ked som ja dovazal auto zo zahranicia, tak som platil:

KO

TK

EK,

overene prelozenie technicaku

vydanie SK technicaku + recyklacny poplatok

samotne vydanie SPZiek
snad som na nic nezabudol, ak sa nemylim teraz sa k tomu prida este ten poplatok podla vykonu
Ako prihlásiť auto z dovozu v bodoch:
v zahraničí je potrebné auto odhlásiť (predajca zväčša vystaví prevozné značky, poistku, doklad o odhlásení spolu s technickým preukazom, protokoly o platnej technickej a emisnej kontrole)
prvý krok na Slovensku je absolvovať kontrolu originality (KO) – cca 80 eur
zaplatiť poplatok za auto do recyklačného fondu (informácie tu) – 66,39 eur
kúpiť na pošte kolky v hodnote 106 eur
s platnou KO a všetkými dokladmi vrátane kolkov a zaplateného recyklačného fondu treba zájsť na obvodný úrad pre cestnú dopravu a vypísať žiadosť
so schvaľovacím rozhodnutím obvodného úradu, vydaným osvedčením o evidencii a dokladom o zaplatení poistenia (prípadne aj bielou kartou) treba ísť na dopravný inšpektorát
najneskôr v tomto kroku je potrebné mať zaplatené povinné zmluvné poistenie, na inšpektoráte ho budú vyžadovať
tu zaplatíte ďalšie poplatky (závisí od výkonu, podrobnosti na tomto mieste) a policajti vydajú evidenčné čísla (ŠPZ) – minimálne 66 eur
s dokladmi je ešte potrebné zájsť na stanicu technickej a emisnej kontroly pre nálepky, pokiaľ je táto potrebná (pre autá staršie než štyri roky) – cca 30 eur