CMS phpnuke
CMS phpnuke
ahoj mam otazku
, mozte mi niekto vysvetlit CMS? Napriklad ja som si teraz dal na server PhpNuke a stale to akosi neviem pochopit, jeden kamos povedal ze je to uz ako keby hotova stranka, ale stejne tomu nerozumiem
dam to na server a co? xcem povedat ze je to strasne mnozstvo funkcii a suborov a coho ja viem este. Xcem povedat ze kamos povedal ze to tam mam vlozit vsetko. Ale ked som na to kukol ze tam boli rozne take veci co nepotrebujem. To by som tam nemal davat ze? alebo neuskodi to CMS ked tam dam len co potrebujem? A stejne neviem ze ak oto funguje
viem ze je to uz ako keby hotova starnka a mam tam aj guestbook, admina, forum a tak. Ale ked to da mna server, co dalej? ja potrebujem skombinovat registarciu + login + forum. A z toho este nejake ine vecicky. A by zaujimalo ze ako vsetky tie subory zuzitkujem? xcme len povedat ze sa hovori ze ked mam CMS nemusim kodit
lenze...mne sa to akosi nezda 
-
Nadeo
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
RTFM! (read the fucking manual ) 
co sa tyka phpnuke , musis to najprv nainstalovat , nastavit MySQL ... vsetko je v readme
co sa tyka phpnuke , musis to najprv nainstalovat , nastavit MySQL ... vsetko je v readme
jj je to hotova stranka ... CMS=content management system .. znamena to ze formu uz mas .. menezujes len obsah
vacsinou to funguje tak ze si precitas readme a podla toho to rozchodis
a vacsinou to rozchodis sysemom:
Stiahnem-rozpakujem-nahram na server-otvorim si stranku-nainstalujem/nastavim - HOTOVO
potom sa uz len prihlasis ako admin a ponastavujes si ktore moduly chces pouzivat, co vsetko povolis a milion roznych nastaveni - zalezi podla daneho systemu .... ale toto vsetko je uz len klikacka v prehliadaci
ak nepotrebujes super CMS kde je vsetko tak si pohladaj nejake "lite"
tu si urcite nejake najdes http://www.opensourcecms.com/
vacsinou to funguje tak ze si precitas readme a podla toho to rozchodis
a vacsinou to rozchodis sysemom:
Stiahnem-rozpakujem-nahram na server-otvorim si stranku-nainstalujem/nastavim - HOTOVO
potom sa uz len prihlasis ako admin a ponastavujes si ktore moduly chces pouzivat, co vsetko povolis a milion roznych nastaveni - zalezi podla daneho systemu .... ale toto vsetko je uz len klikacka v prehliadaci
ak nepotrebujes super CMS kde je vsetko tak si pohladaj nejake "lite"
tu si urcite nejake najdes http://www.opensourcecms.com/