CMS phpnuke

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
B.A.X.O
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

CMS phpnuke

Príspevok od používateľa B.A.X.O »

ahoj mam otazku :) , mozte mi niekto vysvetlit CMS? Napriklad ja som si teraz dal na server PhpNuke a stale to akosi neviem pochopit, jeden kamos povedal ze je to uz ako keby hotova stranka, ale stejne tomu nerozumiem :oops: dam to na server a co? xcem povedat ze je to strasne mnozstvo funkcii a suborov a coho ja viem este. Xcem povedat ze kamos povedal ze to tam mam vlozit vsetko. Ale ked som na to kukol ze tam boli rozne take veci co nepotrebujem. To by som tam nemal davat ze? alebo neuskodi to CMS ked tam dam len co potrebujem? A stejne neviem ze ak oto funguje :oops: viem ze je to uz ako keby hotova starnka a mam tam aj guestbook, admina, forum a tak. Ale ked to da mna server, co dalej? ja potrebujem skombinovat registarciu + login + forum. A z toho este nejake ine vecicky. A by zaujimalo ze ako vsetky tie subory zuzitkujem? xcme len povedat ze sa hovori ze ked mam CMS nemusim kodit :wink: lenze...mne sa to akosi nezda :(
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

RTFM! (read the fucking manual ) :)

co sa tyka phpnuke , musis to najprv nainstalovat , nastavit MySQL ... vsetko je v readme
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

jj je to hotova stranka ... CMS=content management system .. znamena to ze formu uz mas .. menezujes len obsah

vacsinou to funguje tak ze si precitas readme a podla toho to rozchodis ;)
a vacsinou to rozchodis sysemom:
Stiahnem-rozpakujem-nahram na server-otvorim si stranku-nainstalujem/nastavim - HOTOVO

potom sa uz len prihlasis ako admin a ponastavujes si ktore moduly chces pouzivat, co vsetko povolis a milion roznych nastaveni - zalezi podla daneho systemu .... ale toto vsetko je uz len klikacka v prehliadaci

ak nepotrebujes super CMS kde je vsetko tak si pohladaj nejake "lite"

tu si urcite nejake najdes http://www.opensourcecms.com/
B.A.X.O
Zablokovaný
Zablokovaný

ach

Príspevok od používateľa B.A.X.O »

Co konkretne tam musim nastavit? :shock: v mysql? dokelu :(
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

neppo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa neppo »

ano mas pravdu CMS php-nuke to mas uz hovotu stranku... nastavit mysql treba kvoli tomu aby vedelo kde vytvorit tabulky a z kade ptom tahat udaje...
Napísať odpoveď