CM Elite 430 / 431 + svetlo + fany

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Slayerik
Amateur
Amateur

CM Elite 430 / 431 + svetlo + fany

Príspevok od používateľa Slayerik »

zdravím, mám v pláne kúpiť CM 430 alebo 431, ešte neviem presne ktorú z nich dvoch. Prídu mi ako najrozumnejšie cenovo dostupné skrinky s priehľadnou bočnicou a zdrojom dole. Som relatívne presvedčený o jednej z nich, avšak ak by sa niečo iné našlo nechám si poradiť. Mojim problémom je však to, že chcem mať dnu červené svetlo, riešené katódami. Stačí kit s dvomi katódami na schopné osvetlenie? Ako ich ideálne umiestniť? (na bočnicu okolo plexi hore dole alebo jednu tam a jednu niekde inde v skrini?). Vypínač na svetlo plánujem strčiť do diery v jednej z 3,5" pozícii vpredu, nech mi to v noci alebo pri filme neťahá oči. No a po ďalšie potrebujem vyriešiť, aké fany tam dať, predstavu mám minimálne dozadu a jeden hore, vedľa neho, dole nechcem, lebo strašne sa v izbe práši, tak nech to nenasáva extrémne. Takže ktoré 120mm fany do cca 5€ odporúčate? Podsvietené nepotrebujem, regulovať (teda skôr vypínať zapínať) ich budem cez speedfan a 4pin na doske, zapojím ich oba (tri) paralelne a tak. Tu sú odkazy na jednotlivé veci:
CM Elite 430: http://pccko.sk/po%C4%8D%C3%ADta%C4%8Do ... p-c7630359
CM Elite 431: http://pccko.sk/po%C4%8D%C3%ADta%C4%8Do ... p-c7630478
fan Arctic F12 (bez pwm alebo tc, len trojpin): http://pccko.sk/ventil%C3%A1tory/arctic ... p-c3114069

iné návrhy alebo rady sú veľmi vítané :)
Thommas
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: CM Elite 430 / 431 + svetlo + fany

Príspevok od používateľa Thommas »

341, nemá narušený airflow od bočnice. Vetrák AC alebo Fractal (ak sa vtrepeš do ceny).
Slayerik
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Slayerik »

predpokladám že si myslel 431, tiež ma to napadlo, že tie dierky sú tam dosť na prdy na tej 430tke, no a ten čo som dal ten F12 fan je od Arctic Cooling, len škoda že nemajú ho dostupný :(
Thommas
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thommas »

Chybička se vloudila, myslel som pravdaže 431.
Xavier93
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Xavier93 »

Ja mám 430 a tá vetraná bočnica ti kazí airflow . Chladenie mám rozmiestnené takto : v predu 120 fan na prívod dole 80 fan na prívod vzadu 80 na odsávanie a hore 2x 120 na odsávanie . Na ten bok som skúsil dať 120 Noctua a na prekvapenie , teplota mi ešte stúpla pri hraní v priemere o 3-4 stupne . Takže radím ti kúpiť 431 vzhľadom sa moc nelíšia ale efektivita je podľa mňa lepšia pri 431 ide len o tú bočnicu, aspoň myslím :D K tomu podsvieteniu , mám na dve katódy , jednu som zalepil o zadnú stranu bedne a druhú o spodok , vypínač som potiahol do zadu a prispoôsobil som si ho na otvor k vodnému chladeniu :D
Napísať odpoveď