co potrebuje clovek k programovaniu?

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Dus4n
Light Expert
Light Expert

co potrebuje clovek k programovaniu?

Príspevok od používateľa Dus4n »

Zdravím...
Aky mate nazor na programovanie?Co k tomu potrebujete?
jasne ze hlavu :D
okrem toho nejake pc a net
Ale co este? Potrebujete byt nejak nadany z matematiky?
kedze chcem sa znova vratit k programovaniu a kedze pri programovani sa pracuje s 0 a 1 a ja som z matiky neni nejaky A.Einstein
Asi pol roka do zadu som si spravil toto http://www.dujan.kivety.nl/ len tak z nudy trvalo mi to asi neviem 4 hodky.... hosting som dostal od jedneho kamosa z holandska s ktorym som hral v cod4 clane...
Tak aky je vas nazor?
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: co potrebuje clovek k programovaniu?

Príspevok od používateľa awtt »

no s tou strankou sa na tvojom mieste veľmi nechválim... a keď ti to trvalo 4 hodiny už vôbec nie
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

možno keby si neukázal ten "web" tak by som ťa inač bral, ale takto ti iba poviem že radšej sa daj na balet. Z matiky nemusíš byť génius, záleží čo chceš programovať. Určite ale musíš byť schopný algoritmicky myslieť a to byva často najväčší problém. Nie každý to vie.
Dus4n
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Dus4n »

hmmm ja som to robil stylom ze som proste skusal kombinovat.
K tomu casu 4 hodiny musis brat tak ze prvu pol hodinu som si pisal s tym holandanom ci by mi to nespravil dalsie 2 som si cital nejake zakladne veci o html potom som uz isiel na stranku jakpsatweb.cz napisat to co vidite tam mi trvalo ja neviem max 30 minut este tam je aj napr toto http://www.dujan.kivety.nl/erik-lama.html :DD (sranda z kamosa co bol tiez v klane) takze tak :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

prepáč, ale toto nemôžeš myslieť vážne. Myslím že tu nie je o čom diskutovať, ak máš vážne záujem o programovanie tak si pohľadaj témy kde to ľudia mysleli vážne (trebárs aj na tomto fore)
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Tak trebárs
http://www.hojko.com/programovanie-zaciname-t58184.html
http://www.hojko.com/zaciatok-programovania-t84226.html
http://www.hojko.com/jak-zacat-t56000.html
http://www.hojko.com/programovacie-jazyky-t57741.html

Ale keď už je tu takáto téma (Nemyslím, že sa bude pokračovať v pôvodnom vlákne).
Mám problém s učením sa OOP. Procedurálne programovanie zvládam myslím celkom dobre (pascal a C). No a je čas naučiť sa OOP. Základy viem. Triedy, dedenie apod. chápem v pohode. Teda teóriu OOP zvládam. Len prakticky neviem vytvoriť nič, pretože mi to všade na príkladoch príde nejaké moc hlúpe (že vytvoriť program so zamestnancami. Získavať od nich platy atď...) a nejako mi vždy v tom ujde pointa celého OOP. Chcel by som už konečne vytvoriť nejaký hodnotný (kľudne aj jednoduchý, bludný, ale hodnotný) program, ktorý by konečne niečo robil. A nie počítal vek mačiek a psov. (Ja viem, dá sa na tom dobre pochopiť podstata. Ale tú ja chápem. Viem prečo OOP, kedy OOP a načo OOP. Len v tom neviem napísať nič)
Dá sa mi poradiť? :D
refr0
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa refr0 »

ja som tiez stale nevedel pochopit naco sa to pouziva a kde... ale zacal som s javou a tam v podstate len oop robis tak si nato prostredie dokazes zvyknut...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

BX: keď nechápeš kde a načo to použiť, tak nemôžeš tvrdiť že chápeš teooriu okolo OOP. Poznáš možno tri slová (inheritencia, enkapsulácia, polymorfizmus) a vyhlasuješ že vieš čo je OOP :)
dEVIANT
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa dEVIANT »

BX napísal:Tak trebárs
http://www.hojko.com/programovanie-zaciname-t58184.html
http://www.hojko.com/zaciatok-programovania-t84226.html
http://www.hojko.com/jak-zacat-t56000.html
http://www.hojko.com/programovacie-jazyky-t57741.html

Ale keď už je tu takáto téma (Nemyslím, že sa bude pokračovať v pôvodnom vlákne).
Mám problém s učením sa OOP. Procedurálne programovanie zvládam myslím celkom dobre (pascal a C). No a je čas naučiť sa OOP. Základy viem. Triedy, dedenie apod. chápem v pohode. Teda teóriu OOP zvládam. Len prakticky neviem vytvoriť nič, pretože mi to všade na príkladoch príde nejaké moc hlúpe (že vytvoriť program so zamestnancami. Získavať od nich platy atď...) a nejako mi vždy v tom ujde pointa celého OOP. Chcel by som už konečne vytvoriť nejaký hodnotný (kľudne aj jednoduchý, bludný, ale hodnotný) program, ktorý by konečne niečo robil. A nie počítal vek mačiek a psov. (Ja viem, dá sa na tom dobre pochopiť podstata. Ale tú ja chápem. Viem prečo OOP, kedy OOP a načo OOP. Len v tom neviem napísať nič)
Dá sa mi poradiť? :D
Stiahni si nejakú knihu o OOP, trebárs aj od microsoftu príručky. A vždy na začiatku máš povedané čo to o OOP, na čo slúži atď.

OOP je super vec, pozeráš sa na veci ako na svet. A aj kód je prehľadnejší, ľahšie rozšíriteľný.
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

A pomalší, horšie testovateľný... (a navyše ľudia to pchajú aj tam, kde to neprináša vôbec nič). :)
dEVIANT
Light Expert
Light Expert

chrono napísal:A pomalší, horšie testovateľný... (a navyše ľudia to pchajú aj tam, kde to neprináša vôbec nič). :)
To horšie testovateľný nechápem, veď si môžeš otestovať funkčnosť každej triedy poďla testov nie? A myslím, že je tam ľahšie odhaliť chybu.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

áno, v jave áno. Ale to nie je jediný OO jazyk
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

dEVIANT napísal:To horšie testovateľný nechápem, veď si môžeš otestovať funkčnosť každej triedy poďla testov nie? A myslím, že je tam ľahšie odhaliť chybu.
Už si niekedy debuggoval "normálny" a OOP program?
dEVIANT
Light Expert
Light Expert

chrono napísal:Už si niekedy debuggoval "normálny" a OOP program?
Čo je pre teba to "normálny" ? Ak myslíš program s 1000ami riadkov tak nie. Ale raz aj na to príde, a potom možno pochopím tvoj názor.
eNyCe
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa eNyCe »

A čo si myslíte o začínaní s JavaScriptom alebo PHP? A prečo sa PHP spája s MySQL? Iné jazyky sa sním nespájajú?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

to je iba tvoj subjektívny pocit. Aj v iných jazykoch môžeš pracovať s mysql, a opačne, v php môžeš používať čokoľvek iné ako mysql
L.E.n
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa L.E.n »

Nechápem čo chcel touto témou básnik povedať...
Daná stránka je... neviem, začiatočník by ju mal za 10 minút, profík za 2, ty si ju dal za 240 min; to je čo povedať. Ešte k tomu obrázok na tej ďalšej stránke je umiestnený na inom serveri, čo je vrchol drzosti (pokiaľ to samozrejme nie je imghosting, nepozeral som sa).
Pozri, ak chceš začať programovať, skús niečo ľahké, niečo vďaka čomu pochopíš čo to znamená programovať, čo to obnáša a tak... pochopíš jeden jazyk, pochopil si všetky, princíp je vždy rovnaký, funkcie sú iné. Ja som začínal s PAWN-om robením módov do SA:MP (multiplayer modifikácia GTA: San Andreas), začínal som s 20 riadkovými scriptami a skončil som osemtisíc-riadkovým módom :D Potom som skúsil HTML a CSS. To však programovanie nie je, zase som sa učil od znova. Padlo mi do oka PHP a bol som doma. Nebolo to programovanie hry, ale stránky, čo sa mi páčilo. Funkcie takmer identické... proste paráda... :) nejako tak by si mohol začať aj ty.

(inak, to čo si spravil, to nie je programovanie)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

L.E.n dal dobrú pripomienku. html, xhtml a css nie je programovanie, ale "akože programovanie" asi na úrovni kreslenia v painte. Html a css sa naučí šikovný človek za 5-10 hodín veľmi kvalitne [ide totižto len o to pochopiť princíp, zvyšok už vygoogliš] a potom už len chytá skúsenosti. Programovanie začína z ľahka v phpčku, o skutočnom programovaní sa dá však hovoriť až pri C/C++/C#,python,assembler a pod.
Ovecka
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Ovecka »

lol ani img tag nema ukonceny :D
eNyCe
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa eNyCe »

Je JavaScript OOP?
Napísať odpoveď