Co vsetko mate v aute ?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Frikso
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Frikso »

Point napísal:frikso.. na tvojom mieste by som to najprv vyskusal lebo podla mna by sa to na biele auto praveze este viac hodilo.. skus to zaciernit len tak.. a vyskusas.. ale podla mna to bdue dobre.. fabia ma len take svetla .. a ece k tomu narazniku vo farbe auta.. nie cely naraznik do laku ale len jeho spodnu cast.. za komunistov to zakazali .. ale mozem ti kludne odftoit biely favorit co to trak straknute ma a vyzera to o dost modernejsie

preco to zakazali neviem povedat..neviem ani ci to zakazali..ale pamatam sa, ze niekde som tak cital.. proste, ze sa to neschvalilo tak sa museli dat narazniky do jednej farby
hmm.. to svetlo ešte zvážim.
Ten nárazník neviem ani ja, prečo neuviedli do výroby. Najviac sa ale obávam, aby sa ta farba po roku nezačala lúpať. Čítal som na nete návod, ako na to. Vraj ten plast treba najprv upraviť (zmäkčiť?) špecialnym prípravkom na to určeným, aby ta farba chytila, potom základovku a až na to lak. Určite sa na to pôjdem ešte popýtať do nejakej predajne s farbami, resp. priamo u lakernika.
Tiež si plánujem dať taký "jemný" spojler s brzdovým nad zadné okno. Brzdové svetlo na okne teraz nemam. Ten spojler ma švagor, kupil si ho na svojho favorita, no nikdy ho nenamontoval a auto medzitym predal.
Mám tam už ten čierny oldschool, ktorý montovala škodovka. Je veľmi zachovalý, takže ho nechávam. Skúšali sme tam už primerať ten nad sklo a je to pekne, nerušia sa navzájom. :)
bajlachVT
Expert
Expert

Príspevok od používateľa bajlachVT »

keby tu napisal niejaky kamionista co vsetko ma v aute a sa to nezaujimate alebo neviete tak by ste gulili oci :d
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Frikso napísal:Vraj ten plast treba najprv upraviť (zmäkčiť?) špecialnym prípravkom na to určeným, aby ta farba chytila, potom základovku a až na to lak.
plastofixom :wink: a netyka sa to len naraznika, ale vseobecne vsetkych plastov
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

blackshit100 napísal:keby tu napisal niejaky kamionista co vsetko ma v aute a sa to nezaujimate alebo neviete tak by ste gulili oci :d
wtf citam itam a nechapem :-D

EDIT// si chcel napisat ze keby sme vedeli co am kamionista v aute tak by sme gulali ocami ??? no ma tam plno bordelu ale berme to tak ze kamionista chodi domov len spavat a kamion je jeho obyvacka on by skor mohol napisat ze co ma doma :-D
bajlachVT
Expert
Expert

Príspevok od používateľa bajlachVT »

Runes
:smt043 :D presne tak som to myslel.a co ma doma ?? podla mna povie to iste . lebo kamion je jeho domou ja si stale howorim MOJ KAMION MOJ DOMOU NA CESTACH
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Frikso napísal:Ten nárazník neviem ani ja, prečo neuviedli do výroby. Najviac sa ale obávam, aby sa ta farba po roku nezačala lúpať. Čítal som na nete návod, ako na to. Vraj ten plast treba najprv upraviť (zmäkčiť?) špecialnym prípravkom na to určeným, aby ta farba chytila, potom základovku a až na to lak. Určite sa na to pôjdem ešte popýtať do nejakej predajne s farbami, resp. priamo u lakernika.
no ja som striekal narazniky na aute tiez plastove s ciernou metalyckou. Chytilo to dobre, aj na klucky. Urcite by to malo vydrzat jazdenie po nozmalnej ceste. Ja som s tym isiel offroad, chytil som konar a farba sa trocha odlupila. Na druhej strane ak si myslis ze sa ti do neho oplati investovat a ches to mat kvalitne, tak sa radsej popytaj. Mne na kvalite moc nezalezi, nechcem donho moc investovat, aj tak je uz na hranici zivotnosti.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Kibo napísal:plastofixom :wink: a netyka sa to len naraznika, ale vseobecne vsetkych plastov
Ano, to je ono. Nevedel som, ako sa to nazýva.. :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Co vsetko mate v aute ?

Príspevok od používateľa begbeee »

Maximálna nuda cez zasneženú Veľkú Noc, tak obnovím tému...

V aute mi okrem povinnej výbavy nesme nikdy chýbať fľaška vody. Ďalej tam nosím žuvačky, krém na ruky a príručnú baterku. V kastlíku by sa našla okrem máp, vreckoviek, pera a papiera aj nejaká taška rezačka alebo nožík. Samozrejmosťou sú všelijaké handričky a pravá jelenica. Nikdy z auta nevykladám ani GPS, vždy je v kastlíku.

V kufri nosím povinnú, momentálne aj náhradné stierače, pracovné rukavice, hustomer, kefu+škrabku, zvyknem nosiť aj vodu do ostrekovača (raz mi došla v kolóne, v maximálnej čľapkanici, nechcem viac zažiť), rozmrazovač WD40 + silikónový olej..

Čo sa týka všelijakých serepetičiek, tak som viac prakticky zameraný, chcel by som Darth Vadera s kývajúcou hlavou dozadu na plato, ale je to nepraktické keď nakladám veci do kufra :-/
bonno50
Star
Star

Príspevok od používateľa bonno50 »

ruzenec,mobilnu bateriu pre telefony,vsetky mozne typy USB kablu,autonabijacka,sladkosti a napoje v plechovke ,cigy, zapalovace, Pc zdroj,patch kable, vsetky albumy AC/DC a samozrejme povinnu vybavu
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

povinna vybava + nepovinna (baseballka) :D ruzenec,usb,dvdcka s klipami samozrejmost,
este nejaka ta vonavka v palubovke ktoru ale vyberam
urcite by som v aute nenechal hotovost,cennosti,elektroniku a pod
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

pre pripad vykradnutia skoro nic :D ale nie samozrejme ze povinu vybavu, srobovaky, kluce, baterku, deku, olej (do motora).. v predu skrabky na okno (v zime), zuvacky, pera + papiere, blocky od benzinu/nafty a to je aj vsetko... viac menej okrem tohto v aute nikdy nic ine nenechavam a povecsine aj toto vsetko skovate..
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Krabička Panadolu/Ibalginu alebo paralenu ... tiež neviete kedy sa zíde :) a ani veľa miesta nezaberie. Aj keby ste si mali vystrihnúť len po jednej tabletke :)

... nikto tu jaksi nespomína gumy :twisted: a tým nemyslím rezervu :lol:
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Lubenečko - my sa nekurvíme, takže gumy netreba
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Ja mam v kufri taky box v ktorom mam chemiu (krem na kožu, sprej na kožu, čistič na plasty, ošetrovač plastov, aditiva do nafty, pena na pneumatiky, koncentraty do ostrekovacov (uz letne), dost handier, lievik s filtrom na naftu a ine...), nejaka cast povinnej vybavy, po upgrade brzd sa dojazdovka nezmesti, sice ju tam mam ale iba ako vyplnenie priestoru po rezerve :D, v predu nosim policajny teleskop zn. ESP a miesto veskereho naradia pouzivam Wurth multitool, fakt mega vec, nahradi vsetko co treba okolo hotfixov v aute.
Elektroniku nemam v aute ziadnu, navigaciu mam vstavanu takze od toho mam chvala bohu pokoj.
Mam rad v aute poriadok a nemam rad zapachy a smrad. To neznamena ze si auto vyvoniavam stromcekami ale mam rad ak je tam citit iba taku tu nativnu vônu auta ziadne parfemy a pod...
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

Grim napísal:Lubenečko - my sa nekurvíme, takže gumy netreba
antikoncepciu z benzinky? :smt033

inak ten paralen si tiez hodim, dobre ho tam mat ked rozboli hlava
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Gumy v aute? Hmmm.. nepoškodia sa na mraze? :)

Inak ja okrem povinnej výbavy a čistiacich prostriedkov mám v kufri dáždnik, fľašu vody, pár prázdnych igelitiek, fľašu alka, bublifuk, repelent... a v aute samozrejme žuvačky, cukríky, vlhčené utierky, nabíjačka na mobil, reflexné pásky z granka, na prístrojovke malá kačička pre šťastie... a kvôli jednej kamarátke aj taký škaredý krikľavý ruženec na riadiacej páke... aj keď som evanjelik..... grr!

:)
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Ja mám toho v aute docela dosť. Konkrétne v interiéry mám v pravo hore na čelnom skle dve jašterice. Na výduchu kúrenia mám jeden osviežovač vzduchu (asi Ambi Pur alebo čo to je zač). V stredovej opierke mám jednu LED baterku, krabičku žuvačiek a rukavice (také tie obyčajné pletené). V kastliku pred spolujazdcom mám dve auto nabíjačky (jedna s konektorom miniUSB a druhá s konektorom pre HTC), malú sadu náradia, reflexnú vestu, vlhčené utierky, dve švédske utierky, papierové vreckovky a krém na ruky. Pod sedadlom spolujazdca mám škrabku na okná a metličku na sneh. Na čelnom skle mám ešte držiak pre moje HTC. V lakťovej opierke v zadných sedadlách mám dva skrutkovače (plochý a krížový). V kufri vozím lekárničku, deku a 5L bandasku s kvapalinou do ostrekovačov. Pri rezerve mám lievik s filtrom, dve 0,5L plechovky aditív do nafty, silikónový sprej, sadu skrutiek na kolesa (20 kusov), špongiu na umývanie auta a nejakú "metličku" na umývanie/čistenie auta.

A aby som nezabudol. Matka mi dala drevený ruženec pre šťastie. Ten mám omotaný okolo riadiacej páky. Mám ho tam iba kvôli tomu, že mi ho ona dala. Nie som veriaci.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Čo lopata a koberčeky ? Pre prípad zapadnutia v snehu.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Som z juhu takže nie.
Inak tiež nosím liter oleja, lievik so sitkom, ale hlavne na vodu do ostrekovačov, lebo mám k nej taký blbý prístup.
A jasné, v popolníku vždy nosím pár tabliet Ibalginu, nikdy nevieš..a je to parádna vec.
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

Dáždnik, tašku v prípade nákupu, nejakú správu o nehode od poisťovne, kahance na cintorín a continental kompresor :)
Napísať odpoveď