Colníci mi poškodili tovar - čo robiť?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
jimmy_xp
King
King

Colníci mi poškodili tovar - čo robiť?

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Práve som dotelefonoval s bratom, volal mi, že mi konečne po mesiaci došiel balík z Číny (jedná košeľa a jedná vesta). No nepotešil ma - v košeli je malá dierka a bol tiež poškodený jej obal - pravdepodobne colník / čka svojími nemotornými rukami zastrihla do balíka a aj do košele. Samozrejme svoje výpalné si vymáhali, aj keď šlo o smiešnu cenu tovaru (žiaden fejk, normálne veci z everbuying) - 3,60 poštová služba a smiešne 1€ DPH, pretože to ledva "lizlo" hranicu bez poplatku. Poraďte, čo sa dá robiť, ak vôbec? Už ma to s nimi nebaví, otvárajú každý jeden balík a po väčšinou chodia veci pošpinené alebo ochytané (napríklad jeden mobil mi tak došiel).
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Colníci mi poškodili tovar - čo robiť?

Príspevok od používateľa audiotrack »

je to riziko s ktorým musíš rátať. V tomto ti nepomôže žiadna SOI-ka ani nikto iný. Ak ťa to nebaví, tak nekupuj z číny.

a každý jeden balík neotvárajú, to im zase krivdíš. Zrejme otvárajú iba tie, čo na skeneri vyzerajú podozrivo (oblečenie ktoré kontrolujú či nie je fake, elektronika a pododbne). Ja keď som objednával čaje, nikdy mi ich ešte neotvorili ani nezadržali.
jimmy_xp
King
King

Audio, tebe možno nie, no mne hádam posledných 5 balíkov čo mi došlo, tak všetky mali tú zelenú nálepku s nápisom vyclievacej pošty. A to bolo jedno, či išlo o mobil, baterku, alebo len obyčajnú redukciu. Začínam mať pocit, že som na ich "blackliste".
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

podla mna je to nereklamovatelne,pretoze colnica sa bude branit ze take poskodene to uz prislo z Ciny a ty nemas ako opak dokazat. Osobne som prestal z Ciny skoro uplne nakupovat z viacerych dovodov: ceny uz nie su take nizke ako kedysi,kvalita tovari je castokrat diskutabilna a viackrat sa mi stalo ze oblecenie ktore na obrazku nemalo ziadne znacky v skutocnosti malo a na colnici to samozrejme poslali nazad-raz mi to ani neuznali a peniaze nevratili. Teraz posledne som objednaval baterku do mobilu a trvalo to vyse mesiaca kym prisla. Tych vyhod uz proste vela nevidim..
Jaccobinho
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jaccobinho »

Reklamuj u predajcu, nemôžeš vedieť že ten tovar taký nezaslal on :) Podľa skúseností číňan spraví všetko, aby bola spokojnosť zákazníka, veľakrát bez zasielania tovaru naspäť vráti peniaze, prípadne pošle druhý kus.. Máme sa ešte čo učiť :)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

veru ako pise gogo..z ciny to uz nie je ono. tie ceny nie su casto krat o tolko vyhodnejsie aby sa oplacalo cakat mesiac a este sa strachovat co na to colnici. Objednavam uz len veci, pri ktorych usetrim po zaratani colnych peripetii aspon 40% +- oproti slovenskym obchodom.
a branit sa nemas ako. ak ti cinan neposle peniaze spat tak mas proste smolu
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa uNfEiL »

Ty kokos nestrašne ma ľudia... Plánujem si z allienexpresu kúpiť slúchadlá za 32 € už aj s dovozom, lebo u nás ich niet... Vykašľať sa na to? :(
jimmy_xp
King
King

Jaccobinho - pravdu, môžem to tak spraviť, ale nebudem sa s nimi už naťahovať (naťahoval som už s nimi raz - konkrétne toto oblečenie, nakoľko mi neboli schopní zaslať tovar a ani ma neupovedomili, že tovar nemajú a nevedia to zaslať. Až na opakované sťažnosti sa veci pohli dopredu).
gogo, guess - veru tak, už ani mňa nebaví brať z Číny kvôli vyššie spomenutým okolnostiam a faktom, LEDky čo som objednal odišli do mesiaca, z LED pásu sa postupne vypaľovali diódy, mobily boli celkom fajn - no clo + dph spôsobilo, že sa to prestalo oplácať a tablet čo som zobral, tak ten od začiatku mal posunutý obraz a sám! som to musel dať dokopy, nakoľko číňan nebol schopný vyriešiť problém. Jedine čo sa ešte oplatilo boli kvalitné slúchadlá a zosilňovač (ale ten bol z anglicka vlastne). Čiže už tiež prestávam nakupovať z Číny...
Napísať odpoveď