stoporko to posledneho asi aj mam, ale celovky mi tu nedavaj, su super ale to je na take svietenie, fuf ako to povedat, aby som vedel kde kakám. Alebo videl kadial idem ked som v jaskyni.

nic v zlom petzlu fandim aj ja. Z9 nextorch vidavam ako slabu, z rieseni ktore tato firma ponuka sa javila jedina poriadna saint torch, ale vydrzou bola nedostatocna, znacky ktore som rozpisal ponukaju celkom zaujimavy sortiment co sa toho tyka.
Dalo by sa povedat ze si mozme zatriedit baterky do dvoch skupin, dennodenne nosenie, priemerny dosvit, silna odolnost, vydrz, male rozmery a kompatibilita s puzdrami a zbranami. Tak isto by nebolo do veci co najjednoduchsie dobijanie (tuzkove baterky ja neuznavam pri zariadeniach s takou sialenou spotrebou), jedna vysokosvietiva dioda, co najpresnejsi a najuzsi luc., programovatelna, 3 intenzity svetla (minimalne) alebo MAX, high, medium, low, (popripade moon light) a strobe.
Druha skupina, baterky vacsie, tazsie, ale s extremne velkym dosvitom. Extremne velkou vydrzou (vzhladom na silu svitu) odolnost, relativne male rozmery a vaha, lahka a dotupna nabijatelnost. (8xAA by som okamzite menil na akumulator, .... )
taktiez programovatelnost baterie a moznost vyuzitia doslova "pecenia" do dialky ale aj s nadstavcom si spravit lampicku.
--- tieto veci su dolezite, dneska sa sice kazdy hrdi tym ze mu svieti mobil, ale nie kazdy taky ma, a nie kazdy si moze dovolit minat baterku na mobile. lepsie je od opaska vytiahnut malu baterku ktora svieti dlho, presne, daleko a je super.
--- okrem toho ja mam tieto vecicky rad, tak som happy ze sa stoporko napojil . . .