Colnica mi zadržala balíček z Číny

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
colnicaa
Novice
Novice

Colnica mi zadržala balíček z Číny

Príspevok od používateľa colnicaa »

Zdravím, stalo sa niekomu z vás že by vám zadržala colnica balíček z Číny?
Doteraz som s tým nemal problem ale nedávno mi prišiel dopis z colnice že chcú screen z paypalu a e-shopu, všetko by bolo v poriadku je tam pár gadgetov, ale nachádza sa tam aj jeden fake menej známej značky a bojím sa že je to tým fejkom a chcú ma nachytať, aby som sa prihlásil ku balíčku. Tak neviem či chcú zo mňa vytiahnuť len daň, alebo chcú riešiť aj fejk. Pravdivá hodnota balíčku je 50€ (Číňania zas určite napísali hodnotu zo 10usd ako to býva zvykom :D )takže tú DPH 10€ by som zaplatil, len či to nie je chyták a potom mi naparia pokutu.
Tak ak niekto vie ako sa postupuje na colnici keď nájdu fake, či to rovno pália a kontaktujú listom inak ako takto že pýtajú screeny tak mi sem prosím napíšte.

Díky za odpovede
Andi_Cibula
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: colnica mi zadržala balíček z Číny

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Pošleš výpis mailu z paypal na tú adresu a oni ti to potom pošlú na dobierku s požadovanou čiastkou výpalného.

O.i. neexistuje žiaden dôvod ani právo sankcionovania za kúpu falzifikátu čohokoľvek.
colnicaa
Novice
Novice

Určite nie je šanca že by ma mohli sankciovať?
Lebo tá pokuta 3300€ je dosť brutal.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Pokuta za čo ? Ty ako zákazník vlastne ani nemôžeš vedieť dopredu čo kupuješ.

Keď na to ohliadneme štatisticko-pravdepodobnostne - tak je veľmi malá pravdepodobnosť že by to bolo pre nich zaujímavé na sankcionovanie (stále ale neviem za čo) a jednoducho máš smolu že z teba chcú výpalné vo forme DPH.

//Rado sa stalo a určite daj vedieť ako to dopadlo, zaujíma ma to. :)
colnicaa
Novice
Novice

veď ja takto nakupujem pravidelne asi už zo 3 roky a teraz sa mi to stalo prvý x, že pýtajú screen z paypalu :? Ale tak tú daň prežijem, aj tak kebyže mám tie veci tu kupovať tak ma vyndú 4x toľko.
Idem im to v priebehu tohto týždňa poslať

Andi_Cibula ďakujem ti za reakcie :)
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Ak budú chcieť riešiť ten "fake" tak ti dajú návrh na zničenie daného tovaru. Bratovi tak zadržali nejaké oblečenie, ktoré mal objednané z ebay-u. Nejaký kontrolór si všimol, že to nie je originál. Z colnice od neho nepýtali žiadny doklad o nadobudnutí alebo výpis z paypal-u a podobne. Bratom objednané oblečenie išlo do spaľovne alebo si ho vzal niektorý z pracovníkov colnice a do papierov si orazil, že bol tovar zničený.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Ako je to s tym prekladanim papiera? Ved si tu fakturu upravim na sumu aku chcem ja..ako to kontroluju?
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Falšovanie papieru je risk, lebo oni číňania tam papier možno dali, ale oni iba skúšajú zákazníkov. Môže to vyjsť a nemusí.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Posli im vypis z PayPalu, ak im ide o ten fake, tak ti ho v najhorsom pripade zabavia a zvysne veci ti poslu. Ty za kupu fake-u pokutovany byt nemozes.
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

kamarat si objednal veci, medzi nimi aj fejkove carrera okuliare. poslali mu papier ze to bolo zadrzane. prisiel tam, prosil ich a nemat v ten den narodedniny nedaju mu to. pred nim bol nejaky mlady chalanisko co fejkove veci nedostal a isiel domov naprazdno.

ps: este mi spomenul, ze mu ponukli moznost overit pravost okuliarov, samozrejme musel by si to zaplatit
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

Andi_Cibula napísal: O.i. neexistuje žiaden dôvod ani právo sankcionovania za kúpu falzifikátu čohokoľvek.
:D :D :D :D dufam ze neveris tomu co si prave napisal... Hovori ti nieco Ochrana práv duševného vlastníctva?
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Nech si to zhabu, ale chcem s5 prachy co som za to dal. Ci neberu ohlad na to, ze ty si netusil ze to je falzifikat? :D
Balvorn
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Balvorn »

Andi to asi myslel tak, ze nemozu pokutovat teba ako kupcu, ved si predsa ani len netusil ze to moze byt falzifikat. Len si kupoval original za velmi dobru cenu :D ... a zrazu sa dozvies ze je to fake.
A pochybujem ze ti vratia peniaze...
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

chlapec10 napísal: :D :D :D :D dufam ze neveris tomu co si prave napisal... Hovori ti nieco Ochrana práv duševného vlastníctva?
Dokaz mi, ze som vedel, ze je to fake ;) by som ta vysmial keby si colnik a skus na mna nieco taketo :)
Noobsz DJ
Guru
Guru

TommyHot colník ti nikdy nepovie, či to je alebo nie je falzifikát. Na to sú tam zástupcovia danej značky, ktorý posúdia, či sa jedná o falzifikát alebo originál. Brat s tým má skúsenosti už. Od colníkov dostal návrh s tým, že tovar bude spálený na jeho náklady, alebo sa o to môže súdiť. Radšej to nechal spáliť, i keď do spaľovne to asi aj tak nešlo, lebo počul dvoch colníkov ako sa bavili o tom, kto si čo vezme. Asi takto nejako to s tými falzifikátmi chodí. Nie všetko skončí v spaľovni.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

chlapec10 - Áno hovorí. A ďalej ? :D Podľa akého paragrafu, článku a bodu by som mal byť sankcionovaný ?

Čo sa stane keď mi príde vyrozumenie o požiadavku na uhradenie nákladov na likvidáciu a ja budem hrať mŕtveho chrobáka ? Proste nech si to nechajú, stratil som záujem o tovar. :D
Najbližšie si objednám nejakú výbušninu alebo jed a keď mi príde výmer na clo/dph, tak im napíšem že už to nechcem, nech si to nechajú. :D

Čo ak mám nejakého zlomyseľného známeho ktorý si spraví zo mňa prdel že objedná tovar na moju adresu ?
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Normalne by som im povedal ze to je nejaky omyl, ja som si nic neobjednal. By ma zaujimalo co mi akoze mozu? Nic som nikde nepodpisoval. Dovidenia, tesilo ma :)
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

Andi_Cibula napísal:chlapec10 - Áno hovorí. A ďalej ? :D Podľa akého paragrafu, článku a bodu by som mal byť sankcionovaný ?
podozrenie z porušovania práv duševného vlastníctva tovarom , v súlade s čl. 238 posledný odsek nariadenia Komisie (EHS) č. 2454/93, ktorým sa vykonáva nariadenie Rady (EHS) č. 2913/92, ktorým sa ustanovuje Colný kódex spoločenstva.... presne som to nestudoval, ale myslim v hentych nariadeniach a z toho vyplyvajucich zakonoch by si nasiel odpoved....
Čo sa stane keď mi príde vyrozumenie o požiadavku na uhradenie nákladov na likvidáciu a ja budem hrať mŕtveho chrobáka ?

e) neposkytne colnému úradu súčinnosť podľa § 11c ods. 3 alebo na vyžiadanie podľa § 11c ods. 2 písm. b) poskytne colnému úradu nepravdivé informácie....
b) 1 659,69 eura za porušenie tohto zákona spôsobom uvedeným v § 12 písm. e) a f).

Pre kompletny prehlad ti odporucam si nastudovat zakon 200/2004 Z.z. z 10. marca 2004 o opatreniach proti porušovaniu práv duševného vlastníctva pri dovoze, vývoze a spätnom vývoze tovaru

a netreba si mylit 2 rozne veci pri colnikoch: Jedno je ked ti poslu ziadost o vymer na DPH/CLO, vtedy podla vsetkeho nieriesia origo/fake... a druhe ked riesia podozrenie z porušovania práv duševného vlastníctva
Noobsz DJ
Guru
Guru

Čo sa stane keď mi príde vyrozumenie o požiadavku na uhradenie nákladov na likvidáciu a ja budem hrať mŕtveho chrobáka ? Proste nech si to nechajú, stratil som záujem o tovar. :D
Môže sa stať, že sa vykašlú colníci na teba s tým, že neuhradenú pohľadávku nákladov na likvidáciu odpredajú nejakej exekučnej kancelárií, ktorá od teba tú sumu vymôže v niekoľko násobnej hodnote. Vtedy ti nepomôže ani to, že budeš hrať mŕtveho chrobáka.
Čo ak mám nejakého zlomyseľného známeho ktorý si spraví zo mňa prdel že objedná tovar na moju adresu ?
Ak by som mal nejakého suseda, ktorému by som chcel spraviť zle, tak určite dopredu nezaplatím cez paypal, western union alebo inú službu za nejaký tovar, ktorým by som spravil tomu susedovi problémy s colníkmi. :lol:
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Díky chlapi, už viem ako uškodím pár nenávideným indivíduám a verte mi, že za tých pár investovaných € mi to stojí. :)
Napísať odpoveď