Zaciatok programovania...

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
mamutv
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Zaciatok programovania...

Príspevok od používateľa mamutv »

cafte all...chcem sa spytat ze aky program by ste mi vy odporucili pri zaciatku programovania...DAKUJEM VOPRED :)
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa metthal »

este povedz ci nieaky jednoduchy ovladas, napriklad HTML to je uplne jednoduche, na zaciatok programovania je dobry Pascal popripade delphi a ucit sa to mozes na www.programujte.com
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

odkedy je HTML programovaci jazyk?
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe

turtlak69 napísal:odkedy je HTML programovaci jazyk?
tak ja neviem co to je ale da sa tam najlepsie pochopit struktura celeho programovania pretoze nie je vobec zlozity
juho
Star
Star

Príspevok od používateľa juho »

HyperTextMarkupLanguage
preco by to nemal byt programovaci jazykLL"? nevidim dovod.
turtlak69
Guru
Guru

nechcem vas presviedcat o tom, ze HTML programovaci jazyk nie je a ani nechcem rozoberat rozdiel medzi znackovacim jazok a programovacim. no nechapem, kde sa tam da co pochopit. kde su tam algoritmy, cykly, premenne, podmienky, ... ???
k teme: skoro kazdy odporuca na zaciatok pascal. no podla mna C-ecko tiez nie je zla volba. navyse je o nom spusta navodov na nete (ako aj k pascalu)
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe

turtlak69 napísal:nechcem vas presviedcat o tom, ze HTML programovaci jazyk nie je a ani nechcem rozoberat rozdiel medzi znackovacim jazok a programovacim. no nechapem, kde sa tam da co pochopit. kde su tam algoritmy, cykly, premenne, podmienky, ... ???
k teme: skoro kazdy odporuca na zaciatok pascal. no podla mna C-ecko tiez nie je zla volba. navyse je o nom spusta navodov na nete (ako aj k pascalu)
ano ale C-cko je skor jazyk znakov ale pascal je skor jazyk slov aby som to tak povedal jazykom BFU :)
juho
Star
Star

-=wolf=- napísal:ano ale C-cko je skor jazyk znakov ale pascal je skor jazyk slov aby som to tak povedal jazykom BFU :)
blbost "c-ecko" vzniklo po pascale takze z neho vychadza
impact
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa impact »

juho napísal:blbost "c-ecko" vzniklo po pascale takze z neho vychadza
Pred jazykom C bol jazyk B, ked uz ide o to. A Pascal je zalozeny na ALGOL.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

juho napísal:HyperTextMarkupLanguage
preco by to nemal byt programovaci jazykLL"? nevidim dovod.
juho napísal:blbost "c-ecko" vzniklo po pascale takze z neho vychadza
ako môžeš trepať takéto kraviny? HTML nie je programovací jazyk a nikdy ním nebude. Ako turtlak spomenul, nemá žiadne údajové typy, podmienky, cykly ani nič iné čo by ho len trošku spájalo s akýmkoľvek skriptovacím alebo programovacím jazykom. Je to čisto len hra s písmenkami a formátovanie textu/obrázkov. To je všetko.
A to že céčko vzniklo po pascale a teda z neho vychádza je pekná kravina. To všetko čo vzniklo po pascale vychádza zákonite z pascalu? Aj php vychádza z pascalu, čo na tom že je to z 95% céčko, že? Hmm.. vlastne potom pascal vychádza z assembleru lebo assembler vznikol pred pascalom :hmm:
programator
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa programator »

HTML je znackovaci jazyk, NIE programovaci jazyk... Presne ako spomenul audiotrack...
To mi ani nejde dokopy, ze HTML - programovaci jazyk... :)
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe

jezis este kolko sa tu budete hadat :? lebo ak to tu nepise este jeden clovek tak sa asi odstrelim, boze kde vydite ze som napisal ze je to programovaci jazyk? napisal som 1. krat ze sa s tym da zacat a 2. krat som reagoval na turtlakov prispevok a napisal som ze neviem co to je tak ma tu teraz neukamenujte :roll: inak PEACE chlapci
juho
Star
Star

audiotrack napísal:somariny
co sa nevies ovladat?
no tak dokaz mi opak a budem s tebou suhlasit............................
impact
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa impact »

2mamutv: Tak ako uz povedal wolf, najlepsie je zacat asi Pascalom, pripadne Delphi. Mne osobne pride lepsi ten Pascal, pretoze neobsahuje tolko veci ako Delphi a tym je jednoduchsi. V nom sa naucis zaklady programovania a algoritmizacie. Ked uz budes zvladat Pascal, bolo by dobre sa poobzerat po nejakom modernom jazyku.

C-ecko je univerzalny jazyk - minimalne zaklady by si sa mal naucit. Jeho syntax pouziva mnostvo jazykov, preto je ju dobre vediet.

Dnes sa vela ludi uci robit v Jave. Je to jazyk, ktoreho vystup sa da spustit na mnozstve platforiem. Dobra aplikacia bezi teda aj na Linuxe aj na Windowse bez zmeny kodu. Tiez sa v nej robia napriklad hry na telefony (J2ME).
mamutv
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mamutv »

Dakujem ti impact :) samozrejme aj vsetkym ostatnym :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

ach juho, ja sa viem ovládať, prečo si myslíš že nie? :lol:
a neviem prečo by som ti mal dokazovať všeobecne známe veci. Ak mi niekto napíše že mu mám dokázať že zem sa točí tak sa len pousmejem rovnako ako teraz. Ale schválne. Tu máš nejaké definície čo je programovací jazyk:
http://sk.wikipedia.org/wiki/Programovac%C3%AD_jazyk
http://en.wikipedia.org/wiki/Programming_language
http://www.webopedia.com/TERM/P/program ... guage.html
pozrime sa na prvú definiciu:
Programovací jazyk je nástroj na systematický opis postupu, výpočtu, správania, zmeny stavu, opis objektov, ich vlastností a štruktúr.
Dokážeš v html opísať postup, výpočet, zmeny stavu, opísať objekt a jeho vlastnosti a štruktúry? Ak hej tak rešpekt lebo sa to ešte nikomu nepodarilo.
a k tej druhej veci že c nevychádza z pascalu ti dal odpoveď impact.

A teraz mi ty dokáž že html je programovací jazyk a že c vychádza z pascalu ;)

ospravedlňujem sa autorovi témy že sa to tu trošku zvrtlo, ale vytvorila sa tu zaujímavá dyskusia. K téme: odporúčam pascal
iyo
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Pascal určite nie

Príspevok od používateľa iyo »

Pascal nenávidím, strašne ukecaný jazyk. Pascalovské IDE je tiež blbé - človek má problém napísať niečo dlhšie ako je 200 riadkov...

IMO najoptimálnejšou stratégiou, ako sa naučiť a začať programovať je nasledovný:
  • naučiť sa pascal - veľmi jednoduchý na pochopenie syntaxe
    prejsť na niečo modernejšieho a efektívnejšieho - človek sa naučí trošku iný zápis syntaxe (najopitmálnejšie je prejsť na Turbo C, začiatky sú rovanké)
    a potom meniť a meniť programovacie jazyky a syntax, čo ohromne precvičuje pamäť
juho
Star
Star

Kód: Vybrať všetko

<body vlink="#EA45AD" alink="#21F1D5">
<a style="width:100px">akoto</a>
</body>
cez co su naprogramovane funkcie jazyka C ? Cez co su naprogramovane funkcie jazyka Pascal ?
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

juho: HTML je jazyk, ale nie programovaci...je to jazyk znackovaci na formatovanie textu, kde text formatujes pomocou tagov!
a ze by funkcie C-ecka boli boli naprogramovane v C (obdobne pascal)? :)
skus si pozriet hlavickove subory (napr stdio.h) kde su nakodene funkcie jazyka...
je rozdiel v com su naprogramovane funkcie a medzi tym, ze pod cim je jazyk implementovany (neviem ako je to s Pascalom, ale C je pod Unixom)...
nic v zlom, ale myslim, ze nema vyznam ti vysvetlovat ako vznika programovaci jazyk (sam tomu celkom nerozumiem) ked nepoznas zakladne znaky programovacich jazykov a HTML povazujes za programovaci jazyk :wink:
turtlak69
Guru
Guru

impact napísal:Dnes sa vela ludi uci robit v Jave. Je to jazyk, ktoreho vystup sa da spustit na mnozstve platforiem. Dobra aplikacia bezi teda aj na Linuxe aj na Windowse bez zmeny kodu. Tiez sa v nej robia napriklad hry na telefony (J2ME).
v poslednom case mam nutkanie sa ucit javu. vazne ten isty kod funguje na vsetkych platformach? a co kniznice? nie je to ako v C, ze su obcas problemy s kniznicami? a co rychlost? pocul som nedobre zvesti, ze java je pomala. ako je na tom java s porovnanim s C alebo delphi?
Napísať odpoveď