim by som sa jej zbavil naporiadok) Ma niekto skusenost?

Vdaka
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

Kufor: napisal si presne tie typy, ktore odporucam vzdy sam v tomto rozpocte... plus si pozri este corolly napriklad... a Hegy tiez dobre pise, focusy su v tejto cenovej ralcii jedny z najlepsich volieb :)

begbeee: ratzi teraz nepredava nic, nemal by si v com vozit zadok :) jedine, ze by si mi pomohol s prihlasenim RHD auta na britske alebo ceske papiere :P
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Nespomínal si raz v niektorom poste, že by si predal, ale že nevieš koľko dostaneš a že sa ti to moc neoplatí?
Niečo sa mi marí :)
Kufor
Light Professional
Light Professional

Tak som rad, ze som nevybral uplne odveci :) Corolly som pozeral tiez, ale tie predne svetla.....zvladnem hocico, ale s tymto by som asi zit nedokazal :lol: Okej teda, Focus je teda zaradeny medzi top kandidatov, na ktorych sa zameriavam..

Inak, vas nazor na http://honda-civic.autobazar.eu/15-vtec ... 66665.html ? Skoda, ze su to zas Kosice, ako 95% inzeratov, ktore ma zaujmu. A ist cez cele Slovensko, aby som tam nasiel sotva pojazdny vrak.. :? Ja osobne by som to aj prehltol, ale bohuzial potrebujem zobrat aj niekoho problematiky znaleho kto skontroluje a schladi hlavu :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

ano, ale to uz bolo davno :) ale dobre si pamatas, iked to bola skor uvaha, nikde som ziadne inzeraty nedaval... ono keby prisla dobra ponuka, tak s tym nemam problem, len by som na denne jazdenie nic nemal, nemam ani sluzobak, tak som na mazde stale... a ani neviem, co by som si take dalsie vzal, to efko mi sedi zatial najviac, uz ho mam celkom dlho... a to, co by som chcel, sa nerobilo LHD, takze urcite nie na kazdy den, aj keby som to kdesi prihlasil...
CHoBoT
Star
Star

Príspevok od používateľa CHoBoT »

mozem sa vas spytat ako to funguje ked kupim auto od niekoho zajtra uz mam vybrane a uz len zmluva papieriky a prepis.. lenze cez vikend nerobia DI mam podpisat zmluvu on mi da maly technicak velky si necha odhlasi a potom pondelok si mam ist pre velky a potom prihlasit alebo ako to je najlepsie spravit? dakujem
nakoniec to vyhralo mondeo
najlepsie dnes bolo ked som volal na inzerat ohladom passata dohodneme sa po telefone pridem tam a ono namna vybehne clovecik s fabiou nechapajuc com pozeral a odisiel :D:D
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak ako pises to bude najlepsie :-) tesi ma ze to vyhral Ford nakoniec :smt007
Kufor
Light Professional
Light Professional

Tak ja si rad necham poradit, predsalen auto sa nekupuje kazdy den :)

Nejaky nazor na tu hondicku z mojho predchadzajuceho prispevku? :)
CHoBoT
Star
Star

Príspevok od používateľa CHoBoT »

vyzera celkom pekne.. aspon pre mna ale po tom co som si odzil za posledny cas neverim obrazkom a do KE kvoli obrazku by som nesiel... jedine ak by si tam popozeral dost velku kopu aut.. dnes som bol pozret 20 aut.. 80% vraky ktore boli na obrazku a podla popisu tip top..

pls neporadite mi niekde nejaku kupnopredajnu zmluvu?? lebo na nete je 1000 verzii a neviem ktora je najvhodnejsia
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

pokial nejde o ziadne specialne ustanovenia, myslim ze z tych 1000 verzii je kazda pouzitelna... ja som vzdy stiahol prvu z googlu a nikdy nebol problem...
Ajtak je vsetko podla platnej legislativy a nie podla nejakej kupnopredajnej zmluvy...
Napísať odpoveď