Chvíľkové výpadky internetu

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Richie18
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Chvíľkové výpadky internetu

Príspevok od používateľa Richie18 »

Zdravím!
Teraz v našej domácej sieti sme vymenili router Belkin za nejaký výkonnejší od MSI. No a nastal takýto problém. 4 laptopy sú pripájané cez wi-fi a desktop je pripojený na kábel. V prípade desktopu a ďaľších 3 laptopoch nie je problém s pripojením. Avšak na mojom laptope sa vyskytol a pritom môj sa od toho maminho líši len v tom, že mám o 1 gb vyššiu RAM, inak je po HW stránke navlas rovnaký. OS je tam ten istý tiež (Vista). ďalšie dva laptopy čo majú XP tiež idú v pohode. U mňa nastáva problém s krátkymi výpadkami internetu. Najzvláštnejšie je, že tieto výpadky občas prestanú a až do vypnutia počítača ide pripojenie normálne. Avšak niekedy aj celú dobu zapnutia počítača to robí. Výpadky sa prejavujú častejšie v prípade pripájania napr na icq, alebo iný protokol (používam mirandu), v prípade browsovania po internete (používam operu), menej častejšie sa výpadky prejavia v prípade, keď internet nevyužívam, avšak prejavujú sa stále až do toho zázračného zmiznutia z ničoho nič. Počítač som prešiel pomocou Ad-aware 2009 - bez pozitívneho výsledku. Fakt sme tu všetci v koncoch z toho, netušíme, kde môže byť zrada, aj keď otec zase tvrdí, že z toho čo tu mám všetko poinštalované (hlavne komunikačné klienty a ich automatické spúšťanie pri štarte) čomu ja veľmi neverím. Zvláštne ešte na tých výpadkoch je, že ide o kompletný výpadok, čiže odpojí sa až z routra a následne sa postupne začne pripájať po nejakých pár sekundách. Potom ide zase nejakú minútku a toto sa opakuje do aleluja. Nejaké nápady?
BTW: Internet je Chello Diamond 30mbit/s , ak to niekomu pomôže.
Za každú jednu radu budem veľmi vďačný, vopred ďakujem :)

//Edit: No zhodou náhod som spravil, že som sa pokúsil pripojiť najskôr xfire, potom icq a už to nepadá pre tentokrát, kým som písal, tak ešte padalo... Nechápem,ale je to náhoda, už som to skúšal kadejako aj neviem čo všetko možné aj nemožné. Nechápem čo je vo veci
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Zaujimave, najskor by som povedal, ze by to mohol byt problem niekde pri wifi - ze to nezvlada router, pripadne ze je nieco so signalom a podobne. Prilis tomu neverim, ze bude chyba niekde v hernom kliente ci ICQ, ale mozne to je. Mas jasnu moznost ako to skusit, odstavit ich pri starte, pripadne ich manualne vypnut. Vypnut pri starte ich mozes tak, ze do prikazoveho riadku napises msconfig, dostanes sa do karty Po spusteni a tam to vypnes, pripadne pouzijes niektory z tweekovacich programov ako je TuneUp Utilities a podobne. Dalej by som urcite skusil ping, do prikazoveho riadku napises ping, za to das IP adresu routra a potom prepinas T s pomlckou. Teda to bude vyzerat asi takto nejak (bez tej bodky za T, to je bodka na konci vety): ping 192.168.1.1 -t. To je neobmedzeny ping, takze budes pingovat stale a pozoruj ako sa chova pri vypadku. Zaroven v druhom okne si pusti ping na niektory zo serverov, napriklad ping sme.sk -t. Ale ako si pisal, odpaja ta z routra.

Ako sa to sprava, ak ostatne notebooky ci PC su vypnute, tiez ta odpaja??? Nebezi ti na notebooku stahovanie torrentov, ktore pri zlom nastaveni (vysokom mnozstve peerov) dokaze zahltit cele pasmo internetu, v tomto pripade wifi a preto ta odpoji???
Richie18
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

mám TuneUp utilities tak to idem teda skúsiť odstaviť, uvidíme, či to pomôže. Torrenty nesťahujem vôbec, nemám ani klienta na sťahovanie torrentov. Pripojenie padá bez ohľadu na to, či je ešte niekto iný pripojený alebo nie. Je to jedno, či je zapnutých a napojených 5 počítačov alebo ani jeden. Správa sa to stále rovnako. Skúsim čo si poradil, výsledky doplním. :)

dopĺňam info o odozve z routra - to čo je monžé vidieť na obrázku sa opakuje viac-menej v pravidelných intervaloch.

podobne je možné vidieť, že sa správa aj odozva zo servera sme.sk

odstavil som teda, ako mirandu tak aj skype (ešte som ich radšej nezapol) - skúsil som reboot, tak sledujem, či je nejaká zmena alebo nie. No pomaly sa dostávame asi na koreň úrazu. Odstavil som teda, pri browsovaní to ide v pohode. Ešte mi nepadol ani raz, po reboote, router pekne pinguje. Idem skúsiť zapnúť najskôr mirandu a potom skype. Vyzerá to tak, že oba klienty to zvládli bezbolestne, čo ma veľmi prekvapuje. Skúsim ešte raz rr, či to nebola len náhoda.

Takže sme znova na začiatku, bola to len náhoda... 2-krát som skúšal restart, druhýkrát som už ani nič čo sa netu týkalo neskúšťal a aj tak to padalo. Takže fakt som v koncoch z toho...
Prílohy
ping - router
ping - router
ping - server
ping - server
Tomika
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomika »

mne robilo presne toto iste, len v menej castych intervaloch a odpojenie trvalo dlhsie
vyriesil to nakoniec len reinstall visty, nie vsak z dvd od vyrobcu. z netu somm si stiahol instalacku a pri instalovani zadal to cislo co mas napisane na spodku notebooku. ovladace poinstalovane vsetky najaktualnejsie. aktualizacie visty stahujem len dolezite, ziadne dobrovolne a ide mi uz 2 mesiace v pohode net
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MakeFake »

Upgradni firmware na tom MSIcku.
Richie18
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Vyzerá to, že problém sa podarilo vyriešiť, ako otec tvrdí, vypnutím nefunkčného sieťového adaptéra a staihnutím nového drivera na wi-fi. Zatiaľ to ide. Všetkým, čo tu radili veľmi pekne ďakujem za každú radu :)
Napísať odpoveď