Colnica mi zadržala balíček z Číny

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
chlapec10
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Colnica mi zadržala balíček z Číny

Príspevok od používateľa chlapec10 »

hojko napísal:Tu si sadnite za PC, prihlaste sa na AliExpress a ukazte mi kolko to skutocne stalo.
Wow.... Musim uznat ze by som necakal ze nasa colnica ma taketo progresivne metody :shock: :shock: :shock: palec hore :mrgreen:
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Nie neprihlasim, pretoze z cudzieho zariadenia odmietam odosielat svoje prihlasovacie udaje. Nazdar. :roll:

Ked ho to tak trapi a neveri mojim vypisom, nech si poziada moju banku o vlastne, alebo este lepsie, Aliexpress o pristup k mojim objednavkam. Si myslim, ze by si to rychlo rozmyslel.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Jemu to moze byt u riti. Ked ti neveri, tak s tym ty nic nespravis. Balicek ti proste dalej neposunie a mozes tam stat a hovorit mu to kolko len chces ;) Ty chces balik, nie on.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

tak mu to neukaz, on ti tovar nepreda, posle ho na ocenenie a tam realnu hodnotu zistia sami.
takze by to dopadlo tak isto ako keby si mu tu cenu na aliexpresse ukazal, akurat to bude trvat mesiac.

v horsom pripade ti povie ze nie si ochotny prebrat zasielku a posle ju naspat.
melonSVK
King
King

Nevidim ale dovod sa prihlasovat na cudzom stroji hocikam. Jedine by som mu to bol ochotny ukazat na svojom telefone.

Inak ked sa tu riesili colne poplatky pri zasielkach pod 22 eur, kamaratovi zastavila Ceska posta balik, vydokladoval skutocnu hodnotu (asi 15 dolarov) a napriek tomu mu zasielka prisla na dobierku s poplatkom za celni rizeni. Vravel, ze tych 180 korun zaplatil, lebo to potreboval rychlo, ale toto uz smrdi zneuzivanim pravomoci. Vid. https://www.ceskaposta.cz/sluzby/celni- ... u-rizeni#4
farnell
Star
Star

Príspevok od používateľa farnell »

farnell napísal:aacid
Mas pravdu...

No a problem so Slovinskom asi problem nebude.
Ako zistujem tak z Talianska to slo lodou a momentalne by mala byt zasielka na susi v preprave.
Vcera ma zmylilo to ,ze rusky Trcker IT uvadzal najprv slovensku postu a vecer sa mi tam objavi slovinska posta.....
Dalsi tracking server uz uvadzal podrobnejsie udaje a tam uz vidim,ze zasielka je podla vsetkeho v preprave. Dufam,ze aj dorazi tak ako ma.
Takze ten taliansky cazzo to najskor ozaj poslal do Slovinska. Putuje to ako "český kolotočár"

https://www.17track.net/sk/track?nums=RS585826328NL

posledna polozka : Zrusenie nazvu krajiny

Toto sa mi este teda nestalo.
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

ak ta to trocha potesi, tak Slovinsku postu to az tak neprekvapi, a ak zvysok adresy je spravna tak to poslu na Slovensko... stalo sa mi to v minulosti tiez
farnell
Star
Star

Príspevok od používateľa farnell »

No popravde Slovinsko bolo v casoch davno minulých oblubena destinacia podaktorých "podnikatelov".
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

dnes uplne zmateny idem na postu ze tam mam balik z belgicka, furt mi neslo do hlavy co to je.
bola to objednavka z aliexpressu co som spravil asi 2 tyzdne dozadu, som sa bal ze to nepride do vianoc a uz je to tu :)

cinania fakt makaju na tomto dorucovani aby sa vyhli colniciam. btw, bolo to fejkove lego za 40 dolarov, som sa bal ze ak to pojde cez colnicu tak nie ze mi daju zaplatit clo ale ze ma rovno poslu do pecka ze fejk zabavuju.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

S LEGOm je to našťastie trochu inak, to može vyrábať kto chce, aké chce, len na to nesmie buchnúť písmenka L E G O na čudlíky.
Čínske LEGO má niekedy vyššiu kvalitu než origo, lebo hmota, ktorú do toho sypú v Dánsku šla od 90. rokov kvalitou DOLE.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

nejde o samotne kocky, ale o dusevne vlastnictvo, ten model co som objednal bola samozrejme totalna kopia original lego modelu.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Zrovna dnes pri preberaní balíku s autokamerou v hodnote 70$ som si uvedomil, že mne na colnici ešte nikdy nestopli žiadny balík, ktorý som si objednal z Číny do ČR, aj keď som už veľakrát objednával tovar vo vyššej hodnote ako spomínaných 22€.

Je to len šťastie alebo má ČR iné pravidlá pri dovoze tovaru?
melonSVK
King
King

Pravidla su rovnake, akurat mi pride ze tunajsi colnici su menej citlivi na elektroniku (okrem telefonov a tabletov). Ja mam 2x kameru do auta z Ciny (kazda okolo 80-90 dolarov) a vzdy v pohode bez cla. :)
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Záleží aj od toho, ako často ti ide balík...mne občas aj 10 do mesiaca a to už si colník všimne :)
melonSVK
King
King

Nebud naivny :D Tym ludom denne prejdu pod rukami tisicky balikov zo zahranicia, myslis ze si maju kedy citat mena? Mozno keby ti chodi 10 denne tak nieco spozoruju, inak pochybujem.
baldorex
Addict
Addict

To naozaj nie som :). Viem o tom svoje :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Mne koncia vsetky baliky z Ciny na colnici. Zacalo to tym, ze opravnene zadrzali jeden balik z USA na colnici, potom jeden z Ciny a teraz, ked mi pride zasielka, tak rad radom to stoji 2 az 3 dni na colnici, takze sa snazim bud objednat veci do 22 eur, bud poprosit o moznost rozdelenia objednavky na viac casti (ak sa da) alebo som pripraveny zaplatit DPH z tej sumy.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Všimol som si, že na balíku bolo napísané: "Total value: 12 USD" namiesto 70$, ale žeby toto dokázalo oklamať tých colníkov? To mi príde až príliš jednoduché :hmm:

Skôr sa im s tým asi nechcelo strácať čas pri tak lacnej veci...
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Neoklame. Na vsetky baliky pisu sumu do 22 dolarov/eur, oni vedia co maju napisat, aby v EU neboli problemy. Mal si len stastie, ze ti to preslo.
baldorex
Addict
Addict

Pár rokov dozadu posielali mobil ako mp3 player s cenou 19$, to už ale dlhšiu dobu nefunguje :).

Zásielky naozaj poctivo sledujú, moje chodia všetky na colné konanie. Našťastie je väčšina do 22€, ale na colnici som často.

Teraz som si bol pre 6 zásielok, na ceste ich mám asi ešte 9.

Musím pochváliť rýchlosť dodania, v tomto predvianočnom návale som nečakal že to tu bude za 10 dní. Gearbest a česká pošta.
Napísať odpoveď